a reason to live

Dette innlegget er dedikert til alle som føler seg truffet av teksten.

 

Du har en grunn til å leve og den grunnen er deg selv. Jeg vet det er mange som ikke ser meningen med livet lenger, mange som ikke tror ting kommer til å bli bedre, mange som har kjempet over lang, lang tid og ikke orker mere. Livet er så vondt at bare det å puste, bare det å eksistere gir en så ubeskrivelig smerte at det eneste som står i hodet på en er å forlate verden.

 

Din grunn til å leve er ikke hva andre hadde mistet om du hadde blitt borte. Mange hadde mistet en god venn, mange hadde mistet et familiemedlem, noen hadde mistet et barn og noen hadde kanskje mistet er kjærste. Likevel er det en ting som er enda verre: å miste seg selv.

 

Det er minst like egoistisk å holde noen i live mot sin vilje, om ikke mer, enn å faktisk ta sitt eget liv. Problemet er bare at de fleste som ikke ønsker å leve lenger er psykisk syke, mennesker som ikke har noen tro på at ting kan bli bedre. Mennesker som faktisk kan få hjelp og bli friske igjen, uten at de ser det selv.
 

Kjære regjering, ser dere ikke behovet for bedre og ikke minst flere psykiatriske tjenester her i landet? Kjære, flotte landet vårt, hjelp de som ikke klarer å hjelpe seg selv. Dere kan umulig forestille dere hvor vondt det gjør når ei man kjente ba om hjelp flere ganger, ikke fikk det og så valgte å ta sitt eget liv. Ser dere virkelig ikke at her trengs forandringer til eller velger dere å lukke øynene? Tenke at "det gjelder ikke meg"?

 

Livet er en grunn til å leve og den grunnen fortjener du å ha. Du fortjener å kjenne følelsen av hva virkelig glede er, av hva kjærlighet er og hvor sterke vi mennesker kan være, bare vi står sammen. Du har en grunn til å leve og den grunnen skal du få oppleve. Ingen skal få ta ifra deg den grunnen, ei heller deg selv. Lev, lev til du virkelig har en grunn for å leve. 

 

Hvor lang tid det tar for at akkurat du skal ha en grunn til å leve er det ingen som kan svare på. Kanskje trenger du hjelp på veien, kanskje vil du ikke mere av livet, kanskje tar det år, kanskje faller du flere ganger på veien, men en ting lover jeg deg; Fortsett å leve, for en dag vil du finne grunnen til at akkurat du gjør det og elske det.
 Jeg setter stor pris på hvis du vil dele dette innlegget for å vise din respekt og/eller for å la flere få lese og vite hvor viktig dette faktisk er!

...

    Postet: 02.09.2012     Tid: 23:31     Kategori: Personlig     Kommentarer: 6     Copyright ©
POSTET AV:  Liva
03.09.2012 - 08:05
<3 Utrolig bra skrevet, Elise!
POSTET AV: 
03.09.2012 - 08:13
Du er helt ubeskrivelig flink til å skrive
POSTET AV:  Malin Michelle
03.09.2012 - 11:56
Kjempebra skrevet Elise, jeg skal spre det! Skulle ønske helsenorge innså hvor alvorlig det egentlig er... <3
POSTET AV:  B
03.09.2012 - 13:25
Veldig bra skrevet, Elise. Jeg har lest bloggen din en stund, og det inntrykket jeg har fått er at du er en veldig sterk jente. Jeg ønsker deg alt godt og har stor tro på at det vil ordne seg for deg. Stay strong, fine deg! <3
POSTET AV:  ssab - mitt liv som psykisk syk
04.09.2012 - 16:43
Du er sterk, Elise! og veldig bra skrevet tekst..elsker bloggen din
POSTET AV:  Veldig fascinerende blogg
04.09.2012 - 19:20
Sitter i samme boks en kamerat tok livet, første forsøket hans var for 1-2 år siden ta live sit men lyktes ikke da og fikk ikke hjelp. Det var en tegn på ''jeg har behov for hjelp!men ikke nok ressurs her til lands ser sån ut til å berge et liv. Men i år brått så tok han live sitt. Han virket utrolig glad kjent han all år, føler meg blenda for å ikke kunne observere hans smerte til å berge livet hans. Ikke gi opp, veldig bra skrevet


Vil du si noe om "a reason to live" ?


Elise Amanda. 18 år.
Kontakt: summer@live.no
+ Venneforespørsel
© Copyrighted Elise
hits