NEI, DU ER IKKE BRA NOK

Vi får høre det hele tiden: "vær fornøyd, du er bra nok som du er". Likevel føler veldig mange at de ikke strekker til og helt ærlig synes jeg ikke det er så rart. For selv om vi får høre hvor bra vi er akkurat slik som vi er mange ganger, får vi samtidig bekreftelse på at vi faktisk ikke er bra nok. Hvordan skal man da klare å tro på og leve etter noe som blir avkreftet gang på gang? Jeg er ikke etter å henge ut noen her, men målet mitt med dette er å få frem et ganske så stort poeng. 

La meg få frem et eksempel her hvor jeg ikke var så alt for gammel. Jeg var på håndballcup og jeg tenker det var på slutten av barneskolen hvis jeg husker rett. Jeg var uansett ikke så alt for gammel. Laget mitt hadde kommet ganske langt i cup'en og i en avgjørende kamp fikk jeg en beskjed rett før start: "vi skal prøve å vinne denne kampen, så du må sitte på benken Elise". Jeg husker at den beskjeden var ganske kjip å få, men jeg forstod jo også hvorfor. Det var jo ikke akkurat noen hemmelighet at håndball ikke var min sterke side. Jeg er ikke bitter eller sur for det, men allerede her ser dere at nei jeg var faktisk ikke bra nok til å få lov til å spille den kampen. 

Et helt annet eksempel er ungdomskolen. Når du går ut av tiendeklasse er karakterene dine avgjørende for om du kommer på ønsket linje eller ei. Det holder faktisk ikke å gjøre sitt aller beste, hvis det ikke er bra nok til de karakterene du trenger. Jeg vet for eksempel ikke hvor mange timer jeg har brukt på å rive meg i håret over matteleksene og prøvd til frustrasjonen går over i tårer. Likevel  er ikke mitt beste bra nok hvis jeg stryker på prøvene.

Dette er bare to små eksempler, men jeg regner med at dere tar poenget. At nei, du er nødvendigvis ikke bra nok og nei, du må faktisk ikke være fornøyd. Men dere, hvem har sagt at man må være bra nok? Hvorfor er det så viktig? Er det ikke bra at vi alle er forskjellige da? Noen er bra nok til å bli skiskytere på det norske landslaget, andre (inkludert meg selv) er ikke det. Noen har bra nok kropp og utseende til å bli modeller, andre (inkludert meg selv) har ikke det. Eksemplene her også er uendelige. Må jeg virkelig være fornøyd og er jeg virkelig bra nok? Nei, jeg MÅ faktisk ikke det og nei på en del områder er jeg ikke det. Kan det ikke bli okay å ikke være bra nok da? Hva er egentlig galt med det?

Personlig synes jeg å høre at "vær fornøyd, du er bra nok som du er" gjør mer skade enn nytte, selv om det ikke er meningen. Jeg er sliten og lei av å spille et spill ovenfor samfunnet med at jeg er bra nok, for det er jeg faktisk ikke. Og det er helt okay og lov det. Å ikke være bra nok

-Elise Amanda

    Postet: 30.06.2017     Tid: 21:19     Kategori: Let's talk about..     Kommentarer: 3     Copyright ©

FREMTIDEN

Jeg tenker ofte på hvor i livet mitt jeg er og hva jeg vil fremover. For min del kunne jeg ha godt ha vært ferdig utdannet og i jobb nå, samtidig som Andreas og jeg var gift, hadde eget hus og små barn løpende rundt beina våre. På den andre siden gruer jeg meg litt til å ta fatt på det virkelige voksenlivet og bli ferdig på videregående. Den dagen jeg blir ferdig der kommer jeg til å være så stolt og glad, men samtidig trist fordi det er over. For hva skal jeg egentlig fylle hverdagen med etter jeg er ferdig med skolen? Mest sannsynlig blir det nok enda mer behandling og når jeg er klar for det kommer jeg nok til å prøve å få meg en deltidsjobb i barnehage og etterhvert studere til å bli barnehagelærer. Jeg lurer også på hva jeg skal gjøre med dansingen. Dansestudioet har jo flere kurs for voksne, både moderne, zumba, yoga og en slags hip hop. Det er jo ballett jeg elsker å danse, men hvor lenge kan jeg egentlig gå på ungdomskurset der? Det er så mange spørsmål og svarene er umulig å vite. Jeg stresser så mye for fremtiden og kjenner at tiden løper fra meg. Kunne jeg ikke fortsatt gått på ungdomsskolen da, eller helst barneskolen? Kunne jeg ikke fått være barn eller ungdom noen år til da, må jeg vokse opp? Jeg merker at jeg ofte tenker slik og at tiden løper fra meg. Jeg blir eldre hver dag, slik er det bare. Snart må jeg lære meg at jeg må nyte tiden som er nå og ikke ønske meg år tilbake eller fremover. Den tiden får jeg uansett ikke igjen og den andre tiden kommer og når den kommer ønsker jeg meg sikkert tilbake til i dag. Det er nå jeg må leve.

-Elise Amanda

    Postet: 11.04.2017     Tid: 15:00     Kategori: Let's talk about..     Kommentarer: 1     Copyright ©

KJÆRE POLITI

Når begynte man å henge ut private saker som skjer på videregående? Eller for å formulere meg litt annerledes; når begynte politiet å gjøre det? 

De siste dagene har politiet troppet opp på Thor Heyerdahl videregående skole, midt i timer på skolen har de hentet ut elever som er mistenkt for å ha brukt narkotika. Noen hvor de har konkrete bevis på enkeltpersonene sitt bruk andre som kun var tilstede der samtidig. Årsaken er så vidt jeg har fått med meg at det var en gjeng gutter som brukte narkotika på fest, dette ble filmet og senere lagt ut på Internett. 

Selvfølgelig tar jeg avstand fra narkotikabruk. Men!

Det er et stor "men" her! Dette er noe som har skjedd på fritiden og ikke i skoletiden. Politiet selv mener det var nødvendig å gjøre det slik, da de trengte å gjøre parallelle arrestasjoner for at ingen bevis skulle bli fjernet. Det er jo forståelig nok, men det kunne ha blitt gjort på en helt annen måte. Elevene det gjaldt ble rett og slett hengt ut. I dag (tirsdag) ble to stykker hentet ut av en klasse jeg går i og det var verken gøy for de det gjaldt eller for medelever.

Rykter flyter over på alt mulig av sosiale nettverk og ikke minst muntlig. Elevene hvisker og tisker. Alle vet nøyaktig hva det gjelder og ikke minst så vet alle nøyaktig hvem det gjelder. Hvordan blir det for disse guttene å komme tilbake til skolehverdagen igjen? Med alle ryktene, alle blikkene, all hviskingen og ikke minst skammen. For det er helt sikkert veldig skamfult og flaut at alle vet og at alle vet så mye. 

Politiet sa også at arrestasjonene ble gjort så diskret som mulig. Diskret!? Å trappe inn i klasserom med en navnliste og ta med seg medelever ut, er det diskret? Jeg kan ikke akkurat si meg enig der. De kunne ha gjort det så enkelt at kontaktlæreren hadde fått ansvaret til å ta med disse guttene bort til rommet politiet var på i skoletiden, etter en endt skoletime. Så lett kunne man gjort det hundre ganger mer diskret. Men nei, man velger å ta det opp foran alle, henge de ut. Selv om de har tatt dumme valg, så er de nødvendigvis ikke dumme personer eller personer som trenger å bli hengt ut på en slik måte. 

Det er veldig fint de har tilbudt disse guttene ruskontrakt fremfor straff, men jeg mener at ting har blitt gjort på helt feil måte. Det virker som om målet var å henge ut elevene det gjaldt foran andre medelever for å drive skremselspropaganda, selv om det blir nektet for. Og det er ikke greit å henge ut elever slik uansett grunn, i alle fall ikke av politiet.

Så kjære politi: hvis dette skjer igjen så håper jeg at dere tar dette til dere. Dere gjør en flott jobb (virkelig!), men håndteringen av dette har vært helt elendig. Jeg håper dere tar med dere disse ordene hvis en slik situasjon skulle dukke opp igjen.Hilsen ei veldig frustrert jente

    Postet: 01.09.2016     Tid: 00:54     Kategori: Let's talk about..     Kommentarer: 6     Copyright ©

let's talk about..

God kveld dere! I dag var årets siste naturfagsprøve unnagjort, noe som er utrolig deilig! Så vidt jeg vet har vi bare en prøve igjen og det er i matte. Mamma har hjulpet meg å øve til den i dag siden matte ikke akkurat er min sterke side. Tenk, nå er det bare tre uker igjen på skolen + i morgen! 

Men over til overskriften: jeg tenkte å starte med noe nytt her på bloggen, nemlig å skrive tanker, meninger og erfaringer rundt bestemte temaer. Jeg tenkte at det kunne bli spennende for meg å gjøre og forhåpentligvis for dere å lese om også. Jeg skriver utrolig lite for tiden, noe jeg savner ekstremt. Før skrev jeg hele tiden, dikt og historier. Og nå klør det virkelig i fingrene! Så hvis noen har noe forslag til tema som kan være interessant så legg igjen en kommentar. Alt mellom himmel og jord er lov til å foreslå.

...

    Postet: 26.05.2016     Tid: 23:53     Kategori: Let's talk about..     Kommentarer: 2     Copyright ©
Elise Amanda. 18 år.
Kontakt: summer@live.no
+ Venneforespørsel
© Copyrighted Elise
hits