25

Woho i dag fyller Andreas 25 år så nå er han halvveis til 50! Vi hadde egentlig ingen spesielle planer i dag, men så ringte mormor og besse oss for å spørre om vi hadde lyst til å bli med å spise middag på Bøkekroa. Så da var det bare å hoppe i dusjen og gjøre oss klare. Det var kjempegod mat og så ble det is til dessert. Utrolig hyggelig at de inviterte oss med ut på bursdagen til Andreas! Vi ble sittende noen få timer og etter maten satt vi egentlig bare å skravlet. Resten av kvelden har vi ingen spesielle planer så vi får se hva som skjer:) Lillebroren min ble med en tur til oss etter middagen og den ene kattungen la sin elsk på han med en gang og sovnet på han. Han ville ikke kjøpe en da. Jeg gleder meg egentlig litt til de blir solgt for de lager så mye leven og rot, men så kommer jeg til å savne de himla mye også, de er jo fem små hjerteknusere.-Elise Amanda

  Postet: 26.07.2017     Tid: 18:00     Kategori: Antrekk     Kommentarer: 2     Copyright ©

OSLO

Søndag kveld gikk jeg til Nora for å overnatte for i går var vi i Oslo og tok toget ganske tidlig. Jeg er vel ikke akkurat en morgenfugl (mildt sagt), selvom jeg så gjerne skulle ha vært det. Natten kom og jeg fikk ikke sove. Sist jeg tittet på klokken før jeg sovnet var det 10 minutter til den skulle ringe, likevel kom jeg meg opp og sovnet ikke før i 22-tiden på kvelden i går. Vi gikk veldig mye rundt i går, faktisk så gikk vi over 10 kilometer haha. Hvem har sagt at shopping ikke er trening? På meg ble det bare en notatbok, et headset, sminkeservietter og smågodt. Jeg prøver å spare penger så da blir det slik, men det gjør egentlig ikke noe, pengene spares jo til Londontur i august (wiiii).

Før vi skulle ta toget hjem fikk jeg møtt Vigdis også. Det var veldig koselig å se henne igjen! Vi måtte også bytte topper for hun hadde en genser som er min og jeg en t-skjorte som er hennes. De har vi faktisk hatt siden høsten ifjor haha, men ikke fått levert tilbake før nå. Sånn går det når man sjeldent ser hverandre. Alt i alt var det en veldig fin tur i går, men jeg angrer litt på at jeg valgte helt flate ballerinasko. 

-Elise Amanda

  Postet: 25.07.2017     Tid: 15:43     Kategori: Antrekk     Kommentarer: 3     Copyright ©

KJÆRE

Nå kommer jeg til å dele et personlig brev med dere. Jeg håper det kan være til hjelp for foreldre/pårørende, men også for de som sliter selv.

Kjære pappa og Beate. Uten dere to hadde jeg nok ikke vært her og hatt muligheten til å skrive dette brevet. Dere to ga meg aldri opp, selv når både jeg og systemet skjøv dere unna. For hvordan hjelper man en som ikke vil hjelpe seg selv og som systemet heller ikke vil gi nok hjelp? Ikke bare kjempet dere med meg på hjemmebane. Dere kjempet mot systemet også. På mitt sykeste gjorde jeg utrolig mange fæle ting mot dere som jeg virkelig skammer meg over nå. Men på den tiden hadde jeg null kontroll og virkelighetsoppfattelsen var helt annerledes enn virkeligheten faktisk var. Hvordan klarte dere å holde det gående uten å gi meg opp? Dere stilte opp på alle mulige møter, du pappa måtte er periode passe på meg døgnet rundt og kunne derfor ikke jobbe, dere kranglet med x antall mennesker og måtte gjøre drastiske tiltak for å hjelpe meg.

Jeg tror noe av det tøffeste dere gjorde var å si fra dere foreldreansvaret for meg. Men dere gjorde det ikke fordi dere ga meg opp, men nettopp for å skaffe meg hjelp. For uten at dere hadde foreldreansvar for meg så var jeg kun barnevernet og psykiatrien sitt ansvar, da kunne de ikke legge over på dere å måtte passe på meg døgnet rundt. Jeg husker dere fortalte meg gang på gang at dere er veldig veldig glade i meg og at dette var eneste måten der og da som gjorde at jeg kunne få hjelp. At det var nettopp derfor dere gjorde det og at dere selvfølgelig skulle ta på dere foreldreansvaret så fort hjelpen var på plass. Det løftet holdt dere.

Helt ærlig så forstår jeg ikke nå i ettertid at dere orket å gå igjennom alt dere gjorde. Jeg forstår at det tæret ekstremt på dere fysisk og psykisk. Ikke minst at det gjorde at min kjære lillebror ble satt på sidelinjen og på vent. Heldigvis er båndet mellom lillebror og meg veldig sterkt. Men det preget han sterkt også. Jeg tok all oppmerksomheten deres og alle kreftene deres.

Tusen hjertelig takk for at dere aldri ga meg opp, til tross for veldig mye motvind. For at dere kranglet med systemet for meg. For at dere besøkte meg på sykehuset hver gang jeg var der. For at du Beate, midt på natten en gang, kjørte til Sverige og hentet meg da jeg fikk totalt sammenbrudd. Hva var det som fikk dere til å gjennomgå alt dette bare for meg? Hvordan i all verden klarte dere å se lys i enden av tunellen?

Uten dere vet jeg at jeg ikke hadde stått her nå. Hadde dere gitt meg opp hadde jeg trolig ikke vært i livet eller jeg hadde vært innlagt på en eller annen psykiatrisk institusjon på tvang. Men jeg står her. Jeg har en samboer og jeg går på skole. Ikke minst klarer jeg skole, selvom den veien er litt kronglete. Jeg har venner og jeg er sosial. Blikket mitt er ikke festet konstant i bakken, jeg går i andre klær enn joggebukse, jeg snakker og ikke minst smiler og ler jeg. Dere hjalp meg tilbake til livet, til tross for hvor mye det kostet av dere.

Det skremmer meg at så mange bare blir gitt opp. Hva skjer med dem som ikke klarer å kjempe selv om ikke har noen til å kjempe for seg? Jeg tør nesten ikke tenke på det en gang. Jeg var svært svært syk, helt ærlig var jeg totalt psyko i hodet mitt. Nå derimot er jeg ikke frisk, men jeg er så himla mye friskere og jeg lever. Kjære alle som er pårørende, jeg håper dere klarer å stå i en slik håpløs situasjon. Jeg vet at det tærer på alle og jeg vet at det mest sannsynlig er det tøffeste dere noen gang vil gjennomgå. Men det er så verdt det. Bare man aldri gir seg så blir man bedre. Jeg er et levende eksempel på det.

Kjære pappa og Beate, tusen takk for at dere ga meg livet på nytt.

  Postet: 19.07.2017     Tid: 14:48     Kategori: Personlig     Kommentarer: 8     Copyright ©

PALJETTER

God kveld! Gjett hvem som våknet rundt klokken to i dag da? Joda det var meg det. Kaaanskje ikke så rart siden jeg ikke sovnet før klokken seks på morningen i dag. Utrolig nok har jeg likevel rukket å vaske stuegulvet, ryddet hele stua, dusjet, plukket opp etter kattungene, skiftet på kattekassa, handlet, vasket og hengt opp klær og tatt hele kjøkkenet sammen med Andreas, så jeg tror jeg skal legge meg med god samvittighet i dag. Alle dager er absolutt ikke slik som denne altså, så effektiv er jeg virkelig ikke til vanlig. Men vi har vært borte så mye i sommer og omtrent hjemom kun for å pakke om, så da har det hopet seg litt opp. 

Det ble en sen middag med reker, cider (egentlig ville jeg ha hvitvin, men ikke sjangs i havet om jeg hadde rukket polet) og rolig musikk med Andreas. Slikt er så himla koselig! Nå skal vi straks gå en tur og etter det er det filmkveld som står på menyen. Jeg prøver å overtale Andreas til Harry Potter maraton, men det virker ikke som om jeg klarer å dra den i land.. Noen som har noen filmforslag forresten? -Elise Amanda

  Postet: 17.07.2017     Tid: 20:54     Kategori: Antrekk     Kommentarer: 3     Copyright ©

IDYLL

I går var en utrolig fin sommerdag! Vi tok båten hjem fra Farris etter å ha teltet der en natt og så dro vi videre til Stavern for å spise sjømat og bade. Jeg har fått helt dilla på blåskjell og spiser det så ofte det lar seg gjøre. Jeg har utrolig lyst til å få kjøpt oss et slikt oppblåstbart boblebad til å ha her hjemme, det er så utrolig deilig å bade i! Det står absolutt på lista til hva jeg har lyst til å få tak i til neste sommer, det og utemøbler. Etter å ha badet, spist og drukket litt tok vi turen ned til byen i Stavern for å sjekke ut livet der. Det er noe av det beste med Stavern, at det alltid er masse folk og liv på sommeren. På vinteren derimot er det så og si dødt. Det var i alle fall en utrolig koselig kveld! Og rett før vi skulle hjem kjøpte jeg bakt potet for første gang på bakt potet vognen som står utenfor utestedene. Det var himla godt og så verdt pengene!

-Elise Amanda

Du finner FACEBOOK SIDEN MIN ved å klikke HER og
Du finner YOUTUBE KANALEN MIN ved å klikke HER

  Postet: 16.07.2017     Tid: 19:55     Kategori: Foto - hverdag     Kommentarer: 2     Copyright ©

INNKJØP FRA RIGA

Hei dere! Da var det på tide å vise dere hva jeg kjøpte i Riga. Jeg elsker jo å shoppe og til å være meg har jeg kjøpt utrolig mye. "Men det er jo ikke sååå mye" tenker du kanskje, men med tanke på økonomien min er det ganske mye. Heldigvis er det utrolig mye billigere med klær i Riga enn det er her i Norge. Hvis det er noe dere lurer på mtp hva jeg har kjøpt er det bare å spørre :) Nå skal vi straks avgårde til Farris. Vi har båt der, så da tar vi med oss telt og blir der en natt. Det blir koselig! 


-Elise Amanda

  Postet: 14.07.2017     Tid: 16:42     Kategori: Videoblogg     Kommentarer: 2     Copyright ©

STAVERNFESTIVALEN 2K17

Årets festival var helt konge! Jeg var så heldig å få tredagerspass i bursdagsgave av Andreas og det satte jeg så utrolig pris på!  Den første festivaldagen kom vi hjem fra Riga og ar hjemom en liten tur før vi dro inn til festivalen. Dag to og dag tre var vi på vors hos et vennepar med en god del andre mennesker og det var kjempekoselig! Med grilling den ene dagen og reker den andre. Det var jo meldt regn hele festivalen, men heldigvis snudde været. Det var ganske kaldt på kveldene, men heller det enn regn. Jeg har kost meg helt utrolig mye og under her ser dere noen mobilbilder fra dagene. Tusen takk til alle dere som gjorde festivalen kjempebra!-Elise Amanda

  Postet: 12.07.2017     Tid: 13:16     Kategori: Diverse     Kommentarer: 3     Copyright ©

LATVIA

Riga var en kjempefin by som jeg virkelig trivdes i! Vi kom hjem på torsdag, så var det bare å skifte om og hive seg avgårde til Stavernfestivalen. Festivaldagene gikk i ett og det var så gøy! Det var tre fine (men slitsomme haha) dager. Karpe Diem var definitivt høydepunktet, det var så bra! Siste kvelden (natten) endte vi på nach hos tante og der var vi vel til nærmere klokken fire på natten. Jeg skal innrømme at det var temmelig hardt å stå opp på søndag og pakke til hyttetur. Nå sitter jeg på hytta til Simone med Nora og Maja. På programmet akkurat nå står cluedo så nå må jeg løpe! Under her ser dere de siste bildene fra Riga som jeg ikke har publisert tidligere.

-Elise Amanda

  Postet: 10.07.2017     Tid: 17:40     Kategori: Reiser     Kommentarer: 4     Copyright ©

RIGA 2K17

I går kom vi hjem fra Riga og så var det bare å hive seg rundt for å dra til Stavernfestivalen! Det var ikke bare bare å få tak i kjøre dit, men til slutt fikk Andreas tak i en kompis. Det var kjempegod stemning og mye bra musikk! Veldig stor pluss for at de i år har glutenfri vegetarmat, det liker jeg! I fjor fikk jeg jo faktisk lov til å ta med egen mat siden de ikke hadde noe jeg kunne spise haha. Så i går ble det falaffeltallerken og senere søtpotetfries. Nå blir vi straks hentet for å dra på vors og så er det klart for festival dag to. Jeg gleder meg! 
 
Jeg filmet jo en del i Riga og nå er det redigert ferdig, så under ser dere resultatet. Egentlig skulle jeg hatt med en intro også, men akkurat nå ligger jeg i sofaen med gårsdagens sminke og i pysj, så det orket jeg ikke filme haha. Håper videoen faller i smak!
 
TjOMmrMGmuU
husk å trykke på tannhjulet og velg HD :) Følg meg gjerne på youtube, da ville jeg blitt glad!


-Elise Amanda

  Postet: 07.07.2017     Tid: 13:37     Kategori: Videoblogg     Kommentarer: 1     Copyright ©

RIGA DAY THREE

Endelig sol og litt varme her i Riga! Frokosten i dag tok vi på pubben utenfor hotellet, søtpotetfries for min del. Som mormor sier: er vi på ferie, så er vi på ferie.  Etter frokost skulle vi en tur på markedet, men det ble regn så vi stoppet et sted for noe drikke og mat til lillebroren min. Da det lettet litt gikk vi innom to klesbutikker og fikk handlet en del der. Andreas som klager på at jeg ofte bruker lang tid på klesbutikker måtte faktisk nesten bli dratt ut av den ene, så lang tid som han brukte hahah. Markedet kom vi oss forresten ikke på, vi ble egentlig mettet av de butikkene vi var innom på vei til markedet. Så nå sitter vi på rommet og skal straks ut for Escape Room. Det er så himla gøy og jeg gleder meg til å teste ut et rom her også! Nå må vi nesten løpe, så titter jeg innom i kveld.


maten til Andreas-Elise Amanda

  Postet: 05.07.2017     Tid: 15:59     Kategori: Reiser     Kommentarer: 3     Copyright ©

SILVER

God kveld! I dag har det ikke vært så fint vær her i Riga, så da brukte vi dagen på å shoppe litt. Klager ikke akkurat på det! Først gikk vi til et senter/varehus som heter Stockman (tror jeg), men der var det ingenting som falt i smak hos meg. Det var bare merkeklær og i tillegg var de fleste dameklærne for damer i alderen 40+. Derfor turet Andreas og jeg avgårde for oss selv for å sjekke et senter som het Gelerija, det var det mange butikker heldigvis! Vi var en tur innom Reserved som et en butikk jeg er veldig glad i, der har de mye fint og prisene er ganske lave, dermed passende for mitt budsjett. Fra senteret fikk jeg med meg skoene dere ser på bildet under, en bluse, en t-skjorte, et skjørt og en shorts. Jeg tenkte å vise dere innkjøpene når jeg kommer hjem, hvis noen vil se? 

Omtrent akkurat kom vi tilbake til hotellet etter å ha spist mat på en restaurant som heter Tokiyo. Det var mange mennesker der og litt ventetid, men veldig verdt det! Prisene var veldig greie og maten god! Andreas og jeg bestilte hver vår tallerken med 24 biter sushi-mix og for begge to kostet det 320 kroner. Jeg fikk til slutt overtalt mormor og besse til å smake og heldigvis falt det i smak hos dem, så de tok flere biter. Resten av maten ble med oss hjem. De har den tykkeste menyen der jeg noen gang har sett, det var jo en hel katalog med bilder av maten og beskrivelser. Alt fra sushi og asiatiske retter til hamburger og fitness mat. Jeg anbefaler virkelig den restauranten! Supergod service var det der også!-Elise Amanda
 

  Postet: 04.07.2017     Tid: 19:30     Kategori: Reiser     Kommentarer: 3     Copyright ©

RIGA DAY ONE

Hei og god kveld/natt fra Riga! For to timer siden kom vi tilbake til hotellet etter å ha spist middag og hatt noe godt i glasset. Vi satt ganske lenge og skravlet og det var veldig koselig! I morgen er det meldt regn så da står kjøpesenteret på planen og kanskje utforske byen litt. Så langt ser det veldig fint ut her! Da vi ankom hotellet brukte hun i resepsjonen 50 minutter på å sjekke han før oss i køen og oss inn, så det var utrolig godt da vi endelig fikk rommet vårt! Jeg prøve i to timer å laste opp ett bilde, både med hotellet sitt internett og med mobilnettet uten å komme noen vei.. tregt sa du? Men så kom jeg på å prøve å laste bildene inn i bildearkivet her først og da var alle bildene oppe på 5 minutter! Så hvis det er noen som sliter med tregt nett så anbefaler jeg det!

Flyturen gikk forresten over all forventning! Jeg har hatt en skade i det ene øret mitt som gjør at det ikke kan utgjevne trykket man får i fly, noe som har resultert i at trommehinnen min har sprengt hver gang (bortsett fra en gang, pga kort mellomrom mellom flygningene) jeg har tatt fly. Jeg har fått beskjed om at det er ingenting de kan gjøre bortsett fra å råde meg til å ikke fly. Men å fly har jeg gjort, noe som har ført til høylytt hylgrining på flyet og store smerter i flere uker etter flyturer. Dere aner ikke hvor vondt det er å sprekke trommehinna gang på gang. Men sist jeg var hos ørespesialisten for noen uker siden fortalte han meg at trommehinna mi grodde veldig fint etter sist den sprakk og hvis jeg var heldig så kunne det hende jeg slapp at den sprakk på neste flytur, så jeg var veldig spent! Det var store smerter under denne flyturen også, men jeg hadde tatt sterke smertestillende og plutselig klarte jeg å utgjevne trykket! Jeg ble så lettet at jeg satt med tårer i øynene! Det var så godt å endelig kunne fly kun med store smerter i øret fremfor helt ekstreme smerter og sprengt trommehinne! Men nå er det natta, så får dere en oppdatering fra meg i morgen:)
-Elise Amanda

  Postet: 04.07.2017     Tid: 00:00     Kategori: Reiser     Kommentarer: 6     Copyright ©

RIGA NEXT

Hei og god formiddag! Nå har jeg endelig pakket ferdig (nesten i alle fall) og er straks klar for å bli hentet. Turen går til Riga med besteforeldrene mine og jeg gleder meg masse! Jeg kommer til å ta med meg pc og blogge der nede, så jeg håper dere vil følge meg på tur. Jeg vet i alle fall at jeg gleder meg til å ta antrekksbilder og masse andre bilder. Dette blir min første gang i Riga og jeg elsker å oppleve nye steder. Mormor og besse har heldigvis vært der før så de har full kontroll på hvor det er gode butikker å shoppe i. Selv om de er en god del år eldre enn meg er de flinke til å følge med på tiden og vet hva jeg liker. Til og med mormor er veldig flink med klær og det har hendt at jeg har lånt av henne før. Hun kler seg ikke som en gammel dame, men det ser ikke ut som om hun prøver å kle seg som en ungdom heller. Håper videoen faller i smak så hører dere fra meg etterpå.

-Elise Amanda

  Postet: 03.07.2017     Tid: 12:46     Kategori: Videoblogg     Kommentarer: 2     Copyright ©

MÅNEDEN SOM GIKK - JUNI

MÅNEDENS HØYDEPUNKTER: Denne blir lett! Toppturen med tante, da jeg fikk tilbake eksamen og så at jeg fikk 3 i matte!!! (jeg har slitt så himla mye med det og i hele førsteklasse og halve andreklasse lå jeg an til å stryke, så denne er jeg megafornøyd med!), at jeg endelig fikk kjøpt med et brukbart objektiv igjen så jeg kan ta bilder, sommervarmen og ikke minst alle de fine kveldene jeg har hatt med venner. Linjefesten var også koselig, selv om jeg bare kunne være der litt.MÅNEDENS NEDTUR: Det ble en del surr etter at jeg tok mandlene, men bortsett fra det ar Juni en veldig grei måned! 

MÅNEDENS CRAVING: Åhh uten tvil blåskjell! Jeg har bestandig elsket sjømat, men det er først nå i det siste jeg virkelig har fått øynene opp for blåskjell. Jeg skal innrømme at jeg har spist det en del ganger forrige måned. Det er jo så himla godt og ikke minst blir man behagelig mett av det. Jeg tror faktisk det er ikke noe som passer bedre en fin sommerkveld. Det slår grilling og reker lett! MÅNEDENS BOK: Det tror jeg må bli Sønnavind-serien! Jeg leste ikke noe annet forrige måned, men jeg kan jo jukse litt og anbefale boken jeg holder på med nå! Boken heter "Han stjal mine barn" av Patsy Heymans og er en veldig sterk og sann historie som handler om ei opprørsk belgisk jente på 15 som er på ferie i Israel hvor hun forelsker seg. Etter å ha vært hjemme en stund og brevvekslet med kjæresten Chaim velger hun å dra ned igjen. Det er utrolig mye som skjer og de får tre barn sammen. Chaim behandler verken henne eller barna pent og Patsy finner ut at hun må rømme med barna. Chaim misbruker henne seksuelt, fysisk og psykisk. Med hjelp av sin far kommer de seg ut av landet og tilbake til Belgia. Men helvetet stopper ikke der. 

MÅNEDENS ANTREKK: Jeg tror faktisk det må bli det antrekket under her. Veldig comfy antrekk, men likevel litt stilig. 


 

MÅNEDENS TANKE: Å ikke være bra nok i absolutt alt er helt okay. Vi er alle flinke og gode på forskjellige måter, ingen kan klare alt. Vi må sette mer fokus på at man ikke trenger å nå opp i alt. På at "vær fornøyd, du er bra nok som du er" kan føre til enda mer press, nettopp fordi mange føler at de faktisk ikke er det, men da må jobbe mot å bli det for å passe inn i det samfunnet og de rundt en forventer at en skal klare eller være bra nok i. Alle er bra nok i veldig mange ting, men det er så viktig å huske at ingen av oss er supermann, vi er faktisk mennesker.

  Postet: 02.07.2017     Tid: 21:42     Kategori: Diverse     Kommentarer: 2     Copyright ©

WHITE JEANS

Først må jeg bare si tusen takk for den gode responsen på gårsdagens innlegg! ♥ Jeg skal være ærlig å si at jeg ikke ble veldig overrasket over at mange kjente seg igjen, for jeg har sett det så mye rundt meg. Jeg skulle så inderlig ønske at jeg kunne utgjøre en forskjell og hjelpe noen, men jeg vet dessverre ikke hvordan.

Den fine genseren jeg har på meg på bildet under er det mamma som har strikket, den er jeg veldig glad i! Jeg er forresten er sånn,  person som trives best i svarte bukser, helst skjørt egentlig, men noen ganger må man utfordre seg selv litt også. Hvite bukser er dessuten veldig fint på sommeren! Jeg fant disse på salg til 120kr faktisk! Ikke minst er jeg veldig fornøyd med lengden på de! Til tross for at jeg er over gjennomsnittshøyden på kvinner i Norge pleier jeg å måtte brette buksene mine opp x antall ganger. Nå skal det også sies at jeg er veldig lang i overkroppen da og har korte bein og at dette er ankelbukser. Bildene under er tatt uten stativ og fjernutløser, utrolig nok gikk det sånn halvveis.

-Elise Amanda

  Postet: 01.07.2017     Tid: 15:53     Kategori: Antrekk     Kommentarer: 2     Copyright ©
Elise Amanda. 18 år.
Kontakt: summer@live.no
+ Venneforespørsel
© Copyrighted Elise
hits