PEPPERKAKEBAKING MED MORMOR

Hvert eneste år så lenge jeg kan huske har broren min og jeg bakt pepperkaker og pyntet pepperkakehus med mormor, noe jeg aldri blir for gammel til. Jeg tror dette er min favoritting å gjøre i førjulstiden og tradisjonene rundt pepperkakebakedagen står sterkt. Dessuten blir det verdens beste glutenfrie pepperkaker ut av det og en kjempefin dag sammen med besteforeldrene våre. Dette året gikk dagen av stabelen i går og jeg fikk en del timer permisjon så jeg kunne delta, heldigvis!

Da jeg skulle til å begynne å bake kom jeg på at “shit, jeg skulle jo tatt med pepperkakeformene mine!”. Jeg har nemlig en form til nøtteknekker og en til ballettdanser. Men da jeg skulle begynne å bake så lå de plutselig blandt formene til mormor så jeg skjønte ingen ting før mormor fortalte at jeg la de jo igjen i fjor haha. Ganske smart av meg i grunn, siden det kun er med mormor jeg baker pepperkaker, så jeg lot dem ligge igjen i år også. Resten av pepperkakene trykker jeg ut i griser (vet ikke hvorfor, men jeg har en ting for den formen og har bestandig hatt det) og noen stjerner.

Jeg er forresten ikke sterk nok i armene til å kjevle ut deigen flat nok, så jeg må få litt hjelp av mormor noen ganger hehe. Det funker sånn halvveis å legge kroppsvekten på, men da skyver jeg deigen mer enn jeg kjevler.

 

Pleier du å bake pepperkaker og hvilken form er din favoritt?

 

//Elise Amanda

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg