SYRINER, SNART SOMMER OG HETTEGENSER

Jeg håper dere har hatt en fin pinse! Selv synes jeg det i grunn er godt å ha litt hverdag tilbake igjen, for å være ærlig. Det begynner jo virkelig å nærme seg sommer og i dag har jeg sittet mye ute. Molly har også fått utforsket hagen en god del i dag og ville virkelig ikke inn igjen haha. Selvom været er varmt så blåser det jo en del, så jeg endte med shorts og hettegenser i dag for å kanskje få litt farge (på bena vel og merke) uten å fryse samtidig. Jeg har forresten bestemt meg for å spare ut luggen igjen, da jeg synes det blir så klamt om sommeren. Dette er vel andre året på rad eller noe hvor jeg klipper lugg på vinteren og så sparer den ut til sommeren.

Nå må jeg egentlig straks løpe til dansing (ikke bokstavelig talt, den veien har jeg virkelig ikke kondis til å jogge eller løpe ehe), så håper jeg at dere får en fin uke videre!<3

    

 

Hvordan er været der dere bor i dag?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

OPPSKRIFT: GRØNNSAKSBOLOGNESE

Heihei! Jeg tror faktisk ikke jeg har hatt en sånn respons på en matrett før som denne haha. Jeg postet bilde av den på instastory og fikk ganske mange spørsmål om oppskrift. Så da jeg fikk middagsbesøk forrige uke av mamma, stefar, mormor og besse bestemte jeg meg for å lage denne igjen og samtidig skrive ned oppskrift og ta bilder. Retten falt heldigvis i god jord hos gjestene mine og det er så gøy å servere vegetarmat til andre og kunne gi de litt inspirasjon! Heldigvis er ingen av de skeptiske til vegetarmat, men denne funker knall til skikkelige skeptikere også!

Jeg synes det er utrolig gøy å prøve meg frem til nye oppskrifter og ikke minst å lage mat til andre. Ofte ser jeg for meg ting i hodet og så går jeg egentlig bare i gang med å lage det. Det er vel sånn jeg kommer frem til de fleste oppskriftene mine og jeg bommer sjeldent på smakskombinasjoner jeg ser for meg, så det er veldig gøy! Jeg håper dere vil teste ut denne og at dere liker den!


Grønnsaksbolognese smaker superdigg og ikke minst er det en rett det er utrolig lett å like, selv for de som er ekstremt skeptiske til vegetarmat! Bytter man ut smør og Creme friache med vegansk smør og for eksempel gryr så blir retten vegansk. Retten er rik på smak, fyldig og full av gode næringsstoffer. Ønsker man en mer “helgefølelse” over retten kan man også gratinere den ved å legge stappe og bolognese og så toppe med revet ost. Da steker man den bare til osten har smeltet, da de andre komponentene allerede er ferdige. Retten er forresten glutenfri også, så lenge man passer på å bruke glutenfri grønnsaksbuljong.

Grønnsaksbolognese
•3 medium gulrøtter
•2 medium løk
•3 stilker stangselleri
•1 grønnsaksbuljong
•4 fedd hvitløk
•1 stor ss tomatpure
•2 små pakker linser eller 1 stor
•1 boks hakka tomater
•2 store spiseskjeer creme fraiche
•salt og pepper smakes til

Slik lager du bolognese:

• Grovhakk løk og stek den i en panne med smør eller olje til den begynner å bli myk på medium varme
•I mellomtiden kutter du gulrøtter og stangselleri (jeg kuttet gulrøttene i 6 på langs og deretter opp i terninger)
•Tilsett gulrøtter og stangselleri og stek videre
•Kutt opp hvitløk og stek denne sammen til alt er mykt
•Tilsett hakka tomat, tomatpure og smuldre over grønnsaksbuljong
•Hell i 1.5 dl vann og rør alt godt sammen.
•La det så småkoke i 10 minutter før du tilsetter linser og smaker til med salt og pepper
•Småkok i 10 minutter til
•Ta så stekepanna av plata, la det kjøle seg litt ned og rør så inn creme fraiche


Tilbehør:
•Du velger så klart selv hvis du ønsker å ha noen grønnsaker ved siden av. Jeg valgte frosne aspargesbønner. Superenkelt og passer godt til både smaksmessig og fargemessig.

Potetstappe
•poteter ca 1 kg
•smør
•creme fraiche
•salt og pepper

Slik lager du potetstappa:
•Vask potetene og kutt dem i terninger (dere ser ca størrelse på bildet).
•Kok potetene til de er møre, hell så av vannet, men la ca 1/2 dl vann være igjen
•Tilsett ca 2ss smør og mos stappa med en gaffel for å få litt grov stappe
•Tilsett 3ss creme fraiche og rør det inn
•Smak til med salt og pepper

Jeg lager alltid stappe med skallet på, det gir en god smak, man unngår matsvinn og det sitter mange gode vitaminer og mineraler i selve skallet.

 

Synes du det så godt ut og vil du teste ut denne?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

KAFFE, STRIKKING OG SOL

Reklame | Eget design

Heihei dere! Nå sitter jeg og slapper av ute på café med strikketøyet og venter egentlig bare på at dansetimen jeg skal på skal starte. Sesongen er jo over for i år, men jeg har meldt meg på et 5-ukers sommerkurs i ballett. Læreren vi har er så utrolig dyktig og jeg har brukt muskler jeg ikke visste jeg hadde en gang. Første time var på tirsdag og jeg er ennå så støl at jeg sliter med å gå, så det blir spennende å se hvordan denne timen går haha. Men åhhh hun underviser på en så utrolig god måte og jeg lærte masse nytt bare på en time, så jeg gleder meg skikkelig til de neste timene!

Dagens antrekk ser dere under her og jeg måtte merke innlegget som reklame da jeg har på meg eget strikkedesign som selges nå. Jeg elsker denne oversizede genseren, om jeg får si det selv. Strikkepakke kan kjøpes HER iallfall hvis flere ønsker å strikke. Nå derimot holder jeg på med en genser som har en normal passform og jeg tror den også blir bra! Så dere får vente og se. Det er forresten såååå digg å kunne sitte ute med en kaffe og strikke! Jeg kjenner at strikkelysten er på vei tilbake for det fulle!

 

Hva synes dere om antrekket?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

HYBELEN MIN: STUE OG KJØKKEN

Heihei! Da var det på tide og vel så det til å vise dere det siste det siste rommet i hybelen min, nemlig oppholdsrommet! Hverken sofaen min eller spisebordet mitt med stoler hadde fått plass her, så det måtte jeg la stå igjen. Men både en lang hylle, kort hylle, skjenk, puff og stuebord som jeg hadde fikk jeg heldigvis med meg! Samt de fleste av plantene mine (jeg savner faktisk de siste to haha). Jeg trives iallfall veldig med sånn jeg har fått det og er veldig fornøyd med møbleringen her! Det er lite, men fint, koselig og praktisk!

Dette er jo rommet jeg oppholder meg mest i, derfor var det viktig for meg å ha plass til ting jeg ofte bruker, men samtidig kunne rydde det unna slik at det ikke fremstår rotete eller kaotisk. Det var også litt utfordrende med hvordan og hvor jeg skulle oppbevare ting da det er begrenset med plass til møbler og hybelen hadde fremstått enda mindre hvis jeg hadde overmøblert den. Alt av ledige vegger har ting langs seg nå, men jeg synes samtidig ikke det fremstår overmøblert. Noe mindre møbler hadde rett og slett ikke gått. Så her får dere se oppholdsrommet mitt!

Jeg burde jo kanskje ha fjernet den leka til Molly før jeg tok bilder, men det får være. I skjenken har jeg juleservise, vinglass, servietter og andre engangsting, poser, kluter, te, drikkeflasker og litt andre kjøkkenting. På toppen er det planter og litt kaffeting.

I den lange hylla er det en god del strikketing og garn. Molly bruker forresten denne veien opp til hemsen, ved å først hoppe på skjenken, så toppen av den lange hylla og så hemsen. Motsatt vei når hun skal ned. Døren nærmest hylla er til soverommet mitt og døren til høyre er til badet.

Dette er da kjøkkenet mitt og spisebordet med stoler. Kjøkkenet er ikke så stort, men jeg synes det er fint og ikke minst så er det funksjonelt. Skapene er heldigvis ganske høye, så det hjelper med å få plass til ting! Mellom skap og gang har jeg en jif-mop, i papirposen har jeg papirsøppel og posen som er slengt over der bruker jeg til pant.

Spisebordet mitt med stoler. Disse stolene er sååå gode å sitte i og de er i tillegg skikkelig fine! Det er forresten ikke en flekk på bordet, men jeg glemte å tørke av støv rett før jeg tok bilder (det blir veldig fort støv på bordet, jeg hadde vasket av dagen før) og “flekken” er en spisebrikke som jeg tok av rett før bildene. Bordet tar ikke så stor plass (det måler 90cm), samtidig som man kan få fem rundt bordet om man sitter litt trangt.

Stuedelen min! Her har jeg litt forskjellig i hylla lagt i filtkurver (disse kurvene går igjen flere steder og er fra Rusta) som den lille tv’en min står på. Mellom sofaen og veggen står det et lite sidebord med to planer på. Ved siden av monsteriaen ligger det forresten en hard spisebrikke hvor Molly har maten sin og deretter en svart puff med oppbevaring før sofaen kommer. Jeg tror forresten jeg etterhvert skal få kjøpt meg et rundt speil med svart smijernsramme til å henge over sofaen for at veggen skal fremstå mindre tom og samtidig bidrar det til å skape en større romfølelse.

På bildene over og under her får dere et litt bedre overblikk over spisestue og stue. Bildene er tatt fra hjørnet ved kjøkken og dør inn til badet. Jeg har kun ett vindu til dette rommet, men vinduet fra gangen gir godt lys inn da dør mellom stue/kjøkken og gang også har et vindu i seg.  Jeg er veldig fornøyd med hvordan jeg har fått det og trives i grunn ganske godt i den lille hybelen min! Det er uvant å bo så lite, men at det er stor takhøyde i midten av oppholdsrommet og ellers veldig lyst og fint hjelper veldig!

 

Hvordan synes dere stue/kjøkken ble? Og hybelen generelt?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

GÅRSDAGENS OG DAGENS ANTREKK

Altså, jeg synes det er helt innafor å gå i samme antrekk to dager på rad, helt ærlig ser jeg ikke problemet med det. Så her har dere altså gårsdagens og dagens antrekk, som er akkurat det samme haha. Egentlig hadde jeg tenkt til å la være å poste bildene, jeg er ikke fornøyd med hvordan hverken bildene eller jeg ser ut her, men jeg tror også at jeg som alle andre må lære meg til å gi litt mer f. Jeg tar meg jo selv ganske lite høytidelig, men noen ting er jeg mye mer usikker på enn andre. Jeg er forresten litt usikker på hva jeg synes om kjolen min, den er superbehagelig og søt, men samtidig føler jeg at den ser litt sykehus ut, hvis dere skjønner hva jeg mener?

Her om dagen postet jeg forresten et bilde på story på insta hvor jeg viste dere middagen min og jeg ble veldig overrasket over hvor mange som sendte meg DM og spurte om oppskrift. Sånt synes jeg er skikkelig gøy og jeg elsker å inspirere andre til å kunne spise mer vegetarisk! Så i dag står den retten på menyen igjen og oppskrift kommer etterhvert. Dere burde virkelig prøve den ut altså, den er såååå god om jeg får si det selv!

 

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

HIPP HIPP HEISANN

Gratulerer med dagen Norge, litt på etterskudd! Nasjonaldagen startet for meg med å ordne meg og ta på bunad for deretter å tusle bort til torget. Der så jeg barnetoget sammen med mormor, besse, tante og broren min i strålende sol. Jeg vet ikke helt hva det er, men jeg blir alltid så rørt av barnetoget og i år var intet unntak. Etter toget fikk jeg broren min til å ta noen bilder av meg, da det nesten bare må gjøres når man har på bunad og man er i nærheten av sååå fine trær hehe. Vi fikk også satt oss ned sammen og tatt en iskald brus (Pepsi Max dessverre, da de ikke hadde Cola Zero, så litt småskuffet der) ute før vi dro hvert til vårt.

Deretter stod et kort lunsjbesøk på planen (kort, da jeg måtte videre før det hadde gått en time) før jeg dro hjemover for å pakke ned litt ingredienser og legge fra meg litt ting. Mamma og stefaren min hentet meg og så ble jeg med opp til de for å lage en salat jeg skulle ha med til Vibeke (de bor nemlig rett ved og bussen som går fra meg går ikke på søndager eller helligdager). Hos Vibeke var vi en fin liten gjeng som grillet, spiste dessert og bare koste oss. Jeg dro etter noen timer da jeg var ganske sliten, men det ble iallfall en superkoselig dag!

Dette ble et skikkelig oppsummeringsinnlegg, men sånn er det noen ganger. Her er litt bilder fra dagen iallfall!

Ida var også der, men bildene ble dessverre tatt før hun hadde kommet.

Se så fint Vibeke hadde pyntet bordet!

 

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

MÅNEDENS ANTREKK: MARS + APRIL

God mandag! Siden sist har jeg gjort litt forskjellig: på lørdag var jeg i Sverige med Vibeke og Therese og senere på kvelden var vi i en bursdag. Jeg hadde egentlig tenkt til å blogge om Sverigeturen, men sånn ble det ikke gitt. I dag har jeg faktisk tatt litt sol for første gang på årevis og jeg er en som blir veldig fort brun og sjeldent rød, så nå har jeg litt mer farge på kroppen. Det ble også en iskaffe på Sliperiet etter det og uteplassen der er virkelig så fin! Ikke minst synes jeg de har skikkelig god kaffe. Jeg har fått smaken av sommer i dag og det er så nydelig! Altså, hvor deilig er det ikke å kunne sitte ute i singlet med blå himmel og sol mens man drikker iskaffe? Egentlig burde jeg hatt med strikketøyet også, men det får bli neste gang. Nå sitter jeg på bussen hjem og så må jeg få i meg litt middag før det bærer avgårde igjen til dansing.

Jeg har også fått samlet opp antrekk fra mars og april! Det ene er et dårlig mobilbilde fra et antrekk som ikke var i en antrekkspost, men siden det var oddetall på antrekk ble det sånn for å kunne lage innlegget haha. Favoritten min er iallfall antrekk nummer to!

 

Hvilket antrekk likte dere best?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

GIVEAWAY PÅ STRIKKEPAKKE!

Reklame | I samarbeid med Garnius

I samarbeid med @garnius.no kjører jeg en giveaway på en valgfri strikkepakke av mine instaknitdesign i valgfri størrelse og farge! Jeg synes det er sååå koselig å kunne holde konkurranser og gi noe tilbake til følgerne mine, spesielt når det kommer til ting som dette! En strikkepakke inneholder både oppskrift og komplett garnforbruk, så da er det bare å strikke i vei! <3

Jeg har jo lansert flere design på garnius, så strikkepakkene man kan velge mellom der Bjørgkjole både med og uten ermer, Lerkevotter, Boblebladteppe, Desembergenseren og Amaliegenseren. Hvordan dere kan delta finner dere lenger ned i innlegget her. Ønsker dere å se andre fargeforslag på strikkepakkene dere kan vinne kan dere se det HER. Dere kan så klart velge helt andre farger også altså, det er helt opp til dere!

INSTAKNIT GIVEAWAY🎉

Vinneren trekkes søndag 14. mai! For å delta må du gjøre følgende:
-Følge meg på @ea_strikker på instagram
-Like innlegget
-Legge igjen en kommentar på innlegget om hvilket design du ønsker å vinne

Masse lykke til!

 

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

BULLET JOURNAL MAY | FLOWERS, BLACK AND WHITE

Heihei! Nå skal jeg straks på dansing, men jeg svipper innom bloggen en liten tur først. Dette er faktisk siste vanlige danseuke for vårsesongen og det har gått så himla fort! Akkurat ballett er det noen ganger til på, da ballett er på mandager som har falt på noen helligdager som vi skal ta igjen. Så kan det nok hende at jeg melder meg på et 5-ukers sommerkurs som er en gang i uken og i slutten av juni skal jeg en uke på dancecamp, så helt over er ikke vårsesongen ennå!

Ny måned og ny BuJo som vanlig! Denne gangen gikk jeg faktisk ikke for noen farger og det er vel omtrent første gang? Jeg hadde egentlig tenkt til å fargelegge blomstene, men fant ut at det egentlig var fint som det var. Oppsettet ble også noe utenom det vanlige nå, så jeg får se hvor fornøyd eller misfornøyd jeg blir, det passet iallfall inn å ha det sånn og det tar mye kortere tid å tegne opp. Sånn her ble det iallfall!

 

Hva synes dere om månedens tema?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

EN LØRDAG I SOLEN

Hei dere! I går var det helt nydelig sol, men på grunn av vinden måtte jeg nesten slenge en stor jakke på meg da jeg var ute. Anniken og Nelia kom hit en tur og sammen tuslet vi bort for å kjøpe is og slush for så å være på lekeplassen rett ved. Det er egentlig et ganske fint sted, da lekeplassen er lagt opp til både barn og ungdommer med lekeplass for de små, fotballbinge, skatepark, sitteplasser med grill, litt større lekeapparater og ikke minst en liten/lav høyt og lavt løype. Den løypa tror jeg søren meg jeg har lyst til å prøve selv en dag haha. Vi koste oss iallfall noen timer ute i solen sammen og det ble en veldig fin lørdag formiddag.

Gårsdagens antrekk ser dere forresten under her. Det blir en del antrekk med dressjakke, men altså den går jo til omtrent alt og er så fin! Angående luggen min så klarer jeg ikke å bestemme meg for om jeg skal spare den ut eller klippe den igjen, så enn så lenge lar jeg den bare være. Men nå må jeg løpe for å rekke et programkomitemøte, så dere hører fra meg igjen til uken!

 

Hva synes dere om antrekket?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER