KJÆRE POLITI

Når begynte man å henge ut private saker som skjer på videregående? Eller for å formulere meg litt annerledes; når begynte politiet å gjøre det? 

De siste dagene har politiet troppet opp på Thor Heyerdahl videregående skole, midt i timer på skolen har de hentet ut elever som er mistenkt for å ha brukt narkotika. Noen hvor de har konkrete bevis på enkeltpersonene sitt bruk andre som kun var tilstede der samtidig. Årsaken er så vidt jeg har fått med meg at det var en gjeng gutter som brukte narkotika på fest, dette ble filmet og senere lagt ut på Internett. 

Selvfølgelig tar jeg avstand fra narkotikabruk. Men!

Det er et stor “men” her! Dette er noe som har skjedd på fritiden og ikke i skoletiden. Politiet selv mener det var nødvendig å gjøre det slik, da de trengte å gjøre parallelle arrestasjoner for at ingen bevis skulle bli fjernet. Det er jo forståelig nok, men det kunne ha blitt gjort på en helt annen måte. Elevene det gjaldt ble rett og slett hengt ut. I dag (tirsdag) ble to stykker hentet ut av en klasse jeg går i og det var verken gøy for de det gjaldt eller for medelever.

Rykter flyter over på alt mulig av sosiale nettverk og ikke minst muntlig. Elevene hvisker og tisker. Alle vet nøyaktig hva det gjelder og ikke minst så vet alle nøyaktig hvem det gjelder. Hvordan blir det for disse guttene å komme tilbake til skolehverdagen igjen? Med alle ryktene, alle blikkene, all hviskingen og ikke minst skammen. For det er helt sikkert veldig skamfult og flaut at alle vet og at alle vet så mye. 

Politiet sa også at arrestasjonene ble gjort så diskret som mulig. Diskret!? Å trappe inn i klasserom med en navnliste og ta med seg medelever ut, er det diskret? Jeg kan ikke akkurat si meg enig der. De kunne ha gjort det så enkelt at kontaktlæreren hadde fått ansvaret til å ta med disse guttene bort til rommet politiet var på i skoletiden, etter en endt skoletime. Så lett kunne man gjort det hundre ganger mer diskret. Men nei, man velger å ta det opp foran alle, henge de ut. Selv om de har tatt dumme valg, så er de nødvendigvis ikke dumme personer eller personer som trenger å bli hengt ut på en slik måte. 

Det er veldig fint de har tilbudt disse guttene ruskontrakt fremfor straff, men jeg mener at ting har blitt gjort på helt feil måte. Det virker som om målet var å henge ut elevene det gjaldt foran andre medelever for å drive skremselspropaganda, selv om det blir nektet for. Og det er ikke greit å henge ut elever slik uansett grunn, i alle fall ikke av politiet.

Så kjære politi: hvis dette skjer igjen så håper jeg at dere tar dette til dere. Dere gjør en flott jobb (virkelig!), men håndteringen av dette har vært helt elendig. Jeg håper dere tar med dere disse ordene hvis en slik situasjon skulle dukke opp igjen.

Hilsen ei veldig frustrert jente

BRYLLUP

Hei! I går dro jeg tidlig på morgenen til et fotooppdrag og var hjemme igjen etter midnatt. Veldig slitsom dag, men også gøy! Jeg fikk utrolig nok jobbet en del med bildene i går og i dag, så her kommer et lite utdrag. Jeg viser dere kun bildene av brudeparet og i svarthvitt. Jeg er nesten ferdig med parbildene nå, så da har jeg bare rundt 1500 bilder til å gå gjennom haha. Men resten av bildene kommer jeg ikke til å legge ut, da andre ikke har interesse av bildene og jeg ikke trenger å bruke de til portoføljen. Nå skal jeg snart feire familiebursdag så jeg må hive meg rundt. 

Hva synes du om bildene?

DATE NIGHT

God kveld! Tenk at nå er første uke på skolen gjennomført! Dansingen i går gikk forresten veldig bra! Jeg ble tatt i mot veldig godt og det er en herlig gjeng, så torsdagene fremover blir veldig fine! I stad var Andreas, Anniken og jeg ute og spiste på Spiseriet. En indisk restaurant i Larvik som er veldig undervurdert! Den ser litt shabby ut på utsiden, men er så tvers igjennom gjennomført på innsiden! Og maten er helt fantastisk! Vi har jo spist der masse siden jeg var liten og med god grunn. I morgen reiser jeg hjemmefra litt før ni på morningen og er hjemme etter midnatt, jeg har nemlig et veldig fint fotooppdrag! Det blir krevende, men også veldig spennende! 


hahah jeg aner ikke hva som skjedde her, skulle i alle fall prøve å kysse Andreas på kinnet.


tusen takk til Mina som tok bildene!

NEW IN

Jeg tror at torsdager definitivt blir mine favorittdager fremover! På skolen har vi en økt samfunnsfag og tre eller to økter med dans da! En økt vil forresten si to skoletimer, hvis noen er i tvil. I tillegg til at jeg har moderne på danseskolen på kvelden! Det blir spennende, for jeg skal nemlig starte på voksenpartiet på moderne og har første dansetime der nå klokken åtte. Grunnen til at jeg starter på voksen er at de på ungdomspartiene er en god del år yngre enn meg og selv om de på voksenpartiet blir en del år eldre så tror jeg det er der jeg passer best inn. Vi har jo jobbet med de før på en dans og de er kjempehyggelige og veldig flinke! Så jeg krysser fingrene!

For to dager siden mottok jeg en pakke jeg bestilte på h&m og jeg står fortsatt på at jeg bruker lite penger på klær. Dere ser jo under hva pakken inneholdt (- en ting), men jeg tenkte å fortelle det. En jumpsuit, en går t-skjorte, en grå genser, sko, en eyeliner, en hvit genser og en turkis bluse. Hæ, det blir jo en del penger, tenker du nok? Vel, for alt dette betalte jeg til sammen 500kr. Alt passet strålende og jeg er veldig fornøyd! Jeg prøver jo å oppgradere garderoben min litt og dette er en god start. Bildene er tatt inne på klesrommet, så da får dere jo en liten titt på hvordan det ser ut der! 

Ei som heter Chyna og jeg har forresten startet et youtube kanal sammen! Trykk HER for å sjekke den ut! Trykk gjerne på subscribe så blir vi veldig glade!

jumpsuit
hvit genser

sko

turkis topp – jumpsuit – grå genser – grå t-skjorte

Noen av klærna som falt i smak hos deg? Danser du? I så fall hva?

FRIDAY

 

Nå er det kun to dager til skolen starter! Sommerferien har flydd avsted som vanlig, men jeg gleder meg til å begynne på skolen igjen. Det skal bli fint med flere faste rutiner og ikke minst masse dansing! På torsdag dro Erika og jeg til Nora og der spiste vi taco, så på film og skravlet masse. Vi overnattet også og klokken halv 6 neste morgen var det de to stakkars som måtte få meg opp. Jeg kan vel si at jeg ikke akkurat er et morgenmenneske, men de fikk meg da opp til slutt! Etter en halvtime satt vi klare i bilen i kurs mot Sverige. Heldigvis var det ikke så mange mennesker på båten og jeg lærte også noe nytt: man må være 20 år for å få med alkohol inn til Sverige. Jeg har aldri hatt noe problem med det før, jeg hadde jo aldri hørt om det før engang. Så det ble ikke noe vin på oss. Vel fremme kjørte vi til Nordby for litt handling og mat, der ble vi noen timer før vi vente kursen hjemover igjen. 

Jeg tenkte å fortelle om en hendelse på Nordby også. Vi stod i køen på New Yorker og vi hadde også med oss en handlevogn i køen siden vi hadde en del poser. Altså hvis du har vært på Nordby før vet du at det er helt vanlig der. Men ei dame bak meg henvender seg til meg og sier “står den handlevognen der i kø også eller!!???” i et skikkelig frekt tonefall. Jeg er egentlig en svært nærtagende person og vanligvis hadde jeg blitt utrolig lei meg og unnskyldt meg selv på alle mulige måter, men jeg har fått beskjed om å være flinkere til å si fra om ting så jeg svarer i tilbake i et vanlig tonefall at “nei selvfølgelig ikke, men man kommer jo ikke noe fortere frem til kassa uansett” og det resulterer i at hun himler med øynene og sier “herregud, det var jo bare et vanlig spørsmål”. Men det resulterte jo selvfølgelig i at jeg ble lei meg likevel og svarte noe i denne duren: “unnskyld… jeg oppfattet det frekt.. det var min feil.. beklager så mye.” og så måtte jeg bare gå ut av butikken fordi jeg holdt på å begynne å gråte. Vel, jeg prøvde ihvertfall.

Fra Sverige bar det rett til Erika, hvor Nora ble hentet og Erika og jeg gjorde oss klare for klasseavslutning. Det er en del i klassen har sluttet (en del drar på utveksling et år, noen bytter skole), men siden vi er verdens beste klasse så måtte vi ha en skikkelig avslutningsfest. Åh det blir så trist at noen ikke skal gå i klassen fra og med mandag! All creds til Helena som arrangerte det hele! Hun hadde i tillegg laget en lang power point med bilder fra hele året og det var så herlig og ikke minst rørende å se på! Jeg tror jeg faktisk aldri har hørt om en klasse som har like godt miljø som oss faktisk! Og klasseavslutningfesten ble kjempevellykket og jeg koste meg masse! På bildet under ser du de fleste i klassen, vi manglet dessverre noen. 

Hvordan er klassen din? (om du går på skole)

10 TING JEG VIL GJØRE I HØST

God kveld! De har jo blitt så populære disse “10 ting” innleggene så jeg tenkte at jeg like så godt kan lage et selv! Så her kommer et innlegg om 10 ting jeg vil gjøre i høst. Håper det faller i smak!

♥Skole: Jeg vil fokusere mye på skole i høst! Gode karakterer er veldig viktig for meg og får å få med seg alt må man henge med fra dag en. Jeg vil også prøve å presse meg til å komme på skolen hver eneste dag, selv om jeg kanskje har en veldig vanskelig dag eller kun har sovet to timer. Åh, de søvnvanskene mine ødelegger så altså! Men jeg skal ta grep på alle mulige måter jeg kan, så håper jeg at det hjelper litt. Jeg er i alle fall veldig motivert!

♥Dansing: Dette punktet står jo hele tiden, men så er jo dans noe jeg ønsker å fokusere mye på hele tiden da! Spesielt tøying MÅ jeg bli flinkere til. Jeg tøyer mye i perioder og blir relativt myk, men så lar jeg det forfalle helt. Gah, så irriterende! Men nå dere, NÅ skal jeg virkelig fortsette med det hele tiden. Det er himla irriterende å være stiv som en stokk.

♥Filmkvelder: Åh, ingenting er vel bedre enn å tulle seg inn i et varmt teppe med en kopp te og en god film på skjermen! Jeg elsker å se film, spesielt på høsten. Det kommer jo også så mange filmer på kino fremover som ser så bra ut! Allerede neste uke har jeg en kinodate med to venninner faktisk, det gleder jeg meg veldig til!

Antrekksbilder: Nå som vi går mot litt kaldere tider blir jeg så mye mer inspirert i klesveien! Det er jo så mye lettere å kle seg når man kan ha på noe annet enn en topp og et skjørt. Jeg gleder meg i alle fall masse til å ta mange antrekksbilder og dele de her på bloggen! Så blir jo også naturen ute så fin på høsten og perfekt for bilder!

♥Oppgradere høstgarderoben: Altså jeg har en del klær og i sommer gikk jeg mellom alle sommerklærna mine og solgte/ga bort ting jeg ikke bruker lenger og ting som ikke passer lenger. Det samme skal jeg gjøre snart og jeg vet jeg har mye som ikke passer av litt varmere klær og klær jeg kjøpte helt tilbake i 7. klasse.. Jeg kan vel si at jeg ikke akkurat bruker de klærna så mye lenger. Så planen er å prøve å spare litt penger og kjøpe en del basic klær, hvor jeg kan mixe og matche med alt.

Andre ting jeg vil gjøre i høst: gå mange turer i det fine høstværet (og fange pokèmons heheh) ♥ lyse opp hele stuen med telys ♥ snikstarte litt på julen og høre på julemusikk (jeg elsker jul!) ♥ jentekvelder ♥ pusse opp soverommet om vi får lov av huseieren (krysser fingrene!)

Hva vil du gjøre i høst?

WISHES

Dere, jeg har kommet inn på skoleplassen jeg ønsket!!! Jeg har jo sjekket vigo hver dag nå og tenkte at siden det er lørdag så er det nok ingen endringer, men at det skadet vel ikke å sjekke. Jeg kan ikke en gang beskrive hvor deilig det var å se at jeg var tilbudt skoleplass! Etter å ha brukt fire år på å komme meg gjennom førsteklasse (de to siste årene på danselinja, da jeg tok ett år over to), så er det så utrolig deilig å vite at jeg om litt over en uke begynner i andreklasse! Ikke minst på den beste linja: danselinja! Noen annen linje har egentlig ikke vært aktuell for å være ærlig. Det skal bli deilig å få inn litt mer faste rutiner i hverdagen igjen, selv om ferie også er fint. 

Om tre uker blir jeg hele 20 år gammel og jeg kan helt ærlig si at jeg føler meg ikke sååå voksen. Jeg husker at da jeg gikk på barneskolen synes jeg at de på ungdomsskolen var kjempestore og jeg synes ikke det lenger nå kan man si haha. Rart det der! Men jeg tenkte å dele med dere hva jeg ønsker meg til min bursdag, da det er gøy å se hva andre ønsker seg. Aller helst ønsker jeg meg penger da dansetimer ikke akkurat er billig, men det er også noen ting som dere ser under her jeg ønsker meg!


treningstights fra h&m    //    hvite sko av noe slag i str 35/36     //    ganske nøytrale tynne gensere (de med litt hals er så fine!!)

dansebagg fra bloch/dancewear.no     //    varmeboots i str 36 i lyserosa eller kaki

Hva ønsker du deg? Noe som falt i smak hos deg også?