EN NATT PÅ FARRIS BAD

God kveld og god helg! Det ble nesten rett fra ett hotell til et annet på meg. Lørdag til søndag var jeg jo på hotell i Tønsberg i forbindelse med årsmøtet til Vestfold og Telemark Venstre, deretter var det en natt hjemme for så å dra en natt på Farris Bad sammen med Andreas. Vi var så heldige at vi ble oppgradert til superiorrom og hadde en kjempefin natt der! Fy søren så fint det var å trekke gardinene til side på morgenen og sette døren til balkongen på gløtt, å våkne til lyden av bølgene og utsikt mot vannet er virkelig noe unikt!

Vi sjekket inn i 17-tiden og slappet av på rommet litt før jeg løp avgårde til en dansetime. Dansinga ligger rett over gaten fra hotellet, så det var heldigvis ikke noe stress å få med seg. Deretter bar det rett i dusjen før vi spiste middag på hotellet. Det ble et veldig koselig nesten-døgn på oss (vi fikk sen utsjekk) og ikke minst var det fint å gjøre noe sammen hvor fokuset lå på hverandre, fremfor alt som skjer rundt i hverdagen. Vi ble også møtt med en iskald eplemost, sjokoladekonfekt og kort på rommet, noe som var sååå koselig! Andreas er ikke så veldig glad i å bli tatt bilde av forresten, derfor ser dere han sjeldent på bloggen. Vi var faktisk ikke innom spaet, ironisk nok, men det kan vi heller gjøre en annen gang.

  

 

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

ÅRSMØTE MED VTV

God mandag! Det har vært noen travle dager den siste uken, så bloggen har ikke akkurat blitt prioritert. Helgen som var ble blant annet brukt til årsmøte med Vestfold og Telemark Venstre i Tønsberg. En spennende helg fylt med politikk hvor jeg også lærte en del. Det er noe av det som er så kjekt med at mennesker er så forskjellige, for alle har jo sine saker de brenner for.

Selv var jeg også oppe på talerstolen noen få ganger og egentlig burde jeg ha vært vant med det nå, men finner det fremdeles skummelt. Det er iallfall godt at jeg likevel gjør det, om det er lov til å si:) Jeg holdt også et lite innlegg om frikortgrensa for helsetjenester, nærmere bestemt hvordan systemet rundt det fungerer, så det kan jeg jo i grunn poste på bloggen senere også. Kort fortalt synes jeg det burde vært en løsning for maxpris pr måned feks, noe lignende det er om man skal hente ut ting på blå resept.

 

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

BULLET JOURNAL FEBRUARY | VALENTINES

God mandag! Denne måneden her har jeg utrolig mye på agendaen og jeg tror (jeg vet) jeg hadde gått helt i surr med mindre det hadde vært for BuJo’en min. Jeg har ting skrevet ned på notater på telefonen også altså, men det blir liksom ikke helt det samme. Jeg er litt gammeldags av meg der. Slik var jeg på videregående også, jeg skrev ned lekser, notater og øvde til prøver ved å skrive i notatbok, fremfor pc. Kun innleveringer og lignende gjorde jeg på pc. Flere som er like som meg der? Forskning viser faktisk at man lærer ting raskere om man skriver det for hånd kontra på pc, så et lite studietips der som er verdt å prøve ut! Det funker for meg, men hva som funker for dere er det jo bare dere som vet.

Uansett, vi er jo nesten en uke inn i februar og dermed også inn i en ny måned i BuJo’en. Vanligvis har jeg hatt et eller annet vintertema i februar, men nå har det vært så mye vintertema at jeg ville prøve noe nytt. Dermed gikk jeg for valentines-tema denne gangen, det er jo tross alt i februar. Jeg ble forresten skikkelig fornøyd med ukesoppsettet mitt denne måneden, sånn rent praktisk og tror dette er min favoritt så langt! Det ble ikke noen “ekstrasider” denne måneden, men det følte jeg ikke at jeg trengte heller. Slik ble februar:

(dette var egentlig forsiden, men jeg ble ikke fornøyd, så jeg lagde en ny som da altså er bilde nummer to haha)

 

Hva synes dere om månedens tema?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

OPPSKRIFT: OVNSBAKT TOMATSUPPE

God helg dere! Har dere hatt en grei uke? Her har jeg iallfall hatt mye på planen og sånn blir det egentlig i hele februar. Forrige uke lovet jeg at dere skulle få en oppskrift denne uken her og den kommer nå. Jeg er en skikkelig stor fan av hjemmelagde tykke og kremete supper når det er kaldt, og forrige uke hadde vi en tomatsuppe her hjemme. Vanligvis bruker jeg kokosmelk eller fløte i, men da jeg laget denne brukte jeg bare ting vi hadde fra før av. Den ble uansett veldig god og det er i tillegg rask å lage!


Denne her er faktisk ganske rask å lage, da man raskt kutter opp store biter og suppen for det meste lager seg selv. Å steke grønnsakene i ovnen før man koker opp gir de en ekstra god smak!


Du trenger til 2 personer:
•1 terming grønnsaksbuljong
•1 stor ss tomatpure
•3 store fedd hvitløk
•12 ca plommetomater eller cherrytometer
•3/4 chili
•6 store tomater
•1 medium gul eller rød løk (anbefaler egentlig rød)

•olje, salt og pepper

•5 dl vann eller 4 dl vann + 1 dl fløte

Slik gjør du:
•Sett ovnen på 180 grader
•Kutt opp alle grønnsakene i grove biter
•Legg grønnsakene i en ildfast form, hell over litt olje og bruk hendene til å blande det inn, strø over litt salt og pepper
•Stek til alle grønnsakene er helt myke
•Hell grønnsakene over i en kjele, tilsett  5 dl vann (eller 4 dl vann om du ønsker fløte i) og 1 grønnsaksbuljong.
•La koke i noen få minutter, kjør alt smooth med stavmikser og la koke 2 minutter til
•Ta kjelen av platen, smak til med salt og pepper, (rør inn 1 dl fløte)

Topp gjerne med noe digg!
Her hadde vi en timianplante, så da toppet jeg med det. Annet som er godt å toppe med er revet ost, fersk oregano, fersk basilikum, purre, ostesmørbrød eller en kombinasjon. Vel bekomme!

 

Er du glad i hjemmelagde supper?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

RESTEGARNSTRIKK: CARDIGAN

God morgen! Husker dere at jeg for litt siden fortalte at jeg skulle bli flinkere til å bruke opp restegarn? Jeg viste dere jo en lue jeg hadde strikket av restegarn og siden det har jeg strikket en lue til og denne cardiganen her! Det var litt skummelt å begynne på en cardigan da jeg var usikker på om det var nok garn. Spesielt det å beregne om jeg hadde nok til like brede striper. Å strikke cardiganen ensfarget hadde jeg ikke nok garn til, men heldigvis ble beregningene mine riktige og en stripete cardigan kom av pinnene.

Den er sååå myk og god, i tillegg til at jeg synes fargene passet skikkelig godt sammen! Jeg valgte likevel å selge den, men solgte den ganske billig da den har en liten skjønnhetsfeil (noe jeg så klart opplyste om altså). Jeg klarte nemlig å klippe et hull i den, som jeg så fikk strikket igjen, men det er noe synlig. Jeg fikk egentlig skikkelig lyst til å strikke enda en, men bare til meg selv hehe. Cardiganen er forresten strikket uten oppskrift, så den har rett og slett ikke noe navn.

 

 

Hva synes dere om cardiganen?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER