KVELDSTANKER

Nå er det høstferie for min del og jeg har lyst til å bruke den på å puste, stable meg litt på beina. Den siste tiden har jeg helt ærlig vært litt ute på kjøret (med spiseforstyrrelsen altså) og jeg prøver desperat å komme meg ut av denne vonde sirkelen. Behandleren min har ikke hatt tid til meg på over en måned og på onsdag skal vi diskutere planen videre. Jeg gruer meg.
Jeg har lyst til å bruke ferien på å senke skuldrene, ha filmkvelder med Andreas og gå turer med han i fint høstvær. Jeg har lyst til å bruke en hel dag på biblioteket for meg selv. En annen dag på cafè hvor jeg kan skrive litt og drikke te. Jeg har lyst til å ta masse bilder i ferien og være litt kreativ. Danse i regnet og danse litt hjemme. Ha fine dager og kvelder fylt av latter med venninner. Men mest av alt skal jeg prøve å sortere tankene litt og komme meg på beina. Fremtiden har så mye fint å bringe, jeg må bare komme meg dit. Huske å puste. Minne meg selv på at det er lov til å falle, bare man reiser seg igjen fort nok. 

-Elise Amanda

INNKJØP FRA LONDON

God kveld! Jeg kom på at jeg helt har glemt å poste denne på bloggen. Det begynner jo å bli en stund siden Nora og jeg var i London (åhh jeg vil tilbake), men her ser dere innkjøpene! Tror egentlig jeg bare avslutter her, det begynner jo å bli litt sent. Håper dere liker videoen!

-Elise Amanda

DOWN TOWN

Goood helg! Jeg har hatt fri fra skolen i dag og klager ikke akkurat på det! Klokken tolv tok jeg bussen til byen for å ha litt etterlengtet bestevenntid og det var utrolig fint! Jeg har ikke hatt så mye overskudd i det siste og formen har ikke vært helt på topp, så jeg husker nesten ikke sist jeg så Anniken og slik skal det jo ikke være. Vi tuslet egentlig litt rundt i byen og tok litt bilder. På Amfi så jeg en utrolig søt matboks jeg hadde lyst på og Anniken kjøpte den til meg som en del av bursdagsgaven min (wiii). Før vi sa hade tok hun meg med på en sushi-restaurant og kjøpte lunsj til oss. Trenger jeg egentlig å si hvor greit det var? Jeg elsker virkelig sushi haha! Anniken er egentlig ikke sååå glad i å ta bilder av meg (selvom hun er veldig flink), men hun gikk med på det mot at jeg flettet håret hennes. Grei byttehandel spør man meg. 

Nå er jeg hjemme igjen og skal straks smårydde litt. Det blir en litt sen og god middag på Andreas og meg i dag, nudler med grønnsaker og marinert sopp. Jeg lager så og si alle middagene fra bunn og omtrent alt er vegansk. Bare å hyle ut hvis noen vil ha oppskrifter forresten, jeg deler gjerne! Vi har også satt igang prosjekt puslespill som vi skal fortsette med litt på kveldene. Det er faktisk utrolig koselig å tenne lys, pusle og skravle litt på høstkveldene. Det kribler også utrolig mye i fingrene mine etter å ta bilder nå om dagen, så jeg får vel prøve å få tak i en fjernutløser straks. Min gamle har jeg ødelagt (knust mobilskjermen min har jeg også gjort). Jeg er litt klønete kan man vel si..

-Elise Amanda

TIL ALLE DERE SOM ENDELIG KAN STEMME

Jeg hører ofte ungdommer si at de ikke er interesserte i politikk, men der tror jeg de fleste tar helt feil heldigvis. Jeg vet også at mange føler de ikke kan nok, vet nok eller bryr seg nok. Men jeg ser dere og dere er jo så engasjerte! Da fraværsgrensen kom på banen skrev ungdommer over hele landet leserinnlegg til avisene, det ble snakket om i klasserommene og mange engasjerte seg voldsomt på andre måter også. Det var helt fantastisk å se så mange vise at de bryr seg, og fraværsgrensen det er politikk.

Kollektivtransporten her i Vestfold vet jeg også engasjerer mange ungdommer. For hvor ofte har man ikke stått på busstoppet og irritert seg grønn over alt for sene busser, prisene på billettene og ikke minst avgangstidene. Jeg hører i alle fall at kollektivtransporten blir diskutert masse! Det er også noe som engasjerer de fleste som bruker det jevnlig.

Jeg har så mange andre eksempler på ting jeg vet engasjerer mange ungdommer: pelsindustrien, lekser, hvordan undervisningen på skolen foregår, kvaliteten på lærere, rasisme, stipend, psykisk helse, likestilling, seksuell trakassering og så mye mer. Kanskje ser dere det ikke selv, men jeg hører dere snakke om det, jeg ser at dere har en stemme dere bruker og det er så flott!

Å sette seg inn i alt de forskjellige partiene står for skjønner jeg godt er alt for komplisert. Ikke minst blir ting ofte skrevet og formulert på en kronglete måte som gjør det vanskelig å forstå. Skulle man satt seg inn i alt hadde man dessuten blitt sittende i dagevis å lese. Mitt tips til alle dere ungdommer der ute som er heldige nok til å være gamle nok til å stemme er å klikke dere inn på partiene sine hjemmesider og få et overblikk, ta tester på nettet som forteller dere hvilke partier dere er mest enige med, dra på politiske temakvelder og arrangementer og snakk med andre som er medlem i de forskjellige partiene. Da blir det plutselig veldig mye enklere å forstå, det er jeg veldig sikker på.

Politikk trenger ikke være så komplisert som det virker som, det kommer litt an på hva man velger å gjøre det til selv. Vil du sette deg veldig dypt inn i de forskjellige partiene så er det kjempeflott! Finner du et parti som virkelig støtter noe som er din hjertesak og det er det du bryr deg om så er det også kjempeflott! Dere er så engasjerte, dere ser det bare ikke alltid selv.

Jeg håper så mange som mulig unge vil stemme i år! Dere kan, dere vet og dere vil! Jeg hører dere og ved å stemme kan dere være med på å bruke stemmene deres til å bestemme. For dere bryr dere, det vet jeg! Og jeg kan virkelig ikke få sagt det nok hvor flinke dagens ungdom er til å engasjere seg!

Godt valg!

-Elise Amanda

INSTA LATELY

Tiden flyr så fort om dagen! Nå er det alt nesten tre uker siden skolen startet (og bare 3mnd, 3 uker og 1 dag til julaften!). Jeg kjenner at jeg nå begynner å komme inn i rutinene igjen og det er så deilig! Litt hektisk skal jeg innrømme at det er om dagen, med skole, behandling, kattunger, dansing, snart valg og noen andre prosjekter på gang, men jeg tror det skal gå sånn akkurat. Siden sist har jo skolen startet igjen og jeg har blant annet feiret bursdagen min med venner og det ble utrolig koselig feiring! Pappa var jo så snill at jeg fikk låne huset hans (og han ga meg faktisk ingen regler. Fordel med å ha foreldre som stoler på deg). Vi feiret og da alle hadde dratt sov Andreas og jeg rundt to timer før vi ryddet så og si alt og så dro vi på morningen. Det eneste som gjenstod da var en runde til med oppvaskmaskinen og å kjøre noe i vaskemaskinen. Heldigvis var pappa så grei at han sa han kunne ta det da han kom hjem! 

I dag skal vi på middag til moren til Andreas og samboeren hans, så det blir nok koselig! Etter det drar vi mest sannsynlig til ei venninne av meg og så blir det nok byen etterhvert. Venninnen min og jeg har faktisk vært venninner i 16 år, så vi har kjent hverandre lenge kan man si. Nå får jeg nesten ordne meg litt og ordne litt hjemme før vi må dra. Enn så lenge får dere se noen bilder fra instagram i det siste. Følg meg gjerne, jeg heter @eliseamandan der.

-Elise Amanda