ÅRETS JULEGAVEINNPAKNING

Som noen av dere kanskje husker (eller ikke) plukket jeg noen kongler i oktober som jeg skulle bruke til å pynte julegavene med. Disse har ligget til tørk frem til nå nylig og her om dagen malte jeg de med gullmaling. Man kan kjøpe ferdigmalte kongler også, men det synes jeg er fryktelig dyrt. Dette her derimot kostet meg 30kr og det var prisen på malingen. Jeg går kanskje litt over the top med å planlegge julegaveinnpakning og styre med det, men så er det noe jeg synes er gøy å styre med også og jeg synes det er ekstra koselig å gi gaver jeg har brukt tid på å pakke inn også. Jeg tenker ikke noe om hvordan andre pakker inn altså, det må sies, jeg bare liker å styre på sånn her selv haha.

Malingen jeg malte konglene med er fra Søstrene Grene, papiret er fra Norli, silkebånd, fløyelsbånd og pakkelapper er fra Normal og kvistene er klippet av en bukett jeg fikk og deretter tørket. Jeg ser nå at jeg glemte å ta nærbilde av de pakkene som er pakket inn med fløyelsbånd, men ser man godt etter derimot ser man de i bakgrunnen på noen av bildene. Jeg ble iallfall fornøyd med årets innpakning og synes det ble veldig fint med pakkene under treet, selvom de snart skal vekk for å leveres til de som skal få dem.

 

Linselusa mi. Hun snek seg faktisk med på mange av bildene jeg tok av gavene under treet også. Så nei, det er ikke jeg som stiller opp katten vår konstant på bilder tatt inne, det gjør hun fint selv haha.

 

 

 

Hvis dere lurer på hvordan jeg har pakket inn tidligere år kan dere se reinsdyrtema for 2021 HER og nøtteknekkertema for 2020 HER.

 

 

 

 

Hva synes dere om årets innpakning?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

MÅNEDENS ANTREKK NOVEMBER

God kveld! Jeg innså nå at jeg kanskje burde få tatt noen nye bilder og endret headeren min snart, den er jo litt vel sommerlig. Det passer seg liksom litt mer med en header med vintertema, så jeg får krysse fingrene for at det kommer noe snø snart. I dag derimot har jeg fått strikket en del på en ny oppskrift jeg jobber med, hatt en avtale, vært på årets siste dansetrening og gjort litt her hjemme. Sikkert ikke sånn superspennende å høre om, så jeg stopper der med å utbrodere om dagen min haha.

Siden det ble noen antrekk denne måneden bestemte jeg meg for å ikke samle det opp til to måneder, men poste november for seg selv. Antrekkene fra syden ser jo greie ut, men jeg ble egentlig ikke så veldig fornøyd med de som er tatt her hjemme, utenom antrekket nederst til høyre. Noen ganger slenger jeg bare på meg noe og andre ganger ser ting bedre ut i hodet mitt enn i virkeligheten. Å treffe blink hver gang går ikke og det gjør i grunn ikke så veldig mye, det er jo tross alt bare et antrekk. Men nå er det straks natta på meg, så håper jeg dere får en god natt!<3

 

 

 

 

Hvilket antrekk likte dere best?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

BULLET JOURNAL DESEMBER | KRANS OG ROGNEBÆR

Heihei dere! Nå nærmer desember seg med stormskritt og jeg er klar! Eller, så klar som man får blitt. Til og med alle julegavene er straks i boks, men nå begynte jeg tross alt ganske tidlig. Fremfor å stresskjøpe ting i desember liker jeg å bruke god tid og prøve å finne noe som virkelig faller i smak hos den enkelte. Jeg synes det er sååå koselig å gi gaver! Flere her som synes førjulstiden er fin forresten? Jeg vet den også kan være ganske vond og vanskelig for mange, og det kan den her også, men til tross for det så er det mange fine øyeblikk innimellom. Og de øyeblikkene tar jeg med meg. Jeg mener ikke å bagatelisere hvis noen har det vanskelig altså, for jeg vet jo at det er noen som ikke har de små fine øyeblikkene heller eller at det vonde overskygger de fine øyeblikkene totalt. Jeg sender litt ekstra styrke og gode tanker til dere <3

For en gangs skyld har jeg kommet i gang og nesten blitt ferdig med en ny måned i BuJo’en før den aktuelle måneden er i gang. Det er ikke dårlig haha. Jeg synes egentlig månedens tema ble ganske greit, det ser bare litt mer kjipt ut på bildene enn i virkeligheten. Så har jeg nå virkelig lært å ikke bruke tusj som går igjennom sidene. Det kan også hende jeg fyller inn noen ekstra sider etterhvert med andre ting denne måneden, vi får se.

 

Hva synes dere om månedens tema?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

MINE JULEGAVEØNSKER

God kveld! Jeg savner at det går noe spesielt på TV på lørdager, jeg. Snart begynner heldigvis årets julekalendere på TV og jeg har hørt rykter om at Jul i Blåfjell blir tilgjengelig på nett fra og med første desember! Ellers vil jeg følge med på den nye realitykalenderen som skal gå på TV og se Kristianias magiske tivoli på nett. Sistenevnte gikk jo på TV i fjor og jeg likte den skikkelig godt! I skrivende stund sitter jeg i stua med Mona og vi ser på en miniserie på Netflix sammen med ett glass rødvin på meg og drinker på Mona. Vi har også fått perlet litt i dag, noe jeg synes det er ganske koselig å holde på med. Flere her som perler armbånd forresten? Jeg har perlet en del både til meg selv og til andre.

Jeg var litt i tvil om jeg skulle poste et slikt innlegg forresten, men kom frem til at det er jo egentlig ikke noe galt i det. Selv synes jeg det er spennende å se hva andre ønsker seg til jul. Jeg hverken krever eller forventer å få noe av dette her altså, det er rett og slett bare ting jeg ønsker meg:)

Jeg tok meg faktisk tid til å lage en liten collage så dere kan se haha, men jeg tror jeg presterte å ta med en termos fremfor termokopp? Litt usikker gitt.


Øredobber med heng i // warm up boots i lyserosa eller svart // mummi termokopp // Kolibri av Cecilia Samartin // mummikopper // kjele (som jeg skulle si fra pappa at jeg ikke skulle si til flere at jeg ønsket meg haha) // dette flanellsengesettet x2 fra Kid.

Ellers ønsker jeg meg også gullfarget interiør, store duftlys, penger, en stor grønn plante, accessoarer til hår, en liten/mellomstor sminkemappe, klær i beige toner eller hvitt, gavekort, boblevest i brun og abbonement på storytell.

Bildene er fra i går da jeg tok en kaffe med Mona i Tønsberg etter behandling.

 

Hva ønsker du deg til jul?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

JULEPYNTET LEILIGHET

God helg, dere! Nå er julepynten oppe i leiligheten vår og det er så koselig med juletreet som lyser opp! Det er konstant mørkt her nå da det er så grått og mørkt ute, så dette hjalp på. Jeg foretrekker å ikke ha på lyset i taket på dagtid, men de siste dagene har vi faktisk måtte hatt det på for å se ordentlig inne. Nå derimot kan heller juletreet lyse litt opp! Bildene derimot har helt elendig lys, da jeg hater å bruke unaturlig lys på bilder, så disse er tatt i en helt mørk stue med høy iso og lav lukkertid (dere som også er kameranerder vet hva jeg mener). Vi måtte kaste og gi bort en god del av julepynten vår da vi flyttet fra hus med mange boder til leilighet, men vi har faktisk ikke så mange steder å plassere julepynten nå at det i grunn går helt fint. Jeg måtte til og med sette bort noe da jeg pyntet i går kveld haha.

Ellers i dag har jeg vært på en behandlingstime og deretter møtte jeg Mona på Espresso House for en kaffe. Hun skulle til Larvik i dag, så da fant vi ut at vi like så godt kunne ta en kaffe sammen etter jeg var ferdig med timen min og så ta toget sammen. Jeg fikk også kjøpt meg en lang vinterjakke på salg i dag, så nå slipper jeg å gå rundt og fryse. Egentlig hadde jeg tenkt til å ønske meg det til jul, men så fant jeg en jeg likte som var skikkelig varm og til en grei pris, så da slo jeg til. Jeg gleder meg forresten til å vise dere årets julegaveinnpakning! Er det noe jeg er når det kommer til det så er det å være ekstra, men jeg elsker å søke rundt etter inspirasjon til det, bruke tid på å sette sammen ting og deretter lage fine pakker.

 

Har dere pyntet til jul ennå?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

COZY SWEATER

Disse skoene må virkelig i søpla snart.. Jeg har gått et stort hull under den ene, så alt av vann siger inn der, noe som resulterer i at jeg blir kliss våt på foten i tillegg til at det høres ut som om jeg går på svamper. Dessverre har så og si all snøen regnet bort i dag, men jeg holder håpet oppe om en hvit jul likevel, for det er jo tross alt en stund til julaften. Vi får krysse fingrene for at snøen kommer tilbake om ikke så alt for lenge.

I dag har vi fått gjort unna noen ærend sammen da Andreas har fri i dag og vi har også fått klargjort til at julepynten skal opp. Jeg venter rett og slett ikke til desember i år, men satser på å sette i gang i morgen. Det er jo også vår første jul i denne leiligheten og jeg tror det blir så koselig med iallfall juletre som lyser opp stua! Jeg er også en sånn person som liker å få julepynten vekk så snart vi går inn i et nytt år, så da er det jo kjekt å sette det opp nå slik at vi får hatt det oppe litt. Dagens antrekk ble ett “slenger bare på meg noe som er varmt”-antrekk, men det funket sånn halvveis. Jeg orker iallfall ikke gå rundt og fryse mer enn jeg må haha.

 

Får dere også fort hull under skoene?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

LIVETS BRUKSANVISNING

Det er så trist at siste forestilling nå er overstått! Man lever jo i en boble under forestillingstiden og jeg kjenner først nå hvor mye det tar på. Likevel skulle det gjerne vart lenger, for jeg tror oppriktig at dette er den fineste uken i løpet av året. Ikke bare er det gøy å danse, men det sosiale rundt det er også veldig fint: hvor mange man blir bedre kjent med og ikke minst hvor mange nye man blir kjent med. Det er også så koselig med alle de fine tilbakemeldingene på årets forestilling og jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke synes det er så rart, med en så fin historie, danserne, lys og lyd, koreografier, scenearbeidere og alle andre som har gjort en knall jobb! Åh for en fin tid dette har vært og så leit at det er over for i år! Heldigvis har vi faktisk en dansetrening igjen i år og deretter er det på´n igjen på nyåret. Under ser dere bilder fra contemporarydansen. I dag var forresten Mona, mamma, stefar, pappa og stemor og så på forestillingen, noe som var veldig koselig!

Jeg er veldig trøtt og sliten nå, men kjenner at jeg trenger å lande litt før jeg tar kvelden. Da er det faktisk skikkelig koselig med tente lys og en kopp te. Dessuten har jeg satt på en klesvask (noe jeg angrer på nå ehe), så den må også bli hengt opp så fort den er ferdig. Jeg tror iallfall at jeg kommer til å sove veldig godt i natt!

Takk til Anna som lånte kameraet mitt og tok noen bilder av oss under generalprøven!<3

 

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

SVAR PÅ SPØRSMÅL OG DAGENS ANTREKK

Det snøøøøør!! Åh så fint det var å se tidligere i dag at det bare ble hvitere og hvitere! Nå kan det gjerne snø litt til, så legge seg og deretter være rundt null grader, blå himmel og sol fremover, det er virkelig perfekt vintervær! Noe som derimot er litt skremmende er hvor kaos det blir ved første snøfall, det har vært mange biler som har sklidd ut i dag, så jeg håper det går bra med alle! Jeg har også fått byttet ut høstsko og jakker i dag med sko og jakker som passer bedre for vinteren, så nå er virkelig høsten over for denne gang.

Og tenk at det er nest siste forestilling i dag! Herlighet det går alt for fort! Nå er jeg ferdig med contemporary og jeg følte deg gikk veldig bra i dag, det er så fint å kjenne på. Nå står strikking på planen frem til jeg skal danse ballett og så bærer det hjem etter applaus. Det kom forresten ikke inn veldig mange spørsmål denne gangen, så jeg valgte å svare på de som kom inn. Her får dere også dagens antrekk i snøværet.


Hvilket av strikkeprosjektene dine er du mest og minst fornøyd med? Mest er nok April cardigan fra Petite Knit, den bruker jeg veldig mye! Minst er nok MinMoteGenseren, rett og slett fordi passformen ikke passet min kropp, så den brukte jeg en gang før jeg solgte den.

Og hvilke garntyper har du best og dårligst erfaring med? Veldig glad i Tilia, isager silk mohair og Arwetta. Ikke glad i påfugl (har bare prøvd den eldste versjonen av det) da det røyter noe grusomt, men jeg liker uttrykket veldig godt!

Hva tror du skal til for at du blir bedre fra SF? Et mer tilpasset program til min problematikk. Men bøyer meg i støvet for hvor gode rasp var på å se meg og hva jeg trenger! Jeg må også tørre å gi 100% slipp på alle deler. Det står egentlig både på helsevesenet og meg selv.

Hva synes dere om dagens antrekk?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

UKJENT

God kveld! I går hadde vi premiere x2 på danseforestillingen og det er så uvant med to forestillinger på en dag. Vi er delt inn i gruppe A og B, derfor to premierer, men det jeg danser er på begge gruppene. DEN stemningen under applausen når «Julenissen kommer i kveld» kommer på kan faktisk ikke beskrives og i år har jeg faktisk klart å ikke gråte haha. Selve dansingen er jeg ikke helt fornøyd med og jeg har tullet det litt til noen ganger og ikke følt jeg har fått det til så bra som jeg egentlig kan. Det er så rart egentlig med den sceneskrekken, for jeg elsker det jo og jeg kan jo dansene. Likevel begynner jeg å skjelve litt før jeg skal danse og under dansene, samtidig som jeg er livredd for å ikke huske noe. Rart det der, eller hva? Heldigvis har man en fantastisk ting som heter muskelminne og takk og lov for det iallfall! Men jeg storkoser meg og elsker virkelig forestillingsdagene!

Bildene under er fra ballettdansen jeg er med i som heter «Ukjent». Nå gjenstår faktisk akkurat den, deretter applaus og så er jeg ferdig med dagens to forestillinger. Håper dere får en fin kveld!:)

Update kl 20.07: Åhh jeg følte balletten gikk veldig bra på siste forestilling i kveld, det er så fint å kjenne på!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

FOTOGRAFERING AV FORESTILLING + DAGENS ANTREKK

God kveld! Det har blitt mye sen blogging i det siste, men dagene har gått til forskjellinge ting og ettermiddagene og kveldene har gått til dansing. Jeg er også en sånn person som trenger å lande litt etter å ha kommet hjem, så jeg bruker litt tid på det før jeg setter meg ned med bloggen. Både i går og i dag fikk jeg sitte i salen under hele generalprøven (utenom når jeg danset selv så klart) for å ta litt bilder, så det tar litt tid å gå gjennom rundt 1000 bilder og så etterbehandle en god del av de. Men det er såååå koselig å se hvor mye det blir satt pris på! <33

Dagens antrekk så mye bedre ut i hodet mitt enn det gjorde på, men så kan man ikke treffe blink hver gang heller. Jeg har på meg de nye jeansene, for jeg måtte nesten bare bruke de en gang før de må legges bort for vinteren. Det er iskaldt ute om dagen og det å skulle ta av jakka for å ta disse bildene var ikke spesielt behagelig. Tror dere forresten ikke at jeg i dag igjen klarte å kløne til noe? Lilli skulle hente meg i dag og jeg stod ute rett før hun skulle komme, så stopper det en bil ved meg og jeg var på vei inn døren før jeg innså at det var en totalt fremmed.. Dama i bilen tok det heldigvis med veldig godt humør i det minste og var veldig søt. Men jeg får det virkelig til altså..

 

Hva synes dere om dagens antrekk?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER