ANTREKKENE I OKTOBER + NOVEMBER

Er dere klare for en ny uke? Det skulle jeg ønske at jeg var, men jeg er forhåpentligvis på beina igjen fra og med i morgen. Det er heldigvis ikke noe smittsomt, bare jeg som har fått i meg noe jeg ikke tåler og som resultat av det har jeg ligget kvalm i hele natt og i hele dag med magesmerter. Det begynner heldigvis å bli noe bedre nå og jeg har klart å forflytte meg bort til sofaen. Det kjipeste må nok være at jeg ikke var i stand til å dra på jobben i dag, det føles ikke noe godt.

Noen antrekk har det da blitt postet disse siste to månedene. Jeg likte selv flere av antrekkene, men mine favoritter er nok nummer to og nummer seks. Nå begynner det jo å bli en del kaldere og det merkes for hva jeg går kledd i, spesielt når jeg er ute. Som regel pakker jeg meg inn i en god og varm jakke. Inne derimot er det litt mer variasjon, men hvis jeg skal på jobb i barnehagen går jeg for praktiske og veldig komfortable klær og hvis jeg skal være hjemme uten noe spesielt på planen blir det fort en tights, ullsokker og en hettejakke i velur. Med andre ord så er det faktisk ikke så mange dager jeg ordner meg som meg om dagen, med mindre jeg skal noe spesielt.

OKTOBER

 

 

NOVEMBER

 

 

Hvilket antrekk likte dere best?

 

-Elise Amanda
_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

SLIK PAKKER JEG INN JULEGAVENE

God kveld! Nå har Andreas og jeg akkurat kommet hjem fra butikken og på menyen i kveld står taco (det er aldri feil!). Mona er også på vei, så jeg regner med at vi har henne på døra om ikke så alt for lenge. Heldigvis kan man ha besøk så lenge man tar forhåndsregler og følger anbefalingene. Det er jeg glad for!

Visste dere at jeg synes det er skikkelig kos å pakke inn julegaver? Jeg synes det er så koselig å styre og ordne med. Nå gjør jeg gjerne litt ekstra stas ut av det også, så disse gavene er ikke bare pakket inn, men også pyntet. Årets tema ble jul, gull og nøtteknekkeren. Må jo snike inn litt ballett der jeg kan, eller hva? Det er nesten flaut å skulle fortelle, men jeg planla dette temaet for flere måneder siden. Derfor var gleden stor da jeg fant akkurat de tingene jeg hadde tenkt meg.

 

Etikettene er kjøpt på Nille. Bånd, papir og julekuler er kjøpt på Rusta. Teipen husker jeg ikke hvor jeg kjøpte, men det er jo bare helt vanlig teip man finner over alt.

 

Ja, jeg er faktisk så glad for å pakke inn haha. Her om dagen koste jeg meg med julemusikk og ordning av julegaver. Det gir meg så mye julestemning og jeg gleder meg til å gi bort pakkene.

 

Slik blir de seende ut. Noen er pakket med gullpapir og noen med gråpapir. Jeg synes det ble veldig fint og sier meg fornøyd med valget!

 

Styrer du mye med innpakning eller vil du bare få det ferdig?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

LITT NYTT INN I GARDEROBEN

Reklame | Nelly.com

Fredag igjen, jo! Denne uken har gått både raskt og tregt, om det går an å si. For en del dager siden klikket jeg noe nytt hjem til garderoben og til tross for at jeg brukte penger på plagg har jeg ikke dårlig samvittighet, dette var tross alt plagg jeg trengte. Vi er jo ute i barnehagen hver dag og det blir fort kaldt når man står relativt stille eller bare rusler rundt. Derfor trengte jeg en god og varm jakke til å ha på ute som jeg heller ikke var for redd for. Det kan jo fort bli litt søl på jakka og eventuelle skader når man er i barnehage, spesielt når man blir med å leke med barna. Nye sko trengte jeg også da mine par var helt ødelagte, det svarte paret med en stort hull foran ved tåa som jeg har gått rundt med og det det hvite paret var ødelagt både her og der. Egentlig hadde jeg tenkt å vente til våren med sko, men siden det ennå er bart ute og jeg fant noen fine til en god pris slo jeg til. Både jakka og skoene er kjøpt på salg:)

Plaggene er kjøpt og betalt selv altså, innlegget er kun merket med reklame fordi jeg linker til produktene.

 

Jakka er på 25% salg, men den er utsolgt i svart. Annen farge finner man HER.

 

Skoene var på 50% salg og de finner dere HER.

 

Hva slags jakke bruker du når det er kaldt?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

EN UPDATE PÅ STRIKKEFRONTEN

Hva skjedde egentlig med den genseren jeg designer og strikker? Vel, den ligger i en boks og samler støv, den. Det er nemlig julegaver som står først på prioriteringslisten min akkurat nå. Genseren gleder jeg meg veldig til å fortsette på, selv om det dessverre får bli senere. Jeg har kommet lenger på den enn sist jeg viste dere den, men jeg må også ta opp noe jeg ikke er helt fornøyd med. Litt av genseren får dere sett under her, da den er med på bildene hihi.

I går var det forresten årets siste strikketreff for unge i Larvik som strikker. Det ble et hyggelig treff og det er så koselig å se at det både kommer folk som har vært med en del ganger før, men også helt nye folk. Jeg er så glad for at jeg startet opp dette og ikke minst for at Drømmenøstet stiller opp med lokalet sitt, en ansatt og varm drikke.

Det som strikkes til julegaver er blant annet sokker, scrunchies og pannebånd. Jeg har enda mer å strikke, men jeg er ganske så sikker på at jeg skal rekke å bli ferdig med tanke på hvor mye jeg strikker hver dag nå. Scrunchiene heter bohemian scrunchie 3, sokkene heter Sunday socks og pannebåndene jeg ikke har begynt på ennå blir Winter smiles headband (det er et twist-pannebånd som er en gratisoppskrift fra drops).

Jeg er litt redd for at noen som får strikkaplagg skal tro det er en veldig liten gave, eller hva jeg skal si. Det koster jo med garn og det ligger mange timers arbeid bak, men det vet man jo kanskje ikke. Jeg skulle ønske at jeg ikke tenkte sånn, for det er jo faktisk fine gaver, spesielt når jeg vet at mottaker ønsker seg noe spesifikk strikk. Til tross for det tenkte jeg å kjøpe inn en liten ting ved siden av. Nå elsker jeg jo å handle julegaver og gi gaver, så det er noe jeg prioriterer og sparer til for å gjøre.

 

Hadde du blitt glad for hjemmestrikkede gaver?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

DE SISTE DAGENE OG SVARENE PÅ SPØRSMÅLENE

Gårsdagen min ble en skikkelig effektiv dag! Jeg holdt på å vaske badet da Anni ringte å lurte på om jeg ville bli med en tur på grinda, noe som passet meg perfekt da vi hadde en del papp å bli kvitt! Samtidig fikk vi gjort en del andre ærend sammen og vi rakk også en tur innom huset deres før Anni skulle på jobb. Det er så spennende, for de pusser nemlig opp så og si hele huset. Egentlig skulle jeg også ta noen bilder i går, men på grunn av regnet tenkte jeg å utsette det til i dag..

Vel, sånn ble det ikke. Det har vært en litt drittdag i dag (egentlig i går kveld, men så har det fulgt meg videre). Heldigvis fikk jeg time med behandler i dag da hun fikk en avlysning, så det passet meg veldig fint! Så bortsett fra å snakke med behandler har jeg gjort litt hjemme i dag og kvelden skal bli brukt til strikking. Jeg har som mål å få ferdig et par med sokker i løpet av uken, så jeg håper at jeg rekker det! I morgen er det jobb og dansing, så da blir det ikke så mye tid. Men hei, her kommer svarene på spørsmålene:Har du noen tips til å ikke overspise utover det behandlere kommer med, erfaringer du selv har gjort og som kanskje kan være mer nyttig for å unngå overspisingsepisoder? Hmm, jeg føler at de fleste tipsene er behandlere flinke til å komme med. Men jeg har skrevet noen innlegg om det tidligere som man kan lese HER, HER og HER. Jeg tror også det er lurt å prøve å legge merke til egne følelser og egne mønster. Hvis du finner ut hva som får akkurat deg til å overspise er det også lettere å gjøre noe med det.

Hvordan er det å leve med bulimi i jula? Himmel og helvete, kort fortalt. Det er jo himmelen for sykdommen med all tilgangen på mat, alle selskapene og den konstante kosen med mat og kaker. Samtidig er det utrolig vanskelige for den friske meg. Det er triggere over alt og det er veldig mye fokus på mat, noe som er vondt. Det er også veldig sårt at jeg ikke på mange år har klart å ha en sjokoladekalender.

Har du noen tips til hverdagen som kommer etter en innleggelse (for sf)? Først og fremst synes jeg det er veldig viktig å planlegge tiden etter utskrivelse godt mens man fremdeles er innlagt. Å bare bli “kastet ut” i livet igjen kan være svært tøft og spesielt hvis man da ikke helt vet hva man skal gjøre. Jeg tror det også er lurt å gjøre seg en del egne tanker (hva ønsker jeg å jobbe med hjemme, hvordan skal jeg jobbe med det, hva skal jeg gjøre når det blir vanskelig, hva slags behandling skal jeg fortsette videre i osv). For min del har det også vært viktig å ikke ta meg vann over hodet. Å holde på rutiner har også vært ekstremt hjelpsomt for meg og ha noe å fylle dagene med.

Hvordan var første dag på jobb? Det gikk veldig fint, så koselig at du spør! Jeg var veldig nervøs i starten, men det gikk seg til etterhvert. Jeg gleder meg til å dra i morgen!

Hvem inspirerer deg mest? Åh, det er så mange det innen forskjellige områder. Noen inspirerer meg innen hvordan de velger å leve, noen inspirerer meg med skrivestilen sin, noen med fotografiene sine, noen med strikking, noen med styrken sin, noen med hvordan de står opp for andre. Jeg klarer rett og slett ikke å velge en person.

Hvor får du inspirasjon til stilen din? Nei altså dette er et veldig godt spørsmål og jeg lurer selv haha! Mange får jo inspirasjon fra Instagram, men jeg henger egentlig ikke så veldig mye på vanlig Instagram jeg haha. Men det hender jo at jeg kommer over en del inspirasjon når jeg først blar nedover feeden. Så har jeg også to venninner jeg digger stilen til (Mona og Ingrid).

Tips til rolige aktiviteter som ikke krever for mye overskudd? Strikking, pusle puslespill, se på serier, spille på dataen, skrive (hvis man har nok mental overskudd), lage ting ved et bord, bullet journal, tegning, fargelegging, fotografere i naturen, Yin yoga, høre på lydbok eller podcast, lese aviser eller bøker. Dette er hva jeg kom på i farten.

 

Noe mer dere lurer på?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

SKYLD, SKAM OG GRÅDIGHET

Tre ord jeg kjenner mye på, som regel i kombinasjon. Skyld, skam og grådighet. Jeg vet ikke hva slags følelser disse tre ordene bringer frem hos dere, men for meg er de ganske såre. Noen av dere har det nok lignende, da jeg ble spurt om å skrive et innlegg om nettopp de tre ordene i forbindelse med bulimi. For det er i den forbindelsen jeg som regel føler på det. Det gnager og det spiser meg opp innvendig. Til tross for hvor hardt knyttet disse tre ordene er til hverandre, og ikke minst følelsene, velger jeg å dele det opp. Dette er ikke et innlegg om hvordan man kan lette på følelsene, dette er et innlegg med mine personlige refleksjoner.

Samtidig viser dette også baksiden av sykdommen. Det er slik det kan være å være syk. For meg er det iallfall slik. Dette er følelser jeg går og bærer på nærmest konstant. Følelser som preger meg så mye i hverdagen at jeg ofte ikke vet hvor jeg skal gjøre av meg. Tankene rundt følelsene er nettopp det: tanker. Det er de tankene jeg har og de følelsene jeg har rundt de ordene. Dette er slik de preger meg.

Skyld
Jeg føler mye på skyld. Nesten hele tiden faktisk. Skyld mot de rundt meg for at jeg ikke er bedre. Skyld for at jeg tar maten til Andreas. Skyld for å måtte avlyse ting på grunn av spiseforstyrrelsesrelaterte ting. Skyld for at jeg føler jeg ødelegger for alle andre. Skyld for å si ting jeg føler er dumt. Skyld for å ta plass her i verden. Skyld for å sløse med så mye mat. Skyld for å bruke så mye penger på tull. Skyld for å ikke bidra mer i samfunnet. Skyld for å skuffe de rundt meg. Skyld for å ha en i-landssykdom. Skyld for å ødelegge situasjoner. Skyld for å ikke være en bedre kjæreste, venninne eller familiemedlem. Skyld for å puste. Skyld. Skyld. Skyld. Skyld for å i det hele tatt være. Ofte i iallfall.

Skam
Jeg skammer meg. Herlighet som jeg skammer meg. Når jeg lister meg rundt i butikken og håper ingen ser. Når jeg handler overspisingsmat for tredje gang på samme butikkvakt og vet at de ansatte klarer å legge sammen to pluss to. Når jeg går hjem og ikke klarer å vente, så jeg gomler i meg så fort jeg er ute av butikken. Når noen spør meg hvordan jeg klarer å spise så mye. Når noen skjønner at jeg holder på å overspise. Når jeg ser skuffelsen i blikket til de som er glade i meg. Når jeg ikke får til noe av det jeg vil få til. Når jeg begynner å grine på grunn av mat, kropp, vekt. Når jeg vet at det lukter spy på do. Når noen spør meg hvorfor jeg ikke kom på ditt eller datt og jeg egentlig ikke var tilstede på grunn av bulimien. Når jeg ikke klarer å stoppe å spise med andre til stede. Når magen er så full at jeg ikke er i stand til å stå oppreist. Når jeg hater meg selv og kroppen min så mye at jeg bare vil ligge og råtne i senga. Jeg skammer meg så alt for mye og jeg skammer meg over å skamme meg så mye. Jeg skammer meg over hver millimeter jeg tar opp.

Grådighet
En av de syv dødssynder sies det. Herlighet så fæl jeg føler meg. Noen mennesker dør ufrivillig av sult, mens jeg derimot fråtser i meg kilovis med mat for så å spy det opp igjen og spyle det ned i do. Når andre klarer å ta ett eller to kakestykker i en bursdag, mens jeg tar til det er tomt. Når jeg er så grådig at jeg sitter med andre og har sjokolade eller noe lignende, uten et snev av å ville/klare dele med noen fordi jeg vil/må ha alt selv. Når jeg ender med å gjemme unna mat, fordi jeg vil ha alt selv. Jeg føler meg grådig og jeg føler meg fæl. Jeg vil jo ikke være slik, likevel driver jeg på slik. Det er vondt, så vondt.


(bildene er fra i høst, ikke nå, jeg har bare ikke postet de før)

 

Har du noen tanker etter å ha lest dette?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

STRIKKESØNDAG + Q&A

Nå nærmer det seg slutten på denne uken og ikke minst nærmer deg seg til min første dag på jobb! Jeg gleder meg masse, men jeg er selvfølgelig også nervøs. Det er vel veldig vanlig å være i en slik situasjon? Uansett, jeg tenker at det kommer til å gå fint, jeg! Denne dagen her har jeg brukt til å få oversikt over julegavene jeg skal strikke og ikke minst til å strikke. Jeg henger litt etter fant jeg ut, så det blir myyyyye strikking de neste ukene! Jeg gleder meg så til tingene er ferdigstrikket, til julegaver er ferdig kjøpt inn og til jeg kan kose meg med å pakke inn alt. Jeg elsker å handle julegaver og pakke de inn hehe. Gjerne med julemusikk på full guffe mens jeg pakker inn! Flere som er slik?

Spørsmålsrunder pleier å være populært og nå er det en stund siden sist etter hva jeg har sett. Derfor kjører vi på med en ny en! Svarene kommer på onsdag, så still gjerne spørsmålene før det slik at jeg får god tid til å svare. Ønsker dere alle en fin søndag og en fin start på den nye uken i morgen!

 

Noe dere lurer på?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

JEG RØPER DEN STORE NYHETEN

Denne nyheten her er jeg så glad for og jeg har gledet meg til å dele den med dere! Som dere vet var jeg på et intervju på mandag uten å fortelle dere hva intervjuet handlet om eller hvordan det gikk. Vel, jeg kan si som så at det gikk strålende og akkurat slik jeg ønsket! Intervjuet var i en barnehage og handlet om jobb, for jeg har nemlig fått klarsignal fra NAV til å begynne å prøve å jobbe litt! Jeg kunne begynne så fort politiattest var i orden (det må man ha for å jobbe i barnehage) og utrolig nok søkte jeg på mandag og fikk den i går. Med andre ord begynner jeg å jobbe på mandag! Herlighet som jeg gleder meg, selv om det er litt skummelt også.

Jeg begynner på stor barn avdeling, noe som var veldig kjekt da det var det jeg ønsket. Foreløpig skal jeg jobbe på mandager og torsdager og ikke helt fulle dager i starten. Så fremover blir det jobb mandag, fri tirsdag, behandling onsdag, jobb torsdag og behandling fredag. Barnehagen virker helt super og jeg elsker at de har så mye fokus på kreativitet! Jeg tror dette her blir skikkelig bra og håper av hele mitt hjerte at jeg ikke lar spiseforstyrrelsen spolere denne sjansen.

 

 


(antrekk fra forrige uke som jeg aldri fikk postet)

 

 

 

Hva synes du om antrekket? Var ikke dette en spennende nyhet?

 

-Elise Amanda
_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

TIPS TIL SERIER Å SE DENNE HØSTEN

Oi, jeg har visst ikke blogget på to dager nå, jeg! Vel, i dag har jeg ikke gjort så veldig mye. Jeg har hatt et møte over nett, jeg har ryddet litt hjemme og jeg har strikket en del på en julegave. Akkurat nå skulle jeg ønske det tok mye kortere tid å strikke, jeg forstår nemlig ikke hvordan jeg skal bli ferdig med julegavene. Kanskje jeg burde ha startet litt tidligere hehe.. Det er iallfall skikkelig ruskevær i dag og en god unnskyldning til å sitte inne med strikketøy, telys og serier. Det er en fin høstkveld det!

Under her kommer jeg med noen tips til hva man kan se på i høst. Både konkrete serier og litt mer generelt om hva som går på TV. Jeg vil også gjerne høre om du har noen tips du har lyst til å dele med meg og mine lesere, så legg gjerne igjen en kommentar.

The Alienist – vi befinner oss i New York i midten av 1890-årene. Der møter vi Sarah som er første kvinne jobbende på et politikammer, psykiateren dr.Kreitzler og illustratøren John More som ved en tilfeldighet blir en trio. Serien bærer høy kvalitet og har et dystert uttrykk hele veien. Første sesong omhandler et mysterie hvor unge gutter blir brutalt drept og etterlatt. Det viser seg at alle guttene har tilknytning til et barnebordell hvor de går kledd i kvinnelige klær. Serien er utrolig spennende, mysteriet innviklet og det er ikke åpenbart hvem morderen er. Andre sesong handler om barn som blir kidnappet og funnet blodige på bisarre steder, myrdet av en ukjent person. Denne serien er utrolig spennende og skuespillerne gjør en svært overbevisende jobb. Herlighet, denne serien må dere se om dere liker krim! Serien finner dere på Netflix og på norsk heter den Psykiateren.

MasterChef – dette vet vel folk hva er? Konseptet går ut på at hjemmekokker (altså vanlige folk uten noen utdannelse innen mat) som skal kjempe seg til topps i en matkonkurranse. Det er mange spennende utfordringer, gruppeutfordringer og elimineringer. Det er så gøy å se hva de kommer opp med og hvordan de utvikler seg innenfor matlaging. Selv er jeg veldig glad i den australske og amerikanske versjonen, for ikke å glemme Masterchef junior hvor det er barn. Dette er et program det finnes haugevis av sesonger på og fra mange forskjellige land. Finner jeg ikke noe å se på er det dette jeg slår på. Man finner serien mange forskjellige steder og det er forskjellig hva slags utvalg de har av den. ViaPlay og Dplay har blant annet denne.

På TV- hehe, denne må jo med. Nå er noen av programmene akkurat over, som PH og MasterChef Norge. Likevel så er det noen program som fortsatt går, blant annet Farmen, Truls a la Hellstrøm,71 grader nord, Skal vi danse og Charterfeber. Noen andre program jeg selv vil sjekke ut er Atlantic crossing på NRK, Mysteriet Marianne på TV2, Norge i krise på TV2 og I’ll be gone in the dark.

 

Hva ser du på for tiden?

 

-Elise Amanda
_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

NERVEPIRRENDE INTERVJU + DAGEN I DAG

Herlighet som jeg har grugledet meg til denne dagen! Jeg hadde nemlig et intervju klokken ti som jeg var utrolig spent på, spesielt utfallet av det. Jeg var så redd for å komme for sent at jeg kom alt for tidlig, så da måtte jeg bare gå rundt i nærheten så lenge for å ikke bli helt gjennomfrossen. Bedre med for tidlig enn for sent iallfall! Hvordan intervjuet gikk og hva slags intervju det var tenkte jeg å fortelle dere senere.

Mamma hentet meg da jeg var ferdig på intervjuet og så kjørte vi ned til café Sliperiet. Det var første gangen vi var der begge to og jeg ble faktisk overrasket over menyen! Det var ikke bare rundstykker og baguetter, men muffins, salater, suppe, smoothie, kaffe og masse annet spennende! På meg ble det en pumpkin spice latte og grønnsaker med rødbethummus. Nam! Strikketøyet var jo selvfølgelig også med, så vi fikk strikket litt også. Hun ene som jobbet der kommenterte forresten på den selvstrikkede jakken min jeg hadde på, det var koselig!

 

 

 

 

 

 

 

Hva tror du intervjuet gjalt og hva synes du om dagens antrekk?

 

-Elise Amanda
_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER