OUTFIT AND DINNER PT. 2

Nå er jeg mildt sagt litt lei av kulden og vandret derfor rundt i dette hjemme her om dagen. Kroppen min tåler kulde så dårlig, jeg får så vondt i hele kroppen og så er jeg tidenes frysepinne. På skolen på mandag satt jeg faktisk på en varmeovn med pulten inntil istedenfor på stolen haha. Jeg er skikkelig redd for å få anfall hele tiden også, da jeg har kuldeallergi (google det gjerne), men heldigvis får jeg anfall langt sjeldnere enn jeg gjorde før og det er årevis siden jeg fikk anafylaktisk sjokk av kulden, så jeg slipper å drasse rundt på en epipen 24/7 nå!

Egentlig skulle jeg trene i dag og til treningssenteret må jeg ta to forskjellige bussen. Men fordi den første bussen var ganske forsinket rakk jeg ikke den andre fra sentrum. Så i sentrum sendte jeg en pakke jeg skulle sende og så dro jeg hjem igjen. Jeg orket ikke vente 55 minutter på ny buss rett og slett og selv om jeg kunne ha ventet inne på enten coop eller på senteret var det sååå kaldt der. Men i morgen blir det ukens første treningsøkt før skolen:)

Til middag her om dagen slang jeg sammen min egen versjon av en rask chilli sin carne og her kommer oppskriften. Du trenger: en boks hakkede tomater ♥ 1 gul løk ♥ 2 fedd hvtløk♥ 1 boks kidneybønner ♥ 1/2 squash ♥ 1 gul paprika ♥ koriander, pizzakrydder, salt, pepper og chiliflak ♥ tortilla chips med salt ♥ ris. Slik gjør du: kok ris som anvist på pakken. Sett en stekepanne på middels varme med litt olje. Stek squash og sett det så til side. Hell litt mer olje i panna og stek løken, for så å putte oppi paprika og hvitløk, stek dette til det er mykt. Hell tomatene og bønnene over og smak deg til med krydder. La det stå og putre en stund. Serveres med ris og tortilla chips. Velbekomme!

-Elise Amanda

READY SET GO

Jeg har virkelig funnet treningsgleden og det er så deilig! Tidligere har jeg også trent på treningssenter, men da har jeg surret rundt og gjort noen øvelser på forskjellige apparater uten å egentlig ha peiling på hva jeg drev med. Det ga jo heller ikke så gode resultater og jeg ble ikke særlig sterkere. For noen uker siden meldte jeg meg inn i et nytt treningssenter og fikk et treningsprogram tilpasset meg og en gjennomgang av øvelsene og wow for noen resultater allerede! Det er så gøy å se at jeg blir sterkere, men ikke minst kjenne det! Andreas er mildt sagt drittlei av at jeg hele tiden ber han kjenne på musklene mine, men det er jo så gøy! Endelig har jeg funnet en måte som for meg fungerer både fysisk og psykisk å bygge kroppen opp på. Jeg har brukt nok av tid på å rive den ned kan man si. Men nå skjer det endringer! Hvis dere vil kan jeg lage en update etterhvert med min progress (kommer ikke på det norske ordet nå, gah så irriterende)? Enn så lenge kan dere godt følge meg på insta på min danse/trening/tøyeinsta @pirouetteintherain

-Elise Amanda

INSTA LATELY

Da var det søndag igjen og vinterferie! Jeg håper dere har hatt en fin helg! Selv har jeg hatt det koselig. På fredag var Nora og jeg på byen siden hun fylte 20 år og i går var vi på innflytningsfest hos Vibeke og Kristian. Det var så god stemning der og utrolig koselig! Jeg fikk også sett igjen mennesker jeg ikke hadde sett på evigheter og blitt kjent med noen nye. Jeg tror dette er den fineste helgen på evigheter! Vi dro litt tidlig hjem fordi det ventet besøk hjemme og der slo vi i gang en slag Alias. Gjett hvem som vant da? Hahah. Det ble egentlig ganske tidlig kvelden på meg og jeg var egentlig klar for å trene i dag, men det går jo ikke buss fant jeg ut. Jaja, treningen kan jeg ta i morgen. Under her ser dere litt bilder fra den siste tiden. Følg meg gjerne på insta: @eliseamandan


1. Grease forestillingene var ferdig og jeg satt hjemme med et kamera stappfult av bilder 2. Lunsjdate med Nora på Hungry Heart 3. Sen kveldstrening med Erika 4. Første gang jeg endelig klarte en ordentlig scorpion!! Så fornøyd 5. Min nye astronautbukse som Andreas kaller den for, selv digger jeg den 6. Beate fylte 50 og slo til med en skikkelig fest hvor bandet til pappa spilte 7. Skøyter med Nora på torvet, etterfulgt av en kopp med te 8. Vi fikk gavekort på Jysk og kjøpte dette. Ikke katten selvfølgelig, hun inspiserte hyllen. Må legge til at jeg monterte den selv, jeg er egentlig ganske handy av meg 9. Enda ei liten treningsselfie.

-Elise Amanda

FRIDAY

God kveld! Da jeg våknet tidlig i dag skrudde jeg av alarmen og hadde planer om å sove videre, jeg skulle tross alt ikke noe før klokken 11. Utrolig nok klarte jeg å ombestemme meg og fikk dratt kroppen opp av sengen og helt bort til treningssenteret. Dermed ble det en liten morgentrening på meg før det bar bort for å ta bilder av Grease-forestillingen igjen. Egentlig skulle jeg ikke ta bilder i dag, men det var en del som spurte om jeg kunne ta i dag også og da ble det slik. Klager jo ikke over å få se forestillingen en andre gang heller! Men det blir nok noen timer med etterbehandling i helgen.

Anyway, Nora fyller 20 år i år og er tilbake i Larvik for helgen, så i dag skal det feires! Under her ser dere dagens antrekk, men jeg skal nok skifte til noe annet straks. Snakkes!

-Elise Amanda

GREASE

God kveld! Mens jeg var på trening i går fikk jeg en sms av venninnen min Nora at hun var i Larvik i halv ett tiden og lurte på om jeg ville bli med på en lunsjdate. Så jeg gjorde meg ferdig med det siste, slang meg i dusjen og løp så til bussen før jeg møtte henne i byen. Det ble en kjempegod lunsj på Hungry Heart (beste lunsjstedet i Larvik!) og en hyggelig prat. Nora bor jo ikke i Larvik nå så det er ikke så ofte vi ses, det skal bli greit når hun flytter hjem igjen! Etter det bar det ned i Bølgen for å se generalprøven til Grease. Musikk og danselinja jeg går på setter og Grease og det var HELT RÅTT! Jeg satt der med gåsehud og tårer i øynene omtrent mellom hele forestillingen. Skulle gjerne anbefalt dere å dra, men det er utsolgt (noe som er godt forståelig). Åhh, jeg er så stolt over klassen min!

Jeg er ikke med på scenen på årets forestilling, men jeg tar istedenfor bilder. Noe som også er veldig gøy da foto tross alt er en av mine største interesser. Under her ser dere noen av bildene jeg tok. Kan ikke få sagt det nok, WOW FOR EN FORESTILLING!

-Elise Amanda

STUDY TIPS

Hei! I går laget jeg en liten video jeg tenkte er veldig grei nå som vi nærmer oss eksamenstiden! Noe jeg glemte å få med i videoen er at jeg anbefaler å skrive for hånd. Da bruker du lenger tid på å skrive og fokuserer dermed mer på det du skriver, i tillegg til at du får et muskelminne på det du skal huske. Håper videoen er til hjelp 🙂 Siden tipsene gikk litt fort skal jeg oppsummere her:

1. Alltid gjør leksene, denne er så viktig! Les det du skal gjennom først, deretter les spørsmålene og så svar på dem. Går du løs på spørsmålene først er det så lett å være helt fokusert på dem og dermed ikke få med seg annet av stoffet enn det som er svarene på spørsmålene. Spør også læreren om du lurer på noe eller er usikker, så er du sikker på at du vet det rett.

2. Når du har en prøve, begyn å lese dager i forveien og del opp stoffet. Har jeg to kapitler i prøve begynner jeg å øve 5 dager før prøven. De fire første dagene tar jeg for meg følgende på en dag: jeg leser 1/2 kapittel, svarer så på spørsmål til det og noterer ned stikkord og forklaringer fra hvert avsnitt. Selv om jeg har gjort spørsmålene tidligere i lekse så gjør jeg dem på nytt. En fin måte å repetere på. Få noen til å høre deg i spørsmålene og stikkordene eller hør deg selv. Dagen før prøven leser jeg begge kapitlene, øver på spørsmålene og stikkordene til alt jeg skal kunne og så er jeg klar for prøve! Her er det også lurt å få noen til å høre deg.

3. Er det noe som er vanskelig å huske? Lag din egen huskeregel! Feks i ballett betyr “en dehors” innover/bakover. Ordet uttales omtrent som merket Dior. Dermed tenker jeg at Dior var inn bakover i tid og slik husker jeg at ordet betyr bakover. Er det et årstall du må huske kan det være litt mer tricky. La oss si jeg skal huske noe som skjedde i USA i 1915 så kan jeg koble det med at venninne x er 19 år gammel og vi ble kjent i USA da jeg var 15. Det med alder her stemmer, men ikke det med USA. Men ved å tenke slik klarer jeg å huske det årstallet og forbinde det med USA. Dere tar poenget? Dette har reddet meg så mye. Noen ganger har jeg laget små rare historier også for å huske ting.

4. Skriv for hånd!! Ok, dette er kanskje det viktigste! Ved å skrive for hånd fokuserer du mer på informasjonen du skriver ned og du skaper et muskelminne på informasjonen. Etter jeg sluttet å gjøre lekser og ta notater på PC har ting blitt mye enklere å huske. Det er også dessuten lettere å finne frem i skriveboken da jeg alltid noterer på toppen hvilken uke vi er i og hvilket kapittel jeg noterer/gjør lekser til.

-Elise Amanda

TODAY: OUTFIT AND DINNER

God kveld dere! For en stund siden fikk jeg en ny lader til mac´en og endelig kunne jeg bruke den igjen siden 2015! Med andre ord har jeg nerdet The Sims i timesvis den siste tiden. Nesten flaut hvor mye jeg har spilt hver dag. Noe som også irriterte meg er at mac`en var pisstreig og kun egentlig fungerte til The Sims, men for en time siden fant jeg ut at det ligger jo sesong etter sesong med serier jeg har lastet ned på den… Så nå er det slettet og man kan si den går litt vel raskere, mildt sagt!

Til jul fikk vi forresten et gavekort på Jysk og i går var vi en tur der og dro med oss hyllen dere ser under, lysboksen (som vi ikke har batterier til ennå), tre fake kaktuser og en drikkeflaske. Handy som jeg er (ja, faktisk) skrudde jeg opp hyllen i full fart før det var rett på dansing. Middagen i dag fant jeg oppskrift på på veganmisjonen og altså, hvorfor i all verden har jeg ikke laget denne suppa før!? Den var så himla god og perfekt mektig! Jeg gjorde om litt på oppskriften for å gjøre den mer stundentbudsjettvennlig så jeg tenkte å dele oppskriften med dere under her. Denne MÅ dere bare prøve!

Stek 1 gul løk i litt olje, legg så til 3 fedd hvitløk, 2 stenger stangselleri og stek det sammen en stund. Hiv så oppi 3 dl kokosmelk, 1 dl vann, en boks hermetiske hakkede tomater, en boks kikerter, 1 ts ingefærplver, 1 ts paprikapulver, 1/2 ts gurkemeie, litt chiliflak (smak deg frem), en terning grønnsaksbuljong og litt salt. La det putre en liten stund og nyt!
Resten av kokosmelken fra boksen kan du fryse i isbitformer og bruke til mat en annen gang. Egentlig skulle det være 4 dl kokosmelk i, men for min del ble det litt for mye kokossmak da så jeg justerte det litt ned. Suppen falt godt i smak både hos Andreas og meg.

-Elise Amanda

SILVER

God formiddag! Da jeg kledde på meg etter å ha dusjet kom det fra Andreas: “neeei, ikke den buksa!”. Han hater omtrent alt av klær med glitter og glam, mens jeg elsker det haha. Jeg hadde egentlig tenkt til å dra en tur på treningssenteret før skolen i dag, men jeg sovnet ikke før litt etter seks på morgenen, så det var bare å glemme. Håper alle får en fin dag i dag! Nå må jeg løpe til timen!

Jeg så nå at det ser ut som om jeg har DEN camel toen, men det er rett og slett bare sømmen på buksen og måten jeg står på. Uansett, hva spiller det for noen rolle sånn egentlig? Jeg er så lei av at vi alltid på poste så forbanna perfekte bilder. 

Hva synes du om antrekket?

-Elise Amanda