Q&A: bulimi

God helg dere! I dag har jeg hatt fri fra skolen og jeg har smelt sammen en video. Jeg håper den kan bidra til å spre litt informasjon og være nyttig for pårørende. Jeg skulle gjerne ha svart mer utfyllende og snakket om mye mer, men det hadde blitt en alt for lang video og jeg valgte å uttrykke meg mer på generell basis enn personlig her. Det er faktisk vanskelig for meg å dele denne, men det er så viktig at informasjon om denne sykdommen spres. Over alt i media hører man om anoreksi, mens bulimi (som mange flere har enn anoreksi) kommer veldig i skyggen. Jeg håper at dere som velger å kommentere kommenterer med respekt eller nysgjerrighet. Det er lov til å stille spørsmål 🙂 Husk også at ingen er like, så det kan hende at dette ikke helt stemmer akkurat for deg/en du kjenner.
 

-Elise Amanda

OPPUSSING FØR OG ETTER

Her i huset vårt har vi tre soverom: ett vi selv bruker til soverom, ett gjesterom og ett klesrom. Før vi flyttet inn pusset vi opp soverommet slik at det var klart da vi skulle flytte inn. Gjesterommet så greit ut, men klesrommet var ikke pent.. Det var i fargen guloransje og da snakker vi ikke bare om veggene. Vinduskarmen og listene var malt i samme farge. Hver gang jeg gikk inn dit ble jeg mer og mer irritert på den fargen og rommet ble så og si ikke brukt i det hele tatt. Det er rart hva noe slikt gjør med meg. For litt siden fikk jeg endelig nok og satte ræva mi i gir. I boden hadde vi maling til overs fra å ha malt stua og soverommet, så da var det bare å sette i gang. Venninna mi hjalp meg med ett strøk på den ene veggen, bortsett fra det har jeg gjort alt selv! Da er det lov til å være litt stolt..? Veggene trengte tre strøk før fargen som var der ble helt borte og maskeringsteipen kranglet jeg en god del med før jeg ble fornøyd.

Jeg tror jeg brukte rundt en uke på dette, da veggene må tørke i ett døgn før det kan males over igjen. Mens jeg malte hørte jeg på lydbøker så timene gikk fortere enn forventet. Nå er det helt ferdig! Rommet ble så mye lysere og innbydende av malingen, det hjalp virkelig! Det eneste som står igjen er at jeg ønsker å få hengt opp masse hyller på den ene veggen til å ha klær på og en stang til å henge opp bukser/skjørt/shorts på, slik at vi blir kvitt gitterkurvene og det blir mye lettere å se hva vi har at klær. Det tror jeg skal bli bra! Hva synes du?

-Elise Amanda

FREMTIDEN

Jeg tenker ofte på hvor i livet mitt jeg er og hva jeg vil fremover. For min del kunne jeg ha godt ha vært ferdig utdannet og i jobb nå, samtidig som Andreas og jeg var gift, hadde eget hus og små barn løpende rundt beina våre. På den andre siden gruer jeg meg litt til å ta fatt på det virkelige voksenlivet og bli ferdig på videregående. Den dagen jeg blir ferdig der kommer jeg til å være så stolt og glad, men samtidig trist fordi det er over. For hva skal jeg egentlig fylle hverdagen med etter jeg er ferdig med skolen? Mest sannsynlig blir det nok enda mer behandling og når jeg er klar for det kommer jeg nok til å prøve å få meg en deltidsjobb i barnehage og etterhvert studere til å bli barnehagelærer. Jeg lurer også på hva jeg skal gjøre med dansingen. Dansestudioet har jo flere kurs for voksne, både moderne, zumba, yoga og en slags hip hop. Det er jo ballett jeg elsker å danse, men hvor lenge kan jeg egentlig gå på ungdomskurset der? Det er så mange spørsmål og svarene er umulig å vite. Jeg stresser så mye for fremtiden og kjenner at tiden løper fra meg. Kunne jeg ikke fortsatt gått på ungdomsskolen da, eller helst barneskolen? Kunne jeg ikke fått være barn eller ungdom noen år til da, må jeg vokse opp? Jeg merker at jeg ofte tenker slik og at tiden løper fra meg. Jeg blir eldre hver dag, slik er det bare. Snart må jeg lære meg at jeg må nyte tiden som er nå og ikke ønske meg år tilbake eller fremover. Den tiden får jeg uansett ikke igjen og den andre tiden kommer og når den kommer ønsker jeg meg sikkert tilbake til i dag. Det er nå jeg må leve.

-Elise Amanda

LOOKBOOK

På lørdag hjalp Anniken meg å filme litt og under her ser dere resultatet. Jeg håper dere liker videoen! Fortell meg også gjerne hvis du har en youtubekanal og hva navnet på den er. Jeg har veldig lyst til å følge flere norske!
 

-Elise Amanda

BLÅ BRINGEBÆR

God morgen! Jeg har vært syk en ukes tid, men er endelig så og si på beina igjen. Egentlig er jeg ganske mye syk, men nå er jeg henvist for å ta mandlene igjen (jeg tok de da jeg var 5, men de fikk ikke tatt alt så de har vokst seg større) og det skal forhåpentligvis hjelpe. I går var jeg en tur i byen med Anniken og jeg ble helt overrasket over å se hvor folksomt det var! Det er jo ikke så rart når været var som det var. Det ble selvfølgelig en slush på meg med smaken av blå bringebær. Det er seriøst det beste jeg vet å drikke, det er så godt! Til og med i vinter drakk jeg en del av det, til tross for at jeg er tidenes frysepinne. Hva gjør man vel ikke for slush? Vi filmet også en film som jeg tenkte å vise dere senere, men hvis dere vil se den nå kan dere trykke HER for å se den på youtubekanalen min. Jeg håper du får en fin påskeferie forresten!


Hahha, skål da!

-Elise Amanda