BULLET JOURNAL FEBRUARY | POLAROID

ENDELIG er det en måned hvor jeg faktisk ble fornøyd med månedens tema i min bullet journal! Litt vel treg er jeg, da jeg ikke fikk satt meg ned for å tegne opp februar før i går hehe. Jeg ble ferdig i går å tegne opp med blyant, så i dag tegnet jeg over med en svart penn, visket bort blyantstrekene og fargela litt. Det er iallfall så deilig å ha det ferdig og kunne ha litt mer oversikt over dagene. Jeg synes nemlig det er så uoversiktlig å ha planer og lignende på notater og/eller i kalenderen på mobilen. Jeg er kanskje litt gammeldags der. På videregående tok jeg også alt av notater i en skrivebok og det samme med lekser, kun innleveringer og andre store ting ble skrevet på PC. Det er noe fint med det å skrive for hånd også synes jeg og i tillegg lærer iallfall jeg bedre av det.

I kveld skal vi en tur til svigermor, så det blir nok koselig! Jeg tar nok med meg strikketøyet hehe. Akkurat nå er det kun glattstrikk, så da trenger jeg ikke noe konsentrasjon for å strikke og ikke trenger jeg å se på strikketøyet heller. Det blir litt dumt å sitte med for eksempel mønsterstrikk når man er på besøk (med mindre man er på besøk for å strikke), da det krever at man ser på strikketøyet og holder tunga rett i munnen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hva synes du om månedens tema? Har dere noe forslag for tema til mars?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

ET TØFT POLITISK VALG

Har dere hatt en grei dag i dag? Min dag har iallfall vært sånn passe. Jeg har fått gjort litt husarbeid og hatt en behandlingssamtale iallfall. Resten av kvelden går til litt mer husarbeid, slappe av med strikking og serie, men før det blir det et politisk møte over nett. Jeg er leder av valgkomiteen i Larvik og Sandefjord Unge Venstre og av Vestfold og Telemark Unge Venstre, så sammen med resten av valgkomiteen skal vi legge frem en innstilling til nytt styre i både lokallaget og fylkeslaget.

Gårsdagen ble ganske hektisk og jeg ser frem til en litt roligere uke neste uke. Jeg skulle nemlig egentlig på bentetthetsmåling i går og deretter i et møte i Tønsberg. Men litt før jeg skulle dra ringte de fra sykehuset og sa at timen ble avlyst, grunnet coronasykdom der borte. Da fikk jeg slengt meg rundt og hørt om møtet jeg skulle på etter bentetthetsmålingen kunne bli tatt over nett og det kunne det heldigvis! Så da slapp jeg også 5 timer med reise (på grunn av busstider må jeg dra hjemmefra 2 og 1/2 time før jeg har en avtale i Tønsberg for å rekke det). Fordelen med coronasituasjonen er at de fleste nå har tilrettelagt for muligheten til videomøter, så i slike situasjoner som i går er sånt veldig kjekt! Og senere på kvelden var jeg i et samarbeidsutvalgmøte, da jeg har steppet inn for kommunestyrerepresentanten som er i permisjon.

Neste uke har jeg også et politisk møte, men deretter blir det roligere igjen. Jeg har bestemt meg etter mye overveielse for å trekke meg som leder av Larvik og Sandefjord Unge Venstre og trekke meg som nestleder av Vestfold og Telemark Unge Venstre. Jeg har rett og slett ikke kapasitet til de vervene og alt det innebærer og dessuten begynner jeg å bli litt gammel i ungdomspartiet. Heldigvis tror jeg det skal gå veldig fint, for vi har mange fine folk til å styre skuta videre! Men det blir veldig rart å skulle trekke seg så tilbake, jeg har jo vært aktiv i Unge Venstre i veldig mange år. Helt kvitt meg blir de ikke da, for jeg kommer nok til å dukke opp på et medlemsmøte her og der.

 

 

 

 

 

Er du politisk aktiv? Og hva synes du om antrekket?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

Sniktitt på et hemmelig prosjekt

Reklame | Garnius

Nå er jeg litt hemmelighetsfull her, men jeg har faktisk ikke lov til å vise dere nøyaktig hva jeg strikker på ennå. Dere får jo et lite hint i merkingen av annonse på innlegget hihi. Garnet er nemlig sponset og derfor er det merket slik. Nøyaktig hva jeg strikker på og ikke minst hvorfor gleder jeg meg iallfall til å røpe for dere! Det har vært vanskelig å holde kortene tett til brystet, men jeg har i det minste lov nå til å fortelle om hva og hvorfor (noe dere får vite etterhvert), bare ikke vise bilder som røper så alt for mye. Kanskje noen har klart å gjette seg til det alt? Det er jo en del hint her.

Jeg strikker iallfall med to tråder, hvor den ene tråden er merinoull og den andre kid silk. En kombinasjon jeg er veldig glad i! Fargevalget er jeg også skikkelig fornøyd med og jeg fikk frem fargene godt på bildene. Åh, som jeg gleder meg til å vise dere og ikke minst fortelle dere mer!

 

 

 

 

 

 

 

Hva tror du jeg strikker på?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

EN KORT UPDATE OG MÅNEDENS ANTREKK JANUAR

God kveld eller kanskje god natt! Klokken har jo nettopp bikket midnatt og det er straks tid for å legge seg. Jeg kan jo komme med en liten update fra forrige blogginnlegg til nå. På lørdag feiret Andreas og jeg 7-årsdagen vår sammen med forloverne våre. Da ble det en kveld hos dem med indisk mat og noe godt attåt. Fremover blir det nok heller feiring av bryllupsdag, men det ble iallfall en utrolig koselig kveld sammen med gode mennesker!

I dag (mandag) har jeg vært på dansing. Jeg husker ikke om jeg fortalte det, for korttidshukommelsen min er litt så som så, men jeg endte opp med å gå på et av ungdomspartiene på ballett fremfor ballett voksen. Nivåmessig passet det bedre da det er et høyere nivå, selvom det sosialt sett kanskje passer litt bedre med voksenpartiet. Ikke at det er noe galt med ungdomspartiet altså, det er veldig god stemning der! Det har vel rett og slett noe så lite rart som med alder å gjøre haha. Så kjenner jeg jo også noen av de på voksenpartiet fra før av da vi også har danset sammen tidligere, så det spiller nok inn. Jeg stortrives iallfall på dansinga om dagen og har det veldig fint der!

Det har jo blitt noen dager siden forrige blogginnlegg og jeg skal faktisk slutte å unnskylde det. For hvem er det jeg egentlig unnskylder for? Det er jo egentlig min dårlige samvittighet som gnager på, men jeg har jo egentlig ingen å unnskylde til eller noe å unnskylde for. Jeg blogger jo for min egen del, fordi det er en interesse jeg har. Så da kommer det blogginnlegg de dagene jeg har overskudd til det og så blir det stille de dagene jeg ikke har det. Jeg tror jeg også skal senke kravene til meg selv, så blir det nok litt bedre:)

 

 

 

 

Hvilket antrekk er din favoritt blant disse 7? Og hva synes dere om sånne små updates?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

LAKS MED MANGO OG AVOKADOSALSA FOR TO

Det var på tide med en ny matoppskrift nå, eller hva? Sist jeg delte en oppskrift var faktisk i november, så det begynner å bli en god stund siden. Jeg skal ærlig innrømme at det er ganske demotiverende å skulle ta bilder av middagsmat når det er helt mørkt ute, for det blir så dårlig lys på bildene hehe. Nå begynner det heldigvis å bli litt lysere dager og godt er det! Ikke bare med tanke på bilder altså, men det gjør noe med humøret når man er i mørketiden.

Denne retten var faktisk gårsdagens middag og den ble veldig god, om jeg får si det selv! Det beste er uten tvil mango og avokadosalsaen. Den er helt insane god og den MÅ bare prøves! Jeg tror faktisk jeg skal teste ut denne sammen med grillmat til sommeren også. Et lite tips er å smake på chilien du bruker før du tilsetter den. Den chilien vi brukte var ganske sterk, men noen chilier er det nesten ikke noe futt i. Så tilpasser du bare mengden chili etter styrken på den og hvor sterk du liker maten. Husk at avokadoen demper noe av styrken. Hvis du vil lage denne retten til fire istedenfor til to så gjør du det bare så enkelt som å doble oppskriften:)

Du trenger: villris • 2 laksefileter • 1 sitron • 1/2 rødløk • 1 liten avokado eller 1/2 stor • 1 stor mango • 1/2 potte frisk koriander • 1/2 chili • olje, salt og pepper

Sett ovnen på 200 grader (vi hadde på varmluft). Smør laksen inn med litt olje, salt og pepper. Legg en sitronskive på toppen. Pakk den inn i aluminiumsfolie og bak den i ovnen til den er ferdig. Vi brukte frossen laks og det tok 15-20 minutter.

Kok risen etter anvisning på pakken.

Kutt avokado og mango i terninger, finhakk rødløk og chili, grovhakk koriander (husk å skylle den) og bland sammen i en bolle. Skvis over litt sitronsaft og rør inn.


Bon appetit!

 

Vil du prøve denne retten? Ønsker dere flere oppskrifter på bloggen?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

DEN NYDELIGE ULLASWEATER

Altså, jeg kan faktisk ikke beskrive hvordan det var å våkne opp i dag uten vondt i hodet! Det var så deilig å klare å komme seg opp av senga og starte dagen med en dusj. De siste dagene har jeg blitt i senga til langt utover dagen før jeg har klart å karre meg opp til sofaen. Og dere skulle sett hvordan håret mitt så ut før jeg kom meg i dusjen i dag, for å si det sånn.. Det er rart i grunn, at det er så mye man ikke setter pris på før man ikke har det lenger. Å ikke ha vondt i hodet for eksempel, det er jo ikke noe jeg tenker over eller setter pris på jevnlig.

Nå skulle jo ikke dette innlegget egentlig handle om at jeg ikke har vondt i hodet lenger da haha. Men jeg har blitt ferdig med en ny genser jeg ikke har fått vist dere! Ullasweater er strikket i en tråd DSA Faerytale og siden jeg strikket i et veldig alternativt garn var det vanskelig å beregne garnmengden. Så nå sitter jeg igjen med to nøster, så skrik ut hvis dere vet om noe jeg kan bruke de til! Jeg ble iallfall veldig fornøyd med genseren! Den er god og myk (klør ikke, noe jeg var redd den skulle gjøre) og designet er bare så fint! Jeg er glad for at jeg endelig fikk strikket denne, den har tross alt stått på strikkelista mi i rundt 2 år nå hehe.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hva synes du om genseren?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

FUN FACTS

God kveld! Jeg har ligget med migrene siden rundt klokken to natt til i dag, så fy søren så deilig det er at det nå har gitt seg! Jeg har ennå litt vondt, men det er ikke i nærheten av sånn det var. Nå klarer jeg fint å ha litt lys og lyd rundt meg. Da jeg var barn slet jeg en god del med migrene, noe jeg heldigvis vokste av meg. Det hender likevel at jeg kan få noen anfall, men dette er vel det første på over et år. Smerten er så intens at man ikke vet hvor man skal gjøre av seg. Jeg tror ikke man kan forestille seg hvordan det er å ha migrene med mindre man har hatt det.

Over til noe litt mer positivt: jeg tenkte det kanskje kunne være gøy med litt fun facts! Noen av de har jeg nok delt før, men jeg håper at de fleste er nye. Det er ikke alltid så lett å huske nøyaktig hvilke jeg har delt før haha. Så har jeg også fått sansen for en flettet lav hestehale, som dere kanskje (eller kanskje ikke) har lagt merke til. En ganske fin, men enkel og praktisk frisyre.

 

Konsentrasjon: når jeg konsentrerer meg veldig spenner jeg den ene storetåen rett opp. Dette merket jeg faktisk ikke selv før Andreas gjorde meg bevisst på det, men nå som jeg først er klar over det har jeg begynt å legge merke til det selv også. En skikkelig rar vane eller uvane?)!

 

 

Godterisugen: en gang på sommeren da jeg var barn hadde jeg utrolig lyst på noe godteri, men fikk ikke lov til å få noe. Da tok jeg saken i egne hender, kledde meg ut og gikk knask eller knep. Midt på sommeren. Det verste er at jeg fikk ganske så mye godteri før foreldrene mine fikk vite hva jeg drev med og hentet meg hjem hahaha! Det funket fjell da!

 

 

Håret mitt: de som har fulgt meg lenge eller har kjent meg lenge vet jo godt dette her fra før av, men jeg har hatt utrolig mange hårfarger. Blant annet svart, mørkebrunt, platinablondt, blekegult (lekkert..), blondt med rosa under, rosa, rødt og lilla. Jeg har prøvd ut en god del forskjellig med andre ord! Heldigvis er det bare hår og det vokser ut, så det var veldig stas å få lov til å eksprimentere litt under ungdomstiden.

 

 

Bite negler: da jeg var yngre bet jeg negler og vi prøvde en god del for å få meg til å slutte. En av tingene var Go’Negl, et middel man smører på neglene som smaker helt grusomt. Ingen ting funket frem til vi prøvde noe helt nytt: mamma og jeg dro ut og handlet en del klær og etter jeg hadde gått så og så lenge uten å bite kunne jeg få ett av de plaggene som ble handlet inn. Utrolig nok var det dette som fikk meg til å klare å slutte.

 

 

MGP: jeg gikk en liten stund på MK på videregående og i den tidsperioden skulle den ene delfinalen til MGP arrangeres i Larvik hvor jeg bor. Da fikk noen av oss på MK muligheten til å jobbe som scenearbeidere, noe jeg gjorde. Vi fikk beskjed av sjefen vår der om å kle oss i svart, så det gjorde jeg da.. På din tiden gikk jeg nesten bare i strømpebukse med skjørt eller shorts over, så jeg møtte opp i nettopp det. Alt svart, vel og merke. Da lo sjefen litt, for han hadde vært sjef for scenearbeiderne i over et tiår og dette var første gangen han hadde sett noen rigge i skjørt haha. En liten fun fact til: scenearbeiderne får vite hvem som vinner ca 30-60 sekunder før det blir annonsert. Dette for å ha klart det som skal rigges til på scenen.

 

 

Synes dere slike innlegg er gøy?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER