PIZZA & SOMMER

Jeg tror jeg holdt på å smelte bort i går, men åh så utrolig deilig vær! Det har blitt mye snakk om været i det siste, men er det noe rart da? Jeg storkoser meg! 

Egentlig hadde jeg planer om å trene før skolen i går, men så tidlig kom jeg meg ikke opp gitt. Før norskøkten i går hadde jeg en fremføring som de andre hadde da jeg var på Modum bad og den gikk egentlig helt ok. Norsktimen derimot var veldig grei! Vi skulle gå igjennom noen eksamensgreier, men de hadde vi allerede gått igjennom i historietimen, så vi spilte heller Gruble i lag med kategorier fra norskfaget. Veldig grei skoledag med andre ord! Da skolen var ferdig hadde jeg ett ubesvart anrop fra mormor og en melding fra Andreas så jeg sjekket det og det viste seg at mormor og Besse inviterte oss på pizza til middag! Så da ble det ikke noe trening i går gitt! Vi fikk lånt hundene til noen vi kjenner og lekt litt med dem på kvelden, så det var veldig hyggelig i alle fall! Man skal nok ikke se bort ifra at vi låner dem i kveld også!

Etter 1 time og 20 minutter søvn i natt (jeg har aldri vært en som sovner tidlig dessverre..) bar det avgårde til dyrlegen med Molly og nå ligger hun på observasjon. Det skal bli så fint å hente henne hjem om litt! Det var kun kastrering, men man blir jo bekymret uansett, det er jo lille bebisen min. Litt farge har jeg også fått i dag! Bestevenninna mi, Andreas og jeg solte oss en liten stund på verandaen nemlig. Jeg skal innrømme at jeg ikke akkurat er sjalu på de andre i klassen som er på skolen hehe. 

-Elise Amanda

BURSDAGSFEIRING

Heihei! På lørdag feiret Filip bursdagen sin og smalt til med en skikkelig feiring! Været var fantastisk, så å feire den ute med fest og grilling passet mitt i blinken. Kameraet var med, men det lå i vesken nesten hele tiden. Noen bilder ble det da, så de finner dere under her. Litt deilig med et avbrekk fra eksamenstresset var det også. Jeg gleder meg så til alle eksamener er overstått og det blir ferie! Jeg tror ikke jeg har nevnt det, men vi skal til Mallorca i sommer! Ikke minst blir det deilig å endelig ha fullført vgs! Hele 6 år tok det meg, men bedre sent enn aldri. 

I morgen har jeg en stor norskfremføring og vel, jeg er ikke akkurat tipp topp forberedt.. Jeg får krysse fingrene for at jeg får til å øve mer i kveld, jeg skal jo tross alt kunne det jeg skal snakke om. Ellers er resten av uken fullt opp. På torsdag skal pus til dyrlegen for å bli kastrert (uff, jeg gruer meg litt jeg, hun ser så stakkarslig ut etter å ha vært i narkose hehe) og fra fredag til søndag skal Andreas og jeg passe stelillesøsteren min. Jeg tenkte forresten det hadde vært artig å lage et innlegg om en vegetarisk (og glutenfri) ukesmeny på studentbudsjett, om noen hadde synes det er interessant? 

-Elise Amanda

EKSAMEN

Da er første eksamen overstått! Åh, så deilig det er å være ferdig!

Jeg har egentlig aldri gruet meg til tentamen eller eksamen i norsk, det pleide faktisk å være en av favorittdagene mine på skolen før. Å få bruke en hel skoledag på å skrive, kunne gå når man er ferdig og i tillegg kunne spise godteri? Ja takk! Nå skal det sies at jeg bestandig har elsket å skrive da. Oppgavene i år var litt skuffende, men det gikk helt greit. Da jeg så det var en kreativ oppgave jublet jeg litt inni meg, selv om selve oppgaven ikke var så spennende gikk jeg for den. I går var jeg noen timer på biblioteket med Christina hvor vi lagde x antall dokumenter om forskjellige tidsepoker og kjennetegn for dem i litteraturen, maler for forskjellige skrivestiler og eksempler. Det kom kjempekjekt med til kortsvaret! Litt tidlig skal jeg innrømme jeg ble ferdig, men etter å ha sett over x antall ganger valgte jeg å si meg fornøyd.

Nå blir jeg straks hentet av ei venninne hvor vi skal en liten tur til byen, etterfulgt av trening og så blir det en liten feiring i kveld. Under her ser dere gårsdagens antrekk. Nå må jeg nesten logge av for nå er jeg hentet. Håper det gikk bra for dere andre som hadde eksamen i dag!

-Elise Amanda

VI MÅ TA EN PRAT

…om bikinibilder! 

Været de siste dagene har ikke akkurat vært noe å klage på og flere andre, inkludert meg selv har brukt noe som hører sommeren med: bikini. Flere, inkludert meg selv igjen, har også postet bilde på sosiale medier fra stranda eller badested. Greit nok det, men her kommer selve problemet: åh all dobbelmoralen! Er det noe jeg har lagt merke til så er det kommentarfeltet under slike bilder. Nå snakker jeg om bilder hvor man er kledd i badetøy i et miljø det er helt naturlig å gå kledd slik og ikke sexy poseringer  i speilet på soverommet forresten (bare for å understreke poenget mitt litt, ikke at det burde ha så mye å si, sånn egentlig).

For hva ser jeg? Joda er du litt større blir du hyllet! Kommentarer som “du er råtøff!”, “du er kjempeflott!”, “alle har like mye rett til å gå kledd slik, uansett størrelse”, “ja til kropper i alle størrelser, du er vakker!”, “alle burde være stolt av kroppen sin” og lignende hagler inn. Helt greit det altså, men det er ikke her problemet ligger. Problemet ser du først hvis du tar en titt på kommentarfeltet til jenter med kanskje “litt for lite” på kroppen. “Du burde ikke legge ut bilder av deg selv, du er et dårlig forbilde som fronter undervekt”, “du bidrar til økt kroppspress”, “du bidrar til dårlig selvtillit til unge jenter” og noen går til og med så langt at de skriver “du fronter anoreksi”.

Hva skjedde med “ja til kropper i alle størrelser” da? Eller “alle burde være stolt av kroppen sin”? Hvorfor gir det noen jenter “større rett” til å poste bilder enn andre? Kan vi ikke bare en gang for alle innse at alle kropper er fine på hver sin måte? At vi alle ser forskjellige ut? Bare jeg poster bilder av meg betyr det ikke at jeg fronter kroppen min. På lik linje som at om jeg poster bilder av ansiktet mitt fronter jeg ikke alle kvisene jeg har av den grunn. Jeg har heldigvis sluppet billig unna for slike fæle kommentarer, men det stikker i hjertet å se det har blitt skrevet til andre. Bare fordi man kanskje er litt mindre enn gjennomsnittet er det ikke fritt fram å kommentere kroppen til andre. Bare ta meg på barneskolen som et eksempel. Flere kalte meg et skjelett og jeg ble spurt om jeg ikke fikk mat hjemme. Jeg ville da aldri i min villeste fantasi sagt noe som “får du alt for mye mat hjemme?” til en overvektig person. Aldri. Så hvorfor er det “ok” så lenge det går andre veien?

Bare for å gjøre det klart vil jeg neve nå at ja jeg må faktisk opp en del i vekt, det er jeg klar over. For akkurat min kropp skal egentlig være større enn den er nå. Men bare fordi jeg ser slik ut jeg gjør, mister jeg da retten til å gå i bikini? Mister jeg retten til å legge ut bilde av at jeg har det hyggelig på sommeren hvor jeg tilfeldigvis har på meg bikini? Eller i dette tilfellet badedrakt? Kan ikke jeg også få være stolt over at jeg har turt å dele et slikt bilde? For jeg skal love dere at selv om jeg kanskje ser for liten ut gjennom andres øyne, så ser jeg ofte for stor ut gjennom mine. Jeg kan love dere at å poste et slikt bilde kan være modig, utfordrende og tøft, uavhengig av størrelse. La oss slutte å være så dobbeltmoralske og heller bruke tiden på noe litt mer produktivt. Ingen burde skamme seg over kroppen sin, så slutt å få andre til å prøve å skamme seg. Og det gjelder ens egen kropp også, husk, du skal faktisk bo i den resten av livet ditt. Ja til å bedre forholdet til sin egen kropp, uavhengig av størrelse!


 

Følg meg gjerne på insta: @eliseamandan

-Elise Amanda

FLOWER CHILD

Denne sommerdagen (kan jeg kalle det for det?) har virkelig godt i ett! Jeg våknet for en gangs skyld før vekkerklokken min og det skjer vel rundt 2 ganger i året. På skolen hadde vi forberedelse til norskeksamen på fredag og jeg skal innrømme at jeg ble en smule klokere + plukket opp noen gode tips. Etter skolen skulle jeg egentlig trene med ei venninne, men det utsatte vi til i morgen. Jeg var ikke på treningssenteret forrige uke og jeg har ikke vært der denne uken heller, så jeg er litt rastløs kan man si. Ikke har jeg danset heller. Uansett, jeg bestemte meg for å handle og siden vi manglet en del basic matvarer og jeg bestandig ukeshandler ble det tungt. Det hjalp vel ikke så mye at jeg handlet på en butikk et godt stykke hjemmefra før jeg tok bussen hjem og handlet det siste på nærbutikken. Da jeg kom ut av butikk nummer to så jeg snurten av rumpa til bilen til besteforeldrene mine, så jeg ringte hjem og de snudde for å kjøre matvarene og meg hjem. Der hadde jeg flaks, for jeg klarte så vidt å bære posene haha. Ganske greit å omtrent være nabo med dem!

Litt senere på dagen ringte de og lurte på om vi ville bli med en tur på gartneriet og det sa vi ja til med en gang. Vi kikket litt rundt, tok litt bilder og fant noen fine blomster. Noen nye navn på blomster fikk jeg også lært meg. Så nå ser det kjempekoselig ut ute hos oss! Etter at de hjalp oss å plante blomstene trakk de frem en flaske hvitvin og noen øl fra en pose de hadde med, så det ble ikke noen kveldstrening på meg.. hehe. Det er uansett mye koseligere å sitte ute i sommervarmen med besteforeldrene mine og kjæresten min, drikke noe godt fra glasset og skravle litt. Jeg er så heldig som har så god kontakt med besteforeldrene mine og jeg setter så stor pris på dem♥♥♥ Slengbuksene mine fikk jeg luftet for første gang i år også. Jeg er ennå litt usikker på om jeg hater dem eller elsker dem, forholdet mitt til dem er litt ustabilt hehe. 

-Elise Amanda

RUSSETIDEN 2018

Nå er RT over og hei hvor fort den tiden har gått! Jeg har kost meg skikkelig og dagene har egentlig bare flydd avgårde! Ekstra ekstra godt kjennes det å endelig være i mål! De fleste feirer at 13 års skolegang er gjennomført, men for min del så er det 16 års skolegang. Det tok litt tid, men det gikk! Det var flere rundt meg som ikke hadde troen, som virkelig mente og sa at jeg ikke kom til å klare det og da kjennes det også ganske godt å motbevise det! Det er lov til å være litt stolt av seg selv da? Jeg vil tro det. Nå er det bare noen få skoledager igjen og siden jeg ikke kom opp i nynorsk (halleluja!) så er vet jeg at jeg kommer til å stå i alt! Første eksamen er på fredag og den er i norsk bokmål. Jeg krysser også fingrene for at jeg ikke kommer opp i historie, ikke på grunn av selve faget, men jeg har vært litt treg ute med å bestille time til nytt pass og det eneste som var ledig i tide er på eksamensdatoen til historie.. Hehe, typisk meg. Så har jeg jo balletteksamen og den har jeg skikkelig nerver til! Heldigvis har vi en del treninger igjen før den kommer.

Søndag til onsdag var jeg forresten på vurderingsopphold på Modum bad. Så da jeg kom hjem var det bare å hoppe i russedressen og så komme seg til natt til 17. arrangementet. Alle på gruppa mi på Modum ble tilbudt plass, utenom meg, noe jeg tok veldig tungt. Heldigvis så de motivasjonen min og de skrøt meg opp i skyene for innsatsen min, så jeg får komme til et nytt vurderingsopphold allerede i august da de egentlig ville ha meg inn fortest mulig. Jeg håper så inderlig at jeg får plass! 

Håper alle hadde en fin feiring i går forresten! Hipp hipp hurra! 

-Elise Amanda

DEN J**** FLAGGDEBATTEN

Nå nærmer 17. mai seg med stormskritt og igjen begynner flaggdebatten. Jeg har ikke fulgt med i resten av landet i år, men i Larvik har det virkelig kokt over. Jeg velger å ikke utdype rundt dette, men er du nysgjerrig og ikke har fått det med deg har lokalavisen oppsummert det ganske greit. Nå skal ikke dette bli et innlegg om min personlige mening om hvor jeg står i flaggdebatten, men om flaggdebatten i seg selv. Hvorfor i all verden bruker noen mennesker så mye energi og tid på å argumentere for eller mot dette? Det er jo egentlig ingen verdens ting å starte en debatt om i utgangspunktet. Jeg forstår virkelig ikke hvordan debatten i det hele tatt oppstod. 

Spør deg selv, hvor mange utenlandske flagg har du sett i Larvik på 17. mai de siste årene? Jeg har kanskje sett 5 tilsammen. Og klarer du virkelig ikke se en annen vei om du har så stort problem med å se rundt 5 flagg fordelt over flere år så er det ikke flaggene som er problemet, for å si det sånn.. At enkelte velger å gå til personangrep i tillegg og kalle andre mennesker stygge ting fordi de har en annen mening enn deg selv er i tillegg forkastelig oppførsel. Kan vi ikke bare smile, ha en fin feiring og rope hurra!? Dette er barnas dag, så la det være det da. La oss feire og ikke være de voksne som sitter bak skjermen som noen troll dagene i forveien. 

Hipp, hipp, hurra!

-Elise Amanda

TING SOM IRRITERER MEG

God kveld! Jeg savner skikkelig å ta antrekksbilder, spesielt nå som været ute er såååå deilig! Likevel er det ganske greit å bare slenge på seg russedressen. Jeg hadde trening til balletteksamen i dag og da jeg gikk hjem følte jeg meg ganske populær. Kan nevne at jeg gikk forbi en barnebursdag ikledd russedressen og alle ungene pekte og skrek “seee, det er en russ! Se en russ! Vi må spørre om russekort!!” haha. Det er så trist at russetiden går så alt for fort, det er faktisk bare litt over en uke igjen. Kan nevnes at jeg stortrives som russ! 
 
Men enn så lenge får dere se en video jeg slang sammen her om dagen med ting som irriterer meg. Noe du kjenner deg igjen i?
 
-Elise Amanda

VLOG – RUSSEKNUTER, FEST, TRENING

Her om dagen prøvde jeg meg på en vlogg for første gang og vel.. jeg kan konkludere meg at jeg fremstår ekstremt klein og at vlogging ikke er noe for meg haha. Litt bedre var det på de klippene hvor jeg ikke bare snakker med kameraet i alle fall. Jeg har egentlig veldig mye inspirasjon i klesveien nå om dagen, men siden det er russetid så blir det russebuksen hele tiden (noe som i grunn er veldig digg). Uansett så tenkte jeg å prøve å få laget en “spring lookbook” i nærmeste fremtid! Det er så mye som skjer om dagen bare, både på skole, med russetid og privat. Men mer om det senere. 
 

-Elise Amanda