FRIDAY

Hvordan går det med dere og har dere noen fine planer for helgen? Jeg er hos Mona nå og vi har vært en liten tur i sentrum. Straks står taco på planen og litt vin, så dette blir bare et kort innlegg fra meg. Vi har fått tatt en del bilder i dag (det gjør vi jo egentlig alltid når vi er sammen haha) og i morgen blir det nok noen flere. Dessuten har jeg en overraskelse for Mona i morgen! Hun har nemlig bursdag og hun har fått beskjed om at vi skal bli hentet i morgen kveld og at hun skal få bind for øyna. Haha gleder meg masse! Mona er litt småfrustrert over at hun ikke får vite hva vi skal, men det er egentlig bare artig å høre på!

Senere i kveld tenkte jeg å fortelle dere litt om hvordan det er for meg å skulle spise hos andre når jeg har en spiseforstyrrelse. Jeg tror det kan være litt interessant å lese da jeg vet det er flere som lurer, men ikke tør å spørre om det. Jeg tenkte å kanskje dele noen tips også til hva man kan gjøre for å hjelpe og hva man absolutt ikke burde gjøre/si, om det kunne vært interessant? Ofte sier mennesker ting ment i beste mening som egentlig ikke burde bli sagt til en som er syk nemlig.

Nå derimot er jeg sååå sulten, så vi får begynne å lage mat! Mona ble nettopp ferdig å blogge selv, så det er god timing det greiene her altså!

//Elise Amanda

KORSETT & T-SKJORTE

Haha se så latterlig jeg ser ut med disse solbrillene? Jeg lånte dem av Mona og hun kler dem så godt! Jeg derimot? Ikke overhodet.. Vi tok noen bilder i byen her om dagen, men jeg har ikke fått postet dem før nå. I skrivende stund har jeg kun på meg en olabukse og en genser og ser egentlig ikke ut. Slik er det helt ærlig flere dager av enn dager hvor jeg faktisk ordner meg. Ikke at jeg egentlig hadde ordnet meg på bildene under heller.

Nå skal jeg straks på programkomitemøte og etter det skal jeg kanskje ta litt sol med Anni. Det blir ikke noen romantisk valentinsdag i dag på meg og Andreas med andre ord. Heldigvis er jo det noe man kan “ta igjen” senere og ingen av oss har et supernært forhold til akkurat denne dagen. Jeg tror det kanskje har noe med at vi har årsdagen vår kun noen dager før valentinsdagen og da gjør vi heller litt ut av den. Hvis jeg har overskudd hører dere fra meg senere i kveld også!

//Elise Amanda

SVERIGE MED BESTIE

Hei hei dere! Gjett hvor tidlig vi stod opp i dag a? Allerede litt før klokken 05.00 var vi våkne for å ta båten til Sverige som gikk klokken 07.00! Utrolig nok var jeg ikke morgengretten? Det er sjeldent så tidlig det. Anniken hentet meg i går kveld og da dro vi for å ta litt sol. Jeg tar ikke så ofte sol altså, sist jeg gjorde det er vel over 2 år siden. Etter det dro vi videre til henne. Vi er kanskje litt rare, for vi koste oss med søtpotetchips og “I lomma på Silje” før vi la oss. Det er kjendisversjonen av luksusfellen og det er så underholdende! Flere som liker slike programmer? Det er uten tvil en av mine guilty pleasures hehe.

Det var faktisk hele ni (!!!) varmegrader i Sverige i dag og vårstemningen var topp! Jeg fikk handlet en del, blant annet vegetarfileter, brus, glutenfrie knekkebrød, godteri, saft, dopapir, såper, bursdagsgaver til Mona, Nora og pappa + enda mer. Til og med yngstekatten som blir fire år om noen få dager fikk bursdagsgave og den ligger hun i skrivende stund og snorker i ved siden av meg (hun fikk en lyserosa katteseng som falt veldig i smak!). Hva de andre får kan jeg ikke skrive her da de leser bloggen min og de ikke har fått gavene ennå.

Matvalget falt på MAX (egentlig litt bra det ikke er i nærheten av Larvik, de har sååå mange gode veganske burgere!) som det ofte gjør i Sverige. I alle fall hvis jeg får bestemme! På veien hjem var det en god del sjø, så jeg lå sutrete lent over bordet omtrent hele veien hjem… jeg hater hater hater å være kvalm. Som barn ble jeg så og si aldri sjøsyk, men jo eldre jeg har blitt jo verre har det også blitt. Men alt i alt var det en kjempekoselig tur♡♡♡

Jeg skrev forresten et innlegg som kom på Sandefjord Blad her om dagen og i dag fikk jeg beskjed om at det kommer i Tønsberg blad og Østlands-posten også! Det er gøy! Resten av kvelden nå skal jeg slappe av, ha styremøte med Vestfold Unge Venstre og rydde litt her hjemme. Håper dere får en fin kveld!♡

  

//Elise Amanda

HÅRET MITT BLE ØDELAGT OG FALT AV

La oss spole tilbake til 2015. Jeg hadde veldig lyst hår og som dere ser på bildet under var håret nok så sunt i tillegg. Til tross for at jeg hadde ganske så mørkt hår naturlig tok håret mitt bleking lett, jeg har jo bestandig fått nærmest hvite striper i det på sommeren i tillegg. Jeg hadde kun bleket håret to ganger på bilder under hjemme og jeg tror ikke jeg en gang hadde brukt lillasjampo. Likevel var jeg litt lei av det veldig lyse håret og ønsket en forandring til noe mer naturlig.

Derfor dro jeg til en frisør på torget i Larvik og sa at jeg ønsket en mørkere blondfarge som ville se litt mer naturlig ut. Under til venstre ser dere resultatet av hva frisøren gjorde med håret. Det ble gult, konsistens som tyggis og allerede under føning av håret falt noe av! Håret mitt var totalt ødelagt! Jeg slapp å betale hos frisøren (skulle bare mangle!!) og jeg måtte bruke hundrevis av kroner på hårkurer. Børstet jeg håret falt store tufser av og håret brakk av flere steder fire cm inntil hodebunnen! Noen måneder senere var jeg i Polen med familien og mamma anbefalte meg en frisør der. Selv og jeg var svært skeptisk etter første gang jeg noen sinne hadde farget håret hos frisør dro jeg likevel. Frisøren i Polen sa at hun ikke kunne farge håret mitt fordi da hadde alt falt av. Men hun kuret det med en god kur og la en toning over. Toningen ville gå ut etter en stund sa hun, men noe farge ville sitte igjen og denne var så mild at dette ikke kom til å skade håret noe mer. Resultatet ser dere på bildet til høyre under her. Faktisk har jeg aldri noen sinne vært så fornøyd med hårfargen som den jeg hadde der! Hun frisøren i Polen var fantastisk!

Dessverre så var jo håret mitt fremdeles like slitt og etter det hadde vokst litt mer etter en del måneder klippet jeg det en del kortere selv. Toningen hadde så og si godt ut og jeg hadde brukt litt lillasjampo også. Jeg hadde store korte tufser i håret som dere ser om dere ser nøye på bildet under. Jeg kuret det fremdeles jevnlig og fønet så og si aldri håret. Jeg var nærmest livredd for å i det hele tatt ta i det og børste det, da det brakk så fort og så mye hår forsvant. Jeg klippet det hos en annen frisør til skuldrene lenge etter dette bildet ble tatt i tillegg da det til slutt bare hang tynne tufser igjen nederst.

Nå, etter fire hår er håret mitt endelig sunt igjen! Jeg bruker så og si aldri varme på håret, jeg sover med flette og jeg er veldig forsiktig når jeg børster håret. Ikke har jeg farget det siden heller. Som dere ser er det fremdeles noe av det blonde og slitte igjen på tuppene og litt bak på lengden. Håret stusser jeg kun selv nå når jeg ser endene har begynt å bli slitte. Jeg vet det kun er hår, men hår har faktisk overraskende mye å si for selvtilliten. Jeg vet i alle fall hvor jeg ALDRI skal farge håret igjen! Og skal jeg farge det igjen gjør jeg det enten selv (noe som har gått bra fordi jeg har blitt flink til å kjenne mitt eget hår og vet hva som sliter / ikke sliter for mye) eller jeg skal gå til noen jeg har hørt veldig mye godt om!

Har du noen tanker rundt dette?

//Elise Amanda

EN SÅNN DAG

Jeg hangler ennå litt etter at jeg var syk for en liten stund siden og det er jo egentlig min egen feil. Hvis jeg “kommer i gang” igjen for raskt etter å ha vært syk blir det slik, noe jeg har gjort. Som hver eneste mandag hadde jeg dansing i går og da måtte jeg faktisk sette meg ned i 15 minutter. Det er kjedelig det! Nå er det jo vinterferie neste uke allerede, så jeg får ta det litt med ro da:) Jeg skal faktisk på flying yoga i vinterferien med Mona og Nora, det gleder jeg meg veldig til!

Mona kom innover til Larvik i går og da jeg var ferdig på dansingen hoppet jeg på samme buss som hun kom med. Vi har ikke fått gjort så mye denne gangen siden vi har vært slitne begge to. Vi tok en liten tur inn til byen i stad og tok noen bilder før vi dro. Jeg orket faktisk ikke ordne meg noe til bildene i dag (altså, jeg orket ikke sminke meg eller noe sånt), så her ser dere meg helt sminkeløs. Men det er jo greit det, man burde kunne poste noen slike bilder også, eller hva? Mona fikk forresten kjøpt seg en ny mobil (med swap fra Telenor) og jeg skal innrømme at det fristet litt hehe.. Det koster jo faktisk ikke stort med i måneden enn hva jeg bruker på kun abonnementet  mitt nå.

Akkurat nå ligger vi bare å slenger på sofaen. At vi klarer å få plass til at tre mennesker og en katt slengt i sofaen er ganske imponerende egentlig! Det er jo regne tetris! Om ikke så alt for lenge blir jeg hentet av Anniken og der skal jeg sove i natt. I morgen tidlig drar nemlig Anniken og jeg avgårde fra Larvik rundt klokken 06.00… og da er det ganske greit med ei som klarer å dra en morgengretten Elise ut av sengen.

//Elise Amanda

#OSLO

God mandag! Jeg skrev jo egentlig ikke noe særlig om helgen til dere, men den var en ganske fin korthelg i Oslo. På lørdagen var vi på Venstres LS-møte og der spiste jeg lunsj med blant annet Abid Raja. Det er så fint når vi unge også blir hørt og det ble en veldig hyggelig lunsj hvor vi diskuterte litt politikk. Jeg var også på talerstolen ganske så spontant under møtet, noe som er ganske typisk meg hehe. Senere den kvelden hadde vi partibyttefest og fy søren å mye jeg lo! Spesielt under partibyttedebatten, jeg lo så jeg nærmest grein og jeg takket meg selv for at jeg var på do rett før debatten begynte!

Jeg hadde kun sovet rundt 3 timer natt til lørdag så det ble tidlig kvelden for meg, men til gjengjeld var det deilig å våkne uthvilt neste morgen! Etter noen timers møte bar det hjemover igjen, i regnet. Jeg hadde helt ærlig gruet meg litt mtp det sosiale, men det gikk over all forventning og angsten var mye mye mindre til stedet enn jeg hadde regnet med. Så heldig jeg er som er en del av et parti med så god politikk og ikke minst: så gode mennesker!

//Elise Amanda

JEG SKULLE ØNSKE

Denne videoen tenkte jeg lenge på om jeg skulle lage før jeg laget den. Teksten skrev jeg for lenge siden og dere som har fulgt meg en god stund har derfor hørt/lest teksten før. Likevel, å høre den i en video og i tillegg kunne se gir et helt annet inntrykk. Jeg har ikke filmet noe til denne videoen, men brukt klipp jeg allerede hadde, et valg jeg tok for å slippe å bruke mange dager i strekk for å filme. Hvis dere ikke ser med lyd mister dere foresten hele poenget og videoen gir heller ingen mening uten lyden på. Helt ærlig så vet jeg ikke selv engang hva jeg føler om dette. Både med klippene i kombinasjon med teksten/lyden (fordi selv for meg som har skrevet dette og filmet er det tøft å se), men også litt med kvaliteten. Jeg er egentlig ganske så perfeksjonist av meg.

Jeg håper uansett at denne videoen setter litt spor i dere. For dere som sliter håper jeg at dere finner litt trøst i å ikke være alene. For dere som er pårørende håper jeg dere får sett ting fra et litt annet perspektiv. For dere andre håper jeg at den bidrar til litt mer forståelse. Det er tøft å være syk, men det er ennå tøffere å forbli syk. Heldigvis går det an å bli friskere, til og med frisk.

//Elise Amanda

UKENS SPØRSMÅL #3

Hva kan man gjøre for å hjelpe deg i dårlige perioder?
Når jeg har en dårlig periode trenger jeg en del alenetid for å komme meg igjen, så det å kunne “ta meg i mot” når jeg er klar for det igjen er absolutt det beste man kan gjøre! I dårlige perioder orker jeg ikke være sosial og at da folk rundt meg fortsatt står der selv etter lite intiativ og respons fra min side betyr mye! Det er nok også det beste man kan gjøre for meg. Jeg setter også pris på å bli invitert til ting, for plutselig har jeg en litt bedre dag.

Fav redigeringsapp?
Jeg har kun en redigeringsapp på mobilen og det er VSCO. Den er jeg superfornøyd med, selv om jeg kun har gratisversjonen av den. Absolutt den beste som ikke koster penger!

Har du fått svar fra RASP?
Nei og det stresser meg så mye at de bruker så lang tid! Vi har allerede purret en gang, uten at det hjalp. Ei som har vært der tidligere har fortalt meg at de generelt er litt trege med ting, så da er det nok bare det. Jeg får smøre meg med tålmodighet.

Føler du kostplan, men så på kveldstid går det dårlig? Eller kaster du opp sunn mat også?
Jeg blir litt forvirret fordi jeg har tre forskjellige kostplaner fra tre forskjellige steder, men jeg prøver å følge en kombinasjon av dem. Det kan gå dårlig allerede til frokost, så har ikke noe fast svar på det. Jeg har ikke noe problem med å spise feks smågodt eller junkfood så lenge det er normale mengder, men når det kommer til oppkast kaster jeg kun opp etter å ha overspist uavhengig av hva slags mat det er. Kan også legge til at det er objektiv overspising, altså ikke bare jeg som tror/føler jeg overspiser, men faktisk overspising.

14. februar snart, hva skjer? Har du planlagt noe.. spesielt?
Veeeel.. jeg har jo kjæreste så her burde jeg egentlig svare at vi skal ha en romantisk date. Men denne datoen har jeg programkomitemøte og hvis jeg rekker skal jeg på en politisk debatt i tillegg. Så noen romantisk valentinsdag blir det ikke i år hehe.

Din støtte motivasjon i hverdagen?
Jeg vet ikke heeeelt hvordan dette spørsmålet er ment, så jeg svarer slik jeg tolket det: kjæresten min, dansingen, venner og kattene mine gir meg mye motivasjon for å kjempe for å bli bedre i hverdagen. I tillegg gjør også politikk og tanken om å en dag være frisk nok til å studere/jobbe det!

Hvordan ser en typisk dag ut for deg?
Ingen dager er like i grunn, så dette blir vanskelig å svare på. Jeg står opp til en ok tid, prøver å ikke spise det mer enn hva jeg skal, har som regel 1-3 bulimirundler hver dag, blogger, holder orden hjemme, dansing på mandager, psykologtimer på DPS, politiske møter innimellom. Jeg ser i tillegg ganske mye på serier og for tiden er det Greys (hehe begynte å se for ikke så alt for lenge siden og er alt på sesong 11). På sommeren ser ting litt annerledes ut.

Hvordan har du det?
Jeg er konstant sliten for tiden og har det helt ærlig tøft, men jeg prøver å gjøre det beste ut av dagene. Tusen takk som spør<3

Krangler dere også mye? Hvordan håndtere krangling i forhold?
Hehe vi har vel perioder hvor vi krangler mer enn andre. Husk at det er helt normalt å krangle i et forhold, det blir bare ikke snakket så mye om. Vi har en regel vi prøver å følge og som jeg synes er utrolig klok: vi legger oss aldri som uvenner. Det er ikke alltid vi klarer å følge den, men som regel. Et annet tips er å gå litt inn i seg selv å tenke:” er dette egentlig noe vi trenger å krangle om?” og helst unngå å bruke ordene alltid/aldri i en krangel.

Noe du lurer på til neste uke? Jeg har fremdeles noen spørsmål jeg ikke har svart på, men jeg har ikke glemt det, de kommer bare litt senere.

//Elise Amanda

ANNI & ELLIE

Dere ser ikke Anniken så mye på bloggen fordi hun er litt kamerasky og ofte sletter hun også bilder av seg selv som jeg tar av henne hehe. Det betyr jo ikke at hun ikke er i livet mitt, det at dere ikke ser henne så mye på bloggen. For bloggen er jo kun et lite utdrag fra livet mitt og dere ser jo kun det som jeg velger å dele med dere. I dag tenkte jeg å dedikere et innlegg til henne og for dere som ikke vet det så er Anniken bestevenninna mi. Om dere har lest at jeg har skrevet om Anni på bloggen så er det altså henne. Før kalte jeg henne ofte bare for A også, men det ble litt vanskelig etter jeg ble sammen med en som også har et navn som starter på A. Så om dere har lest om A på bloggen kan det ha vært om Anni eller det kan ha vært Andreas.

Anni og jeg møttes første gangen på dansingen og der hadde vi visst snakket sammen noen ganger. En dag på skolen kom det ei jente bort til meg og jeg forstod virkelig ikke hva i all verden hun ville, jeg visste jo ikke hvem hun var engang. Susete som jeg alltid har vært klarte jeg ikke å koble at jenta som stod foran meg var Anni fra dansinga hehe. Vi avtalte en dag å møtes en stund før dansingen startet for å gå Halloween sammen og etter den kvelden har det egentlig vært oss to. Jeg vet det høres ut som en stor klisje, men vi har gått igjennom svært mye sammen, uten å skulle gå innpå nøyaktig hva. Heldigvis har vi alltid hatt hverandre å støtte oss på og uten henne vet jeg virkelig ikke hvordan jeg skulle ha kommet meg gjennom mine verste perioder. Vi har gjort så mye sammen og vi har vokst så mye sammen.

Hvor langt vi begge har kommet siden vi gikk på ungdomsskolen er nesten for stort til å tro. Er det ei jeg er himla stolt over så er det Anniken. Anni er den første jeg spør om råd, om alt fra personlige avgjørelser og problemer til hvordan i all verden jeg skal finne frem til ting. Hun er den første jeg ønsker å dele positive og negative nyheter med. Anniken kjenner meg nesten bedre enn jeg kjenner meg selv, noe som kan komme ganske godt med og noen ganger kan det være litt kjipt. Noen ganger har andre mennesker tatt oss for å være søsken, noe jeg har stusset litt på da vi ikke ligner overhodet. Men det kan kanskje ha noe med væremåten vår sammen å gjøre? Med det sterke båndet vi har mellom oss? “A best friend is a sister that destiny forgot to give” lyder et ordtak og jeg tror det er noe i det. Jeg gleder meg til bryllupet hvor Anniken skal være forlover og ikke minst gleder jeg meg til hun skal bli tante til mine fremtidige barn. Jeg tror ikke folk en gang hadde blitt overrasket over om jeg hadde hatt hun med på fødselen hehe.

Kjære fine, fantastiske, vakre og sterke bestevenninna mi: jeg er så uendelig glad i deg og jeg setter så pris på å ha deg i livet mitt. Jeg vet at du kommer til å synes dette innlegget er ganske så klisje, men jeg vet også at du innerst inne setter pris på det. Vi to er ganske forskjellige, men jeg tror det er nettopp derfor vi passer så bra sammen: vi utfyller hverandre. Gleder meg til å ha deg ved min side resten av livet mitt. Og som du sa til Andreas da jeg ble sammen med han: dette er en pakkedeal, for med Elise følger også jeg.

//klem, Elise Amanda

OUTFITS IN JANUARY

Jeg hadde helt glemt en slik oppsummering i slutten av januar, jeg! Derfor tenkte jeg å dele det med dere nå. Etter ønske fra dere deler jeg alle antrekkene og ikke kun noen få som har vært mine favoritter. Det mangler kun to antrekk her av antrekkene jeg postet i januar, men det får gå. Jeg ser at det ble en del antrekk med ruter og det er ikke så rart, jeg er for tiden litt obsessed med rutemønster hehe. Skjørt har det også blitt en del av, til tross for kaldt vær, men jeg føler meg mer vel i skjørt enn i bukser. Jeg er av den typen som enten kler meg helt elendig for vinterværet eller så går jeg all inn med parkas, utebukse, votter, skjerf og lue. Det finnes tydeligvis ikke noen mellomting for meg.. Jeg burde jo snart lære, det er enda mindre smart for meg å gå så tynt kledd som for gjennomsnittsmennesket da jeg har kuldeallergi. Velvel, det er årevis siden jeg har hatt en ekstrem allergisk reaksjon (prøver jeg å unnskylde meg selv med..).

Denne lørdagen her befinner jeg meg i Oslo og her skal jeg være til i morgen. På planen er det landsstyremøte med Unge Venstre som står, så all tiden kommer til å gå med til det. På søndagen er det i tillegg møte med Larvik Venstre som jeg håper å rekke! Heldigvis for meg så ligger rådhuset i Larvik rett over veien omtrent for togstasjonen, så da blir det i det minste lett å komme seg dit. Jeg har forresten gjort klar en ganske dyp og personlig video som kommer ut på søndag og helt ærlig er jeg litt nervøs for hvordan den vil bli mottatt. Men jeg står for det jeg har sagt tidligere: psykisk helse må bli mindre tabu å snakke om og jeg ønsker å bidra med mitt til det.

Hvilket antrekk likte du best?

//Elise Amanda