BULLET JOURNAL JUNE | CHERRY BLOSSOM

Har dere savnet meg? Haha, neida, jeg bare tuller med dere! Jeg har jo permisjon denne helgen som alle andre helger, men jeg har nesten ikke vært hjemme. Jeg har vel omtrent bare vært hjemme når jeg har sovet, da vi har hatt veldig mange planer denne helgen. I dag derimot ser planen litt roligere ut og vi har hatt en etterlengtet rolig morgen her hjemme. Nå skal jeg straks ut for å ta noen bilder av Anni og deretter er det bare å sette snuten mot avdelingen igjen.

Ny måned betyr jo også ny BuJo-tema og jeg er litt irritert på meg selv, for disse bildene tok jeg helt i slutten av mai.. men først nå kommer temaet for juni ut. Jaja, bedre sent enn aldri, eller hva?

 

En ganske enkel, men grei forside. Det enkle er ofte det beste?

 


Ahahahah, jeg har klart å skrive “hello May” istedenfor “hello June”. Men her ser dere iallefall min tracker på blogging, bulimifrie dager og tøying. På neste side der er det en kalenderoversikt over måneden.

 

En side med er sitat og en humørsporer (dette høres så rar ut på norsk!).

 

Slik ser da ukesoversiktene ut og denne måneden er alle like.

 

Hva synes du om månedens tema?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

GRILLING MED FORANDRINGSFABRIKKEN

Oi, klokken har blitt en del allerede! Jeg har vært på dansing i kveld og da jeg kom tilbake til avdelingen måtte jeg dusje og spise litt, derfor har jeg ikke fått satt meg ned før nå. På dansingen i dag lærte vi en del av en utrolig fin koreografi som jeg virkelig gleder meg til å fortsette på! Den traff blink på akkurat sånn type koreografi/dans jeg elsker hehe. Vi danset ute på gresset på grunn av covid-restriksjoner, men neste gang ser det ut til av vi kan være inne. Det er deilig å danse ute altså, men det blir ikke helt det samme.

Uansett, på tirsdag var det en utrolig koselig kveld med grilling i en park sammen med de gamle proffene fra forandringsfabrikken! Den gjengen er så koselig og jeg hadde det skikkelig fint! All den varmen og kjærligheten blant denne gjengen er ubeskrivelig og jeg er så glad for at jeg tidligere har fått være med å blant annet holde viktige foredrag med dem! Jeg tok bilder av andre også altså, men det hadde blitt litt stress å skulle spørre alle og enhver om å få poste bildene, så derfor blir det bare postet bilder av meg, Monica og Emma.

 

 


Vi fikk også et koselig takkekort og tidenes deiligste ullteppe!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

SØSKENKJÆRLIGHET

God ettermiddag! Nå begynner det å bli en stund siden jeg tok bildene av Linus og Lowe, men jeg ønsker likevel å vise dere dem. Linus har dere jo sett før og det er så rart å tenke på at første gang jeg tok bilder av han var han selv en liten baby og nå er han derimot storebror! Det var så koselig å ta bilder av dem sammen og ikke minst se hvor flink storebror Linus er! Og Lowe da dere.. så liten og nydelig!

Resten av kvelden blir nok tilbragt i senga med strikketøy og serie. Jeg hadde egentlig planer om å ta noen bilder i dag og gjøre klart for neste uke i BuJo’en, men jeg har rett og slett ikke overskudd. Jeg krysser iallfall fingrene for at energinivået er litt bedre i morgen og at jeg selv har det litt bedre i morgen. Ting er jo også litt selv hva man velger å gjøre det til. Hadde jeg gått inn med innstillingen at i morgen blir en dårlig dag.. vel, da blir det jo det. Jeg sier ikke at man bare kan si “i morgen blir en bra dag” så blir det det. Men at man faktisk må jobbe litt for å få til ting. Det er viktig å huske på!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Er de ikke nydelige?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

ANTREKK, TULIPANER OG EN SØT HUND

Åhh, denne kvelden i dag tror jeg blir fin altså! Nøyaktig hva jeg skal og med hvem tenkte jeg å skrive om senere, men det kommer nok noen bilder på story på Instagram hihi. Jeg gleder meg iallfall veldig! Snart skal jeg tusle ned til toget og jeg kjenner det blir godt med en dag borte fra avdelingen. Ikke minst blir det fint å se så gode folk!

Er det forresten flere enn meg som har fått skikkelig sansen for lange skjørt og strikkagensere? Under her ser dere et antrekk fra forrige uke hvor jeg gikk for et langt blomstret skjørt og egendesignet strikkagenser. Genseren har et cut out område bak på ryggen og snorer, det er skikkelig synd jeg ikke tok bilder av nettopp det så dere fikk sett! Under hadde jeg bare en hvit t-skjorte og det er ganske kjekt på litt kjølige sommerdager. Det har jo blitt en del bilder med blomster på i det siste, men jeg kunne ikke dy meg da jeg så disse tulipanene. Se så fine da! For ikke å glemme den søte hunden som kikket på meg rett ved.

 

 

 

 

 

 

 

 

Liker du komboen lange skjørt og strikkagensere?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

BULIMI: TING MAN IKKE TENKER PÅ

God regnværsdag! Dette er jo det perfekte været til å sitte inne og strikke, helst med en god kopp te! For å si det sånn så tok jeg bildene under forrige uke, de ble ikke tatt i dag. Nå pøser det jo ned i bøtter og spann. Men det er greit med noen sånne dager innimellom også, spesielt nå som vi nettopp har plantet blomster ute. Det gir meg også en slags ro, til tross for at jeg også blir stresset. Den dårlige samvittigheten over å sitte inne nesten en hel dag gnager ikke like mye, samtidig som den dårlige samvittigheten over at jeg ikke får bevegde meg så mye som jeg pleier gnager. Ja, jeg vet dette kanskje ikke ga så veldig mening, men jeg tror flere av dere skjønner hva jeg mener haha.

Men over til hva dette innlegget egentlig skulle handle om! Jeg synes det er ekstremt lite informasjon å finne på nett om bulimi (iallfall på norsk) og det er sikkert flere enn meg som er frustrerte over det noen ganger. Derfor synes jeg det er kjekt å kunne være med å spre litt informasjon, slik at man kan lære litt mer. Ofte så står det kun hva bulimi er på nett: “kjennetegnes ved overspising og kompenserende adferd”. Det stemmer jo for så vidt det, men det gir ikke akkurat et dypdykk inn i sykdommen. Nå går jeg ikke svært dypt inn i ting i dette innlegget heller, men samtidig tror jeg det kan skape litt mer forståelse og ikke minst mer lærdom. Overspising/oppkast blir nedenfor skrevet som b/p (binge/purge) forresten.

Hvor mye tid det tar – akkurat nå sikter jeg ikke til spiseforstyrrelsen generelt, men b/p. Når jeg først starter så spiser jeg gjerne to timer i strekk og så kvitter jeg meg jo med det etterpå. Tenkt dere å gjøre slik flere ganger om dagen, det blir en god del timer det.. Ikke rart jeg dessverre ofte må utsette ting/planer.. For ikke å glemme hvor mye oppvask det blir etterpå! Det har jo vært “greit” med korona nå da, at feks møter og sånt er over nett. For da kan jeg bare skru av mic og kamera, men fortsatt være tilstede på møtene iallfall.

Hvor mye penger det koster – til tross for at jeg gjør det så billig som mulig og velger First Price produkter så langt det går og lager ting fra bunn, så blir det fryktelig dyrt. Jeg har jo fra før av et lavere matbudsjett enn gjennomsnittet og dette skal da dekke vanlig mat (altså mat til frokost, lunsj, middag og kvelds), men på toppet av det kommer maten jeg overspiser på. Og når jeg overspiser så spiser jeg flere kilo mat. Tenk hva jeg kunne bruke de pengene på istedenfor.. eller bare på hvor mye bedre jeg heller kunne spist til “vanlig”.

Når/situasjonene det skjer – akkurat når det blir b/p føler jeg at jeg har svært lite kontroll over. Det er ikke slik at jeg bare kan si til meg selv at jeg skal holde det fra klokken 8 om kvelden og utover. Neida. Det skjer “når som helst” og det blir jo ofte svært upassende situasjoner. Det er så himla frustrerende og skamfullt ofte, spesielt om det er folk rundt. Det er jo relativt åpenbart hva jeg driver med for de som kjenner til situasjonen min. Familiemiddag, politisk møte, tid jeg egentlig skulle ha vært på skole/jobb, med venner osv osv. Jeg skulle virkelig ønske at jeg i det minste klarte å holde meg til når jeg var alene, men sannheten er at jeg ikke gjør det.

Hva det stjeler fra livet mitt – Mine største motivasjoner til å bli frisk er å kunne leve et helt vanlig A4-liv. Jeg tror mange ikke tenker på hvor mye tid, penger, ressurser, følelser og krefter denne sykdommen faktisk koster. Den stritter så i mot ALT jeg vil her i livet, til tross for at jeg har lært meg til å være noe fungerende selv om jeg er syk. Det er skikkelig vondt når det er så mye man vil få til, ting som mange andre ser på som en selvfølge. Jeg vil jo så gjerne jeg også! Jeg får det bare ikke til akkurat nå…

 

Lærte du noe nytt? Sitter du igjen med noen tanker etter å ha lest dette?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

BLOMSTERGARTNERI, BESTEFORELDRE OG GRILLING

Åh, for en koselig dag det har vært i dag! Dagen startet med litt husarbeid før vi ble hentet av besteforeldrene mine. Vi har nemlig en utrolig koselig tradisjon hvor vi i starten av hver sommer drar på gartneriet rett ovenfor der vi bor for å handle inn litt blomster, for så å plante og med noe godt i glasset. De har så mye fint der og jeg drømmer meg helt bort hver gang. Faktisk var vi der nesten en time haha. Det er også veldig gøy å være der med akkurat dem, for de kan så utrolig mye om blomster begge to. Både navn, latinske navn, hvordan man skal ta vare på de forskjellige blomstene og hva man skal se etter når man skal kjøpe blomster. Det er også så utrolig snilt av dem å spandere blomster på oss!

Etter å ha plukket ut blomster satte vi snuta hjemover for å plante blomstene og fyyyy søren så fint det ble på uteplassen vår! Det skader ikke at vi har DEN utsikten heller og da putene kom på plass på stolene og duken på bordet… vel, jeg kan si det sånn at jeg gleder meg til å være masse ute i sommer! Vi inviterte også besteforeldrene mine til å grille med oss, så da ble det pølser og (vegetar)hamburgere på grillen, med pølsebrød, lomper, bbq-saus, ovnsbakte småpoteter, oliven og en grønn salat som tilbehør. De potetene altså, de ble gode!

 

 

 

 

Ja, jeg tok av maska et lite øyeblikk, men så holdt jeg tross alt over 5 meter avstand til alle andre enn Andreas haha. Hvordan resultatet ute ble får dere se senere og jeg gleder meg til å vise dere! Dere får iallfall her en liten sniktitt på to av bildene på hvilke blomster som ble med oss hjem. Ikke minst en haug av bilder med vakre blomster hihi!

 

 

 

 

 

Hva er ditt forhold til blomster?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

ANTREKK, ISLATTE OG LILLA SYRINER

Her om dagen tuslet jeg ned til byen alene hvor målet var Espresso House. På veien ned gikk jeg forbi disse nydelige lilla syrinene jeg har gått forbi mange ganger før. Denne gaten her i Sandefjord er så vakker og syriner som vokser i en hage og lener seg over et hvitt stakittgjerde gjør det bare mye vakrere. Jeg vet ikke hva denne lille gaten heter, men det er uten tvil min favorittgate av de gatene i Sandefjord jeg har sett. Og lukten da dere! Åh, så godt syriner lukter!

Jeg måtte bare stoppe der, dra frem kamera, stativ og utløser for å ta antrekksbildene der. Solen var så skarp at jeg måtte ha øynene lukket da jeg tok bilder og satse på at jeg klarte å åpne dem rett før bildet ble fanget. Sommersolen altså!

Etter bildene gikk turen videre til dit jeg egentlig hadde satt nesen: Espresso House. Jeg bestilte meg en islatte med vaniljesmak og satte meg ut på et bord i skyggen. Egentlig ville jeg ha valgt solen, men siden jeg hadde med mac’en for å jobbe litt på den og redigere bilder ble det slik. Det er jo ikke akkurat lett å se skjermen i sollys. Varmt var det heldigvis og jeg koste meg skikkelig der for meg selv. Alenetid, redigering av bilder, iskaffe ved siden av meg og podcast på øret. Akkurat der og da føltes alt perfekt.

 

 

 

 

 

 

Hva synes du om antrekket?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

MATRIX I BET-BEHANDLING

I BET-behandling (basal eksponeringsterapi) blir noe kalt for en matrix brukt veldig mye. Hva dette er, hvordan det fungerer og hvordan det er å jobbe etter det kommer jeg til å skrive litt om nå, da dette er en form for behandling mange kanskje ikke har hørt om. Dere er også så heldige at dere får se notatet mitt fra en gruppetime (og ja, jeg liker å gjøre litt ut av ting haha, derfor blomstene osv). Jeg tror skriften min er sånn ok å lese, men hvis det er noe dere ikke forstår så er det bare å spørre.

Først litt fakta: Matrixen brukes i act og bet-behandling, men ble utviklet for act. Akkurat act har jeg ikke satt meg noe inn i og vil derfor ikke uttale meg om. Act står iallfall for acceptance and commitment therapy.

Hva er matrix? Det er delt opp i fire retninger hvor man selv står i midten. På venstre side har man negative ting og på høyre positive ting. Nede til venstre skriver man inn vanskelige følelser og tanker man har (generelt eller til en gitt situasjon/handling) og oppe til venstre skriver man inn vanskelige handlinger eller reaksjoner som kommer som en følge av de vanskelige følelsene/tankene.
Nederst til høyre skriver man inn sine verdier/hva som er viktig for en. Oppe til høyre skriver man inn alternative handlinger/reaksjoner til de vanskelige handlingene/reaksjonene.

Hvordan bruker man matrixen? Man ser da hvordan ulike ting påvirker en og hvilke valg man faktisk tar. Hvilke valg som fører en i retningen man faktisk vil og hvilke valg som fører en i motsatt retning. Hvordan alt dette påvirker hverandre og henger sammen og ikke minst hvilken retning/valg man tar når forskjellige ting oppstår og ting/valg man kan prøve å gjøre istedenfor. Ofte blir man låst i et visst spor. Jeg feks blir ofte låst fra nede til venstre, til oppe til venstre, men noen ganger klarer jeg å svinge over til oppe til høyre istedenfor. Hovedpoenget med denne er vel å reflektere og kunne se at man faktisk har forskjellige valg.

Jeg føler egentlig at jeg er veldig klar over egne mål her i livet, egne verdier og hva som drar meg fra og til disse. Men så er det noen situasjoner hvor det kan være kjekt å bruke matrixen for meg. For eksempel det å skulle gå tur, det kan både være noe positivt og negativt for meg. Da er det kjekt å kunne skille det fra hverandre og bli litt mer bevisst.
Det at man alltid har et valg er jeg derimot ikke helt enig i altså, men det får så være. Matrixen er ment som et livskompass og noe man kan bruke som et hjelpemiddel til å nå det man ønsker i livet og bli mer bevisst på ting.

 

Er det noe dere lurer på ang Matrix? Er det noe annet spesielt dere vil jeg skal skrive om?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

MÅNEDEN SOM GIKK – MAI | OPPTUR, NEDTUR, PERSONLIG +++

MÅNEDENS OPPTUR: To cafèbesøk med venninner, feiringen på 17. mai, fine turer i skogen, spilling av frisbeegolf og en del andre ting. Det har vært noen fine øyeblikk oppi alt det tunge! Det er viktig å ikke glemme, det at det som regel er sånn.

MÅNEDENS ANTREKK: Nei altså mai er en måned det aldri er noe spørsmål engang om hvilket antrekk som er min favoritt! Det er jo selvfølgelig bunaden min! Jeg har Vestfoldbunaden Tranum Røer og hvis du vil se flere bilder av den + flere bilder fra nasjonaldagen klikker du bare HER.

 

MÅNEDENS TANKE: Så alt for mye hehe.. Ting er litt ekstra tøft om dagen og jeg overtenker veldig.

MÅNEDENS PERSONLIGE INNLEGG: Faktisk så blir det spørsmålsrunden jeg hadde denne måneden hvor det var spørsmål om blant annet BET, tvang og filmer. Er du nysgjerrig kan du lese det HER.

 

MÅNEDENS NEDTUR: Hvor mye vektoppgangen har påvirket meg og hvordan det har påvirket meg. Jeg vet jo innerst inne at vektoppgangen er rett, men det føles ofte ikke sånn. Vanskelighetene rundt det har dessverre påvirket meg alt for mye, men jeg jobber med det. Jeg skulle bare ønske at det var litt lettere…

MÅNEDENS INSPIRASJONSINNLEGG: Jeg prøvde for første gang denne måneden å brodere! Det gikk utover den ene strikkagenseren min. Jeg håper dette kan inspirere dere til å prøve også! Hvis dere vil se hvordan det ble klikker dere bare HER.

 

MÅNEDENS SERIE: “How to get away with murder” på Netflix. Jeg har sett første sesong tidligere, men gled helt ut. Nå har jeg begynt å se det igjen og er på sesong to.

MÅNEDENS FAVORITTBILDE: Det er nok dette bildet av Andreas og meg fra 17. mai. Et annet bilde jeg likte skikkelig godt var et bilde av Vibeke og meg fra samme dag.

 

MÅNEDENS SITAT: “Det er som å tisse i buksa når man fryser, det blir varmt de første sekundene og deretter blir det verre enn det opprinnelig var” sagt av ei venninne for årevis siden, men noe jeg har tenkt veldig mye på i det siste.

MÅNEDENS VIKTIGE INNLEGG: Innlegget “hvordan stille opp for en venn som har en spiseforstyrrelse”. Der gir jeg en del tips og råd basert på personlig erfaring. Innlegget kan leses HER.

Hvordan var din måned?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER