BILDENE SOM IKKE KOM PÅ BLOGGEN #2

Når jeg tar bilder ender de fleste med å bli slettet og det er ikke uten grunn. Jeg har fått spørsmål før om hvordan man kan bli fotogen og kommentarer på at jeg er fotogen.. vel, det er jeg faktisk ikke i det hele tatt. Trikset er bare å ta mange nok bilder til at noen forhåpentligvis blir brukbare eller bra. Det er viktig å huske på at bak hvert bilde som blir lagt ut på SoMe ligger det kanskje 20 andre bilder bak som har blitt slettet. Men nå tenkte jeg å gjøre noe litt motsatt, nemlig å vise dere noen av bildene som egentlig gikk i søppelkurven. Enjoy haha!

 

 

 

 

 

 

 

Ønsker dere flere slike innlegg?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

MINE PLANER SOMMEREN 2021

God mandag! Fy søren så deilig det er med en ny uke nå og følelsen av en ny start! I skrivende stund sitter jeg i sofaen i stua på avdelingen og helt ærlig: jeg sitter nå og kjemper som pokker. Middagen var veldig god og veldig utfordrende, noe som er ekstremt triggende. Derfor prøver jeg å sitte her fremfor å ta destruktive valg. Enn så lenge går det jo, for jeg sitter her tross alt ennå. Jeg håper bare angsten går litt nedover snart, for nå har den vært stigende i over en time. Jeg ville bare dele dette lille og harde øyeblikket jeg står i akkurat nå, bare for å gi litt innsikt. Jeg har så lyst til å klare å ha kontroll over spiseforstyrrelsen i dag!

Ellers tenkte jeg å fortelle dere litt om planene jeg/vi har i sommer. Det er ikke sånn superspennende eller mye, men jeg synes det er finte planer, jeg. Det er egentlig mer enn nok. Vi hadde jo fryktelig lyst til å ta en tur til Lofoten også i sommer, men det blir det dessverre ikke noe av.. Jaja, det står der neste sommer også.

Hyttetur – Eller ungdomstur som pappa kaller det hahah. I juli skal vi opp på hytta en tur og med vi mener jeg pappa, Beate, Andrea, Casper, Andreas og meg. En liten familietur med ungdommen (ikke at noen faktisk er ungdommer) og foreldre. Dette gjorde vi i 2020 også og det ble en flott tur med et knakenes vær! Dessuten er det veldig interessant å dra på hyttetur sammen med x antall personer med langt over gjennomsnittet konkurranseinstinkt. Med andre ord er det bare å gjøre seg klar for kubb, badminton, krokett og *kremt* litt banning og gledeshyl hahah. Underholdning dette!

Bursdagsfeiring – Andreas og jeg pleier å feire bursdagene våre sammen og det skal vi i år også. Nå har vi måtte redusere antallet gjester noe på grunn av korona, men jeg tror det blir en hyggelig dag uansett! På morssiden av familien min feirer man bursdag uavhengig av hvor gammel man blir og det er en tradisjon jeg liker godt, for da får man kommet sammen som familie. Jeg krysser bare fingrene for at været blir på vår side.

Teltturer i Farris – Nå er ikke dette helt spikret, men vi har telt, familien har båt i Farris vi kan bruke som vi vil og vi bor rett ved Farris. Dermed håper jeg på å få til noen overnattinger der. Det er så koselig å dra ut med båten, finne en øy for oss selv og nyte kvelden ute. Når vi er så heldige at vi har denne muligheten må vi jo nesten bare bruke den.

Kjempe på videre – Selv om behandlingen tar ferie så tar ikke sykdommen det. Derfor er det bare å kjempe på! Jeg skulle virkelig ønske at sykdommen tok en 3-ukers sommerferie, men dessverre så gjør den ikke det.

 

Hvilke planer har du for sommeren?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

NÅR EN PLUSS EN BLIR TRE

Fine bestevenninna mi er faktisk høygravid nå og for ikke så alt for lenge siden tok vi turen ut til en strand for å ta noen gravidbilder av henne og at henne sammen med samboeren.  De ble iallfall fornøyd med bildene og det ble jeg også! Andreas stilte som fotoassistent og holdt en reflektor for meg, noe som bedrer bildene voldsomt. Jeg er glad jeg tok med meg den iallfall! Kjolen Anni hadde på passet så fint til disse bildene i tillegg, eller hva? Nå er det bare å vente i spenning til den lille jenta kommer og jeg gleder meg så (og det er jo ikke min unge engang haha)! Jeg tror det siste bildet er min favoritt forresten.

 

 

 

 

 

 

Hva synes du om bildene?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

ESTLANDSK KJØTTBOLLESUPPE

Forrige uke trakk vi Estland som et land vi skulle lange en rett fra. Valget falt på Estlands kjøttbollesuppe, men siden jeg er vegetarianer måtte jeg gjøre den vegetarisk. Det var null stress i grunn da det bare var å bytte ut kjøttbollene med vegetarboller og å bruke grønnsaksbuljong. Jeg valgte også å ha litt chili og hvitløk i. Selv om det forandrer smaken en god del så gir det samtidig retten et lite piff. Så her får dere min versjon av Estlands kjøttbollesuppe!

Jeg vil også fortelle at denne uken trakk vi Spania, men at det ikke kommer noen oppskrift før tidligst neste uke. Jeg er jo kun hjemme i helgene, men akkurat nå har jeg fryktelig tannverk i en visdomstann slik at hele kjeven gjør vondt og det er smerter opp til øret også. Dermed blir det ikke laget noe spesielt i dag. Hva vi skal lage er iallfall klart, så dere får følge med neste uke!

Denne suppa er perfekt på høsten, men det passet å spise den på sommeren også. Nå er jeg veldig glad i suppe da, både slike supper som dette og kremet supper. Her kommer iallfall oppskriften!

 

-2 store gulrøtter
-2 selleristilker
-1 purre
-1 pastinakk
-1 stor potet (jeg brukte en bakepotet)
-2 fedd hvitløk (dette var originalt ikke i oppskriften)
-1/2 chili (dette var originalt ikke i oppskriften)
-2 terninger grønnsaksbuljong
-1 pakke vegetarboller
-salt og pepper

 

-Forhåndsstek de vegetariske bollene (dette gjorde ikke jeg, men det burde jeg så absolutt ha gjort!) og legg de til side.
-Kutt opp grønnsakene og stek alle blanke sammen i en kjele utenom potet, chili og hvitløk.
-Når grønnsakene er blanke tar du i chili og hvitløk og steker det litt til.
-Hell over 8 dl vann og sleng oppi buljongen og den oppkuttede poteten.
-La det koke i 10 minutter og smak til med salt og pepper.
-Til slutt tilsetter du vegetarbollene og gir det et lite oppkok.
-Vel bekomme!

Så det godt ut?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

SANKTHANSAFTEN I SANDEFJORD

God kveld eller god natt? Jeg vet ikke helt hva som blir riktig å skrive haha. Vi pasientene her bestemte oss for å lage en liten feiring sammen med grilling på kvelden og det ble så koselig! Vi kjøpte inn maiskolber, vannmelon, potetsalat (som ble piffet opp litt), til å lage grønnsaksspyd (squash, sopp, paprika + hvitløksmarinade) og salat som ble satt på bordet til alle i tillegg til at det folk handlet inn litt annet de ville ha selv. Jeg stod for grillspydene, men det kom vel ikke som et sjokk haha. I tillegg hadde en medpasient laget fyrstekake, rabarbrasaft og rabarbrasyltetøy hjemme på forhånd og handlet inn is til dessert. Andreas tok også turen hit med oss og det ble en veldig fint kveld!

Jeg synes jo det er så koselig å gjøre litt ut av ting, så det at vi fikk til dette var jo bare helt toppers! Selvfølgelig måtte jeg også plukke litt blomster og lage en blomsterkrans hehe. Men nå begynner klokka å bli veldig mye *kremt*, så nå er det på tide å legge seg. Håper dere hadde en fin kveld! <3

 

 

 

 

 

 

 

 

Feiret du i dag?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

ANTREKK + SVAR PÅ SPØRSMÅL OM SF-POSTER

Hahah uff, jeg har et skikkelig dilemma med denne buksa altså, tidenes i-landproblem. Jeg digger buksa og synes den er fin, men den passer overhodet ikke til kroppsfasongen min. Jeg sier ikke at det er noe galt med kroppsfasongen min nå, bare at noen type plagg og snitt ser bedre ut på meg enn andre. Det synes jeg faktisk er viktig å huske på, jeg! At hvis man føler jeg skikkelig fæl i et plagg betyr det ikke at man har en fæl kropp, det er faktisk plagget og snittene på det som avgjør (med andre ord så er det faktisk buksa her som er problemet mitt, ikke kroppen min). Dagens lille påminnelse hehe.

I dag er en travel dag med morgenmøte + fokus, legesamtale, måltider, blodprøver som jeg må gå til selv for å få tatt, samtale med behandler utenfra, terapisamtale på posten, felles gåtur, en klage jeg må skrive og ettermiddagsmøtet + fokus. Det er jo greit å ha noe å fylle dagene med, men det kan bli litt mye noen ganger, iallfall behandlingsmessig. Jeg bare håper at jeg ikke tuller det totalt til med maten, slik at jeg faktisk får til å gjennomføre alt jeg skal i dag. På ettermiddagen tar pappa seg en tur til Sandefjord iallfall og vi skal ta en kaffe sammen, det kjenner jeg blir fint!

 

Hvordan hadde du det / taklet det første gang du var innlagt med en spiseforstyrrelse? Åh, det var skikkelig tøft. Eller, første gang jeg var innlagt var det ikke lagt så vekt på bare SF, da jeg ikke hadde kjempestort symptomtrykk (og at det var på bua døgn). Men første gang jeg var innlagt på en post spesialisert på SF var på Capio og det var helt forferdelig tøft. Capio er jo basert på frivillig behandling og jeg ser nå i ettertid at jeg kanskje ikke var helt klar for alt som krevdes av meg. Dessverre endte jeg med å en dag pakke kofferten i et skikkelig følelseskaos og dra, så jeg taklet det vel egentlig ikke såååå greit. Jeg følte i tillegg at kompetansen der på alvorlig bulimi ikke var stor nok, men dette her er kjempemange år siden og jeg har hørt at de er mye bedre på det nå.

 

 


Var ikke overgangen veldig stor fra det å være hjemme, med veiing og flere måltider daglig?
Jo, veldig! Men samtidig så var det Capio og det som er veldig fint der er at det er helt vanlige møbler osv, så det så ikke ut som et sykehus og vi medpasientene fant på mye hyggelig sammen. Jeg tror overgangen er størst om man bor alene fra før av enn om man bor hjemme faktisk, for bor man hjemme hos foreldrene så har man jo noen som passer litt på der.

 

 

 

Og at de er veldig bestemte, stae og følger lister og kostplaner, samt at du må ta så så mye juice osv.. Har du noen tips du erfarte? Hahaha, ja! Men sånn er det over alt i SF-behandling! Det virker ganske sykt i starten hvor himla nøye de er på hver minste smule, men målet er jo ikke at man skal være så nøye hver til den minste smule eller dråpe resten av livet. Men det er noe som er nødvendig i en fase i tilfriskningen, nettopp fordi det forsterker SF å skulle lure unna eller legge igjen ting. Mitt beste tips er å gjøre alt for å følge kostlista uten å tulle fra dag en, for da ser man hvordan kroppen faktisk reagerer på maten og blant annet forbrenninga vil ordne seg raskere.

 

 

Hva slags type bukse liker du best på deg selv?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

DIY: PROSJEKT INTERNASJONAL MAT

Forrige uke kom jeg på en artig idé! Det er helt sikkert noen som har gjort noe lignende før altså, men jeg kjenner ikke til noe. Det har seg jo sånn at både Andreas og jeg er glad i å lage mat og vi synes begge at det er spennende å prøve mat fra ulike kjøkken. Likevel så er det jo ofte at man holder seg til det kjente, men det finnes jo så mye spennende smaker der ute! Derfor kom jeg på et forslag som Andreas var helt med på med en gang: la oss teste ut mat fra mange forskjellige land! Noen av landene vi har er land vi har smakt mat fra før, blant annet Kina, Italia, Hellas og Spania. Men det er også en del land på lista hvor vi ikke vet noe om mattradisjonene engang.

Vi kommer hver uke til å trekke en lapp og så skal vi samme helg lage en middagsrett fra det landet vi trekker. Dette er en spennende måte å utvide middagsrepetoaret på og ikke minst til å lære om andre land sine mattradisjoner. Det blir jo gjort en del research på forhånd for å finne en rett vi vil lage og så må jeg også gjøre om oppskriftene til å være både vegetarisk og glutenfri på grunn av meg. Dette blir spennende!Jeg elsker jo å gjøre litt ut av ting og hvis du ønsker det samme kan du finne frem: en skål/krukke/bolle eller lignende, snor, en penn, ark og saks. Ting man har hjemme fra før av med andre ord.

 

Deretter kom vi med forslag på forskjellige land begge to. Noen land vi vet en del om mattradisjonene fra og har spist fra det kjøkkenet tidligere, noen land vi vet litt om mattradisjonene til og noen land hvor vi faktisk ikke har peiling.

 

Hvert land ble klippet ut, papiret rullet sammen, snørt sammen med en snor og lagt i potteskjuleren. Ja, jeg brukte en potteskjuler haha.

 

Så nå har vi noe spennende å se frem til hver helg og ikke minst utfordrende! Denne helgen trakk vi den første retten og det ble..

 

Estland! Så på fredag lagde jeg og vi spiste en middagsrett fra nettopp Estland. Hva det var og oppskrift kommer til uken, men bildene er tatt og ingrediensene skrevet ned. Jeg håper dere vil følge denne lille matreisen vår fremover!

 

Ble dere inspirert til å gjøre noe lignende?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

EN LITEN LUNSJDATE I SANDEFJORD

God helg! I går hadde vi egentlig ingen planer, men vi bestemte oss plutselig for å dra på musikkbingo på Skotta. Det ble en skikkelig hyggelig kveld, men *kremt* aaaaalt for sent. Dermed ble det en litt kjip start på dagen med hangover for min del, men der kan jeg egentlig bare skylde på meg selv altså hehe. Sånn bortsett fra å ligge med hodepine på starten av denne dagen har vi vært på middag hos svigermor. God mat og god stemning som vanlig, men fy søren hvor godt det var å komme tilbake til sofaen! Jeg kan faktisk ikke en gang huske sist jeg hadde en dag uten planer og det tærer på.

Tidligere denne uken derimot tok mamma turen til Sandefjord og vi gikk ut for å spise lunsj sammen mellom programmet jeg har på avdelingen. Jeg har faktisk aldri lagt merke til dette stedet vi var på, for det ligger litt bortgjemt. De hadde mye godt iallfall, blant annet vegetarsalat. De solgte også mye forskjellige tapasretter (også en del vegetariske!) og man kunne velge om man vil ta med eller spise der. Strikketøyet vårt var selvfølgelig også med! Det pøsregnet da vi var ute, så jeg tok en liten tur til byen senere på dagen og tok bilde av hva jeg hadde på meg, jeg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

JENTEKVELD OG DRINKNIGHT

Forrige fredag var skikkelig koselig! Nora, Vibeke, Ida og jeg hadde en drinknight hjemme hos Vibeke. Det går ut på at alle kjøper inn til å lage en drink til alle sammen og det var så spennende å se hva jentene disket opp med! Vi gjorde det slik at vi ikke visste hva de andre lagde før de kom ut med det. Det ble iallfall mye godt i glasset og god stemning! Det eneste kjipe med kvelden var at det var alt for kaldt og alt for mye vind til å sitte ute. Dermed grillet vi ute og satt inne resten. Vi prøvde oss også på litt kubb, men det ble aldri fullført.. det ble rett og slett for kaldt og vi hadde ikke på oss nok klær.

Jeg glemte forresten å ta bilde av en drink med kameraet, for det ble nemlig også servert mojito. Resten av drinkene og bilder fra kvelden ser dere under her. Dere skal faktisk få lov til å gjette hvilken drink som jeg lagde hehe.. Uansett, dette ble så koselig at dette gjentar vi definitivt i sommer!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

Å REISE SEG – IGJEN OG IGJEN OG IGJEN

God kveld! Jeg skal ærlig innrømme at jeg er inne i noen tøffe uker nå, men jeg tror og håper det blir lysere etterhvert:) Det er lov til å falle, så lenge man reiser seg opp igjen. Og det gjør jeg så absolutt. Igjen og igjen og igjen. En gang må jeg jo klare det, eller hva? Det føles ganske så håpløst ut noen ganger, jeg skal innrømme det. Men det er et eller annet i meg som ikke har tenkt til å gi seg uansett. Takk og lov for at jeg har så mange gode mennesker i livet mitt, uten de vet jeg ikke hva jeg skulle ha gjort! Denne uken er personalet borte på fredag, så vi pasientene skal ha helgeperm allerede fra i morgen av og det skal bli så godt å få en langhelg hjemme sammen med Andreas.

Innleggene for bloggen er planlagt litt frem i tid nå (med litt mener jeg til og med neste uke), men det er ikke alltid jeg har overskudd til å skrive eller å ta bilder. Derfor blir det noen dager innimellom uten oppdatering her. Men det er alltid kjekt å få en liten inputt på hva jeg skal skrive om hvis det er noe spesielt dere ønsker. Kanskje dere vil lese om mine erfaringer innen noe, tips om noe eller mine tanker om noe? Fortell meg gjerne, så skal jeg se hva jeg får til. Eller om dere bare har noen spørsmål til meg.

 


(ser nå at jeg burde ha valgt en svart bh..)

 

 

 

 

 

 

 

Noe du lurer på? Noe spesielt du vil at jeg skal skrive om?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER