ANTREKK + SVAR PÅ SPØRSMÅLENE

God strikke-søndag! Hehe, det føles iallfall sånn! Det er søndag, regnet har hølja ned og det er dermed en perfekt strikkedag. Ikke skjer det noe spesielt i dag heller. Den kommende uken derimot har jeg litt planer, blant annet behandling x2, restaurantbesøk med familien og en Oslo-tur. Mens i dag skal jeg ligge på sofaen med god samvittighet, strikke og se på søppeltv.

Bildene under er ikke fra i dag, for å si det sånn haha. Jeg tar nemlig ikke bilder hver eneste dag, så dette antrekket er fra en annen dag. Dere har bare ikke fått se det før. Her kommer forresten svarene på spørsmålene!

Hvilken pinnestørrelse brukte du? Kjempe fin genser!!denne genseren som det spør om brukte jeg pinne 6 hvis jeg husker rett, men jeg skal ikke si noe helt sikkert. Takk for det!:)

Hva syntes du om CBT-behandling? Jeg har relativt lite erfaring med det, så jeg føler at jeg ikke kan uttrykke meg for mye om det.

Hva tenker du om det private-insta miljøet? Er du endel av dette? Jeg tenker at det kan være nyttig, men også skadelig. Det er to forskjellige miljøer på privinsta som psykisk syke er i. Det ene type miljøet er veldig nøye på å ikke poste triggende ting og er veldig opptatt av at ting de skriver skal være minst mulig skadelig for andre og skjermer andre fra sine verste handlinger. Den andre siden skriver ganske rett ut om ting, da også ting som kan påvirke andre dårlig (men ikke misforstå, for folk støtter hverandre og heier på hverandre i begge disse miljøene). Ja, jeg er en del av privinstamiljøet.

Har du andre kompenserende måter enn å kaste opp eller “bare” den ene tingen? Eneste måten jeg kompenserer på etter overspising er oppkast.

Hvordan går det med deg? Det går veldig opp og ned, men samtidig så går det jo bedre på en del områder nå enn hva det gjorde på denne tiden i fjor for eksempel. Jeg skulle ønske jeg kunne si at jeg var tilnærmet frisk, men det er jeg ikke.

Hva er planen videre mtp studie, behandling osv? Studie vet jeg ikke når blir, men jeg vil studere til å bli barnehagelærer. Mtp behandling så skal jeg fortsette å gå på Spis en gang i uken og Dps en gang i uken.

Hva gjør deg glad? Det er mye heldigvis! Kjæresten min, venner, familie, årets første snøfall, dansing, strikking, sene sommerkvelder ute, gode bøker og himla mye mer.

 

Hvordan er været hos deg i dag?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

ENDA ET STRIKKET HÅRSTRIKK

Det var faktisk bursdagen min i går, da fylte jeg 24 år og brukte tiden på andre ting enn bloggen. Eller for å være litt mer nøyaktig: en tur på Dps og en tur ut på byen hehe. I dag derimot har Andreas og jeg vært en tur hos Sigurd for å hjelpe til litt i leiligheten og vi spiste også middag med familien hans. Resten av kvelden skal vi bare slappe av.

Nederst i en veske lå et uferdig strikket hårstrikk. Faktisk manglet jeg kun å feste trådene til det, noe jeg hadde utsatt så lenge at jeg glemte hele hårstrikket. Frem til jeg fant det igjen her om dagen. Da fikk jeg festet trådene og dermed hadde jeg enda et til strikket hårstrikk. Oppskriften heter Bohemian scrunchie og dette er det tredje strikket jeg strikker etter den oppskriften. De blir så fine og dessuten er det er perfekt måte å få brukt opp restegarn på! Dette var restegarn fra min sorbetcardigan og faktisk var det akkurat ikke nok garn, avfellingen måtte jeg ta i hvit.

 

 

 

 

 

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

A CASUAL OUTFIT

Det ble en skikkelig koselig kveld i går sammen med Anniken og Mona! I dag derimot har jeg ikke hatt så mye på planen. Egentlig skulle vi i LSUV ha et arrangement, men siden det ble for få påmeldte valgte vi å avlyse. Nå har vi nettopp hatt besøk av moren og søsteren til Andreas og straks skal jeg avgårde på dansing. Det gleder jeg meg til!

Jeg har faktisk ingen ting spesielt å skrive om akkurat nå, men jeg tenkte at dere kunne få se et antrekk fra tidligere denne uken. Dessuten så kjører jeg i gang en spørsmålsrunde, så hvis det er noe dere lurer på er det bare å slenge igjen en kommentar i kommentarfeltet. Men nå skal jeg på dansing, så dere hører fra meg i morgen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Noe dere lurer på?

 

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

HVORDAN UNNGÅ OVERSPISING

God kveld! Dette har vært en litt travel dag gitt. Jeg har hatt en time på spiseenheten i dag hvor Andreas var med og på grunn av busstilbudet her i Vestfold var vi borte i 5 og 1/2 time. Det tar sin tid med andre ord, men det var en veldig nyttig time i dag. Etter timen spiste vi lunsj sammen og kikket litt rundt på Farmandstredet før vi tok bussen hjem. Nå skal jeg straks avgårde til ei venninne hvor vi er tre jenter som skal ha vinkveld. Ja, du leste riktig: vi skal ha vinkveld på en onsdag.

 

Dette har vært et etterspurt innlegg og endelig har jeg fått ut fingeren. Husk at jeg ikke er helsepersonell og at jeg ikke har noen utdanning innenfor dette feltet. Mine tips er basert på egne erfaringer og ting jeg har lært i egen behandling. Folk er forskjellige, så det som funker for meg funker kanskje ikke for deg. Trenger du hjelp burde du rådføre deg med fagpersoner. Her er likevel noen av mine tips til hvordan man kan unngå overspising.

Spis ofte nok og spis nok – to ting som fort fører til overspising er sult og/eller lavt blodsukker. For å unngå dette er det viktig å spise ofte nok, men også spise nok når man spiser. Mange som overspiser prøver å kutte i mengden mat eller hyppigheten av måltider. Dette er derimot en svært dårlig idé da det ofte fører til at man overspiser senere. De fleste har vel stått sulten på butikken og plutselig endt opp med å kjøpe noe helt annet enn planlagt? Det er en grunn til at man sier man aldri skal gå sulten på butikken. Ved å spise ofte nok og spise nok vil du holde et stabilt blodsukker og du vil aldri bli skrubbsulten, noe som vil gjøre trangen til å overspise mye mindre.

Redusere undervekt – dette gjelder de som strever med overspising, men samtidig er undervektige. Undervekt fører ofte til en fysiologisk sult som igjen kan føre til overspising. Ved å redusere sin egen undervekt vil ikke kroppen skrike etter mat og næring på samme måte og det blir lettere å unngå å overspise.

Ta ting i riktig tempo – hva ens tempo er for noe er individuelt, men hvis du har bestemt deg for å jobbe med overspisingsproblematikken er det fort gjort å ville klare alt på en gang. Jeg har vært der selv og ennå tar jeg meg selv ofte vann over hodet. For å bli bedre fra ting kreves ofte eksponering og mengdetrening. Ved å unngå matvarer en vet trigger til overspising løser man ikke problemet, man holder det bare i sjakk. Men ved å skulle utfordre seg på alt med en gang kan det også gå galt, nettopp fordi utfordringen blir for stor. Derfor er mitt tips å ta ett skritt om gangen, da får du kjenne mestringsfølelse og kommer deg forhåpentligvis videre i prosjektet ditt.

Distraher deg selv – kjenner du trangen til å overspise? Ved å tenke på mat vil trangen ofte øke. For meg kan det hjelpe å gå ut i to minutter under et måltid for å ta litt luft og samle meg om jeg kjenner trangen til å overspise blir stor. Etter måltider kan det hjelpe for meg å fokusere på andre ting, da gjerne noe jeg må bruke hjernen eller kroppen på. Her er strikking en stor favoritt, dessuten så er det ikke så lett å kombinere spising og strikking. Det roer meg også ned å ha noe å sette fingrene i.

 

Har du noen tips?

 

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

SISTE TIDEN GJENNOM MOBILKAMERAET

God kveld! Jeg håper dere har hatt en fin dag? Jeg har hatt en helt grei dag hvor jeg blant annet har fått gjort litt hjemme, handlet og strikket. Egentlig skulle jeg begynne på bujo for september, dessverre så strekker ikke energien til akkurat i dag.

Jeg tenker uansett at det er greit å hvile i kveld, da jeg har behandling i morgen på spiseenheten. Det vil si at jeg må gå 20 minutter til bussen og så ta buss i 1 og 1/2 time hver vei. Med andre ord tar det en god del av dagen min og jeg blir alltid sliten av å reise i tillegg. Heldigvis skal Andreas bli med meg i morgen og det setter jeg pris på! Men hva har jeg egentlig gjort i det siste? Vel, jeg tenkte dere skulle få se noen av bildene på kamerarullen til mobilen min.

Therese og jeg har hatt en strikkedate på kafe.

 

 

Vibeke og jeg har gått en tur i Bøkeskogen.

 

Jeg har strikket mye på ballonggenseren og det ferdige resultatet fikk dere se i går.

 

Jeg har spist veldig mye Oumph-burger i forskjellige retter, som her i en salat med burgeren, pinjekjerner, fetaost, salat, tomat, agurk, purre og paprika.

 

Jeg var på Bølgen kulturhus en tur med Andreas, der drakk vi hver vår kaffe og jeg fikk også strikket litt.

 

Hva har du gjort i det siste?

 

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

BALLONGGENSEREN INN I GARDEROBEN

Denne sommeren har det ikke blitt mye strikking. Strikkelysten har vært litt laber, det har vært varmt og jeg har brukt tiden min på andre ting. Genseren under her begynte jeg på 22.06.20 og ble ferdig med i går. Det tok sin tid, men ferdig ble den! Ballonggenseren er så myk og god, i tillegg liker jeg passformen skikkelig godt.

Dette er den mest kompliserte strikkeoppskriften jeg har fulgt til nå, men det er så godt for mestringsfølelsen å klare vanskeligere og vanskeligere oppskriften. Italiensk felling har jeg også fått lært meg! Ei venninne av meg har mast litt på at jeg måtte lære meg det, men jeg er en litt lat strikker og har unngått det. Denne gangen måtte jeg derimot siden ribben nederst er så smal og jeg angrer så på at jeg ikke lærte det før! Så grusomt som jeg har gått rundt og trodd det skulle være var det ikke.

(legg merke til skulderdetaljene)

 

 

 

Genseren er strikket i Du Store Alpakka sine dreamline air og dreamline soul. Dette garnet funket kjempebra å bruke, men jeg måtte gjøre noen justeringer. Jeg strikket med en halv pinnestørrelse mindre og gikk derfor også opp en størrelse på plagget enn hva jeg egentlig skulle ha. Da traff jeg akkurat de målene jeg skulle ha på den størrelsen jeg skulle ha.

I dag har Andreas og jeg vært på café en tur hvor vi drakk kaffe og han var snill nok til å ta noen bilder av meg i den nye genseren min. Jeg drakk faktisk iskaffe denne gangen, for av en eller annen grunn bestiller jeg alltid varm kaffe når jeg drikker kaffe ute. Vi fikk også tatt oss en tur opp i sentrum hvor vi handlet før vi gikk hjem sammen. Jeg synes det er så koselig å finne på slike små ting sammen!

 

 

 

Hva synes du om genseren?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

AVOKADOPLANTENES FREMGANG

I juli fikk dere en liten oppdatering på hvordan det gikk med avokadoplantene mine, eller steinene som blir mer riktig å si. Hvis du ikke fikk med deg innlegget kan du lese det og se bilder HER, hvis ikke får du en kort update på hvordan det stod til sist nå: Avokadosteinene hadde fått røtter og den ene av steinene ble plantet i jord i en potte. Det var det.

Nå derimot har det virkelig begynt å skje ting, spesielt hos den planta som ble satt i jord. Jeg burde egentlig plantet den i en sånn plastpotte(?) og så satt den i potteskjuleren, men jeg plantet den rett i potteskjuleren og det har egentlig gått veldig fint! Den har begynt å vokse og fått en del fine blader. Planta er plassert i vinduskarmen i stua, så den får masse sollys de dagene det er sol. Bare se så fin den begynner å bli!

Den andre planta derimot (den som faktisk er eldst) har så korte røtter at jeg ikke helt har turt å plante den over i jord ennå. Det vokser røtter, så slutter de å vokse og nye røtter vokser ut. Sånn har den holdt på en stund. Men i dag tenkte jeg å prøve å få den over i jord, så vi får krysse fingrene for at det fungerer.

Det er spennende å følge med på, til tross for at det tar tid. Planter er så fint å ha i hus og spesielt gøy er det når man har gjort alt selv!

 

Har du noen planter?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

UPDATE + PLANENE FREMOVER

Nå sitter jeg hjemme i sofaen svett og blid mens jeg gomler på noen druer. Jeg kom hjem fra dansingen for litt siden og det var så deilig! For en energi og så mye smil og latter. Gjett hvem som allerede gleder seg skikkelig til neste torsdag da! Vi fikk også startet på en koreografi og så langt liker jeg den veldig godt. Mye fart, men også fine bevegelser.

I går var en tøff dag for meg med masse tårer, men heldigvis føler jeg meg veldig mye bedre i dag. På grunn av det og på grunn av svært lite søvn natt til i går måtte jeg avlyse timen min på spis jeg egentlig skulle ha den onsdagen. Flaks for meg så har behandler tid til en time i morgen, men det vil si at jeg må ta buss 07.30 hjemmefra for å rekke å være der til 09.30. Ikke nok med det, men jeg har også time på Dps senere på dagen i morgen, så det blir mye buss på meg. Det var mitt valg altså, jeg kunne jo selvfølgelig valgt å heller ha time med behandler på spis først neste uke igjen, men jeg ville ha en time denne uken også.

Nå må jeg få skrevet ferdig dette innlegget, spise og så slenge meg i dusjen før jeg endelig kan strikke litt før jeg må legge meg. Skriver hun som nettopp tok en pause fra skrivingen for å spise hehe. Så da blir blogginnlegget postet enda senere enn planlagt, men det får gå. Uansett, her får dere mine strikkeplaner for høsten!

Oslosweater – denne skal jeg strikke i DSA dreamline air og DSA dreamline soul, hvor sistenevnte er en lysere farge enn air. Begge fargene er i rosa-sjangeren. Fargene er utrolig fine hver for seg, men nå som jeg har lagt opp og begynt på den er jeg faktisk litt usikker.. Fargene ble ikke så fine sammen som jeg hadde håpet på.

Chunky Marius – en vri på den klassiske mariusgenseren. Denne oppskriften står i boken jeg fikk av Therese til bursdagen min og den gleder jeg meg skikkelig til å strikke. Den kommer nok til å bli brukt som en turgenser, men samtidig så passer den egentlig til hverdags også. Genseren strikkes i drops air hvor jeg skal ha bunnfarge dus rosa og mønsterfarge rubinrød.

Septembersweater – denne er sååååå fin! Det er nok ikke en genser jeg kan strikke mens jeg ser på serie, da oppskriften virker veldig komplisert. Det er i tillegg patentstrikk, noe jeg aldri har gjort før, så det blir spennende! Jeg bare håper at jeg får det til. Denne skal jeg strikke i Isager Silk Mohair sin farge 67, som er en grønnfarge. Hvis jeg ikke ombestemmer meg og bytter inn garnet i en beige farge.

Vest – jeg har også vurdert å strikke meg en vest! Det er skikkelig i vinden om dagen og i starten var jeg ikke helt overbevist. Men nå, nå har jeg også skikkelig lyst til å strikke meg en vest! Så vi får se om det blir noe av det.

 

Hvordan går det med deg om dagen? Har du noen strikkeplaner for høsten?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

EKORN, STRIKKING, BALLETT OG KVELDSBAD

Hei dere! Det ble litt sent på meg i går og hvorfor kan dere lese lenger ned, derfor ventet jeg til i dag med å poste dette innlegget. Helt ærlig så er jeg ikke så fornøyd med bildene i dette innlegget utenom det første, men det var en så fin dag at jeg gjerne ville fortelle dere litt om den. Da er det jo kjekt med bilder også!

I dag er vel den eneste dagen denne uken hvor jeg ikke har noen store planer. Andreas og jeg skal en tur inn til sentrum for å drikke kaffe + han skal innom frisøren en tur for å bli klippet. Ellers blir det vel litt en del strikking på meg haha. Det kom vel ikke akkurat som et sjokk?

Hjemme var det to ekorn i det ene treet ved verandaen vår som klatret rundt og plukket nøtter. De måtte jeg selvfølgelig prøve å få tatt noen bilder av, for de er jo så nydelige! Jeg fikk faktisk brukt tele-zoom linsa mi for første gang på lenge også, da jeg ikke kunne gå så nærme fordi jeg ikke ville skremme dem.

 

Det ble også strikking med min faste partner ved min side, altså Lucy. Hun blir litt fornærmet de gangene hun ikke får kos og matmor vil strikke haha. Litt husarbeid fikk jeg også gjort!

 

Halv fire tuslet jeg ned til dansinga for en klasse med ballett øvet/vidrekommende. Jeg fant ikke ballettskoene mine, kun tåspisskoene, noe som irriterer meg grønn. Derfor måtte jeg ta noen gamle ballettsko i skinn og herlighet så uvant det var å danse med! For ikke å snakke om at det er 2 år siden jeg gikk fast på ballett, men det var skikkelig gøy! Det jeg merket pausen best på var at jeg var mye tregere enn vanlig på å plukke opp koreografier, men det håper jeg kommer seg.

 

Så bar det hjem igjen for å spise og strikke litt til før neste dansetime. Jeg fikk ferdigstilt en arm i går og begynt på arm nummer to. Jeg fikk også lært meg italiensk avfelling, noe jeg hadde gruet meg skikkelig til. Heldigvis var det ikke så vanskelig som jeg hadde fryktet. Etterhvert bar det ned til dansingen for en time med ballett for voksne.

 

Andreas møtte meg etter dansingen, for vi hadde nemlig planlagt å bade sammen. Jeg sluttet kvart på ti og så tuslet vi de fem minuttene bort til stranden. Det var så koselig å sitte der sammen og se at det ble mørkere og mørkere. Badet fikk vi også gjort!

 

På dette bildet snakker vi laaaaang lukkertid, for det var egentlig nesten helt bekmørkt. Det var uansett digg å komme seg ut av ballettdrakten og nybadet inn i hjemmestrikket genser.

 

Strikket litt fikk jeg også gjort! Det var bare rett og det klarer jeg uten å se, så mørket ble ingen hindring.

 

Etterhvert tuslet vi hjemover og alt i alt hadde jeg en skikkelig fin dag i går!

 

Hva gjorde du i går?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

MASSE NYTT ROSA GARN + TO FINE KATTER

God kveld, god kveld! Herlighet så trøtt jeg er, jeg sov faktisk nettopp nesten to timer på sofaen. Sånn går det når man våkner alt for tidlig og er våken i mange timer før man for sove igjen. Til tross for det stod jeg opp tidlig, så da kan dere tenke dere hvor tidlig jeg først våknet haha. I går skulle jeg egentlig svare på ukens spørsmål på bloggen, men det kom ingen denne uken og derfor ble det ei heller et innlegg om det. Sånn er det noen ganger, mens andre ganger kommer det spørsmål på spørsmål.

Her om dagen spontanbestilte jeg litt garn, jeg. Nå har jeg ikke kjøpt garn siden starten av juni, så jeg prøver å unnskylde meg selv med at det da er greit å fylle på litt nå hehe. Noe av garnet skal brukes til å strikke en av genserne som står i strikkeboken jeg fikk i gave fra Therese og resten av garnet skal brukes til noe fra det som må være Danmarks største strikke-designer (eller Skandinavias?). Mer vil jeg ikke si nå, men garnet skal dere selvfølgelig få lov til å se!

Molly altså haha. Hun elsker å grave i esker med garn, til matmor sin store fortvilelse.. Beklager for bilde hvor hun står med ryggen til, heldigvis er halen godt plassert hehe.

 

Her ser dere fargene! Det ligger også DSA dreamline soul under der, i en lysere rosafarge som matcher DSA dreamline air. Det lyseste garnet og det ene mørke er begge drops air.

 

“Poserer litt med garnet, er jeg flink nå mamma?”

Det siste to prosjektene jeg kjøpte inn før disse var begge i grønnfarger, så nå ble det rosa gitt. Neste gang der igjen tenker jeg det blir noe i beige, men enn så lenge har jeg to prosjekter med disse rosa garna å strikke + et til med grønt garn.

 

Lucy ville også være med på bilde.

 

Hva tror du jeg skal strikke?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER