LAST DAY OF SUMMER

For noen få uker siden la jeg vinterdyna på hylla og byttet den inn med sommerdyne. Til tross for flere tropenetter er jeg til syvende og sist ei skikkelig frysepinne. To uker etter å ha byttet bort vinterdyna angret jeg og i dag skal den tilbake. De siste nettene har jeg sovet med ull og fleece.. Det er uvant at det er så kaldt, til tross for at det ennå er sommer (nå skal det sies at allerede i morgen er første dag av høsten). Jeg hadde bursdag 28. august og vanligvis har jeg kunnet gå i t-skjorte og shorts da. Men hei, jeg skal ikke klage, sommeren i år har jo vært så varm atte! 

I dag har jeg vært med Andreas en tur til sentrum, jeg har filmet litt og ellers bare ryddet litt hjemme. Nytt sengetøy henger til tørk nå og jeg krysser fingrene for at det er tørt til kvelden! Å legge seg på et nyvasket soverom med nyvasket sengetøy er sååå deilig! Under her har dere forresten dagens antrekk! Jeg skal prøve å bli flinkere til å poste antrekkene mine forresten. Håper alle får en fin helg! 

-Elise Amanda

DIY UNICORN BIRTHDAY

Hei! Det er så rart å ikke ha skolestart nå. De siste 16 årene har jeg jo hatt det og nå har jeg plutselig ingenting. Heldigvis har jeg jo dansing på dansestudioet, men i går var litt av en dag sånn sett. E18 ble stengt i går noe som resulterte i at bussen min til den første dansetimen ble 50(!!!) minutter forsinket og bussen skal jo gå hver halvtime. Dansetime nummer to ble det ikke noe av engang. Heldigvis ble det innsett at å stenge E18 i rushtiden fører til totalt kaos og dermed blir det kun nattarbeid fremover. Jeg vet om flere som bruke over 3 timer på en strekning som vanligvis tar 30 minutter. Neste uke blir det heldigvis andre saker og det blir da litt lettere (og mulig haha) å komme seg til dansing.
 
Uansett, jeg feiret jo bursdag for en del dager siden. Jeg har jo ikke bursdag før om 1 uke, men siden omtrent alle vennene mine ville dratt til alle landets kanten når jeg faktisk har bursdag valgte jeg å feire det tidlig. Temabursdag er jo alltid gøy og jeg gikk for enhjørning gitt! Under her ser dere dekorasjonstips, kaketips og DIY’s til temaet enhjørning. Håper videoen faller i smak!
 

-Elise Amanda

STRØMSTAD SPA

God kveld! Denne helgen har gått i ett! På torsdag fikk vi besøk som også overnattet, på fredag feiret jeg bursdagen min og på lørdag kom venninna mi og kjæresten hennes og sov over til søndag og fra søndag til mandag var vi på Strømstad spa sammen. Andreas hadde bursdag 26. juli og gaven fra meg var da en natt på hotellet med inngang til spa og frokostbuffe. Vi hadde en kjempefin tur og spaanlegget på hotellet var veldig fint! 

Jeg hadde tatt med meg to kjoler, men måtte gå for denne da den andre ble litt for gjennomsiktig. Tok jeg med flere par sko? Nope. Så det ble litt glorete etter min smak, men jeg kunne jo ikke akkurat gå barbent heller! Morgenen vi skulle dra rakk venninna mi og jeg enda en tur innom spaavdelingen og det var så deilig å starte dagen slik! Lykke til til alle som har startet på skole denne uken eller starter snart forresten! 

-Elise Amanda

KAPTEIN SABELTANN

God kveld! 

I forrige innlegg fikk dere lese mine tanker rundt dyreparken og se noen bilder derfra. Nå tenkte jeg å vise dere en video jeg filmet fra turen til Nora og meg. Klikk dere forresten gjerne inn på youtube og legg igjen en kommentar om du har noen ønsker for fremtidige videoer. I tillegg likker det en link der hvor du kan stille spørsmål til meg anonymt til en Q&A jeg tenkte å ha etterhvert. Håper videoen faller i smak! 

-Elise Amanda

DYREPARKEN

Hadde jeg lyst til å dra til dyreparken igjen? JA. Var det et stort etisk dilemma? JA. 

Men jeg endte med å dra og hadde en fantastisk dag og jeg satt i tillegg igjen med en positiv opplevelse. I tillegg fikk jeg endelig se Kaptein Sabeltann-showet. Jeg var på det en gang da jeg var liten, men siden jeg ikke fikk sove på dagen så sovnet jeg på fanget til pappa 5 minutter inn i forestillingen. Denne gangen derimot holdt jeg meg våken, til tross for at jeg hadde vært våken i over 24 timer. Det var helt magisk! Anbefaler å se det neste år! Nora tok over leiligheten sin i Kristiansand samme dag (hun skal studere der i 5 år!) så det passet jo perfekt at vi kunne sove over der! Vi fikk også hilst på han ene i kollektivet og han var veldig hyggelig! Han ble faktisk med oss på IKEA dagen etter og satt på til Larvik også.

Angående dyrene i dyreparken ble jeg overrasket. Nå er det jo ikke til å stikke under en stol at dyr i fangenskap ikke er det optimale, men jeg tror likevel de har et nok så godt liv der. Dyrene hadde store områder og tilgang til både inne og utearealer. Områdene var store nok og publikum sin tilgang liten nok til at dyrene fint kunne trekke seg så lang unna oss menneskene at vi ikke så dem engang om de ønsket det. Noen av dyrene så vi heller ikke, nettopp fordi de hadde store varierte uteområder og vi begrenset tilgang. Det virket som at dyrepasserne genuint ønsket det beste for dyrene og flere tiltak var iverksatt slik at de kunne få utløp for sine naturlige instinkter. Jeg filmet litt jeg tenkte å vise dere senere, da får dere også høre om oteren Andrea som ble funnet forlatt som baby ute i det fri, men som ble reddet. 

Ellers i parken var det masse å gjøre. Jeg tok bobbane blant annet! Det var også store hinderløyper der, man kunne dra på sjørøvertokt med pirater på den sorte dame, besøke spøkelseshuset, barna kunne ta karuseller, det var teater i kardemommeby og der kunne man også ta trikken og gå inn i de forskjellige husene og så mye mye mer. Nora og jeg hadde en ganske så vellykket dag med andre ord! Det går forresten også an å kun kjøpe billetter til Kaptein Sabeltann slik jeg forstod det. Nå er det ferdig for i år, men da vet dere det til neste år eventuelt! 

-Elise Amanda