RIGA DAG 2: SHOPPING, PARK OG KONSERT

Lørdagen i Riga var veldig fin! Det regnet litt innimellom, men holdt seg for det meste overskyet. Vi fikk tatt turen innom Reserved og fant litt klær begge to, før vi satte oss ned i en park like ved. Den parken var sååå nydelig og det gikk en elv gjennom hvor det innimellom kom kanalbåter forbi. Vi ble faktisk sittende der i to timer før vi dro tilbake til hotellet. Det var også veldig mange fugler der, så jeg fikk tatt litt bilder av dem også. Eller litt blir feil å si, kameraet mitt er jo søren meg fult av fuglebilder haha.

Hvis vi skulle gå fra hotellet til sentrum i gamlebyen gikk vi forbi et marked hvor det var friske bær, frukt og blomster. Dessverre da vi gikk fra hotellet til sentrum denne dagen hadde de alt pakket vekk ved alle frukt/bærbodene (jeg ville egentlig kjøpe noen jordbær), men blomstene var der ennå. Fy søren så mange fine blomster og buketter! Jeg skulle ønske jeg kunne tatt med meg noen hjem. Etter å ha handlet litt på en matbutikk i sentrum gikk vi iallfall tilbake til hotellet igjen for å ordne oss litt før vi igjen dro tilbake til byen. Vi hadde nemlig avtalt å møte han vi satt ved siden på flyturen på veien til Riga for en øl. En veldig hyggelig fyr som bodde i Riga for legestudier, men var fra Polen. Han fløy nemlig via Norge/Torp da det var billigere enn Polen-Latvia.

Andreas og jeg ble iallfall sittende ute og gikk etterhvert til en annen bar. Der så vi en del komme ned fra en trapp, så vi gikk opp for å se hva det var der oppe. Først kom vi frem til et rom hvor det nesten ikke var noen, men i neste rom var det av alle ting en konsertsal med scene og bar. Bandet som spilte var skikkelig flinke og det var knall stemning! Så av alle ting endte vi opp på konsert lørdag kveld haha! Der ble vi værende en stund før vi tok taxi tilbake til hotellet. Vi fikk iallfall gjort litt forskjellig på lørdag, for å si det sånn!

Det ble feiret Pride i Riga og vi så mange som gikk rundt med flagg og andre ting med regnbuetema. Jeg skulle egentlig bare ta bilde av Andreas, men flere ville bli med hihi.

 

Veldig veldig mange av bygningene har flotte utskjæringer!

 

 

Utrolig synd at dette ble ufokusert, men jeg måtte bare dele det med dere likevel. Slik var fuglen i ett sekund før den fløy igjen, så at jeg i det hele tatt fikk bildet er jeg veldig fornøyd med!

 

 

Det var vel rundt en meter ned til neste vannbasseng og endene gikk ofte opp hit, for så å ta fart og hoppe!

 

 

 

 

 

 

 

Jeg elsker at bygningene er så fargerike!

 

Ble det alt for mange bilder i ett innlegg?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

RIGA DAG 1

Hei dere! I går dro vi til Riga på ferie og ting har egentlig gått litt i ett haha. Vi hadde knallvær i går og det var så deilig å sitte ute i solen! I dag har det derimot vekslet mellom regn og overskyet, men mer om i dag i et annet innlegg.

I går fikk vi kikket rundt litt, spist på en restaurant med uteservering og senere på kvelden dro vi ut. Det er så mye mer gøy å dra ut når det er mange folk, god stemning og masse dansing! Så dag en gikk egentlig til å sitte mye i solen, litt utforsking av byen og så avslutte kvelden på dansegulvet. Jeg tror jeg også fikk litt farge i går faktisk!

 

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

PLANER SOMMEREN 2022

Åh, jeg håper og tror dette skal bli en skikkelig fin sommer, jeg! Her i Larvik er det iallfall utrolig fint å bo på sommeren! Mange strender, en fin bøkeskog, Farrisvannet hvor familien har båt og så mange andre fine steder! Det skjer jo også litt rundt om kring her på sommeren og ikke minst inntar alle turistene byen, så folksomt blir det iallfall. Vi skal ikke bare være hjemme i sommer, vi (og jeg) har noen andre planer også som jeg gleder meg skikkelig til! Det første skjer faktisk allerede til fredag!

 

Latvia
Andreas fyller 30 år i sommer og i gave fra meg får han en tur til Riga. Vi drar fredag morgen og kommer hjem søndag kveld. Sist vi var på kjærestetur sammen / en tur alene sammen var i mai 2015, så dette er etterlengtet! Vi har faktisk vært i Riga en gang før sammen med familie og det er veldig fint der på sommeren. Bildet under er fra turen til Riga i 2017 og jeg har iallfall fått litt lengre hår siden sist hehe. Vi drar i en helg da dette var eneste gangen Andreas har fri tre dager på rad i juni. Så dere får følge med på bloggen til helgen!

 

Sommerkurs i dans
Æææ dette er noe jeg har hatt lyst til i SÅ mange år! Men tidligere steder jeg har sett på har vært langt over hva jeg har råd til eller så har steder jeg har funnet vært for barn. Jeg fant heldigvis noe nå som passer og det er i tillegg nærme nok til at jeg kan bo hjemme og ta tog hver dag. Jeg kjenner ingen som skal dit, men det går nok helt fint! Det blir fire dager med dansing fra morgen til ettermiddag og jeg gleder meg vilt!

 

Galdhøpiggen 
I starten av juli skal jeg igjen på topptur med tante Annsja og denne gangen til Norges høyeste fjell! Vi har vært på topptur to ganger sammen før og bildene under her er fra vi var i Geiranger. Det er så koselig å være på tur med tante og gjøre sånne ting som dette sammen! Vanligvis sover vi i telt når vi har vært på tur (og i våres sov vi i hengekøye på en liten tur til hytta faktisk!), men denne gangen skal vi sove på hytte. Jeg har hatt lyst til å gå Galdhøpiggen i årevis, så dere aner ikke hvor glad jeg ble da hun inviterte meg med!

 

Hyttetur
Vi har hatt en tradisjon nå med hva pappa og Beate kaller for ungdomstur til hytta vår hver sommer i noen år nå. Vi skal prøve å få det til i år også og det håper jeg går! Litt vanskeligere logistikk i år bare, da Andreas ikke har fri hver helg og Andrea er høygravid, så vi får krysse fingrene for at det går! Det er iallfall en superkoselig tradisjon hvor vi slapper av, spiller spill (kubb er en slager) og bare har det hyggelig.

 

Annet
Ellers håper jeg det blir noen båtturer i Farris, overnatting ute enten i telt eller hengekøye, venninnekvelder, fint vær og generelt bare en fin sommer. Mye er jo også hva man gjør det til selv, til tross for at det ikke er alt man rår over.

 

Skal du noe fint til sommeren?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

BULLET JOURNAL JUNE | UNDER THE SEA

ENDELIG er jeg i gang med BuJo igjen! Jeg stresser så mye mindre av å kunne bruke denne gjennom måneden og til tross for at jeg har to-do-lister for hver dag på mobilen blir det ikke det samme. Akkurat lik var jeg på skolen også, foretrakk å skrive notater og lekser i en fysisk skrivebok fremfor PC. Jeg føler det blir mye mer oversiktlig og at jeg får bedre kontroll. Denne måneden prøvde jeg meg også på fargestifter (det er hva de heter, ikke sant) for første gang.

Men dere, FOR et vær det har vært de to siste dagene! Vi fikk til og med tatt årets første båttur i går og fy søren så herlig det var! Bare synd at været ikke ser ut til å vare. Det praktiske med det er at jeg mest sannsynlig får strikket mer. Her prøver vi iallfall å se positivt på ting hehe.

 

 

 

 

 

 

Har dere noe forslag til neste måneds tema?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

MÅNEDENS ANTREKK APRIL + MAI

God kveld! I dag er det verdensdagen for spiseforstyrrelser og jeg har skrevet en liten post om det på instagram (@eliseamandan), men jeg velger å ikke skrive noe her i dag. Det kommer nok et innlegg om det senere, jeg vet bare ikke helt hva jeg skal skrive. Jeg har hatt lyst til å skrive om det i hele dag, men slettet hva jeg har skrevet igjen og igjen. Det er noen ting jeg ønsker å fortelle om, ønsker å sette fokus på og ønsker å få frem, samtidig så er det så vanskelig noen ganger å finne balansen mellom hva man kan skrive om eller ikke. Jeg ønsker jo ikke å trigge noen, samtidig som jeg ønsker å fortelle om baksiden av dette fæle sykdommen. Jeg er så dritt lei glamorisering av spiseforstyrrelser, for er det noe det ikke er så er det vakkert. Derfor trenger jeg litt lenger tid på meg, men et innlegg kommer.

Hahah herlighet jeg ser jo nå at halvparten av antrekkene jeg postet de to forrige månedene er i samme bukse.. Jeg går i andre klær også altså, men av en eller annen grunn er det denne det har blitt flest bilder i. Det er uten tvil mest lyse toner det går i om dagen, men å gi helt slipp på svart gjør jeg ikke. Jeg hadde en lang periode hvor alt gikk i svart og det henger litt igjen ennå, men ikke noe galt i det! Nå som det nærmer seg sommer kommer det nok litt mer farger innimellom også.

 

 

 

Hvilket antrekk likte dere best?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER