DIY MAKE OVER

God påske dere! Egentlig føles det litt feil av meg å si, helt ærlig, for påske for meg er snø, påskeegg og ferie. Men det skader vel ikke å ønske det uansett.

Da vi flyttet inn her vi bor nå var det veldig mange rom som ikke kan ha vært rørt siden huset ble bygget på 70-tallet, for å si det sånn. Heldigvis fikk vi ganske frie tøyler og vi har fått gjort en god del. Det lille soverommet nede var oransjegult, soverommet vårt var gulhvitt og ikke minst stua… den var nok hvit en gang i tiden, men de som bodde her før oss hadde røket inne, så det var fult av gule nikotinflekker. Lekkert? Ikke særlig. Etter masse lufting, flere strøk maling og bruk av luftrensermaskin forsvant heldigvis lukten helt og flekkene. Kjøkkenet derimot har vi ikke gjort noe med, da de vi leier av begynner å bli gamle og har sagt de vurderer å selge da det er mye ansvar med et hus. Kjøkkenet faller omtrent fra hverandre, men det er flere som gir bort kjøkken mot demontering, så vi får bare holde øyne og øre åpne. Under her har jeg laget en video med før/etter oppussing og tips til hvordan man kan gjøre veldig mye uten å bruke så mye penger. Det beste av det er at det er lett å gjøre helt selv. Håper videoen faller i smak og kanskje gir dere noen tips!

-Elise Amanda

 

SPRING

ENDELIG er det varmt nok til å gå i noen andre klær enn en svær boblejakke, svære klumpete sko og yogabukse med ulltøy under! Nei, jeg overdriver faktisk ikke. Så det å endelig kunne gå i noe man liker uten redsel for anafylaktisk kuldesjokk føles temmelig greit (ta det med sjokket med en liten klype salt, det er år siden sist det skjedde)! Det er vår og det har det vært en stund, til tross for at jeg frem til nå har hatt følelsen av at jeg har vært bosatt på Antarktis. Akkurat nå sitter jeg faktisk på skolen klar for norskøkten som begynner straks og så er det rett til styremøte med Vestfold Unge Venstre i Tønsberg etterpå. Heldigvis går det skolebuss dit, men på veien hjem blir det en lang tur med rutebussen. Passe greit for meg at bestevenninna mi skal ta samme buss, så kan jeg plage henne med skravlingen min på veien hjem hehe. Ønsker alle en god dag og vil bare minne dere på å prøve å gjøre det beste ut av den. Snakkes!

-Elise Amanda

ANTREKK VS ANTREKK

Heihei! Gjett hvem som skulle på trening i dag, men sovnet da hun kom hjem? Joda, det var meg det haha. I morgen derimot starter jeg sent på skolen så da blir det trening før. Jeg og noen andre fra russegruppa skal også gå med bøsse etter skolen i morgen og jeg håper de fleste i Larvik som er russ i år også skal gå. To timer tar det deg å hjelpe til å samle inn utrolig viktige penger. Nå derimot blir det litt rydding og vasking hjemme før jeg tar kvelden. Under her har jeg samlet noen antrekk for jeg tenkte det kunne være gøy å høre hvilke dere likte best! 

Hvilket antrekk likte du best?

-Elise Amanda

LARVIK OG FREMTIDEN

Omtrent hver gang det blir nevnt nye forslag for byen vår skjer det samme: nedsnakking i kommentarfeltene og negative holdninger. Hvorfor er vi så redde for forandring? Var alt mye bedre før? Hvorfor skal “alt” tilpasses aldersgruppen 50+?

Vi må løfte frem denne fine byen vår og vi må ta den med inn i fremtiden. Larvik trenger nye idéer, vi trenger de ildsjelene vi har som starter opp nye konsepter og vi trenger en utvikling rettet mot fremtiden. Larvik burde være en by det går an å studere i, en by barnefamilier vil slå seg ned i, en by eldre kan trives i og en by folk ikke vil flytte fra, men heller bli i og flytte til. Og da trenger vi å henge med i tiden, vi trenger å skape plass for alle.

I vinter overhørte jeg en eldre mann snakke negativt om den fine skøytebanen vår, han kunne ikke forstå at Larvik kunne bruke så mye penger på den. Jeg prøvde å forklare han at det er flere sponsorer som har bidratt og at skøytebanen har vært en stor suksess for alle aldersgrupper og et naturlig og positivt samlingspunkt, men det ville han ikke høre på. Heldigvis er skøytebanen noe de fleste setter stor pris på og det har fått liv tilbake til sentrum på vinterstid! Noe som er positivt både for lokalbefolkningen, men også næringslivet i sentrum. De siste årene har det dukket opp mye nytt og jeg synes det er fantastisk! Noe jeg vet jeg absolutt ikke er alene om å synes, jeg skulle bare ønske folk generelt her klarte å ha en litt mer positiv innstilling før de har blitt vandt med det nye. Jeg husker jo ståhei´et som var her da Farris bad skulle bygges blandt annet, nå derimot hører jeg svært sjeldent noe negativt om det. Jeg har mange eksempler, men jeg tror de fleste kan tenke seg til dem selv.

Jeg tror flere har godt av å bli minnet på at det ikke er farlig med en ny moderne bygning blant alle de fine gamle bygningene våre, det er ikke farlig med nye konsept rettet mot ungdom og studenter og det er ikke farlig å se fremover. At Larvik fornyer seg på noen områder betyr jo ikke at alt det man kjenner med Larvik fra før blir borte, det betyr bare at vi gjør byen bredere i den forstand at den kan passe for enda flere.

Jeg skulle ønske enda flere turte å satse i Larvik, på Larvik. For Larvik er virkelig en by for fremtiden og fremtidige generasjoner, vi må bare tørre.

Hvis du bor i Larvik eller er herfra, hva tenker du?

-Elise Amanda

RUSSETIDEN

I kveld slår jeg til med et litt spontant og personlig innlegg igjen. Jeg skal nemlig snakke om russetiden. For før jeg startet i førsteklasse med klassen min gruet jeg meg skikkelig. Jeg er tre år eldre enn de fleste og jeg så for meg tre år hvor jeg hang totalt utenfor sosialt sett og alltid måtte være den læreren satt på en gruppe når man fikk beskjed om å gå sammen to og to. Mentalt forbredte jeg meg på å alltid sitte alene i klasserommet, sitte alene i lunsjen og aldri bli invitert til bursdager eller fester. Jeg var også bekymret for modenhetsforskjellen, men ikke minst gruet jeg meg til russetiden. Det var sårt å se russetoget til mitt eget kull, for der skulle jo egentlig jeg også  gått og feiret. Selvfølgelig kunne jeg ha vært adoptivruss, men for min del hadde det blitt helt feil da jeg ikke hadde fullført et eneste år på vidregående engang. Jeg hadde gruet meg så mye, men så feil kan man absolutt ta!

Jeg har fått noen utrolig gode venner i klassen, folk jeg er med på fritiden og som jeg til og med kan ringe og gråte til hvis ikke ting går så bra. Å gå sammen to og to ble aldri noe problem og i lunsjen satt jeg aldri alene. Jeg blir invitert med på ting og det sosiale, tross aldersforskjell på 2-3 år med vennene mine går det strålende! Snart begynner russetiden og vet dere hva? Ikke bare kommer jeg til å gå med et av de største smilene i russetoget, jeg er også på russegruppe med en herlig gjeng! Hadde du sagt dette til meg for noen få år siden hadde jeg nok begynt å gråte, da det har vært så sårt for meg og jeg hadde aldri trodd deg. Om litt over en uke skal vi ha logoslipp. Det er så herlig og fint, dere aner ikke! Russegruppen vår kan dere følge på instagram om dere vil: @rhythmandbooze2018 og jeg gleder meg til en strålende russetid med dem! Tenk alt det jeg trodde jeg aldri skulle få oppleve ordnet seg, det tok bare litt lenger tid.

-Elise Amanda