HYBELEN MIN: GANGEN

God ettermiddag! Nå tenkte jeg det var på tide å vise dere litt mer av hybelen min og denne gangen ble det gangen (åh, jeg er så morsom). Det vil si at det gjenstår å vise dere bad, stue/kjøkken og hems. Igjen blir det mobilbilder, da jeg ikke kommer langt nok unna med speilrefleksen, men mobilkameraet mitt har veldig god kvalitet, så det tenker jeg går helt fint!

Gangen er liten, men jeg har likevel fått til en god løsning som gir plass til det jeg trenger å ha der uten at det ser helt overfylt ut. Det hjelper veldig at døren er plassert i hjørnet av den ene veggen, for hadde døren vært plassert i midten av veggen hadde det gjort gangen veldig mye vanskeligere å møblere. Jeg er iallfall veldig fornøyd med sånn dette rommet ble, både med tanke på utseende og ikke minst funksjon! Så la oss ta en titt på gangen og hvordan jeg løste møblering av den:


Optimalt sett burde jeg hatt en litt lavere hylle med tanke på vinduet, men jeg er ikke så fan av bruk og kast mentalitet, det er hverken godt for miljøet eller lommeboken. Så da får hylla heller være litt høyere enn vinduet:) I vinduet står en svigermors tunge og på begge siden av den står det chili som jeg har sådd (noen husker kanskje det?).


Å skulle ha et klesskap i gangen hadde det ikke blitt plass til på grunn av vinduet. En knaggrekke hadde gitt plass til veldig få jakker. Jeg valgte derfor en stumtjener, noe som gir plass til flere jakker på liten plass. Speilet står bitte litt i veien for døren, men ikke så mye at det gjør noe og det er dessuten eneste plassen jeg fikk plass til speilet mitt. Det som er kjøpt inn nytt til gangen er stumtjener, gulvmatte og skobrett.

Siden jeg ikke hadde fått plass til både en hylle og skostativ falt jeg til slutt på løsningen om å bruke en hylle jeg allerede hadde og sette inn skobrett. Denne løsningen funker knall! I filtkurvene oppbevarer jeg luer/votter/skjerf i den ene og i den andre er litt forskjellig som handlenett, refleks, frisbee, bånd til Molly og sånne type ting. På toppen av hylla ligger headsettet mitt og en skål med litt diverse og på hjørnet av hylla henger vesker og et skojern.

 

Hvordan synes dere gangen og løsningene der ble?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

DAGENS ANTREKK

God kveld! Hostingen min har heldigvis gitt seg veldig nå og jeg hoster kun noe på natten nå, så bank i bordet på det! Feberen derimot sitter ennå i, men jeg er heldigvis godt på bedringens vei! I dag har jeg tatt noen bilder for Larvik Venstre, så jeg har ganske mange bilder å gå gjennom og redigere senere. Deretter hadde vi i programkomiteen et møte hvor vi gikk gjennom noen endringsforslag sammen med medlemmene og halvveis ut i møtet dro jeg på dansinga for å se på. Å være med å danse i dag hadde jeg ikke hatt sjans til, men det er god læring i å se på også.

Nå er jeg derimot helt knekt og klar for senga. Det skal bli godt å ha litt mer krefter i morgen forhåpentligvis og jeg krysser fingrene for at jeg er helt feberfri da! Dagens antrekk ble en genser jeg har strikket selv (Ulla sweater) og en dressbukse. Dressbukse rett og slett fordi den er skikkelig comfy og jeg ikke orket tanken på jeans i dag hehe. Veldig kjekt å kunne knipse noen bilder på vei til alt det andre jeg skulle. Men nå er det kvelden, så jeg håper dere får en god natt!


 

Hva synes dere om dagens antrekk?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

HYBELEN MIN: SOVEROMMET

Hei dere! Jeg har klart å bli syk igjen, denne gangen med feber og tørrhoste. Jeg har klart å karre meg gjennom de siste dagene, men nå ligger jeg rett og slett rett ut. Likevel tenkte jeg å begynne å vise dere den lille leiligheten / hybelen min! Heldigvis fikk jeg tatt noe bilder i går. Hybelen / leiligheten er ganske liten og jeg har tenkt masse for å få til best mulig løsninger og utnytte plassen best mulig. Dere må også ta i betraktning at jeg leier og ikke eier, dermed er permanente løsninger noe jeg ikke kan gå for. Først ut er soverommet!

Soverommet er 197cm bredt og 210cm langt, det vil si at hele rommet er så og si like stort som senga vi hadde. Dermed var det bare å glemme å ta med senga. Soverommet måtte romme seng og ikke minst ha en god løsning for klær. Skuffer under senga var ikke mulig på grunn av for liten plass, men en seng hvor man åpner og lukker lett med oppbevaring inni var det jeg gikk for! Her oppbevarer jeg klær jeg ikke er avhengig av å bruke hver dag eller trenger å se lett (bunad, pensko, kjoler, strikkaklær, treningsklær, joggebukser og college gensere).

Jeg valgte å gå for en seng hvor madrassen er 140 cm bred og får derfor litt følelsen av en dobbelseng, samtidig som den ikke tar like mye plass.

 

Bildene er tatt med mobilen, da speilrefleksen rett og slett ikke har nok vidvinkel for å kunne vise rommet. Som dere ser er det ganske lite. Døren bak sengen er en dør som ikke er i bruk, men er tilknytningsdør mellom min hybel og hovedhuset. Jeg kunne derfor møblere foran den. Sengen er forresten en Malm-seng fra IKEA, kjøpt brukt. Lik som den vi hadde, bare at denne er mindre og med oppbevaring oppi senga fremfor skuffer under.

Klesskap eller kommode var ikke mulig, da jeg ikke hadde fått opp dører eller skuffer. Jeg gikk derfor for to kallax-hyller fra Ikea. To istedenfor en stor da det er lettere å møblere to andre steder i fremtiden og at jeg da kan snu hyllene slik at de heller blir brede, men ikke fult så høye hyller. Bildet til høyre lyver litt med avstand fra dørterskel til seng, bildet til venstre derimot tilsvarer sånn det ser ut i virkeligheten.

 

Slik ligger klærne jeg bruker til hverdags, altså de som ikke ligger oppi senga. Øverst fra venstre: korte topper, bluser og skjorter, t-skjorter og singleter, tynne gensere. Tykke gensere, carigans, jeans, jeans. Sett, skjørt, shorts, bukser. Nederst har jeg noen bokser hvor jeg har: ullundertøy og badetøy, dansetøy, pysjamas, sokker og undertøy. Jeg har også en liten krakk innerst ved veggen som fungerer som nattbord, samtidig som den er kjekk å ha i hus for å nå opp til litt høye steder om jeg må det.

 

Det er trangt mellom seng og klær, men det går akkurat og jeg får sett hva jeg har av klær ganske lett. Hadde det vært en slett vegg bak sengen hadde jeg nok hengt opp et bilde der.

 

Rommet er ganske sterilt fra noen vinkler, men med sengetøy og ikke minst klærne som ligger på utstilling kommer det litt mer farge inn i rommet.

Her ser dere rommet fra begge ender.

 

 

 

Hva synes dere om hvordan løsningen med soverommet ble?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

EN VÅRLIG DAG I STAVERN

Åhhh, nå er det skikkelig vår ute altså! Det er så rart at jeg for noen få dager siden gikk ute og frøs i en tykk og lang vinterjakke, mens jeg i dag kunne gå i bare en dressjakke. I dag har jeg hatt en cafédate med Dina i Stavern og det var helt nydelig å sitte i solveggen med god lunsj og i godt selskap. Faktisk en helt perfekt dag for lunsj ute! Det er faktisk første gang jeg har spist lunsj på Det gule galleri og jeg kan anbefale chevresalaten, den var veldig god! Etter lunsj tittet vi litt rundt og det var i grunn litt deilig at ikke alle turistene har kommet ennå, det skal jeg ærlig innrømme.

Nå sitter jeg egentlig bare og venter på at en klesvask skal bli ferdig så jeg kan henge den opp og deretter bærer det bort til dansingen. Jeg bor en del lenger unna nå enn hva jeg gjorde før, men det er heldigvis ennå i gåavstand. Nå er det ikke mange ukene igjen av dette semesteret og jeg synes det går alt for fort, etter denne uken er det faktisk bare tre uker igjen. Heldigvis blir det dansing igjen i sommer, da jeg igjen har meldt meg på Dance camp Grenland (åhh jeg gleder meg!!). 

 

 

Hva synes dere om dagens antrekk?

 

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

DAGEN I DAG OG DAGENS ANTREKK

God helg! Dagens antrekk så faktisk mye bedre ut i hodet mitt enn det gjorde på, men man kan ikke treffe blink hver gang. I dag morges tok jeg toget til Tønsberg for en avtale der og deretter tok jeg en kopp kaffe med Mona på Espresso House. Vi fikk også kikket litt rundt og tatt noen bilder før jeg satte snuta hjem igjen. Skjorta har blomsterbroderier og volanger, men det synes dessverre ikke så godt på grunn av håret mitt. Det er iallfall en utrolig søt skjorte som jeg kjøpte i en bruktbutikk for bare 40kr. Kjekt for miljøet og kjekt for lommeboka!

Det har vært en del problemer med vann her hjemme, men i dag ble det ferdig fikset og det var så deilig å kunne dusje hjemme haha. Jeg fikk også melding i dag om at spisebordet og stolene mine kommer i løpet av tirsdagen, så nå er det ikke lenge til alt er på plass i leiligheten! Ellers i dag har jeg styrt en del med å sjonglere avtaler da ting har blitt dobbelbooket og ingen ting kunne avlyses, men nå er det i boks! Heldigvis ordnet det seg og jeg har fått senket skuldrene veldig i løpet av dagen. Nå har jeg besøk av Andreas som skal sove her i natt, men før vi tar kvelden skal vi se Sjørøverplaneten. Han har faktisk ikke sett den før, mens jeg derimot har sett den mange ganger, både animasjonen og den andre.

   

 

Hva synes dere om dagens antrekk?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

BULLET JOURNAL APRIL | BUNNY AND FLOWERS

God onsdag, dere! Jeg har fått noen spørsmål om jeg kan vise leiligheten og det kan jeg så klart, men jeg tenkte å vente til jeg har fått på plass spisebord. Spisebordet vi hadde var dessverre alt for stort til at det passer inn i min lille leilighet/hybel, så det kunne jeg ikke ta med meg. Til og med stolene var for brede til å kunne få plass rundt et lite spisebord og spesielt det er skikkelig irriterende, da jeg liker de spisestolene veldig godt. Jeg har iallfall fått bestilt bord og stoler i dag, så da er det bare å vente på at det kommer. Jeg krysser fingrene for at det ikke tar så alt for lang tid, da det ikke er noe særlig å sitte på gulvet og bruke salongbordet når jeg spiser.

Månedens BuJo hadde jeg liksom planer om å få ut tidligere, men så ble bloggen så nedprioritert de siste ukene at det kommer nå. Denne måneden ble det et påsketema med kaniner og påskeliljer og jeg er egentlig sånn greit fornøyd med det. Ikke sånn superspennende, men det ble koselig, om det går an å si. Selve ukesoppsettet har hatt samme mal i noen måneder nå og det er rett og slett fordi dette funker veldig fint for meg og hva jeg trenger at BuJo’en dekker, så da blir det heller litt variasjon av pynten rundt selve oppsettet de forskjellige månedene.

 

Hva synes dere om månedens tema?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

STORE ENDRINGER + FREDAGENS ANTREKK

Long time, no see. Det har blitt en stund siden sist og veldig mye har skjedd siden da. Jeg har ligget skikkelig syk i over en uke, jeg har flyttet og jeg har også prestert i å ramle ned fra toppen av en stige da jeg skulle ned fra hemsen. Syk lå jeg i tiden før påske, ny leilighet tok jeg over lørdag 1. april og fallet skjedde forrige søndag (landet med armen på en frittstående panelovn, heldigvis bare kraftig forslått og ikke brukket). Det er de store tingene som har skjedd siden sist og ellers har det jo vært påske og da har jeg blant annet vært på Ikea med mamma og stefar, middag hos besteforeldrene mine og på lørdag var jeg hos Vibeke. Jeg har kommet fint på plass i ny leilighet (som jeg nesten vil kalle hybel på grunn av størrelsen), men mangler ennå spisebord og stoler, da det jeg hadde var alt for svært til å få plass dessverre. Det var vært litt mye på kort tid og jeg har trengt å fordøye det en del selv, fremfor å bruke tid på SoMe og jeg kommer ikke til å skrive noe særlig mer rundt en del av dette heller.

På langfredag var jeg som sagt hos besteforeldrene mine på middag, sammen med broren min og søsteren til mormor. Det var veldig koselig og det ble disket blant annet opp med noe av det beste jeg vet, nemlig kålstuing. Flere som er glade i det? Antrekket for fredag ser dere under her og som vanlig er jeg veldig fargerik hehe. I dag skal jeg prøve å slappe av mest mulig og så er det fult kjør igjen fra og med i morgen. Jeg liker egentlig hverdager med rutiner best, jeg.

 

 

Hva synes dere om antrekket?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER