JEG PRESENTERER: ELNAGENSEREN

God kveld! I dag har jeg møtt Marte igjen (endelig!!) og jeg hadde egentlig planer om å ta noen bilder, men det glemte jeg visst helt bort. Det var uansett utrolig koselig å se henne igjen! Det er rart når man går fra å se noen så og si hver dag til å se de svært sjeldent. Ekstra koselig er det da å møtes igjen!

Men dere! I går ble jeg ferdig med denne genseren som da blir den andre oppskriften jeg har laget! Denne oppskriften kommer nok ut relativt raskt også da genseren er ganske lett å strikke og det ikke krever såååå mye regning som min første genser. Genseren heter iallfall Elnagenseren etter farmor og strikkes i enkel tråd påfugl. Utrolig nok har ikke garnet røytet denne gangen, altså motsatt av hva jeg har erfart tidligere. Det klager jeg ikke på! Genseren ble god og myk og den har en feminin passform.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Likte du genseren?

 

-Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

TEITE TING FOLK BLIR SHAMET FOR

Jeg burde ha banket i bordet etter jeg sa at jeg er i en mye bedre periode, for de to siste dagene gikk ikke så bra hehe. Jeg er heldigvis back on track nå altså:) I dag har jeg fått gjort litt hjemme og det føles godt! Egentlig skulle jeg ta noen bilder også, men det får jeg nesten utsette til i morgen. Da skal jeg møte ei venninne jeg ikke har sett på alt for lenge også, så det blir koselig! Nå er jeg nesten akkurat ferdig med å spise middag og snart tenkte jeg meg en tur på trening. Jeg må bare komme meg opp fra sofaen først…

Av en eller annen rar grunn blir man fort shamet av ting jeg virkelig ikke kan forstå meg på. Ting som ikke påvirker noen negativt, men som likevel “ikke er greit” sett i noen folk sine øyne. Dette er nødvendigvis ikke ting jeg har opplevd selv, men holdninger jeg har vært vitne til gjentatte ganger både i det virkelige liv og på sosiale medier. Jeg har så mange andre ting på lager, men det får gå med fire ting for nå.

Kaffe
Drikker du kaffe sa du? Da må det være svart kaffe uten noe i, hvis ikke er du fjortis. Hvis man ikke liker svart kaffe, men kun kaffe latte, kaffe mocca og lignende er man liksom ikke innafor. Da er man barnslig. Men hallo, la meg nå kose meg med min kaffe latte da! Hvorfor i all verden skal jeg sitte og tvinge i meg noe jeg ikke liker?


Jenter som snuser

Ok, du står helt fritt til å ikke like snus eller til å ikke like at noen snuser. Den skjønner jeg jo til en viss grad, selvom det som regel ikke påvirker de rundt en. Problemet er at mange har visst et problem med at jenter snuser. Det er liksom ekkelt det, mens gutter som snuser er helt okay. Hvor i all verden er logikken i det!? Enten så får man like det eller så får man ikke like det, uavhengig av kjønn. Ferdig snakka!


NAV
Folk tror av en eller annen grunn at hvis du går på NAV betyr det at du er lat og at du ikke har lyst til å jobbe. At du foretrekker å kose deg hjemme og synes det er greit å snylte på staten. Joda, det finnes sikkert noen av de også. Men de fleste som går på NAV går der av helt andre grunner. Kanskje de har mistet jobben? Kanskje de har vært utsatt for en arbeidsulykke? Kanskje de er kronisk syke? Kanskje de er i behandling? Man må virkelig slutte å se ned på mennesker som går på NAV, det er nemlig tusenvis av forskjellige grunner til det.

Musikksmak
La oss skru tiden tilbake litt, herlighet jeg husker hvor ille det var på den tiden Justin Bieber var veldig populær. Noen elsket han og musikken hans, noen brydde seg ikke stort (meg hehe) og noen så rett og slett ned på de som likte han. Hva skjer med det? La nå folk få lov til å høre på den musikken de liker uten å måtte føle skam, fordi DU ikke liker musikken. Dette var bare et eksempel på en artist da det var skikkelig sirkus rundt de som likte og ikke likte han er periode.

 

Noe du er enig i det er teit at folk shamer for?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

BILDENE SOM IKKE KOM PÅ BLOGGEN

Ikke alle bilder blir like bra, faktisk så blir det flere dårlige bilder enn gode. Vanligvis er det de gode bildene jeg poster, det er jo dem det er finest å se på. Igjen står jeg med mange bilder som går rett i søppelkurven, men denne gangen tenkte jeg å vise dere noen av de bildene før jeg sletter dem. Jeg er egentlig svært lite fotogen, visste dere det? Derfor er det veldig greit at det går an å ta ganske mange bilder og velge ut de beste hehe.

Jeg kan bli flinkere til å ta vare på noen slike bilder, for det kan jo kanskje være litt morsomt å se? Dessuten synes jeg det er viktig å poengtere at så og si alle (inkludert meg selv) velger å poste de bildene hvor de ser best ut på SoMe. Jeg tenker det egentlig ikke er så rart jeg, folk flest vil jo gi et best mulig inntrykk. Bare ikke glem at det ligger mye bak bilder og at ting nødvendigvis ikke ser like bra ut i virkeligheten eller at bildet som ble postet er 1 av 100 bilder som ble tatt.

 

 

 

 

 

Ønsker dere flere slike innlegg?

 

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

EN KOSELIG NY MANDAGSTRADISJON

Ja, nå vil jeg faktisk gå så langt som å kalle det tradisjon hihi. For de siste mandagene har Therese og jeg vært sammen på cafè hvor vi har strikket og drukket kaffe. Vi blir alltid sittende i mange timer da vi har så mye å snakke om og strikketøyet bare vokser og vokser. Denne mandagen her var intet unntak og denne gangen falt valget på Sanden cafè. På meg ble det denne gangen en kaffe latte med hasselnøttsirup og det tror jeg nesten må være en ny favoritt! Så hva jeg mest sannsynlig skal neste mandag er vel ikke vanskelig å gjette seg til.

Se forresten på håret mitt, det er så irriterende med det håret som stikker opp av hestehalen..men sånn er det bare når man sparer ut luggen, da blir det en periode med “sparelengde”. Jeg gikk forresten ikke slik kledd i barnehagen, der går det mer i praktiske klær som tåler å bli sølt på og som tåler kulde bedre. Som oftest basic svarte bukser eller jeans og en tykk genser eller fleece.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Er du glad i å gå på cafè? Hva pleier du å bestille isåfall?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

HVORDAN GÅR DET EGENTLIG MED MEG?

Jeg har så mye på hjertet uten å vite hvor jeg skal starte eller hva jeg skal skrive. Vanligvis går det av seg selv så fort jeg begynner å skrive, så jeg prøver på det denne gangen også. Det har vært en periode nå  nylig hvor ting har gått ganske så dårlig, hvor det har vært veldig mange episoder med overspising/oppkast hver eneste dag. En periode hvor jeg ikke har hatt en eneste dag fri fra overspising og oppkast, en periode som har vart i noen måneder nå. Det har vært slitsomt og det har tært på kroppen. Jeg har skammet meg fælt og egentlig ikke turt å innrømme hvor ille det faktisk har vært eller hvor dårlig jeg har følt meg. Samtidig har jeg vært flinkere til å spise utenom overspising/oppkast og hadde det ikke vært for det hadde jeg vel kjørt meg selv helt ned i knestående.

To skritt frem og et tilbake er fortsatt fremover, eller hva? For hvis man bare ser på det negative så har hyppigheten av overspising/oppkast økt, men så er det jo noe friskhet som har skjedd også: jeg har klart å spise mer utenom disse episodene og jeg har klart å øke vekta noe. Dermed går det faktisk fremover til syvende og sist.

Nå har jeg heldigvis kommet meg inn i en bedre periode igjen. Takk og lov, for det trengte jeg virkelig nå! Forrige uke var jeg faktisk uten overspising/oppkast to av dagene og det er veldig stort for meg! Jeg jobber nå med å prøve å ikke bli så sint på meg selv når jeg sprekker og faktisk å tillate meg å sprekke noen ganger. Dette fører til færre episoder med sprekker for min del. Det høres kanskje veldig bakvendt ut, men samtidig er det ganske logisk. Hvis man nekter deg selv sjokolade er det fort å ende opp med å spise enda mer sjokolade enn om man bare hadde tillat seg litt. Litt sånn er det for meg også.

Jeg jobber hardt med å redusere. For meg funker det ikke å slutte tvert. Det har jeg prøvd utallige ganger og det har gått like dårlig hver gang. Samtidig vil jeg jo så gjerne klare, og helst ha klart det i går, så jeg havner i den samme fella gang på gang: jeg hopper over for mye. Jeg synes det er tøft å ta et skritt om gangen, men nå er det jo det som faktisk funker for meg. Jeg sliter også veldig med mye dårlig samvittighet. Jeg jobber nå for å ta de valgene som er best for meg. Ofte sier jeg ja til mer enn jeg klarer, kun fordi jeg ikke vil skuffe de rundt meg eller være til bry. Det resulterer i at ting går dårlig, men det vet jo ikke de rundt meg, for de ser det jo ikke. Jeg synes det kan være lettere enn å takke nei eller si at jeg må ha det sånn og sånn. Det er vanskelig å skulle ta hensyn til seg selv.

Så hvordan går det egentlig med meg? Det går litt opp og det går litt ned. Det går litt frem og det går tilbake. Jeg er mye redd, fordi jeg ofte har følt at dette er en evig runddans. Jeg er redd for å aldri komme meg ut av dette. Å bli friskere tar tid og jeg må tillate meg selv å faktisk gi meg den tiden.

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

DERFOR HETER DEN ELNAGENSEREN

Jeg er nå godt i gang med min oppskrift nummer to på en genser, til tross for at jeg ikke har ferdigstilt oppskriften til Turidgenseren hehe. Men jeg trengte noe å strikke på og motivasjonen for å regne ut størrelser i forbindelse med genser har ikke helt vært til stede. Turidgenseren har i tillegg en ganske lang oppskrift og et høyt vanskelighetsnivå, så det er en del tekst og ikke minst: tall. Men altså.. jeg må få ræva mi i gir snart..

Denne genseren jeg holder på med nå er derimot mye lettere å strikke. Den strikkes på pinne nummer 6 som jeg anser som store pinner og den har en smal passform. Det mest kompliserte på den er vel opplukking og i-cord kant. Genseren går likevel lekende lett unna og til tross for at jeg ikke har strikket så mye den siste uka er det ikke sååå lenge til jeg er ferdig. Men hvorfor heter den Elnagenseren? Jo, jeg ønsket å kalle opp en genser etter min kjære farmor som dessverre gikk bort så alt for tidlig.

 

 

 

Tror du at den blir fin?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

EN ROLIG SØNDAG STÅR FOR TUR

Denne søndagen blir en rolig dag, men samtidig vil jeg ikke ligge hele dagen på sofaen. Jeg er dessverre veldig fæl til å la søndagene bli slik. Det er jo greit innimellom det altså, men når nesten hver eneste søndag blir sånn er det vel på tide å gjøre noe. Forrige søndag tror jeg det var hadde jeg noen planer for hva jeg skulle gjøre, men gjett hva? Jeg endte med å ikke gjøre en shit. Søndagene trenger jeg til å hente meg inn før en ny uke, men det er flere måter man kan gjøre det på. En viktig faktor for meg er iallfall å styre og ordne litt for meg selv. Jeg er en person som trenger mye egentid og det er slik jeg henter krefter.

Planen for i dag er iallfall å ta noen bilder til noen planlagte blogginnlegg, slik at jeg slipper å stresse med det resten av uken. Noen bilder må jo bli tatt der og da, mens andre bilder kan bli tatt i forkant. Ellers står BuJo på planen, en klesvask og en liten gåtur. Hvis jeg har overskudd nok, noe jeg håper og tror jeg skal ha, tenkte jeg å ha en liten self care kveld. Neglene mine trenger litt pleie og det samme gjør huden min. Så da håper jeg at jeg får et godt utgangspunkt for en ny uke!

 

 

(bildene er fra fredagen med Anni)

 

 

 

Hva synes du om antrekket? Har du noen planer i dag?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

GLEMTE Å FRYSE MEDLEMSSKAPET MITT JEG

God lørdag! Vet dere hva, i dag sov jeg så lenge og så mange timer at jeg ikke vil fortelle det en gang, så ille er det. Jeg tror jeg trengte det, så jeg håper jeg er mer opplagt til uken som kommer. Utrolig nok tror jeg faktisk at jeg får sove greit til kvelden igjen. Til tross for å ha *kremt* sovet bort så og si hele dagen kom jeg meg iallfall ut døren litt før klokken fire. Jeg møtte Nadia som jeg gikk en liten tur med og dermed tro jeg på trening. Planen var egentlig å stå på ski i dag, men nå er det plutselig ikke noe mere snø ute, så da ble det heller en gåtur.

Jeg glemte jo å fryse medlemskapet mitt på Evo i desember, så når jeg først har et medlemskap bruker jeg det jo. Det var utrolig få på trening i dag heldigvis, bare meg og tre andre. Det kan ha noe med at det var kl 17 på en lørdag å gjøre også da hehe. Nå står thaisuppe på komfyren og godgjør seg og det er klart for MGP! Litt forsinket, men jeg får bare se fra start. Da jeg var ferdig på trening måtte jeg nemlig ta bussen hjem, handle med Andreas, vaske gangen, dusje og lage mat hehe.

(her ser dere forresten håret mitt etter at jeg har farget det lysere)

 

Jeg vet ikke om det er noe interessant, men jeg tenkte å la dere få se hva jeg gjorde på trening i dag. Hva jeg gjør varierer og akkurat i dag hadde jeg egentlig ingen plan. Tøying er iallfall alltid noe jeg gjør etter å ha trent. Dagens korte økt bestod av:

•Oppvarming på mølla
•Knebøy med stang 20kg 8×3
•Militærpress 10kg 8×3
•Kast/knebøy med kettlebells 8kg 8×3
•Planke 60sekx3
•Tøying

Husk også at det er viktig å få i seg mat etter trening, det er jeg heldigvis flink til! Så da ble det litt påfyll på veien hjem. Men nå tenker jeg suppa er ferdig (suppe med kokosmelk og currypast-base, det er best!), så da er det mat, MGP og deretter strikking. Ønsker dere en fin lørdagskveld!

 

Er det veldig irriterende med mobilbilder..? Jeg skal bli flinkere til å heller bruke kamera, men jeg tar ikke akkurat med kamera på trening hehe.

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

ANTREKK PÅ TOGSTASJONEN

En stykk stresset Ea fører til at man nærmest tar på seg det første man ser. Noen ganger blir det vellykket og andre ganger helt krise. Noen ganger blir det sånn midt i mellom, sånn som det ble her. Antrekket hadde sett mye bedre ut med svarte biker boots, en skjorte som var strøket (denne fant jeg innerst i klesskapet til Andreas og bare lånte den hehe) og håret løst ned. Kanskje med en hatt til også. Det er gøy hvor mye små ting faktisk kan gjøre med et antrekk. Det kunne jo vært noe å vise en gang, i bilder eller på video? Hvordan style opp og ned et enkelt antrekk.

I skrivende stund ligger jeg i sofaen med Lucy oppå meg, hun er jo mammadalt til tusen, så dette er ikke noe uvanlig syn. Jeg har vært ute en tur med Anniken i dag hvor vi har strikket og drukket kaffe. Det ble en karamell-latte på meg, den er sååå god! Vi møttes faktisk i byen, men bestemte oss heller for å dra til senteret da det er best kaffe der hehe. Nå blir det en rolig kveld med The Voice på tv og strikketøyet. Håper dere får en fin kveld!

 

 

 

Er du opptatt/interessert i klær?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

SUPERDIGG SALAT X 2

Jeg er utrolig glad i salat, men da snakker jeg ikke om salatblader, tomat, agurk, mais og en form for protein. Det er sååå kjedelig! Man kan lage så mange digge salater og bare ved å tilsette enkelte ting løfter man retten mye. Noen favoritter i dette huset er blant annet å tilsette fetaost, pinjekjerner og/eller syltet rødløk. Nam! Sjekk for eksempel ut oppskriften min på en vegansk lunsj bowl HER, den mååå bare prøves! Under her får dere to nye oppskrifter på salater fra meg. Porsjonen i en slik skål er alt for liten, men det var den mest bildevennlige skålen som var ren her i huset haha, så da var det bare å forsyne seg flere ganger.

En del av ingrediensene går igjen i salatene og det er nettopp fordi jeg har stort fokus på å ikke kaste mat. Dermed brukes ting opp før det blir dårlig. Til tross for en del like ingredienser smaker salatene veldig forskjellig og begge er skikkelig gode.

Ingredienser:

•grønnkål
•søtpotet
•pinjekjerner
•purre
•gojibær
•cottage cheese
•salt, pepper
•olje til steking

•Sett ovnen på 200 grader med over/undervarme. Kutt opp søtpotet i terninger, ha over litt olje, salt og pepper. Stek til de er møre.
•Skyll grønnkålen og stek den på medium/høy varme med en forvarmet panne med litt olje i. Smak til med salt.
•Kutt opp purre.
•Bland sammen purre, cottagecheese og gojibær (dette gjorde jeg ikke for å få finest mulig bilder hehe) i en egen skål.
•Bland sammen grønnkål og søtpotet i en stor skål, putt cottage cheese blandingen over og bland godt. Strø over med pinjekjerner.

Jeg skal prøve å få postet oppskrifter annen mat også, men det er rett og slett litt vanskelig om dagen siden det tar lenger tid å lage og jeg må rekke å lage maten før lyset går bort (på grunn av bilder) i disse mørketider. Noe jeg er veldig glad i å lage er blant annet sopp stroganoff, vegansk sheperds pie, indiskinspirerte retter og så mye annet digg. Det mååå jeg jo nesten gi dere oppskriften på! Enn så lenge får dere kose dere med disse to oppskriftene på salat:)


Ingredienser til salat nummer to (glemte å ta bilde)

•grønnkål
•apetina fetaost med chiliolje
•gojibær
•pinjekjerner
•kikerter
•salt, pepper, tandoorikrydder, paprikapulver
•olje til steking
•smør til steking
•purre

•Skyll grønnkålen og stek den på medium/høy varme med en forvarmet panne med litt olje i. Smak til med salt.
•Skyll kikerter, stek de tørre i en stekepanne, smak til med salt, pepper, tandoorikrydder og paprikapulver. Stek det inn, men ikke svi krydderet. Tilsett en god ss smør, bland godt og la det steke til smøret er absorbert.
•Kutt opp purre
•Bland sammen grønnkål, kikerter, purre og gojibær i en stor skål.
•Hell over fetaosten og oljen som ligger i pakken.
•Bland alt godt sammen og topp med pinjekjerner.

 

Er du glad i salat og lager du spennende varianter?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER