SUPERDIGG SALAT X 2

Jeg er utrolig glad i salat, men da snakker jeg ikke om salatblader, tomat, agurk, mais og en form for protein. Det er sååå kjedelig! Man kan lage så mange digge salater og bare ved å tilsette enkelte ting løfter man retten mye. Noen favoritter i dette huset er blant annet å tilsette fetaost, pinjekjerner og/eller syltet rødløk. Nam! Sjekk for eksempel ut oppskriften min på en vegansk lunsj bowl HER, den mååå bare prøves! Under her får dere to nye oppskrifter på salater fra meg. Porsjonen i en slik skål er alt for liten, men det var den mest bildevennlige skålen som var ren her i huset haha, så da var det bare å forsyne seg flere ganger.

En del av ingrediensene går igjen i salatene og det er nettopp fordi jeg har stort fokus på å ikke kaste mat. Dermed brukes ting opp før det blir dårlig. Til tross for en del like ingredienser smaker salatene veldig forskjellig og begge er skikkelig gode.

Ingredienser:

•grønnkål
•søtpotet
•pinjekjerner
•purre
•gojibær
•cottage cheese
•salt, pepper
•olje til steking

•Sett ovnen på 200 grader med over/undervarme. Kutt opp søtpotet i terninger, ha over litt olje, salt og pepper. Stek til de er møre.
•Skyll grønnkålen og stek den på medium/høy varme med en forvarmet panne med litt olje i. Smak til med salt.
•Kutt opp purre.
•Bland sammen purre, cottagecheese og gojibær (dette gjorde jeg ikke for å få finest mulig bilder hehe) i en egen skål.
•Bland sammen grønnkål og søtpotet i en stor skål, putt cottage cheese blandingen over og bland godt. Strø over med pinjekjerner.

Jeg skal prøve å få postet oppskrifter annen mat også, men det er rett og slett litt vanskelig om dagen siden det tar lenger tid å lage og jeg må rekke å lage maten før lyset går bort (på grunn av bilder) i disse mørketider. Noe jeg er veldig glad i å lage er blant annet sopp stroganoff, vegansk sheperds pie, indiskinspirerte retter og så mye annet digg. Det mååå jeg jo nesten gi dere oppskriften på! Enn så lenge får dere kose dere med disse to oppskriftene på salat:)


Ingredienser til salat nummer to (glemte å ta bilde)

•grønnkål
•apetina fetaost med chiliolje
•gojibær
•pinjekjerner
•kikerter
•salt, pepper, tandoorikrydder, paprikapulver
•olje til steking
•smør til steking
•purre

•Skyll grønnkålen og stek den på medium/høy varme med en forvarmet panne med litt olje i. Smak til med salt.
•Skyll kikerter, stek de tørre i en stekepanne, smak til med salt, pepper, tandoorikrydder og paprikapulver. Stek det inn, men ikke svi krydderet. Tilsett en god ss smør, bland godt og la det steke til smøret er absorbert.
•Kutt opp purre
•Bland sammen grønnkål, kikerter, purre og gojibær i en stor skål.
•Hell over fetaosten og oljen som ligger i pakken.
•Bland alt godt sammen og topp med pinjekjerner.

 

Er du glad i salat og lager du spennende varianter?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg