God lørdag! Egentlig skulle jeg få besøk i dag da jeg trodde oppriktig at jeg kom til å være frisk. Dessverre så er jeg ennå ikke helt i form og måtte derfor avlyse. Til tross for at det bare er forkjølelse eller noe slikt er det kjipt å risikere å smitte andre av den grunn at man må holde seg hjemme når man er syk. Så da ble det utsatt på ubestemt tid og kvelden får heller gå til strikking og Skal vi danse. Nå er jeg så lei av å være syk at jeg snart går på veggen. Sofaen har fått sittemerke etter meg, så det sier jo sitt.. Hadde det vært vanlige tider hadde jeg nå gjort det jeg skulle og ville, men så er jo dette litt spesielle tider og da er det bare å bidra i den store dugnaden.
Uansett, dere må jo nesten få oppskriften på noe jeg har lagd og spist i dag! Jeg har jo sett flust av slike bowls på Instagram og lignende, noe som har fristet. Men har jeg tatt meg bryet med å lage det? Ikke før nå. Jeg kjøpte rett og slett inn litt ting på butikken i går som jeg så for meg kunne være digg sammen og satte i gang på kjøkkenet.
Bowlen består av quinoa, edamamebønner, cherrytomater, hjemmelaget syltet rødløk, bakt blomkål, spirer, avokado og kikcertdipp. Det ble skikkelig godt og jeg skal så absolutt teste flere kombinasjoner i fremtiden!
Jeg anbefaler å starte med løken da den trenger tid, men har du syltet rødløk fra før går denne retten mye raskere å lage. Jeg sitter igjen med ganske mye syltet rødløk nå og det gleeeeder jeg meg til å ha til maten fremover!
Diverse: avokado, spirer, cherrytomat, edamamebønner, quinoa, grønnsaksbuljong, hvitløk, salt, pepper, spisskummen, chipotlekrydder, paprikakrydder.
Syltet rødløk
ingredienser: 2 rødløk, 2 dl eddik, noen pepperkorn, 1 dl sukker, 2 dl vann
Kikertdipp
ingredienser: 1 boks kikerter, 1 stort fedd hvitløk, salt, pepper, vann eller sitronsaft, malt spisskummen.
Bakt blomkål:
ingredienser: blomkål, salt, pepper, chipotlekrydder, paprikakrydder
La quionoa og blomkål kjøle seg litt ned hvis det ikke alt har gjort det.
Deretter er det bare å dandere alt sammen i en skål! Jeg blandet alt sammen så godt jeg fikk til (litt full skål hehe) før jeg spiste, jeg måtte bare ta bilder først da det ser mest instavennlig ut haha. Fortell meg gjerne om du skal prøve å lage dette og hva du isåfall synes etter å ha smakt! God appetitt!
Så det godt ut og ønsker dere flere oppskrifter?
-Elise Amanda
_______________________________________
Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER