STORT BILDEDRYSS FRA HYTTETUREN

Denne helgen forlot vi sivilisasjonen og tok en tur på hytta på vår årlige såkalte ungdomstur. Det vil si foreldre på pappa sin side med de yngste “barna” med partnere. Dette er andre sommeren vi drar sammen og nå har det offisielt blitt en tradisjon. Helgen har vært full av avslapning, god mat, spill og hygge. På lørdagen hadde vi turnering i kubb, crocket og dart noe som var skikkelig gøy! Det beste er jo å se de som har DET konkurranseinstinktet og deres reaksjoner på ting hahah.

Været var fint hele helgen og det var deilig at det ikke var for varmt. Jeg har forresten sittet en del med kryssord i helgen og jeg har blitt helt hekta! Ellers var kuene og sauene ute som de alltid er på sommeren, men denne gangen var det skikkelig beach party. De hadde tatt over den ene stranden hvor noen lå og solte seg og andre vasset i vannet. Jeg synes at faktisk at kuene kan være litt skumle, men jeg må alltid bort for å hilse på da hehe. Sauene derimot elsker jeg!

På søndagen skulle Andreas og jeg gå en liten tur, men endte med å gå hele turen rundt vannet. Da møtte vi også på kuer, sauer, en firfisle og en hund. Hunden var med eierne sine altså, men det ble jo nesten safari den turen der. Men her får dere en haug av bilder hvor noen er tatt med mobil og noen er tatt med kamera.

 

 

 

 


Altså.. hvem i all verden kaster sånn her? Nå skjønner jeg godt at folk ler litt av meg når jeg spiller hahah!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

EN BÅTTUR I FARRIS

Åh, gjett om det var koselig å se Marte igjen! I går tok Andreas, Marte og jeg turen ut i Farris med båten og det ble faktisk årets første båttur på oss alle. Vi kjørte et stykke med båten til en øy vi har vært på før og der ble vi en del timer hvor vi solte oss, badet og spiste. Jeg anbefaler forresten hälsans sine pølser som heter incredible, sykt gode veggispølser! Det var en del vind i går, men det ble veldig koselig uansett! Litt verre var det for Andreas som kjørte båten og ble kliss våt på vei tilbake på grunn av vinden og bølgene.

Etter Farris dro vi hjem til oss hvor vi så alt av den nye sesongen til Huskestue. Marte og jeg elsker jo quiz, så det var midt i blinken at ingen av oss hadde sett de nye episodene haha. Vi var faktisk utrolig gode og kunne svaret på veldig mye! Så mye at Andreas faktisk trodde vi hadde sett noen av episodene før haha. Jeg lagde også nachos til oss, perfekt kosemat som er null stress å lage. Slike dager som gårsdagen kan jeg leve lenge på!

 

 

 

 

 

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

MINMOTE-GENSEREN

Har dere hatt en fin dag? Selv har jeg ikke gjort så mye i dag da jeg var ganske sosial i går og det dessverre tapper meg for krefter (til tross for at det var superkoselig!). Jeg var først en tur på stranda med to venninner og senere på kvelden dro Andreas, Anniken, Carl Petter og jeg en tur til Farris for å ta et kveldsbad. Vi ble faktisk sittende der i flere timer og det var så fint å se på at solen gikk ned. Så varmt som det var i går er jeg glad for at jeg fikk badet en del!

Det nyeste som gikk av strikkepinnene mine er denne Minmote-genseren. Oppskriften er gratis og den finnes HER. Jeg strikket min i dobbel tråd påfugl. Skulle jeg ha strikket den igjen hadde jeg nok strikket den lenger, da jeg har ganske lang overkropp og derfor følte at den ble litt snau til meg. Jeg tror heldigvis at det kan hjelpe å sy den helt sammen i sidene, så jeg får prøve på det. Ellers blir det ikke så alt for mye strikking nå i varmen, men jeg holder på med en cardigan dere skal få se etterhvert.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hva synes du om genseren?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

HILS PÅ PLANTENE VÅRE PT. 2

Nå begynner det å bli en stund siden dere fikk en update på plantene våre, sist var faktisk i mars. Hvis du vil se hvordan plantene så ut da kan du klikke HER. Siden det har det nemlig skjedd litt! Avokadoplanten har skutt i været etter at det ble varmere ute og det er så spennende å faktisk kunne følge med dag for dag! Så fort vokser den. Resten av plantene gir jeg en oppdatering på under bildene av de aktuelle.

Her om dagen var jo også mamma innom med noen stiklinger og planter. Jeg spurte nemlig om hun hadde en monsteria-stikling jeg kunne få, men jeg var så heldig at hun rett og slett delte planta si i to og ga halve til meg. I tillegg til at jeg fikk en annen plante og to stiklinger, så nå begynner vi å få en fin samling av grønne planter inne. Dessuten står en rosa caladium og en ananasplante på ønskelista.

 

Avokadoplanten i dag før den fikk vann (den bruker faktisk bare rundt 30 minutter på å løfte seg opp igjen!) og en stikling av en plante jeg ikke vet navnet på hehe. Jeg tror iallfall det er en slags apemaske. Denne ser litt sliten ut stakkars, men det håper jeg at jeg får gjort noe med.

 

 

Den ene vinduskarmen i stua. Avokadoplante, stikling av en plante fra mamma, koriander og stikling nummer to. Vanligvis dreper jeg urter fra butikken fort, men denne her har jeg hatt i mange uker og den har fått mange nye skudd. De nye bladene ser derimot litt annerledes ut, men jeg tror de skal smake like godt.

 

Stiklingen jeg ikke vet navnet på og korianderurten.

 

Til venstre ser dere svigermors tunge som har et knekt blad. Denne har jeg klippet ned en del da den hadde blitt så himla høy, men den lever i beste velgående og har fått mange nye skudd. Planten til høyre fikk jeg av mamma og den vet jeg ikke hva heter hehe.

Treet vårt som *kremt* har sett bedre dager. For noen dager siden tok jeg vekk alle de døde bladene (det var mange..) og klippet av mange greiner litt her og der. Nå har den allerede begynt å få nye skudd, så denne tror jeg at jeg skal få liv i igjen! Til høyre ser dere monsteriaen. Kaktusene i hylla er derimot ikke ekte.

 

 

 

Og her har dere meg igjen sammen med de store plantene. Her hadde jeg akkurat kommet hjem fra stranda, så det ble bilder av en sminkeløs og veldig varm Elise Amanda.

 

 

Har dere noen interesse for grønne planter? Hva slags planter har dere isåfall?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

TIVOLI I STAVERN

På mandag kom Mona en tur hit og vi funderte på hva vi skulle fylle kvelden med. Da kom jeg plutselig på at det for tiden er tivoli i Stavern, så da tok vi turen ut dit! Det var ikke et superstort tivoli, men det var en del karuseller, både for barn og for de som er ganske tøffe, i tillegg til noen klomaskiner og sånn greie man kan kaste på blikkbokser. Mona og jeg endte med å kjøpe hvert vårt sukkerspinn og sette oss ned med det, da vi synes at karusellene enten ble for store eller for små hehe. Men så kom Andreas utover også og han fikk lurt meg opp i en svær en som både gikk rundt og rundt og høyt opp i været. Ikke å anbefale rett etter man har spist sukkerspinn og jeg var uggen en god stund etterpå hehe. Det skal også nevnes at det ble en del hyl fra meg, men hei, jeg tok den da!

 

 

 

 

Har du vært på tivoli i år?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

SIDEN SIST + ANTREKK FRA KAFFEDATE

Oi, det har plutselig blitt noen dager siden sist! I dag har vi faktisk gjort noen ærend og merkelig nok så liker jeg slikt veldig godt jeg. Beate tok oss med på Rusta for å kjøpe nytt tørkestativ, da vårt hadde knelt helt (jeg poster bilde på story på Instagram, så dere kan se haha) og etter det gikk Andreas og jeg en tur til byen. Mamma var nemlig innom i går med noen planter og avleggere, men vi manglet to potteskjulere. Heldigvis fant vi noen fine på kid som var på 50% avslag. Det har begynt å bli en fin liten samling av grønne planter her hjemme nå og jeg gleder meg til å vise dere!

Mens jeg ennå var i Sandefjord fikk jeg besøk av Vibeke en dag. Vi dro en tur på Espresso House og deretter kikket vi litt rundt i byen og på senteret. Det er nesten rart hvor varierende temperatur det har vært i det siste. På bildene under her har jeg på meg en ullkjole, mens jeg i dag har på meg en singlet og et shortsskjørt (jada, dere leste riktig).

 

 

 

 

 

 

 

Har du også en ullkjole i skapet ditt?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

SKREVET UT FRA DPS!

Det var en litt spesiell dag i går. Tenk det, at etter fire måneder som innlagt ble jeg skrevet ut! Det var rart å pakke sammen alle tingene (jeg kan fortelle at det samler seg opp en del på fire måneder) og si hade til alle sammen. Jeg har jo hatt permisjon hver eneste helg, så akkurat nå er det mer den følelsen jeg sitter med. Det går nok mere opp for meg at jeg faktisk er skrevet ut på søndag, den dagen jeg vanligvis har dratt tilbake dit. Jeg skal ærlig innrømme at det var skikkelig godt å komme hjem iallfall! Selv om det blir rart å ikke skulle tilbake igjen og ikke minst blir det rart å ikke se medpasientene hver dag. De har vært gode som gull og virkelig gjort oppholdet hakket lettere!

Planen var egentlig å pakke ut alt sammen hjemme i går, men etter en hektisk dag kjente jeg at jeg rett og slett ikke hadde krefter igjen. Dermed fikk det stå til i dag, så nå har jeg iallfall fått orden i det. Det er fint at jeg egentlig ikke har noen planer denne helgen, jeg trenger nemlig litt tid på å lande. Dessuten er det en del ting som må gjøres her hjemme og jeg har egentlig mer enn nok med det.

Planen videre er å gå poliklinisk på spis i Tønsberg og fortsette å jobbe for å bli bedre. Jeg har en time med behandler til uken, men etter det er det tre uker med sommerferie før det blir på´n igjen. Nå tar jo ikke sykdommen sommerferie og jeg gruer meg litt til å gå så lenge uten å ha noen i behandlingsapparatet å snakke med. Det er jo en litt sårbar periode nå siden det er overgangen fra innlagt til å være utskrevet. Samtidig skal det bli litt deilig å ha ferie, til tross for at jeg kommer til å jobbe på som pokker selv.

 

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

SØNDAGENS BABYSHOWER

På søndag overrasket vi Anniken med en babyshower og det var sååå koselig! Vi ble en gjeng med familie og venninner av Anniken og det var fint å gjøre litt ekstra stas på henne! Vi serverte tapas hvor alle hadde med noen retter hver og til dessert var det kake, muffins og fruktspyd. Fine bestevenninna mi trodde hun skulle på lunsj hos svigerinna si og troppet opp i kjole (sykt fin forresten!), så det passet jo perfekt. Selv om hun hadde en liten aning, men sånn er det jo ofte. Jeg synes likevel vi alle skal ha for hemmelig planlegging altså haha.

Jeg tenker egentlig at jeg bare skal vise dere litt bilder fra søndagen jeg, fremfor å skrive så mye. Så her får dere et lite bildedryss! Bildene mangler tantene til baby, men de var alle tre tilstede de også.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

MÅNEDENS ANTREKK MAI + JUNI

Goood morgen! I dag våknet jeg skikkelig tidlig og til tross for lite søvn føler jeg meg godt uthvilt. Det passer perfekt siden jeg har en del å gjøre i dag. Jeg startet dagen med en iskaffe (salty caramel fra Tine er min fav fra butikken) og nå er det straks frokost. Jeg har et lite håp om å få presset inn litt morgenyoga mellom frokost og morgenmøte, men vi får se hva det blir til. Egentlig tenkte jeg å skrive at vi får se hva jeg rekker, men så har det seg sånn at jeg egentlig har tid, det er vel mer “dørstokkmila” som hindrer meg. Dette er faktisk min siste uke som innlagt og disse fire månedene har plutselig gått veldig fort! Jeg kjenner at det skal bli godt å komme hjem!

Det har faktisk blitt postet noen antrekk i det siste, spesielt i juni. Mine favoritter er nok nummer 2 (bunaden hehe) og nummer 10 (det rutete skjørtet). Jeg synes alltid det er så spennende å se tilbake på hvordan jeg faktisk har kledd meg. Noen antrekk er jo ting jeg har brukt litt tid på å sette sammen, mens andre er ting jeg bare har slengt på meg i full fart. Det ironiske er at det som ofte blir finest er det jeg bare har slengt på meg haha.

 

Mai

 

 

 

Juni

 

 

 

 

 

Hvilke antrekk likte du best?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

BABYSHOWERGAVE TIL ANNI

Jeg vet det er veldig sent nå, men jeg sovnet veldig tydelig og våknet derfor for litt siden haha. Endelig kan jeg iallfall vise dere hva jeg har strikket på den siste tiden! Det har nemlig vært en god stund siden jeg har postet noe jeg har strikket og det er ikke fordi jeg har hatt strikkestopp. Jeg har faktisk strikket en del, men det jeg har strikket var gave til Anni som jeg skulle gi henne på babyshoweren og i dag var endelig dagen her! Det var skikkelig koselig å overraske henne i dag, men mer om det får dere lese siden.

Alle klærne er strikket i babymerino. Det er et ullgarn som kan vaskes i maskin og som er like mykt som bomull, perfekt for baby med andre ord! Klærne valgte jeg å ikke pakke inn da kurven jeg hadde heklet på en måte ble en innpakning i seg selv da jeg la klærne oppi den hihi. Det jeg strikket er iallfall en cardigan, bukse, genser, body, kyse og en koseklut og så fikk hun jo selvfølgelig bamsekurven.

 

 

 

 

 

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER