NEW IN

GOOOOD VÅR!! Om det går an å si det? Jeg er veldig gira for været for tiden, det er så deilig! For en liten stund siden klikket jeg hjem noen nye klær og jeg er veldig fornøyd! Bortsett fra leveringen, for tror dere ikke pakken endte opp i et annet fylke da? Heldigvis har jeg en kompis som var så grei at han kjørte meg for å hente den. Jeg blir jo ikke å se i vanlige klær så mye fremover siden russedressen skal på fra onsdag av (åh, jeg gleder meg!), men overdeler kommer jeg jo til å bruke litt forskjellig av fremover.
Men angående tiden fremover, det er jo snart eksamenstid også og jeg vet jeg i alle fall skal ha eksamen i norsk og klassisk ballett, jeg bare ber til høyere makter om at jeg ikke kommer opp i nynorsk. Historie derimot gjør det meg ikke så mye å komme opp i, men akkurat nynorsk.. jeg kan sitere kommentaren jeg fikk på min nynorsktentamen i 10. klasse: “her har vi en blanding av bokmål, svensk, litt nynorsk og mye av et språk du har funnet opp selv”. Det sier vel egentlig sitt.
 
Anyway, jeg håper dere liker videoen!
-Elise Amanda

FROM ZERO TO HERO

God kveld! Mens andre er i full gang med å gå ned i vekt for å få sommerkroppen 2018 er jeg også i full gang, men istedenfor skal jeg opp i vekt. Jeg jobber ræva av meg (ikke bokstavelig talt, jeg jobber jo faktisk mot større rumpe) for å bli bedre. Det var en del rundt meg som ble bekymret da jeg fortalte jeg skulle melde meg inn på treningssenter og jeg forstår det jo litt også da flere med spiseforstyrrelse bruker trening for å gå ned i vekt. Heldigvis har aldri det vært tilfellet her. Jeg har et treningsopplegg jeg har fått av en PT som jeg følger, det eneste jeg gjør som ikke står på programmet er at jeg tøyer en del. Jeg er jo stiv som en stokk naturlig (før jeg begynte klarte jeg ikke stå rett og ta på knærna mine uten å bøye beina). Maten går også mye bedre om dagen og jeg har gått opp 5 kg på egenhånd i år så langt!! Altså hadde du sagt det til meg senest i desember hadde jeg ledd av deg. Jeg tror dette er første gang jeg går helhjertet inn i recovery. Før har det vært sånn at jeg har gitt alt for å blitt frisk, bortsett fra at jeg ikke ville gå opp i vekt. Og da sier det jo seg selv at man ikke blir frisk. Det er ennå skummelt og vondt å gå opp i vekt, men det er tusen ganger mer vondt å forbli syk. 

Denne reisen så langt har vært så jævlig tøft psykisk at jeg ikke har ord, men jeg har ikke lyst til å sitte innelåst på en instutisjon når jeg er 30 år gammel på grunn av spiseforstyrrelse. Det er en stor frykt jeg har. For det er virkelig ikke et liv. Når jeg er 30 vil jeg ha et liv, jeg vil være i jobb og ha barn. Det perfekte tidspunkt for recovery finnes ikke. Man må virkelig bare hoppe i det. Jeg kan love dere at jeg griner masse på grunn av de fysiske forandringene, men jeg tørker tårene og vet at det kommer til å bli verdt det. Jeg skal bli sterk, både fysisk og psykisk og jeg er godt i gang. Aldri har jeg hørt noen angre på at de ble friske. Aldri. Nå håper jeg det er min tur.

Se på de to armbildene under her. Det første ble tatt i januar og det verste er at jeg da allerede hadde fått litt muskler… det under ble tatt denne uken, altså er det ca 3 måneder mellom bildene! Jeg har vært så svak at om jeg skulle føne håret måtte jeg ta mange pauser fordi melkesyren sprengte på. Det samme gjaldt om jeg skulle flette det korte håret mitt. Altså var jeg så svak at jeg slet med ting i hverdagen og da er det ganske ille. Nå derimot har jeg for første gang muskler i armene og det merkes! For flere bilder sjekk ut instaen min: @pirouetteintherain

Hadde det vært gøy med flere treningsinnlegg?

-Elise Amanda

OUTFIT + DINNER PT. 3

God lørdag dere! Da var det på tide med en ny slik post. Synes dere forresten det er rart å kombinere en oppskrift og antrekk slik? Jeg synes det fungerer på en eller annen måte. Antrekket er gårsdagens og middagen er fra tidligere denne uken. Jeg anbefaler virkelig denne suppen, den er sååååå god! I går var jeg og så på russerevyen og jeg er utrolig imponert! Det ble en del bilder, så jeg har litt av en jobb å gjøre i dag. Da jeg kom hjem stod en kompis av meg i full sving på kjøkkenet og jeg hev meg på, en time senere ble det middag her hjemme med 6 stykker til bords. Utover kvelden ble det noe godt i glasset og spilling av blant annet alias og politisk ukorrekt. Jeg vet ikke hva det er med brettspill, men det er jo bare så koselig? Og selv om jeg var i seng relativt tidlig fikk jeg ikke sove før etter klokken seks på morningen.. Formen er ganske grei i dag egentlig og om noen timer blir det trening. Ha en fin lørdag!


Til suppa trenger du: en boks kokosmelk ❤ en terning grønnsaksbuljong ❤ salt, pepper og chili ❤ ca en pakke gulrøtter ❤ en stor gul løk ❤ 2-3 store hvitløksfedd ❤ like mye vann som kokosmelk ❤ 


Slik gjør du: kutt løken og stek den i en mellomvarm kjele med olje til den blir blank, tilsett så opphakkede hvitløksfedd og gulrøtter i terninger og stek noen minutter til. Etter det heller du i kokosmelk, fyller kokosnøttboksen med vann og heller oppi det også, en terning grønnsaksbuljong og krydderet. La det koke til gulrøttene er møre og kjør så hele suppa med stavmikser. La suppa koke 2 minutter til og så er den serveringsklar ❤ Dette er en av mine favorittsupper! 

-Elise Amanda

10 SPØRSMÅL – 10 SVAR

Hvor ser du deg selv om 10 år? Om 10 år har jeg først og fremst lyst til å være frisk. Ellers ser jeg for meg å være ferdig utdannet og i jobb, bo i et nydelig funkishus, være gift med Andreas, ha bil og lappen. Ellers håper jeg vi har et barn sammen, en hund, en kanin og at Molly ennå lever. Jeg håper også at jeg innen den tid har gikk ut en bok eller to, det er et ønske jeg har hatt så lenge jeg kan huske. På fritiden min ser jeg for meg at jeg danser på voksenkursene hos dansestudioet, trener på treningssenter, fotograferer og bruker tid i naturen med familien. Jeg håper også jeg har fått opplevd litt mer av verden. 

Hvilken egenskap setter du mest pris på ved deg selv? Denne var vanskelig, men jeg tror jeg må svare at jeg setter pris på at jeg alltid prøver å inkludere andre. Jeg hater å se at noen står på utsiden og prøver å gjør noe med det. Jeg kan jo gi dere ett eksempel? Da jeg var liten var det Kaptein Kid show på båten hvor det ble kastet ut godteri. Fordi scenen lå i bunn av trapper var det en gutt i rullestol som ikke kom seg ned og dermed bare måtte se på. Det første jeg gjorde etter å ha samlet inn godteri var å løpe opp til han for å gi han halvparten av mitt, noe jeg så på som den største selvfølge og kunne ikke forstå at de voksne roste meg for det. 

Har du noen flauser å dele? Haha, jeg kan jo dele den første jeg kommer på! Jeg ser dårlig og jeg går sjeldent med linser da det er ubehagelig og brillene mine ødela jeg i en dansetime, så nå har jeg bare noen billige fra Nille jeg bruker på skolen (de er alt for store for meg så de faller av, derfor bruker jeg ikke dem til vanlig). Dette resulterer jo i at jeg går rundt og ser dårlig til vanlig og dette fører til en del flauser. En gang skulle jeg bli hentet av en journalist etter skolen og jeg visste jo hvordan hun så ut. Så jeg satte meg inn i bilen, smilte og sa hei. Dama i bilen så veldig rart på meg tilbake og først da gikk det opp for meg.. jeg hadde satt meg inn i bilen til ei fremmed dame! Så jeg sa beklager og gikk ut haha. Egentlig synes jeg slikt er mer morsomt enn flaut (heldigvis). 

Favorittsitatet ditt? Telles utdrag fra et dikt? I så fall blir det utdraget “Under en uvant himmel vi ikke kan forstå, som barn som ligger stille mens føttene fortsetter å gå”. Åh, det treffer meg så hardt at jeg kunne ha skrevet flere sider om det! Ellers må det bli et sitat fra Harry Potter tror jeg: ?Happiness can be found, even in the darkest of times, if one only remembers to turn on the light”

Hva ønsker du deg mest akkurat nå? Akkurat nå har jeg veldig lyst til å reise til et annet land på ferie. Åh, jeg trives så godt på reise og da klarer jeg også å legge vekk det meste av “bagasjen” min. Jeg føler meg fri rett og slett! 

Hvordan ser en perfekt dag ut for deg? Det er sommer og jeg våkner tidlig. Lager meg en god frokost med smoothie og nystekt ciabatta, for så å ture avgårde til trening. Etter trening tar jeg bussen ned til stranden hvor jeg bader, soler meg og spiser lunsj. Når det nærmer seg kvelden møter jeg venner på restaurant ute hvor vi sitter i sommervarmen med god mat og noe godt i glasset. Åh, slike dager er sååå fine! Eventuelt er jeg på Gran Canaria på det faste hotellet, spiser frokost på verandaen for så å ligge ved bassenget resten av dagen. Når solen forsvinner går jeg opp for å dusje og ordne meg, så drar vi på restaurant og avslutter kvelden på verandaen. Eventuelt en vanlig sommerdag på hytta, det er sååå fint! 

Hvordan ser soverommet ditt ut?

Det er ganske “plain”. Mye svart og hvitt, med personlig preg som bilder og litt pynt. Jeg liker det best sånn og sliter med å sove i et rom med masse “dill dall”.

Hvis du skulle blitt kjent, hva ville du vært kjent for? Jeg har egentlig ikke noe ønske om å bli kjent, men hvis det skulle vært for noe ville jeg at det hadde vært som forfatter. 

En liten hemmelighet om deg? Hemmelighet og hemmelighet.. jeg er ganske åpen av meg og de tingene jeg ikke deler ønsker jeg ikke å dele heller. Men jeg kan jo fortelle en ting jeg ikke tror jeg har sagt før? Til dåpen min fikk jeg en bamse av broren til Besse og kona hans, en liten hundebamse i samme rase som deres egen hund Sara. Denne bamsen fikk da også navnet Sara og den sover jeg med ennå. Hver eneste natt. Blir nok aldri for gammel til Saran min. 

På kjøkkenet er jeg? Glad og kreativ! Jeg eeeelsker å stå lenge på kjøkkenet for å lage en god og krevende rett, ikke minst å prøve meg frem til nye retter. Gi meg et glass rødvin og masse friske grønnsaker så er jeg i himmelen! Ikke minst er det så gøy å servere vegansk mat til folk som er så skeptiske og snakker stygt om vegansk mat, for så å høre etterpå at “dette var jo såååå godt!”. 

Håper du ble litt bedre kjent med meg 🙂

-Elise Amanda