DAGENS ANTREKK + KVELDENS PLANER

God lørdag! Endelig fikk jeg somlet meg til å sminke meg og ordne meg litt, noe som hjelper mye på selvfølelsen. Jeg har vært ganske dårlig på det i det siste, men jeg vet jo fra tidligere erfaring at det hjelper på hvordan jeg føler meg. I dag har jeg sovet skikkelig lenge, ja alt for lenge, men det var godt for kroppen med mange timer søvn. Ellers i dag har Andreas og jeg fått handlet og pantet og det var deilig å bli kvitt panten her hjemme!

I skrivende stund pågår det skikkelig multitasking her: jeg blogger, spiser middag og pakker baggen min. Jeg skal nemlig ta bussen klokken syv til Therese hvor planen er å strikke litt for så å dra for å trene sammen. Og ja, vi bruker lørdags kveld på treningssenteret haha. Men det er egentlig perfekt timing for da er det ikke særlig mange andre der. Nei, nå må jeg få spist opp middagen og komme meg avgårde!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hva synes du om antrekket?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

BLI MED INN I KJØLESKAPET VÅRT

Beklager for at det har vært litt stille her, formen er som sagt ikke helt på topp om dagen og da blir andre ting enn bloggen prioritert. I dag derimot er formen noe bedre og jeg stod opp sammen med Andreas. Siden det er så gøy å se hva andre har i kjøleskapet (elsker slike blogginnlegg haha) og siden jeg har handlet i dag tenkte jeg dere kunne få ta en titt i vårt kjøleskap. Vi har i tillegg mat i fryseren og i matskapet altså, men det kommer det ikke bilder av nå. Ellers i dag har jeg vært en tur på trening sammen med Nora og nå står jeg egentlig på farten for å dra til Nora sammen med Marte. Det blir en koselig kveld! <3

Jeg krysser fingrene for at formen er fin nok i morgen til å ta noen bilder med kameraet, for det har jeg skikkelig lyst til! Og antrekksbilder, jeg har så mye inspirasjon i klesveien om dagen haha. Dere får følge med og enn så lenge blir det noen mobilbilder av kjøleskapet vårt. Jeg må legge til at det varierer veldig hva vi har i kjøleskapet altså, men akkurat nå var det dette her. Vanligvis er det litt større variasjon mellom typisk sunn mat og annen mat.

I den aller øverste hylla står det nå dijon sennep, tacosaus, curry paste og en liten skål med løse hvitløksfedd i. I hylla under ligger litt forskjellig som er Andreas sitt, blant annet brunost, skinke, gulost og smør. Øverst i døren står det litt forskjellige flasker med ketchup (tre forskjellige faktisk haha) og to hotsauce. I den nederste hylla står det en brus, appelsinjuice, plantemelk og to flasker med saft.

I den nederste hylla har jeg egg, proteinbar, kesam, gresk yoghurt, cottage cheese, ost, en monster energidrikke, eplesyltetøy, næringsdrikke og epler. Jeg elsker å oppbevare frukten i kjøleskapet, da smaker den såååå mye bedre!!

I grønnskapsskuffen ligger det blant annet: gulrøtter, hvitløk, chili, løk, paprika, sopp, brokkoli, kinakål og søtpotet. Nederst, ved siden av grønnsaksskuffen ligger det frukt og akkurat nå er det klementiner og pærer.

 

Hvilke ting MÅ du alltid ha i kjøleskapet?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

SVAR PÅ SPØRSMÅL

Jeg sliter med anoreksi/bulimi selv og er for øyeblikket innlagt. Jeg lurer på om du har noen tips til hvordan man kan snu tankegangen og se frammover og ikke “savne” sykdommen eller lengte etter den “tryggheten” den gir.. En ting som hjelper meg er å sette opp en liste ved fordeler og ulemper med å være syk ved siden av hverandre, eventuelt en liste med hvordan livet ditt ser ut om 5 år som frisk/syk. Det setter virkelig ting i perspektiv for meg! En annen ting er at det er lurt å “erstatte” sykdommen med noe, noe som kan gi deg følelsen av trygghet og godt som kan ta opp tiden din (feks studier, jobbe frivillig i dyrebeskyttelsen, finne deg en hobby / mye fokus på den). Jeg synes iallfall det er lettere å “bytte ut” noe enn det er å slutte med det når det kommer til vanskelige ting. Og ikke minst: vær åpen om følelsene dine til behandlere og gi det tid! Masse lykke til! <3

Har du også vært redd for at du med bulimien kan få eksempelvis kreft (spiserør, mage, tarm mm.)? Ev. andre sykdommer? Nei, i grunn ikke noen sånne ting, men jeg har vært redd for andre ting, for eksempel hvordan bulimien påvirker tennene mine og andre skader jeg kan få / har fått direkte knyttet til spiseforstyrrelsen. Det er jo egentlig en god del ting i seg selv da, men…

Går det utover økonomien? Hehe.. ja. Som regel pleier jeg heldigvis være relativt økonomisk når jeg skal overspise, slik at det blir billigst mulig. Likevel så blir det jo himla dyrt da, tenk hva jeg kunne brukt alle de pengene på om de ikke hadde gått rett i dass (åhh, humoren min altså). Men jeg har full kontroll over inntekt og utgifter, noe som jeg er veldig glad for at jeg har og jeg har også et notat på mobilen med budsjett for hver utbetaling! Dermed går det for eksempel aldri utover husleie eller strøm, da regninger kommer først. Jeg sitter vel omtrent klar i nettbanken til å betale regninger så fort pengene kommer på konto haha. For meg fungerer iallfall dette veldig godt!

 

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

OPPSKRIFT PÅ PANNEKAKER TIL FROKOST/LUNSJ

God søndag! Jeg er faktisk skikkelig stolt over hvor godt jeg har jobbet med maten i dag, for det har vært skikkelig hardt å ikke tulle det til. Det føles godt! Sånn bortsett fra å jobbe med maten i dag har jeg vært på zoom med noen herlige jenter en stund og tatt en klesvask. Vanligvis blir søndager svært lite produktive, så dette føles bra! Snart skal jeg en liten tur bort til besteforeldrene mine og der er det alltid koselig å være. Heldige meg som bor kun to hus på bortsiden av dem!

Men over til noe annet: pannekaker! Disse på bildene under her lagde jeg her om dagen og jeg bestemte meg faktisk for å lage de i dag også, bare at jeg byttet ut blåbær med bringebær. De er skikkelig gode! Denne gangen prøvde jeg å bruke hele havregryn fremfor å male havregryn til mel, men jeg foretrekker nok å male det selv om begge deler var godt. Oppskriften fant jeg HER på bloggen til Maren Erdvik. Jeg har gjort noen få justeringer forresten, derfor er ikke oppskriften jeg poster 100% lik.

 

Til 1 porsjon trenger du:

•50g havremel/havregryn
•1 helt egg og 1 eggehvite
•80 g kesam naturell
•1 ts bakepulver
•1 ts kardemomme
•1/2 ts kanel
•litt sukker eller sukkererstatning

 

Annet:
•smør til steking (jeg har prøvd med olje også, men smør smaker best)
•Valfri topping feks bær, syltetøy, sirup, sukker, peanutsmør, banan og nutella

 

Slik gjør du:

1.Mal havregryn til mel
2.Bland alle ingrediensene godt sammen (utenom toppingen så klart)
3.La røren svelle i rundt 20 minutter
4.Stek på svak-medium varme i en stekepanne med smør
5.Topp med ønsket topping og nyt!

 


ps: jeg skrev frokost/lunsj da man burde ha mer enn dette til middag. Ha gjerne også noe annet ved siden av eller masse topping på om du kun skal ha dette til frokost/lunsj da pannekakene i seg selv er litt lite.

 

Er du glad i pannekaker?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

TING MAN KAN FINNE PÅ UNDER EN PANDEMI

Ha en photoshoot. Når det er snø ute synes jeg det er spesielt fint å ta bilder, men man kan få noen spennende bilder i gråværet også! Ta med deg mobil ut eller kamera for å ta noen bilder av deg selv, få en venn til å ta noen bilder av deg, ta noen bilder av en venn eller ta noen bilder sammen. Kjæledyr og naturen er også fin å ta bilde av!

 

Aktiviteter ute. Det er jo så mye man kan finne på ute! Kanskje har du en skøytebane i nærheten? Jeg er iallfall veldig glad i å stå på skøyter, til tross for at jeg ikke har fått gjort det i år. En annenting man kan finne på ute er å gå tur, gjerne hvor man pakker med noen vedkubber og litt grillmat. Andre ting man kan gjøre ute er å stå på ski, ake, lage lyslykter eller til og med sove ute om man tør det og har utstyr til det.

 

Få orden i hjemmet. Dette er jo en perfekt tid å få orden på hjemmet på! Jeg har iallfall endelig fått ræva i gir og ryddet opp på gjesterommet vårt, for der var det et kaos uten like! Det neste som står for tur er vel boden vår, men den er et kapittel for seg selv.. Jeg har også lyst til å male kjøkkenet, men det får bli en annen gang. Her ser dere forresten soverommet vårt, jeg er så fornøyd med fargevalget!

 

Få seg en ny hobby. Det er jo så mange ting man kan begynne med eller lære seg! Noen forslag jeg har er å lære seg et nytt språk (appen/nettsiden Duolingo er genial!), eksprimentere på kjøkkenet eller lære seg nye retter, strikke, tegne, male, pusle puslespill, yoga (det finnes mange videoer på YT), gaming, skriving, planter og blomster, lære seg å sy og så himla mye mer. 

 

Har du noen forslag?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

SPØRSMÅLSRUNDE + FORMEN MIN

Hei dere! I dag skulle jeg egentlig på et møte, men det ble avlyst på grunn av sykdom. Jeg har også fått svar på noen blodprøver i dag som jeg tok på tirsdag og det var på en måte godt å se at det ikke bare er jeg som er lat, men at det faktisk er en veldig god grunn til at jeg er så sliten om dagen. Jeg har nemlig følt veldig på det, at jeg burde orke og klare mer og derfor har jeg presset meg ganske mye i det siste. Nå har jeg derimot fått beskjed om å ta det veldig med ro fremover og jeg har blitt sykemeldt i 2 uker, så da skal jeg prøve så godt jeg kan å lytte til kroppen.

Ellers så er det jo alltid gøy med en spørsmålsrunde! Jeg synes iallfall det er gøy å svare på spørsmål fra dere haha. Hvis dere har noen ønsker til innlegg eller ting jeg skal skrive om må dere gjerne fortelle meg det også altså! Jeg har planer ut denne uken, men neste uke er det veldig ledig for hva jeg skal blogge om. Jeg har iallfall planer om å skrive et innlegg om hva behandling for SF har lært meg, da det har vært ønsket.

 

Noe du lurer på? Eller noen ønsker om innlegg?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

DETTE STRIKKER JEG PÅ NÅ

Oi, dette blir et sent blogginnlegg! Egentlig strikket jeg bare på en ting om dagen, nemlig en hals / åpen vest på bestilling fra ei venninne. Men så gikk jeg tom for garn da og derfor bestemte jeg meg for å strikke noe i mellomtiden av noe garn jeg hadde liggende. Halsen til venninnen min strikkes forresten uten oppskrift, kun etter beskrivelse av hvordan hun ville ha den og det har gått veldig fint så langt! Dessverre var til og med garnbutikkene i Larvik og Tønsberg tomme for det garnet og det var produsenten også.. heldigvis fant mamma til slutt en nettbutikk som hadde noe igjen, så da er det bare å vente på pakke i posten!

Sokkene er en gratisoppskrift fra Drops og strikkes i strukturstrikk. Det er ikke så lett å se mønsteret siden sokkene er svarte, men jeg tror det blir mye bedre på. Garnet fikk jeg av mamma før jul og planen var jo tross alt hele tiden å strikke sokker i det. Det blir spennende nå som jeg snart skal begynne på hælen, for oppskriften er tilpasset settpinner og ikke magic loop (som jeg strikker med). Dere får oppdateringer etterhvert 😀

 

 

 

 

Hva strikker du på?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

HVA HAR JEG I TRENINGSBAGGEN MIN?

God tirsdag! Har dere hatt en fin start på uken? Min start var ikke så grei, men i dag har det heldigvis vært en mye bedre dag! Jeg har blant annet vært hos legen for å ta blodprøver i dag og en tur på trening for å trene ben. Jeg skulle egentlig trene i går, men sånn ble det ikke. Heldigvis klarte jeg å starte med blanke ark i dag og gå inn med nytt mot, både på trening og ellers i hverdagen min, om man kan si det sånn. Slik var jeg ikke før og dere: det gjør en så stor forskjell på livet mitt å være i stand til det!

Jeg tenkte å fortelle dere og vise dere litt om hva som er i treningsbagen min, men jeg glemte å ta bilde av selve innholdet haha. Nå er det for mørkt til å få noen fine bilder, da jeg foretrekker dagslys. Derfor blir det bare å fortelle dere, så kan jeg heller vise en annen gang. om noen skulle hatt interesse av å se.

Hansker – disse bruker jeg til styrketrening når jeg trener armer, da jeg så fort får træler og sår i hendene. Når jeg trenger bein og samtidig belaster hendene med vektene unngår jeg å bruke hansker da hendene mine trenger å herdes litt haha. Dessuten får jeg mye bedre grep av hanskene, så win win!

Drikkeflaske – det ironiske er at det står 100% water på den og likevel er den aldri fylt med vann, men med saft hehe. Drikke er iallfall veldig viktig å ha på trening!

Treningssko – denne sier vel seg selv hehe, men husk på at treningssko man bruker på treningssenter skal være innesko, slik at det ikke blir søle eller grus inne på treningssenteret. Grus kan faktisk ødelegge mange apparater i tillegg til at det kan være farlig for deg som trener.

Hengelås – slik at jeg kan låse skapet hvor jeg oppbevarer tingene mine. Mange unngår å låse og jeg tror ikke det er noe særlig tyveri der, men siden jeg som regel har mye mer ting i skapet enn kun en jakke låser jeg alltid. Låsen min er med kode, så da slipper jeg å styre med å ha en nøkkel på meg mens jeg trener.

En liten mappe – og i den er det en liten deo i reisestørrelse, en liten hårbørste som kan brettes sammen, hårstrikker, lusespenner og tamponger. Dette er seriøst gull verdt å ha i baggen!

Påfyll – ofte legger jeg med et eple, banan eller en proteinbar i baggen da jeg blir sulten etter treningen og trenger noe i systemet før jeg kommer hjem og kan lage meg mat. Litt for ofte ligger det også en energidrikke i baggen også.. en uvane jeg burde slutte med.

Ellers ligger andre ting i lommeboka mi, som nøkler, mobil, headset og lignende. Treningstøy tar jeg på meg før jeg drar, eventuelt pakker jeg det med i baggen. Skal jeg dusje på treningssenteret pakkes selvfølgelig såper og håndkle med også.

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

MORSDAG OG HJEMMELAGDE GAVER

Gratulerer med morsdagen til alle mødre der ute! Husk at det finnes så mange forskjellig type mødre der ute, blant annet bestemødre, fostermødre, adoptivmødre, mødre til barn som ikke lenger er, svigermødre og morsfigurer som alle kan feires. Jeg har garantert glemt noe nå, men poenget mitt var at det er mange forskjellig type mødre.

Jeg satte en deig til rundstykker i går før vi var på et middagsbesøk, men dessverre hevet de ikke som ønsket. Da jeg kom hjem formet jeg rundstykker, lot de heve litt til og deretter stekte jeg de. Heldigvis hevet de noe og smaken ble iallfall god:) Jeg lagde også hjemmelaget eplesyltetøy og jeg angrer på at jeg ikke lagde mer slik at det ble nok til oss også hehe. Hjemmelaget eplesyltetøy er jo så godt! Hvis dere lurer på hvorfor det er dobbelt opp så er svaret så enkelt som at mamma og svigermor fikk det samme:)

 

 

 

Jeg tok også to pappesker hvor jeg brettet inn kantene, for så å kle esken med rødt papir med hvite hjerter. Deretter la jeg gavene i eskene. Det er så mye hyggeligere å få gaver slik enn å komme med en plastpose synes jeg hehe.

 

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

SLIK LAGER JEG KARAMELLATTE + NÅVÆRENDE MATBESETTELSE

Herlighet, jeg måtte google hva “obsession” var på norsk, det stod virkelig helt stille for meg. Heldigvis er slike ting bare et tastetrykk unna hehe. Dette innlegget skulle egentlig bare handle om hvordan jeg lager meg kaffe latte, men siden jeg av en eller annen grunn også tok bilde av det jeg skulle spise sammen med kaffekoppen kan jeg jo like så godt fortelle om det. Det er jo ikke akkurat unormalt å få oppheng i en type mat eller en type pålegg, slik at man spiser det nesten hele tiden frem til man går lei og da finner man seg noe nytt. Sånn er jeg iallfall og slik har jeg alltid vært haha. Nåværende matbesettelse består av eple, cottage cheese, kanel og stevia. Det er så himla godt! Jeg varierer ofte med frosne bær på også, som her hvor jeg hadde bringebær.

Men hei, over til kaffen da! Jeg har jo egentlig ikke peiling på hva jeg driver med når det kommer til kaffe, det eneste jeg vet er at det smaker godt av å lage den slik. Vi var jo så heldige at vi fikk en kaffekvern, kaffebønner og to forskjellige sirup av svigerfaren min forrige uke og det falt veldig i smak! Lurer dere derimot heller på hvordan jeg lager iskaffen min kan dere klikke HER.

Hva slags melk du velger å bruke er jo selvfølgelig helt opp til deg, men jeg foretrekker soyamelk. Det gir en god smak og ikke minst: en fin fylde i kaffen. En absolutt favoritt i jungelen av forskjellig type melk! Her valgte jeg å gå for usøtet mandelmelk da det hadde blitt alt for søtt for meg siden jeg bruker sirup i kaffen. Man kan jo selvfølgelig droppe sirup altså, men kaffe latte med karamellsirup eller vaniljesirup er himmelsk! Dropper man sirup for å heller lage en vanlig kaffe latte vil jeg anbefale å bruke for eksempel vanlig soyamelk.

1.Lag kaffe som er sterk.

Første steg er å kverne bønnene, men har du bare filterkaffe bruker du jo selvfølgelig det. Du kan lage kaffen din enten i en kaffetrakter eller i en presskanne slik som vi gjorde. Vanligvis bruker vi kaffetrakter, men siden vi arvet denne presskanna måtte den nesten testes ut. Valget faller nok på den fremover for å si det sånn! Grunnen til at jeg lager sterk kaffe er fordi jeg også skal ha i en del melk.

2.Hell lkaramellsirup i en kopp og hell over kaffe. Bland dette godt sammen med en skje eller lignende.

Hvor mye kaffe og hvor mye sirup jeg bruker har jeg ikke noe mål på. Jo mer sirup jo mer smak av karamell og jo søtere kaffe. Jo mer kaffe jo sterkere blir jo selve latten.

3.Varm ønsket type melk og fyll koppen med den. Nyt din hjemmelagde karamellatte!

Vi har ikke noe fancy greier for å gjøre dette, så løsningen ble så enkel som å sette over en kjele med litt melk og varme det opp. Melken skal ikke koke og husk å følge med. Hvis melken begynner å koke skjer ting veldig fort og plutselig koker det over og svir seg i bunn av kjelen.

Her er da mesterverket mitt! Hahah, neida, men godt ble det!

 

Hva slags melkebasert kaffe foretrekker du?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER