DAGENS ANTREKK + DAGEN I DAG

Enda en dag har gått til skolebesøk og denne gangen var det min gamle skole som stod for tur! Det var utrolig rart å være der igjen, men også litt hyggelig. Jeg skulle ønske at jeg møtte flere kjente, men noen møtte jeg heldigvis! Å stå på stand på Thor Heyerdahl var så givende med så mange engasjerte ungdom og ikke minst var det så gøy at mange hadde lyst til å bli med i Unge Venstre! Jeg tenkte forresten på å kanskje lage et innlegg om hvorfor jeg stemmer Venstre, noe som kanskje kan være interessant nå som det straks er valg. Og visste dere forresten at selv om det kan være en litt røff tone mellom ungdomspolitikerne under debattene så er det god stemning utenom? Det er så fint at vi kan være uenige politisk, men likevel ha det hyggelig sammen.

På skolebesøket hadde jeg på meg en genser med Unge Venstre logo og derfor ser antrekket her litt annerledes ut enn tidligere i dag. Forskjellen er vel egentlig bare jakka og skoene, men fy søren så varmt det ble! Dermed ble det til at jeg gikk en del uten genser eller jakke og bare i singleten. Det har jo vært DET sommerværet i dag!

I morgen tar jeg turen til Tønsberg igjen, men denne gangen er det for behandling og ikke skolebesøk. Hvis noen av dere synes at det er veldig mye politikk om dagen på meg så har dere helt rett! Det spørs om jeg ikke hiver meg på noen flere skolebesøk i løpet av valgkampen! Dessuten arrangerer jeg et åpent møte neste onsdag og jeg blir nok til å stå litt på stand også.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hva synes du om antrekket?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

ENDA FLERE BILDER FRA LOFOTEN

Åh, jeg drømmer meg helt bort til reisen vår til Lofoten! Det er synd det ikke var flere dager med fint vær da vi var der, for det var så mye vakkert å ta bilde av. Jeg håper virkelig at vi klarer å spare opp nok til å dra nordover neste sommer også. Da må vi virkelig få til å bli flere dager iallfall! Det er så mange steder der jeg vil oppleve og se og ikke minst er det mange topper jeg vil bestige!

Dere har jo fått se en god del bilder fra Lofoten allerede, men jeg hadde noen til på lur som jeg tenkte at dere kunne få se nå. Jeg filmet forresten litt på turen også, så det kommer en film i løpet av uken tenker jeg. Den er ferdig redigert og hele pakka, så da burde jeg virkelig få til å poste den haha. Her kommer iallfall de siste bildene fra Lofoten!

 

 

 

 

 

 

 

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

UNDER ÅPEN HIMMEL

Jeg har virkelig fått smaken på norsk natur og jeg har gledet meg så mye til å prøve å sove under åpen himmel. Jeg var bortom tante en tur i går for å låne en av hennes hengekøyer og deretter kjøpte jeg en også. Egentlig skulle jeg vente med å kjøpe til etter å ha testet det ut, da jeg ikke ville bruke mye penger på det om det ikke var noe for meg. Men så var det salg på hengekøyer til 150kr, så da måtte jeg bare slå til.

Turen til går gikk til Ulfsbakk og jeg satt opp hengekøya rett ved vannet. Fyyy søren hvor nydelig det var å se den rosa solnedgangen og deretter tulle seg inn i en varm sovepose og kjenne den friske luften. Det ble derimot litt kaldt på rygg og rumpe på natten, da jeg hadde klart å glemme det tykke ullteppet hjemme som jeg hadde tenkt til å ha til å ligge på i køya. Men for å si det sånn: det glemmer jeg ikke igjen hahah. Dermed var min første, men absolutt ikke siste hengekøyetur gjennomført!

 

 

 

 

 

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

FULLVAKSINERT OG DAGENS ANTREKK

God helg! Har dere noen hyggelige planer? Denne helgen står litt åpen for vår del da vi tok den andre vaksinedosen i dag tidlig og vi ikke helt vet hvordan vi reagerer på den. Den første dosen fikk vi bare vondt i armen av, men jeg har hørt at man ofte reagerer mer på den andre dosen. Det var egentlig utrolig kjekt at vi fikk samme dato og nesten samme klokkeslett for dose nummer 2. Hvis formen er fin i morgen skal jeg en liten tur på stand med Larvik Venstre på Nordbyen (kom gjerne bort for å si hei!) og så blir det kanskje overnatting ute på oss. Jeg håper både formen og været er på vår side i morgen!

Ellers blir det nok en rolig kveld her. Jeg er sliten og egentlig ganske trøtt (om det er på grunn av vaksina eller ikke er ikke godt å si haha). Det kan hende vi tusler ned i gata her for å se en fotballkamp i kveld og da blir strikketøyet mitt så klart med. Jeg er ikke så interessert i fotball, men det er koselig å høre litt liv rundt seg. Så lenge jeg tar med meg strikketøyet er jeg fornøyd, jeg haha. Uansett, her ser dere hva jeg har på meg i dag!

 

 

 

 

 

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

ENKEL, DIGG OG RASK GRØNNSAKSCURRY

Hei hei! I dag har jeg vært med på stand med Unge Venstre på Sandefjord vgs og jeg fikk også med meg den ene skoledebatten der. Det er så gøy å snakke med engasjerte ungdom! Jeg synes ikke det er lenge side forrige skolevalg, men det er jo faktisk 2 år mellom hver gang. Tiden flyr altså! Nå skal jeg straks på dette semesteret sin første dansetrening og jeg gleder meg! Jeg fant bare linser i en styrke da og jeg har forskjellig styrke på øynene, så dette kan bli spennende haha. Gøy blir det i alle fall!

Gårsdagens middag ser dere under her. Jeg disket opp med en grønnsakscurry og dette er noe som er så lett å lage og som likevel smaker skikkelig digg! Retten er i tillegg vegansk og naturlig glutenfri. Hvis dere prøver noen av oppskriftene mine så gi meg gjerne tilbakemelding på hva dere synes, det hadde vært veldig gøy!

Du trenger:

•1 lime
•fersk koriander
•1 boks kokosmelk
•5 ts currypaste (mindre hvis du ønsker mindre styrke)
•2 store fedd hvitløk
•1/2 ts ingefærpulver
•1 boks kikerter
•aspargesbønner
•1 gul løk
•1 blomkål

 

Slik gjør du

•Kutt løken i halvmåner, hvitløken smått og blomkålen i buketter
•Stek løken blank i en stekepanne med litt olje, legg deretter i hvitløk og blomkål og stek videre i noen minutter.
•Skyll kikertene og legg de i og legg i en pose aspargesbønner
•Tilsett currypaste, rør det så godt inn som mulig og stek noen minutter til
•Hell i kokosmelken og la det koke til ønsket konsistens på gryta

•Serveres med masse fersk koriander og oppkuttet lime

 

 

Av tilbehør vil jeg anbefale ris, det bruker iallfall vi. Nanbrød er også veldig godt til! Husk å skvise over limen før du spiser.

 

 

 

 

Så det godt ut?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

LOFOTEN GJENNOM TELEFONEN MIN

Hahah, jeg har enda noen bilder å vise dere fra turen vår! Det er ikke rart at det ble tatt så mange bilder når det var så mye vakker natur rundt oss! Siste lass med bilder kommer nå altså. Frem til nå har dere fått se bilder kun tatt med kameraet mitt, men jeg tok jo en del bilder med mobilen også. De er det jo selvfølgelig ikke like god kvalitet på, naturlig nok. Dette er også bilder som er tatt litt mer i øyeblikket og ikke så stilt opp og jeg føler dermed at de blir litt mer personlige.

Jeg tenkte også litt på å komme med en pakkeliste, hvis det er interessant? Og kanskje et innlegg om hva som er lurt å vite før man skal til Lofoten. Slike innlegg hadde jeg satt veldig pris på selv om jeg skal et sted for første gang iallfall! Når det kommer til bildene under her legger jeg ikke til bildetekst, så spør heller hvis det er noe dere lurer på.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vil dere ha pakketips til telttur i tidlig høstvær?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

BRYLLUPSREISENS SISTE STOPP

Siste stopp på turen vår før hjemreisen var flyplasshotellet ved Evenes og vi ankom til styrtende regnvær på fredag. Heldigvis var bussjåføren så grei at hun svippet innom hotellet slik at vi slapp å gå 10 minutter i det været. Sånt setter jeg så pris på! Vi sjekket bare inn, slappet av og spiste litt da vi ankom og senere på kvelden satte vi oss ned i sitteområdet. Der ble vi egentlig sittende hele kvelden med yatzy, noe godt i glasset og litt strikking på meg. Rommene var veldig små, men det var et fint hotell og hun ene ansatte der fortjener virkelig skryt! For en superdame! Vi snakker da om ei dame som fungerte som resepsjonist, som “baransatt” (de solgte ikke drinker, kun øl, vin osv) og som lagde maten og stod på kjøkkenet. Det er faktisk skikkelig imponerende!

Lørdag morgen våknet vi før ringeklokken ringte og fikk en koselig start på dagen. Vi tuslet ned for å spise frokost og deretter pakket vi rolig på rommet og slappet av frem til det var på tide å dra. Vi hadde booket taxi kvelden i forveien, for selv om det hadde tatt oss kun 15 minutter å gå så måtte vi ha gått på veiskulderen til en Europavei og krysset den i tillegg, noe jeg ikke var særlig interessert i. Flyturene hjem gikk også veldig fint! Denne gangen var ruten Evenes->Bergen->Sandefjord og der ble vi hentet av faren til Andreas. Vi har hatt en kjempefin tur, men det var også koselig å komme hjem til kattene hihi. De har nok kost seg glugg mens vi har vært avgårde da besteforeldrene mine har passet dem, men de var veldig glade for å se oss!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

FREDAG I LOFOTEN

For en tur! Egentlig skulle vi vært hele dagen i Lofoten og tatt buss til Evenes utpå ettermiddagen, men siden det bare regnet og var meldt drittvær resten av dagen valgte vi å dra før klokken 12 på formiddagen. Det var vi veldig fornøyd med da det etterhvert begynte å hølje ned og vi dermed slapp å pakke ned teltet i et sånt vær. Ganske kjipt at det ikke ble noen tur på oss i går, men vi priser oss over hvor heldige vi var med været på torsdagen!

Da vi holdt på å pakke ned teltet så Andreas en havørn, så vi løp bort for å titte på den. Dessverre var den et stykke borte da jeg kom bort og siden jeg ser dårlig så jeg så vidt konturene av den. Jeg er fortsatt helt satt ut over hvor vakker naturen er oppe i Nord og vi skal definitivt tilbake! Og hvis noen lurer: ja, vi pakket i kofferter og det angrer vi ikke på! Veldig mye lettete å dra med seg enn bag og tursekker har vi ikke. Vi skulle jo uansett kun frakte koffertene på vei når de ikke var i buss eller bil. En koffert gikk til telt, soveposer og liggeunderlag og den andre gikk til klær, sko og lignende.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Er du glad i å sove i telt?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

HENNINGSVÆR OG SANDVIKA CAMPING / LOFOTEN DAG 2

Hei gode lesere! I går var vi som dere fikk lese om på Djevelporten, men vi fikk også gjort litt annet! Da vi ankom campingen på onsdag regnet det, så på morgenen på torsdagen (altså i går) fikk vi tuslet litt rundt på campingplassen og sett oss om. Det er så utrolig idyllisk og kameraet har vært masse fremme på turen.

Etter å ha spist, smørt matpakke og gått til Djevelporten måtte vi bortom campingen for å dusje. Vi ble ganske svette av turen kan man si Hahah. Deretter stod Henningsvær for tur og der var det også veldig fint! Det er det jo egentlig over alt her hehe. I Henningsvær tuslet vi rundt og satte oss litt ned på en kafé før vi kjørte tilbake til campingplassen. Der ble det hjemmelaget middag på primusen som Andreas og jeg stod for. Kvelden ble avsluttet med å gå bort til nabocampingplassen og ta oss et glass vin der. Vi rakk veldig mye i går med andre ord! Og dere, bildene.. det ser jo ut som postkort på grunn av naturen!

 

 

 

 

 

 

Har du vært i Lofoten før?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

DJEVELPORTEN

Wow, for en fin tur vi har hatt i dag!! Rundt klokken 11 stod vi klare til å gå opp til Djevelporten etter at Beate kjørte oss bort. Vi innså ganske fort etter å ha kommet til Lofoten at vi hadde hatt et svært logistikkproblem hadde det ikke vært for pappa og Beate.

 

Turen opp var ganske variert med trapper, steinrøys, gjørme, litt klatring og små trebroer. Jeg liker best slik som det jeg, hvor det er variert! På veien opp stoppet vi på et platå for å spise lunsj og da vi kom på toppen spiste jeg sjokoladen min. Det må man jo ha med på tur! Det var også skikkelig stilig å se Djevelporten og jeg er så glad for at jeg turte å gå opp!

 

 

 

 

 

 

 

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER