SOPOT, STRAND OG SHOPPING

God kveld, god kveld! Nå, hva har egentlig vi drevet på med i dag? Etter frokost tuslet vi bortover elven med plan om å ta båt til Sopot. Været har holdt seg godt over 30 varmegrader i dag, så en båttur i varmen hadde vært digg! Uheldigvis mistet vi båten med to minutter, så derfor bestemte vi oss for å heller ta taxi. Alternativet var å vente i flere timer på ny båt og deeeet gadd vi ikke. Så da ankom vi Sopot og vi var ikke de eneste som hadde planer om å dra på stranden i dag, for å si det sånn! Stranden var smekk full, men er det noe rart når det er en så fin strand og været var som det var?

Etter noen timer på stranden tok Andreas, broren min, stebroren min og jeg taxi til det store kjøpesenteret som ligger i utkanten av Gdansk. Der fikk vi i oss litt lunsj og herlighet, det jeg spiste var såååå godt! Jeg snakket om det i flere timer etterpå liksom… Når det kom til shopping ble det ikke særlig mye. To butikker og guttene ville tilbake til hotellet, så da ble det jo slik. Heldigvis fant jeg noen fine ting i den ene butikken, så innkjøp skal dere få se en av dagene. 

Når det kommer til ukens video så kommer den ut i morgen eller på tirsdag. Grunnen til det er at jeg ikke får filmet den før i morgen. Denne ukens video blir nemlig ekstra spennende, for jeg skal gjennomgå en ganske så stor make over og dere skal selvfølgelig bli tatt med på det! Noen som lurer på hva jeg skal gjøre? Gjett gjerne, det hadde vært morsomt å høre hva dere tror! Det er iallfall tre forskjellige ting jeg skal gjøre.


Nyter en kald lemonade i varmen, nam!

 

Hvordan har din dag vært?

 

 

//Elise Amanda

HAMPTON BY HILTON

I dag ble det et veldig sent første blogginnlegg, nettopp fordi vi har vært på farten i hele dag. Nøyaktig hva vi har gjort kommer jeg tilbake til i et nytt blogginnlegg senere i dag. Jeg kan legge til at jeg er relativt sliten siden jeg bare fikk to timer med søvn i natt, samtidig er formen overraskende god til å være dagen derpå og kun ha sovet så lite. Akkurat nå er de andre i familien på vei ut for å spise middag, men jeg ligger i sengen da jeg har vondt i magen. Krysser fingrene for at det bedrer seg snart så jeg kan komme etter!

Men herlighet, er det ikke fint her!? Jeg fikk helt hakeslepp da vi ankom hotellet i går! Og dere ser den ene veggen som er veldig lys? Hele den veggen er dekket av vindu og det gir et så nydelig lys inn på rommet! Bare synd at vi ikke har utsikt annet enn til en hotellgang som ligger på andre siden hehe. Det er jo selvfølgelig et lite uteområde i midten der altså, men det er nok laget bare for at man skal kunne ha vinduer, om det gir mening? Uansett, dette hotellet er virkelig tipp topp!

 

 

 

 

 

 

Var det ikke fint her?

//Elise Amanda

ANKOMMET POLEN OG NÅ SKAL VI UT!

Flyturen gikk heldigvis bedre enn forventet! Da vi ankom hotellet pakket vi ut og woooow hotellrommet er såååå fint! Det tenkte jeg å vise dere i morgen. Etter at vi pakket ut og hadde hevet i oss noe lett mat, tok vi turen ut i gågaten for å møte de andre. Så da tok vi noe å drikke sammen og fikk skravlet litt. Jeg skiftet faktisk antrekk før vi gikk ut, mens de fleste andre ordner seg nå heheh. Om bare 5 minutter skal vi møtes nede i resepsjonen for å gå ut til middag sammen, vi har nemlig reservert bord. Det må man jo nesten gjøre når man er 14 (!!) stykker på tur sammen haha.

Dere får høre mye mer fra meg i morgen. Da skal vi forhåpentligvis på stranda og senere til et shoppingsenter. Så skal dere jo få se bilder av hotellrommet også. Jeg har kost meg masse til nå og håper at jeg gjør det videre på ferien også! Men nå må jeg løpe, for vi skal straks være nede i resepsjonen! Jumpsuit’en er forresten mye mer vinrød-rosa i virkeligheten.

 

 

Har du vært i Gdansk før? Hva synes du om antrekket?

 

 

 

//Elise Amanda

SNART GÅR FLYET!

Oioioi, dette må bli et raskt innlegg! Nå sitter vi inne på gate og venter på at de skal åpne døren så vi kan gå inn på flyet. Jeg må si at vi faktisk er svært organiserte til å være hele 14 mennesker på tur sammen! Jeg krysser virkelig fingrene for at min venstre trommehinne ikke sprekker på flyturen (jeg har en skade i det øret som ofte har ført til sprukket trommehimme). I morgen er det meldt hele 32 varmegrader og sol i Gdansk, så jeg håper vi får tatt oss en tur på stranda! Men nå må jeg klappe sammen MacBook’en, for nå skal vi straks boarde flyet!! Dere hører fra meg i kveld!

Jeg fikk forresten mami til å ta noen antrekksbilder av meg på flyplassen hih. Så her får dere dagens antrekk!

 

 

 

 

 

Hva synes du om antrekket?

 

 

//Elise Amanda

EN BUKSE FULL AV BLOMSTER

Først og frem må jeg si noe, så dere ikke tror at det har klikket totalt for meg: dette antrekket er ikke fra i dag altså. Hadde jeg hatt på meg dette i dag hadde jeg nok smeltet bort. Antrekket er derimot fra her om dagen, men jeg fikk aldri postet det. Dette hadde jeg faktisk også på meg på vei hjem fra Sverige da Anniken og jeg var der for noen uker siden, men vi tok aldri noen bilder av det. Selv om alt bortsett fra buksa er helt svart synes jeg ikke at det ble kjedelig, da buksa gjør så mye for seg selv.

 

 

Kvelden i dag går forresten med til å pakke og gjøre klart litt ting her hjemme, for i morgen drar vi på ferie! Jeg gleder meg skikkelig til å dra og jeg regner med at det blir vanskelig å sove i natt, sånn er det bestandig for meg når jeg skal ut på reise hehe. Selv om jeg har fått gjort en god del i dag er det ennå mye som gjenstår. Oppvaskmaskinen må tømmes og det vi har brukt i dag må vaskes, alt av søppel må bæres ut, det må ryddes litt her og ikke minst så må vi få pakket ferdig. Pappa er heldigvis så grei at han stiller opp som kattebarnevakt mens vi er bortreist, så jentene kommer til å ha det bra!

 

 

 

 

Hva synes du om antrekket?

 

 

 

//Elise Amanda

PRIDE I LARVIK – “LOVE IS A TERRIBLE THING TO HATE”

I dag, for første gang, ble Pride arrangert i Larvik! Tenkt det, hele torget var fult av mennesker og det var så godt å se at så mange møtte opp! Det var et nydelig arrangement på torget før det var tid for å gå i parade. I paraden var det god stemning, masse farger og god energi, det var så gøy å gå i! I tillegg var det gøy å endelig få bli med å feire Pride! En eller annen gang i går bestemte jeg meg for å lage et lite arrangement for Larvik og Sandefjord Unge Venstre, så i dag var vi seks stykker som gikk sammen og tok en is etterpå mens vi reflekterte litt rundt viktigheten av Pride.

 

Da jeg kom hjem fra spiseenheten i dag hadde Caroline allerede kommet hit, så da lagde vi middag for så å sette i gang med å lage plakater til å ha med i paraden. Litt stress ble det med dårlig tid og litt mangel på maling (vi fant mer etterhvert altså). Å lage plakater tok mye lenger tid enn hva vi trodde, men resultatet ble bra med tanke på hvor fort vi jobbet! På vei til torget så vi ut som de vandrende reklameplakatene haha.

Jeg håper og tror at dette blir gjentatt neste år! Stor applaus til de som var med å arrangere, for det var virkelig vellykket! Takk til alle som gikk og alle som stod på siden for å heie på også! Gledelig Pride!

 

 

 

 

Har du feiret Pride i år?

 

//Elise Amanda

Å DRA PÅ FERIE MED SPISEFORSTYRRELSEN

Dessverre er det ikke slik at spiseforstyrrelsen tar ferie selv om man selv har ferie. Dette har jeg smertelig erfart flere ganger. Jeg skulle så ønske at jeg i det minste kunne få en uke på sommeren fri for spiseforstyrrede handlinger og spiseforstyrrede tanker, men slik fungerer det rett og slett ikke. Shortsen pakkes ned i kofferten, det samme gjør spiseforstyrrelsen. Ufrivillig, vel og merke. Åh hva skulle jeg ikke ha gjort for å få en ferie hvor jeg virkelig har fri!?

På ferier har de fleste andre matrutiner enn hva man har i hverdagen, noe som stresser meg veldig mye. Ferier hvor vi har spist buffe har dessverre aldri gått bra og jeg husker så alt for godt vonde hendelser med det. Som da vi var i Tyrkia hvor jeg var på toalettet for å kaste opp etter å ha overspist, plutselig kommer det ei ung dame inn på toalettet som trodde jeg var syk. Hun var så snill og god og ønsket virkelig å gjøre noe for meg, men jeg klarte ikke være takknemlig tilbake til henne. Stakars dame, hun fortjente virkelig ikke det. Så ja, hver kveld der var jo reine bulimifesten, men jeg prøvde så godt jeg kunne å ikke la det påvirke hele resten av ferien. Det gikk til en (liten) viss grad. Dette er bare ett eksempel av hundrevis, men jeg velger å la det holde med dette ene eksempelet.

Tårer og grineanfall er heller ikke uvanlig fra min side dersom det blir endringer i planene, åh, det takler jeg så alt for dårlig. Som jeg har nevnt tidligere er jeg svært avhengig av faste rutiner for å prøve å holde bulimien i sjakk. Så grining over at vi går senere til middag enn planlagt, grining over at maten jeg fikk ikke var helt slik som jeg bestilte, grining fordi jeg føler meg så fæl og for stor til å være meg, grining over kommentarer fra noen andre, hyling fordi ikke alle kan/vil føye seg etter sånn jeg (spiseforstyrrelsen) vil ha det eller grining fordi jeg lot bulimien ta kontroll. Så joda, man kan trygt si at spiseforstyrrelsen ikke tar ferie, for å si det sånn. Men jeg skulle så ønske at den gjorde.

Jeg velger å skrive dette innlegget nå som mange drar på ferie. Kanskje det bidrar det til at noen forstår at man ikke bare kan ta fri fra en spiseforstyrrelse eller kanskje det bidrar til at dere som er syke ikke føler dere så alene. Når det kommet til råd angående å dra på ferie når man er syk er mitt aller beste tips å ta en god prat i forveien med de man skal reise med, det kan være til stor hjelp. Litt planlegging kan også være alfa og omega, for selv om de du drar med kanskje spiser tre måltider i løpet av ferien betyr det ikke at ikke du for eksempel kan spise fire måltider + mellommåltider. Jeg håper iallfall at alle får en så fin som mulig ferie, syk eller frisk. Det er sommer og jeg håper at det kan nytes<3 Stor klem til dere alle som kjenner dere igjen og alle dere som er pårørende, jeg tenker på dere<3

 

Har du noen tanker rundt dette?

 

//Elise Amanda

TILBAKE TIL GODE RUTINER

Denne våren var jeg utrolig flink til å tøye og ikke minst til å prioritere å tøye, men så glapp det etter at jeg kom hjem igjen. Slik har det ofte vært før: jeg er flink en periode og så stopper det helt opp. Men denne gangen skal det ikke bli slik, for jeg vil virkelig bli mykere og ikke minst vil jeg ikke miste progresjonen min! Så siden været tillatte det i dag kjørte jeg i gang med litt tøying ute på plenen. Siden jeg hadde såpass mykt underlag fikk jeg prøvd meg på litt akrobatikk også, men det gikk ikke så bra haha. Jeg slo meg heldigvis ikke da.

 

 

Litt stivere har jeg da blitt, men ikke så veldig merkbart mye. Jeg håper (skal) være helt nede i spagaten i løpet av sommeren. Det har jeg vel hatt som mål x antall somre siden jeg gikk på barneskolen, men nå dere, nå skal jeg! Gode rutiner er så vittig for meg og det er viktig for at tilfriskningen min skal gå bedre, så at jeg er tilbake til gode rutiner når det kommer til tøying er godt! Fra og med nå er det tilbake til tøying ca 3 dager i uken, så får vi se hvor myk jeg blir!

 

 

Pleier du å tøye og er du noe myk?

 

//Elise Amanda

HVOR LANGT HAR JEG KOMMET PÅ GENSEREN?

For en stund siden var jeg gal nok til å begi meg ut på å strikke en genser. Tidligere strikkeerfaringer har vært svært begrenset, jeg har strikket skjerf, kluter og votter.. that’s it. Kunnskapen var derfor ikke stor da jeg satte i gang med dette, men jaggu meg begynner det faktisk å ligne på en genser! Stolt kan jeg si at jeg har gjort alt helt selv, så denne genseren gleder jeg meg til å bære! Nå tar det nok enda litt tid før det blir ferdig, jeg har tross alt begynt på den aller vanskeligste biten nå og den vanskelige biten skal strikkes i både en lyselilla og en burgunderrød stripe. Målet er å bli ferdig før august!

Jeg ville egentlig bare gi dere en oppdatering på hvor langt jeg har kommet på genseren. Dette tok mye lenger tid enn hva jeg hadde trodd, men det. positive med det er at da tar det lenger tid før jeg kan begynne på neste prosjekt. Garn er temmelig dyrt, så strikking er ikke akkurat en billig hobby. Men jeg koser meg med det og det er en svært god måte å avlede meg selv på og det har hjulpet meg en del i stressende situasjoner.

Hva neste prosjekt blir har jeg ikke bestemt meg for enda, det finnes jo så mange fine oppskrifter der ute! Men enn så lenge holder jeg på med denne og jeg gleder meg til å vise dere den når den er ferdig!

 

Tror du den blir fin? Har du strikket genser før?

 

 

//Elise Amanda

STRAND OG GRILLING + EN KJIP KVELD

God kveld, jeg håper dere har hatt en fin dag? Min dag har blant annet bestått av å være på stranda noen timer med Nora før vi ruslet hjem til meg. På veien hjem gikk vi forbi noen utrolig fine roser, disse rosene har jeg faktisk beundret hver gang jeg har gått forbi, de er så himla vakre! Så da måtte det nesten knipses noen bilder sammen med dem hehe. På vei hjem tuslet vi også innom matbutikken for å kjøpe litt grillmat da grilling stod på planen. Så grilling ble det og det ble en kjempefin dag sammen med Nora! Det ble også litt action da den ene katten klarte høyt opp i et tre hos naboen, men heldigvis gikk det bra!

 

Og her.. her kunne jeg ha valgt å avslutte innlegget. Men jeg vil ikke at recovery skal rosemales fordi det ikke er en dans på roser å være i. Kvelden min gikk dårlig og jeg overga meg til bulimien. Igjen. Sint og skuffet over meg selv. Hvorfor, hvorfor måtte jeg ty til dette? I tillegg gikk det ikke så bra, om man kan si det sånn. Og jeg har veiing på spiseenheten i morgen, noe som er angstfylt nok fra før av. Men nå må jeg møte opp med en så alt for full mage i tillegg. Så dårlig gikk det i kveld. Magen er så full at det verker og angsten har lagt sine skarpe klør rundt meg og prøver å riste meg i fillebiter. Heldigvis er det en ny mulighet for friskere valg i morgen. Nå håper jeg bare at sovemedisinene snart kicker inn, for dette følelseskaoset er uutholdelig.

 

Hva har du gjort i dag?

 

 

//Elise Amanda