WHAT I GOT

God kveld/natt! Formen min er ikke helt på topp, men bortsett fra litt hosting og en litt vel spesiell stemme er den egentlig ganske grei. Jeg smalt sammen en video i dag før jeg ryddet bort gavene og først etter den var publisert og gavene ryddet vekk la jeg merke til at fokuset ikke var helt på plass + at jeg hadde fått med en del rot i bakgrunnen. Jaja. Fokuset er ironisk nok fint på gavene hehe. Jeg setter så utrolig stor pris på det jeg har fått og denne videoen er ikke for å skryte. Jeg synes selv det er utrolig morsomt å se slike videoen på youtube og jeg har vel sett på det noen timer i dag.. Julen handler jo for min del mest om hyggen rundt familie, forventningene og spenningen i tiden før og ikke minst magien. Åh som jeg elsker jul!

Jeg begynte å lage en julaften-vlog, men sluttet å vlogge utover dagen. Helt ærlig så var grunnen flere gråteanfall fra min side. Jeg vurderer å redigere sammen det jeg filmet + filme en litt forklarende del. Julaften er min absolutte favorittdag i hele året, men julaften og spiseforstyrrelse går dessverre ikke alltid så bra sammen. Jeg tenker at flere kan ha nytte at jeg snakker litt rundt dette, men vi får se hva det blir til. Jeg håper dere i alle fall liker videoen under her:)

-Elise Amanda

GOD JUL

God jul!

Jeg håper alle som feirer får en fin feiring i dag! Varme tanker går til dere som av forskjellige grunner synes julaften er en vanskelig dag <3 

Dagen startet med at jeg stod opp grytidlig for å rydde og dusje litt før julemorgen. Jeg ble skikkelig overrasket da jeg så det var Nissa og Elisabeth som var verter, åhh så gode barndomsminner! Jeg har vært hos mormor og besse en tur på julelunsj med familien og som vanlig var det sååå mye god mat! Jeg forstår ikke at de orker. Først ha hele gjengen på julelunsj med masse hjemmelaget mat og så senere på kvelden hele gjengen tilbake for middag og feiring! Jeg håper likevel de orker det i noen år til, det er en så fin juletradisjon. Lillebroren min ble med til oss etter lunjsen og han skal overnatte her til i morgen. Det eneste som er litt kjipt er at Andreas og lillebroren min rotter seg litt sammen. Jeg er jo tidenes julemenneske og har sunget julesanger for full hals med min kråkestemme, men så fikk jeg streng beskjed fra de begge to om å tie still haha. Under her ser dere antrekket jeg hadde på meg på julelunjsen. Litt synd at snøen forsvant lille julaften, men sånn er det bare. Genseren fikk jeg i julegave av Andreas. Den falt veldig i smak! Vi åpnet nemlig gavene fra hverandre istad.

-Elise Amanda

CHRISTMAS LOOKBOOK

Kvelden før kvelden, dere! Åh jeg gleder meg til i morgen! Formen er heldigvis litt bedre i dag og jeg fikk levert de siste julegavene også. Eller rettere sagt: mamma leverte de for meg hehe. Besse er også hjemme fra sykehuset, så jeg er mildt sagt lettet, da blir det julefeiring på han også i år. Nå er det ikke lenge til “kvelden før kvelden” starter på NRK heller og det skal vi få med oss. Selv om jeg ikke har den ekstremt magiske julefølelsen jeg hadde som barn, så er den ikke helt borte. Det at jeg skal feire jul hos besteforeldrene mine i år hjelper nok en del på det. Nå skal jeg krype en tur ned på butikken (kanskje ikke krype, men formen er som sagt ikke på topp) for å kjøpe inn det siste vi trenger mens butikkene er stengt. Jeg håper dere liker videoen under forresten! God jul!
 

-Elise Amanda

WINTER WONDERLAND

God kveld! Tenk at nå er det kun 2 dager igjen til jul! Desember har flydd avgårde, samtidig som det føles ut som det er evigheter siden vi hadde juleforestilling med danseskolen. I dag er jeg syk og jeg krysser virkelig fingrene for at jeg er bedre til julaften. Bihulene, halsen, kroppen og hodet verker og jeg har feber. Det er veldig typisk meg å bli syk så nærme jul. Når var jeg ikke det liksom? Så jeg er litt vandt med det haha. Bestefaren min falt i skogen i går og ble sendt til sykehuset med ambulanse. Det er heldigvis mest sannsynlig ikke brudd i hoften hans, men han har ganske vondt. Jeg krysser fingrene for at han får komme hjem i kveld. Julaften hadde ikke blitt det samme uten han.

Jeg har forresten slengt sammen en video med antrekk til dere 🙂 Videoen finner du ved å klikke HER. Håper den faller i smak! 

-Elise Amanda

DIY JULESNACKS & PYNT

Tenk at nå er det kun noen få dager igjen til jul! Åh, jeg gleder meg skikkelig! Ekstra fint er det at i år skal vi endelig feire jul hos mormor og besse igjen. Det er et eller annet med julefeiringen hos dem, jeg får liksom ikke helt følelsen av jul uten. Andreas og jeg bor faktisk kun to hus bortenfor dem og jeg er så glad for å ha dem i nærheten. Jeg tror jeg har et mye tettere bånd til dem enn hva andre på min alder har til besteforeldrene sine. På torsdag bakte lillebroren min og jeg pepperkaker hos dem og pyntet pepperkake hus, det var sååå koselig! En veldig fin tradisjon. Mormor spurte i slutten av november om vi ville det i år heller eller om vi var blitt for gamle, men så lenge besteforeldrene mine orker blir det nok pepperkakebaking der hvert år haha. Man blir aldri for gammel til noe sånt. 
 
Mamma og stefaren min var så snille at de lot meg låne kjøkkenet deres en del timer i går. Resultatet ser dere under. Håper dere liker videoen!
 

-Elise Amanda

JEG GRÅT AV GLEDE

Det er helt sikkert mange som har fått med seg at det endelig blir en stor rusreform i Norge og jeg er så glad! En rusreform som fører til behandling fremfor straff, for hvorfor skal vi straffe noen som er syke? Avhengighet er en sykdom og endelig blir det tatt på alvor! Til dere som er veldig negative til dette kan dere søke opp Portugal sin ruspolitikk og se resultatene de har, et bevis på at det fungerer. 

Jeg er personlig glad for at det ikke er rusmidler jeg er avhengig av. Å være avhengig av noe som overstyrer livet ditt er ille nok i seg selv, men at man i tillegg skal gå rundt og være redd for å bli straffet for det blir helt feil. Jeg kan ikke en gang forestille meg hvor ille det er. 

? “Det er ikke fritt fram for narkotikakriminalitet. Men terskelen for straff flyttes. Dette kan frigjøre ressurser hos politiet, som kan gå hardere etter bakmenn, sier Wilkinson”

For hvem er det egentlig vi burde gå etter og bruke ressurser på? Er det han narkomane som sitter hjemme i leiligheten sin og ruser seg eller er det bakmennene? Er det de som er avhengige og ikke klarer å stoppe eller er det de som gjør andre avhengige? Svaret for min del er lett. Det er bakmennene. .

Ruspolitikk er en av tingene jeg brenner for. Ikke fordi jeg har vært rusavhengig, men fordi jeg har/er vært avhengig av mat. Jeg vet hvordan når noe i en er sterkere enn en selv. Jeg vet hvordan det er å føle seg maktesløs, hvordan det er å prøve å slutte uten å klare det, hvordan det er å la avhengigheten overkjøre det livet en ønsker å leve og ikke minst hvordan en avhengighet ødelegger livet til en selv og de rundt en. Heldigvis for meg er det ikke ulovlig. Heldigvis for meg er det slik at hvis jeg blir “tatt” med i en matrunde fører det kanskje til en samtale med psykologen, en ernæringsfysiolog eller en innleggelse for å få hjelp for det. Ikke får jeg bøter for det og ikke blir jeg satt i fengsel for det. Jeg får det jeg trenger: nemlig hjelp. 

“Du kan jo bare slutte å ruse deg” er det sikkert mange som har fått høre. Men tror du virkelig ikke, at om det hadde vært så lett, så hadde flertallet gjort det? For å slutte trenger de fleste hjelp og nå blir det lettere å få hjelp fremfor straff. Vi straffer ikke mennesker som har fått kols som følge av kreft. Så hvorfor i all verden skal vi straffe den narkomane som blir tatt med brukerdosen sin?

Jeg er så glad. Jeg gråter av glede. Og jeg er et veldig stolt Venstremedlem! 

-Elise Amanda

STREET LIGHTS

God kveld/natt, kall det hva du vil! Nå er danseforestillingene ferdig, det går så alt for fort! På scenen når vi skal ut fra applaus spilles alltid “julenissen kommer i kveld” og HVER gang smeller julestemningen min inn. Når den kommer på, ja da er det jul! Jeg skal også innrømme at det bestandig kommer mye følelser i sving da og jeg kjenner en plutselig følelse av ekstrem lykke. Så gråter jeg litt fordi alt er så fint. Hver gang. Litt sært kanskje, men sånn er nå det.

Nå skal vi se gårsdagens episode av farmen og så er det rett i seng. Jeg planlegger forresten noen spennende youtube-filmer nå med juletema, dere burde glede dere! Den ene har jeg startet å filme til og jeg regner med den blir ferdig i løpet av neste uke. Det kommer litt an på når jeg får smisket meg til å bli filmet hahah. Andreas og jeg var en tur i byen her om dagen for julegaveshopping, der kommer bildene under fra. Håper du får en god natt søvn. Natta!

-Elise Amanda

JULESTRESS

God kveld/natt! Det begynner å bli en stund siden sist kan man si! Nå skal jeg straks stupe ned i sengen, men jeg fikk så plutselig lyst til å oppdatere litt her først. Tenk at nå er det allerede første desember iiiii! Jeg er julemenneske til tusen så dette har jeg ventet lenge på! Andreas og jeg har også laget pakkekalender til hverandre (han er ikke ferdig ennå da haha) og den første luken var til Andreas. Han fikk en pakke med ullsokker av meg, noe han har ønsket seg og som han virkelig trengte! Jeg gleder meg til han skal åpne resten av lukene, jeg tror han blir kjempefornøyd! Jeg gikk litt over stokk og stein da jeg kjøpte inn til han, men jeg fant ting jeg følte var så midt i blinken!

Jeg hadde faktisk min første time hos privat psykolog i dag og jeg likte hun kjempegodt! Dette tror jeg blir vellykket og jeg ser allerede frem til neste time. Jeg er jo kjent for å surre litt med tall og selvfølgelig var jeg sikker på at timen startet en time etter den faktisk gjorde, men heldigvis stilte Besse opp og kjørte meg, så da ble jeg bare litt forsinket. Skolen i dag gikk også fort unna og så var det en liten tur hjem før jeg tok turen ned til Bølgen kulturhus. Vi har danseforestillinger for tiden og forestillingen i år er så bra!! Jeg tror det er noen få få få billetter igjen og siste dagen det er forestilling er på søndag, så jeg anbefaler de som har mulighet til å komme for å se! Dansen/nummeret jeg danser i heter forresten “julestress”. Hvis du vil se litt mer av hva vi gjør på dansingen så følg gjerne danseinstagrammen min @pirouetteinthe rain 🙂 Nå får jeg nesten komme meg i seng, det blir en lang dag i morgen med fagdag på skolen og så dansing. God natt! 

-Elise Amanda