Innkjøp fra Polen

Hei! Da jeg var i Polen så ble det selvfølgelig litt shopping på oss alle og nå tenkte jeg å vise dere hva jeg kjøpte. Selv om mat og drikke var ekstremt billig der nede så lå faktisk prisen på klær på omtrent det samme som i Norge. Litt billigere var det jo, men ikke noen ekstreme forskjeller. Jeg ble i alle fall veldig fornøyd med innkjøpene og jeg har også blitt flink til å heller kjøpe ting jeg virkelig vil ha fremfor å bare kjøpe fordi det var litt fint og billig. Da slipper jeg også at ting bare blir liggende å slenge i klesskapet 🙂 Egentlig så hadde jeg tenkt til å lage en innkjøpsvideo til dere eller vise alle plaggene på, men følte ikke helt for det i dag og må også beklage for litt dårlige bilder. Uansett, her er hva jeg kjøpte:

veske fra h&m


jumpsuit fra reserved – jumpsuit fra h&m


bukse fra miniklær – genser fra reserved – hårolje fra frisør – hårbånd fra h&m – snøkule og strikk fra random butikk – øredobber reserved – krem og tørrshampo fra rossmann – såpe fra TGR – singlett og t-skjorte fra sportsbutikk – løpejakke fra reserved

GDANSK PT. |

Hei! I går kveld kom vi hjem fra en helt super tur i Gdansk i Polen med familien. Mormor og Besse hadde som sagt 50 års bryllupsdag og på selve dagen dems som var på fredag gikk vi ut på en restaurant og ble der vel egentlig en god del timer. Etter restauranten ble det en tur opp på hotellrommet til tante og onkel før vi tok turen videre til hotellrommet til fetteren min, Lena og babyen deres. Kvelden ble veldig fin og besteforeldrene mine ble kjempeglade for gavene som var felles fra oss alle. Vi ble også en mye mer spleisa gjeng etter den turen! Men likevel så var det så utrolig godt å komme hjem til Andreas igjen, jeg savnet han faktisk så mye at det gjorde vondt. Det ble en veldig stor gjensynsglede for å si det sånn!

Lørdagen måtte vi sjekke ut av hotellrommet klokkem 12 og vi vandret litt rundt før vi til slutt satte nesen mot flyplassen. Det ble ikke noe blogging de to dagene da det var så utrolig mye annet som skjedde. Har dere forresten hørt om escaping game? Hvis dere er i nærheten av et sted som har det anbefaler jeg på det sterkeste å prøve det! Man blir låst inn i et rom og man får en viss tid på å prøve å komme seg ut ved å løse forskjellige koder og kodelåser som er gjemt i rommet.

Gdansk må være et av de mest sjarmerende stedene jeg har vært! Vi bodde i gamlebyen med brostener omtrent over alt, masse fine hus med utrolig mange detaljerte og fine detaljer og åh, hit må man bare reise en gang i løpet av livet! Men mer om Gdansk kommer jeg tilbake til senere, nå tenkte jeg først og fremst å vise dere det første bildedrysset derifra.

Fine hus i hovedgata.

Utenfor flyplassen på veien hjem.

Ved kanalen med tante, grandtante, Lena, Wiliam og babyen deres Bjørn Wiliam.


Lillesøsteren min.

Verdens beste mormor og besse.


onkel og lille Bjørn Wiliam.

Morgentrening

God morgen! Eller morgen og morgen, det er vel mere formiddag nå. Dagen min startet litt før klokken åtte for jeg løp rundt 3 km ute med mamma etterfulgt av noen sit ups, planke og push ups. Vi har jo bestilt frokostbuffet på hotellet til hver dag og etter løpeturen i dag var jeg faktisk skikkelig sulten! De hadde lovet å skaffe glutenfritt brød til i dag, men definisjonen deres av det var visst riskaker. Riskaker er jo omtrent bare luft så man skal ikke se bortifra at jeg spiser en frokost nummer to ute et sted om ikke så alt for lenge. Uansett var det deilig å starte også denne dagen med en løpetur og nå skal vi snart på stranda hvis solen bestemmer seg for å titte frem og været blir litt varmere.


S T R I P E R

God kveld fra Gdansk! Dagen i dag har egentlig gått i ett og startet med en joggetur med mamma på knappe tre kilometer. Jeg er jo vandt med å løpe på mølle og det er jo ikke til å stikke under en stol at det faktisk er mye tyngre å løpe ute. Rett etter joggeturen ble det en rask tur i dusjen etterfulgt av frokostbuffet på hotellet for så å dra til et stort kjøpesenter. Det tok litt tid å gå til togstasjonen og vi shoppet i.. tre-fire timer? Det ble en løpejakke, genseren under, en jumpsuit og noen sokker på meg. I morgen satser vi på fint vær så vi får tatt en tur på strander, så krysser fingrene!

Nå har vi nettopp kommet hjem etter middag som ble litt vel sent i dag også og fiskesuppen jeg spise var himmelsk! Mens vi ventet på maten knipset lillesøsteren min noen bilder av meg og buksa jeg har på meg låner jeg faktisk av henne. Synes stripete bukser er kjempekult og disse var utrolig behagelige i tillegg! Nå skal vi kose oss videre og så blir det kvelden. Viser noen flere bilder fra Gdansk i morgen, men akkurat nå vil jeg heller nyte ferien fremfor å sitte på dataen.

G D A N S K

Vet dere hva? Jeg tror at jeg aldri har vært så fornøyd med hårfargen min som det jeg er nå! Mamma har en fast frisør her nede som er veldig flink og det var henne vi var hos istad. Siden håret mitt ble ødelagt etter en frisør hjemme i Norge satte hendene sine i det så ville hun ikke farge eller stripe siden håret mitt er så ødelagt. Løsningen ble å tone håret og etter hun var ferdig har jeg bare smilt fra øre til øre. Hun fikk det NØYAKTIG den fargen jeg ville ha og egentlig har ønsket meg helt siden jeg bestemte meg for å bli blondine igjen. Fargen ser veldig naturlig ut og ikke minst så er den superfin! Bilde nummer to av meg gir forresten best inntrykk av hvordan fargen ser ut i virkeligheten.

For en liten stund siden kom vi hjem fra restaurant og det ble en litt tidlig kveld på meg. Jeg presisterte sikkert fem tusen ganger at maten måtte være helt glutenfri og at de ikke kunne bruke samme smør som de brukte til andre ting osv. Likevel klarte de å få gluten i maten min så nå ligger jeg her med skikkelig vondt i magen.. Kjipt altså! I morgen skal jeg opp og løpe en tur med mamma klokken åtte og deretter blir det frokostbuffet på hotellet etterfulgt av en tur til et stort shoppingsenter. Regnet har pøst ned i dag bortsett fra noen få opphold og bortsett fra fredag er det ikke meldt særlig fint, men vi skal da klare å kose oss selv om. Men nå må jeg nesten ta kvelden så god natt fra Polen. 

I never liked you anyway

Endelig er vi på plass på hotellrommet i Gdansk og wow det er et av de fineste hotellrommene jeg noen gang har vært på og jeg må definitivt få vist dere det! Vi ankom for en god del timer siden, satte fra oss bagasjen siden rommet ikke var klart og ruslet litt rundt i byen. Lunsjen ble en gigantisk skål med tykk yoghurt, masse friske bær og honning, nam! Ellers har vi tuslet litt rundt og blitt litt kjent og tatt turen innom en torghall. Nå skal mamma og jeg straks en tur til frisøren og jeg kan ikke vente med å bli kvitt det fæle gule håret som frisøren i Norge presterte å få det i forrige uke. Egentlig ville jeg farge og stripe, men de turte ikke å gjøre det siden håret er så ødelagt. Heldigvis skal håret mitt fint tåle å bli tonet, så det hjelper jo en del.

Jeg har også lært i dag at tynne hæler og brosteiner ikke er en god kombinasjon. Egentlig så vet jeg jo godt det fra før, jeg visste bare ikke at det er brosteiner over alt her. Byen er i alle fall fantastisk og jeg gleder meg til å se meg mere om i morgen. Under ser dere dagens antrekk.

P O L E N

Hei! Åh, nå er det ikke lenge til vi drar! Jeg er snart ferdig pakket og klokken seks drar jeg til besteforeldrene mine. Verdens beste besteforeldre har nemlig 50 års bryllupsdag denne uken! Tenk det da, 50 år er faktisk veldig lenge å holde sammen med et annet menneske. Så i morgen blir det å stå opp klokken 04.30 for så å dra til flyplassen og derfor sover jeg hos dem så det er håp for at jeg skal klare å stå opp. De tar med seg nærmeste familie til Gdansk i Polen og vi blir der frem til lørdag. Gleder meg så mye!

Andreas skal være barnevakt for kaninen og katten min, så jeg slipper vertfall å være bekymret for dem. Det er jo selvfølgelig kjipt å reise fra han, men jeg blir jo ikke borte så lenge og det er egentlig bare sunt å savne hverandre innimellom. Vi var jo på Rhodos i mai, så noe stor reise blir det ikke på oss i sommer. Likevel blir det noen dager på hytta + en campingtur på oss og selv om det kanskje ikke høres så veldig stort ut så blir det kjempekoselig! Ting er jo hva man gjør det til selv og vi trives jo i hverandres selskap og også ute i naturen, så hvorfor ikke?

Men nå må jeg nesten pakke ferdig, jeg er ekspert på å være treg til å pakke. Bestevenninna mi og faren hennes hadde til og med veddet om hvor langt jeg hadde kommet med pakkingen haha!

Noe jeg burde sjekke ut eller få med meg i Gdansk?

Oppskriftlørdag:veggisburger med rotgrønnsaker

God kveld! Nå sitter jeg nydusjet i sofaen med en varm kopp te etter å endelig være ferdig med å få ting på plass i leiligheten (bare noen få småting som mangler), kjempedeilig! Morgendagen blir brukt på å pakke og så ta turen til besteforeldrene mine, jeg drar jo til Polen med dem på tirsdag! Vi skal opp klokken 05.00 så derfor sover jeg over hos dem så det er litt større håp for at jeg klarer å stå opp haha. Er det noe jeg er dårlig på så er det å stå opp!

Jeg tenkte å dele en oppskrift på en middag som vi hadde i går, denne retten ble supergod! Bedre sent enn aldri vel? Fremgangsbilder blir det ikke denne gangen da dette er såpass lett å lage, selv om det tar litt tid. Aller først fant jeg en oppskrift på hamburgerbrød og bakte hamburgerbrød ut i fra denne, bare med glutenfritt mel. Nå er det veldig forskjellig å jobbe med vanlig mel og glutenfritt, så disse ble litt vel kompakte. Deretter kuttet jeg opp båteter i båter, gulrot, søtpotet og pastinakk og la dette i en ildfast form med masse olje, salt, pepper, 4 store hvitløksfedd og 1/2 rød chilli. Hvis jeg husker rett så stod dette i ovnen i ca 35 minutter på 225 grader. Mens det i ovnen var på sitt siste stekte jeg opp vegetarburgere. Vanligvis ville jeg nok hatt ost på burgerne, men det hadde vi ikke, så det ble løk. Uansett: Velbekomme!

Så maten god ut? Noe jeg burde sjekke ut i Gdansk?

Leiligheten min

 

Hei og god helg!♥ Det var blitt noen dager siden siste oppdatering nå for jeg har vært helt utbrent og sovet opp mot 15 timer hvert døgn i det siste. Jeg begynner å komme litt i form igjen nå heldigvis, men skal være litt forsiktig fremover og ikke ta meg vann over hodet. Siden sist har vi flyttet alt ut av leiligheten, bodd borte noen dager og så flyttet alt inn igjen. Litt av en jobb! Hvorfor? Jo de skulle nemlig fikse gulvet i leiligheten hvor jeg bor og herregud så fint det er nå! Ting begynner å komme på plass og selv om vi ikke har fått alt på plass igjen så tenkte jeg å vise noen sneakpeak-bilder til dere. Vi regner med å være ferdig innen i dag, men slikt tar jo faktisk tid, det blir jo som å flytte.

Jeg var også (dessverre) hos frisøren som ødela håret mitt for noen dager siden.. Jeg ba han om å farge det naturlig blondt og endte med gult og helt hvitt hår + hele håret var totalt ødelagt og mye av håret ble svidd av. Så jeg har kjørt på med tonnevis av hårkur og litt lillasjampo i toppen de siste dagene og endelig har ikke håret mitt konsistens som tørr saueull lenger. Så det var første og siste gang jeg farger håret hos frisør, tror jeg fortsetter med hjemmefarging jeg..


Alt det som står i vinduet av smykker osv skal stå på kommoden når vi får den på plass.

Og der kaninburet står skal kommoden stå. Kaninburet er veldig lite, men om dere ser etter så har det ikke noe tak. Det er fordi kaninen går fritt rundt som den vil, men går på do, sover og spiser i buret sitt. Han har forresten aldri gnagd på noe før, før i går kveld og de gikk jo selvfølgelig utover mobilladeren min.. Heldigvis gikk det bra med han og jeg skal få kjøpt meg ny lader i dag.

Planen for resten av dagen er å bli ferdig i leiligheten, handle, bake hamburgerbrød til middagen, trene og kanskje blogge litt mer da blogglysten er på topp! For ikke å glemme at jeg må skrive handleliste til Polen som jeg drar til om 3(!!!) dager, gleder meg!

Movie night

God kveld! Nå er helgen over, men det kommer jeg ikke til å merke særlig på siden jeg nå har sommerferie, endelig!! Vi bestemte oss for å ta en dag hvor vi bare slapper av så det har ikke skjedd så veldig mye i dag og det er egentlig veldig greit med sånne dager også. Det vil si at det ble take away pizza til middag og eneste turen jeg har vært ute i dag var en tur på bensinstasjonen for å kjøpe litt potetgull og smågodt, her blir det nemlig filmkveld! Planen var egentlig å dra på kino, men vi fant ut at vi heller ville se film hjemme. Jeg er sterkere tilbake i morgen hvor jeg blant annet kommer til å skrive litt om treningsrutinene mine, så klikk dere gjerne inn hit da:)


@eliseamandan

Filmtips?