COLOR FANTASY DAY 1

God formiddag fra Tyskland! Eller Tyskland og Tyskland.. det er jo ikke lov til å gå i land på grunn av COVID-19, men teknisk sett befinner vi oss i Tyskland i øyeblikket. Båten har akkurat lagt fra kai og nå har vi satt kursen mot Norge igjen. Gårsdagen ble en rolig, men fin dag. Vi tok bussen innover til Oslo klokken 11, men vi fikk gå ombord først klokken 13.30. Vi måtte gå ombord i puljer og de er ekstremt nøye med smittevernsregler her. Det er få folk på båten, det er begrensninger over alt og mange tiltak er satt inn. Heldigvis går det an å kose seg selvom.

Da vi la fra kai satt vi oppe i loungen med en drink (dette er så tradisjon hehe) og så på at vi kjørte ut. Strikketøyet var også med og vi bestilte nachos til lunsj. Ellers har vi fått handlet litt i tax free, sett på show og tatt en drink på puben. Middagen tok vi med på rommet og jeg så til min store glede at de har fått sushi her, så dere trenger ikke en gang gjette hva min middag ble! Kvelden ble avsluttet på rommet hvor vi så på TV og nå er vi altså godt i gang med dag nummer to (noe jeg forteller mer om siden). Håper resten av turen blir fin!

 

 

 

 

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

OPPSKRIFT: VEGETARNACHOS PÅ 1-2-3!

God søndag! Nå sitter jeg godt plassert i sofaen til Mona, nydusjet og mett. Vi bestilte pizza til middag og den var skikkelig god! Det er så godt å være frisk nok til å klare å spise pizza uten å la det gå over til overspising og oppkast. Nå er det ikke noe galt med pizza, men pizza har bestandig vært en triggende matrett for meg. Mens smågodt for eksempel har vært trygt, så det er helt forskjellig hva som er vanskelig og lett for den enkelte. Jeg ville bare påpeke det. Poenget mitt var altså at man kan bli bedre og matvarer som er vanskelig for den enkelte kan bli lettere med tiden. Jeg trodde at jeg måtte unngå visse typer mat resten av livet for å holde bulimien i sjakk, men så feil kan man ta (heldigvis!).

Tilbake til enda en oppskrift: nachos! Denne retten er såååå god, superlett å lage og ikke spesielt dyr heller. Vi spiste den for litt siden, men jeg har bare glemt å dele oppskriften med dere. Denne retten er perfekt helgekos eller om man bare vil ha en rask rett i hverdagen.

Du trenger: 1 boks kidneybønner • 1 pose nachos • ost • avokado • salt • pepper • 1 fedd hvitløk • en pose tacokrydder • salsa • rømme

Slik gjør du:
•Forvarm ovnen til 200 grader. Skyll bønnene og stek dem i en stekepanne på medium varme. Tilsett litt vann og mos ca 3/4 av bønnene med en gaffel. Bland inn tacokrydder og la det steke til det har blitt en tykk masse.

•Putt nachos i en form eller på et stekebrett dekket med bakepapir. Bruk en skje til å fordele bønneblandingen utover. Dekk så med ost du river selv eller bruk ferdigrevet. Selv synes jeg ordentlig ost er best og det brukte vi. Stek i ovnen til osten er smeltet slik du liker den.

•Mos en avokado, smak til med salt og pepper. Finhakk 1 hvitløksfedd og bland i. Tilsett gjerne noen dråper lime også om du har.

•Så er det bare å servere nachos med rømme, salsa og guacamole. Velbekomme!

 

Så det godt ut?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

DETTE HAR SKJEDD SIDEN SIST

Det begynner å bli noen dager siden min siste oppdatering, så jeg tenkte å fortelle dere litt om hva som har skjedd siden sist. Jeg har rett og slett hatt 0 motivasjon for bloggen og overskuddet mitt har gått til helt andre ting. Det er i grunn fint når det er sånn, at jeg heller har fine ting i livet å bruke overskuddet mitt på fremfor bloggen.

I tillegg til det jeg forteller om under her har jeg også danset, for jeg går på et sommerkurs som varer over tre onsdager. Neste onsdag er dessverre siste gang, men jeg får bare glede meg til oppstart til høsten! Og i dag skal jeg en tur til Vibeke sammen med Celine, så det blir hyggelig!

Vi har kjøpt nye blomster til å ha ute

Jeg har drukket mye smoothies

Blomstene har blitt plantet ute

Pus synes at blomstene var veldig fine og spennende å lukte på

Jeg har spist lunsj ute (smoothie + salat)

De har såååå god mat på Hungry Heart! 

Og jeg har strikket sammen med Therese

 

Hva har du gjort i det siste?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

OPPSKRIFT: SQUASHLASAGNE

Enda en ny oppskrift på bloggen min, gitt. Jeg vet ikke om det er så veldig interessant med oppskrifter da det ikke har vært så stor respons på det, men jeg er veldig glad i å lage mat så da blir det sånn hehe. Jeg håper også at det kan inspirere noen til å teste ut en vegetarisk middag eller to! Spesielt siden rettene jeg lager er veldig smakfulle, lette å like og lette å lage. Ikke inneholder de noen fancy ingredienser heller. Det kommer nok to til oppskrifter denne uken forresten, så om dere er interessert får dere følge med.

Squashlasagne kan lages på veldig mange måter, men hovedpoenget er jo at man bytter ut lasagneplater med squash. Det blir en litt friskere rett og så er den også naturlig glutenfri. Hva slags grønnsaker man liker å ha i må man prøve seg litt frem på, men under her deler jeg hvordan jeg lagde den her om dagen og den ble skikkelig god! Husk å beregne mye mer pr person enn man gjør ved vanlig lasagne, da squashlasagne ikke er så mektig. Andreas og jeg spiste nesten opp hele denne her til en middag.

Du trenger: 1 squash • 2 stangselleristilker • 1 stor løk • 1 stor gulrot • 1 boks linser • to bokser hakka tomat • ost • hvitløk • chili

• Høvle squashen i tynne skiver ved hjelp av for eksempel ostehøvel. Stek alle skivene (ca tre skiver om gangen) i en stekepanne på begge sider. Dette er for å få ut vann og gi de en liten stekeskorpe. Legg så squashskivene til side.

• Stek finhakket løk i litt olje. Når løken er blank tilsetter du 1 stor raspet gulrot, finhakket hvitløk, stangselleri skåret i skiver, skylte linser og finhakket chili. La denne steke sammen til stangsellerien er mør. Tilsett deretter to esker/bokser med hakket tomat og smak deg frem med salt og pepper. La det koke inn litt.

• Legg så saus/”gryte” og squashskiver lagvis. Begynn og avslutt med sausen. Topp så med skivet eller revet ost (vi brukte skivet) og stek i ovnen. Vi stekte på ca 200 grader frem til osten er smeltet slik jeg liker den. Hvor lenge du lar den stå kommer altså an på hvordan du vil ha osten.

• Ta lasagnen ut og la den hvile i ca 5 minutter før man begynner å spise. Vel bekomme!

ps: vi hadde ikke linser hjemme, så vi brukte vegetarpølse i. Det funker også, men jeg synes at det smaker best med linser eller vegetarfarse.

Har du prøvd å lage squashlasagne før?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

SØNDAG, REGNVÆR OG CAFÈ

Hva skjedde med sommerværet? I går snudde det plutselig og i hele Larvik bøttet det ned. Heldigvis er været bedre i dag og det er for det meste duskregn. På søndager er det ikke særlig mye åpent her i Larvik, men Sanden var heldigvis åpen så vi bestemte oss for å ta turen ned dit. Det ble blant annet en nydelig kopp kaffe mocca på oss begge. Vi tok faktisk med hver vår laptop ned også, så vi har fått blogget begge to. Yes, dere leste riktig, Mona har oppdatert bloggen! Hvis dere vil sjekke den ut så klikk HER.

Nå står hjemmelaget pizza i ovnen som vi skal ha til middag. Bunn, saus.. alt er laget fra bunn. Pizza er en veldig stor trigger for meg, men jeg skal prøve meg på det. Man blir jo aldri bedre om man ikke utfordrer seg, eller hva?

 

 

 

 

Har dere hatt en fin dag?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

OPPSKRIFT: SØTPOTETSUPPE

Haha, denne suppa ser jo ikke appetittelig ut overhodet, men den er himla god! Jeg elsker tykk suppe, så denne her ble nesten som en puré. Hvis man vil ha et litt tynnere og mer normal konsistens/tykkelse så tilsetter man rett og slett mer vann. Egentlig pleier jeg å bruke kokosmelk eller fløte i denne, men det hadde vi ikke så da ble det Creme Fraiche. Uheldigvis tilsatte jeg den før suppen hadde kjølt seg nok ned, så den ble skilt. Den smakte iallfall like godt og siden den bare var til Andreas og meg gikk det bra.

Vi hadde denne suppen her om dagen og jeg fulgte som vanlig ingen oppskrift (er ikke så fan av det gitt), så jeg skal prøve å gjengi så godt jeg husker.

Til to personer: 1/2 søtpotet • 1 potet • 2 store gulrøtter • 1 buljongterning • 2 hvitløksfedd • 1/4-1/2 chili (kommer an på hvor sterk suppe du ønsker) • 1/2 boks kokosmelk • vann

Slik gjør du: fyll en kjele med vann og buljong, la det koke opp. Når vannet koker putter du i søtpotet, potet og gulrøtter skjært i terninger. Finhakk hvitløk og chili og da det i også. Angående vann så har jeg ikke noe fast mål, men fyll til det dekker grønnsakene og så dobbelt så mye så tror jeg det skal bli bra.

Når grønnsakene er møre kjører du en stavmikser nedi suppa. Vi har ikke stavmikser, så her gikk hele suppe i en smoothiemaskin og så tilbake til kjelen igjen haha. Deretter tilsetter du 1/2 boks kokosmelk og lar suppa koke opp. Ønsker du en tynnere suppe tilsetter du mer vann, ønsker du en tykkere reduserer du den ved å koke den inn.

Så er det bare å nyte en god og kremet suppe med gode smaker! Server gjerne brød med smør til, det gjorde vi!

Ps: vil dere ha en mer krydret smak på suppa så er det supergodt å tilsette gurkemeie og ingefær også.

 

Er du glad i suppe?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

SVAR PÅ SPØRSMÅL + BESTILLING AV FERIE

God kveld! Mona og jeg så en episode av hundepatruljen og det var første gang jeg hadde sett det. Men herlighet så spennende det er! Så nå har vi et lite maraton med episoder hehe. Jeg tror vi ser på episode nummer fem eller noe nå? Hvis dere ikke har sett den serien anbefaler jeg dere å sjekke den ut. Noe annet vi har gjort i dag er å bestille tur til Tyskland! Eller: Tyskland og Tyskland. En tur med Kielferja blir mer riktig å si, for man har ikke lov til å gå i land. Jeg synes det er bra at de har fått til en slik ordning, for det betyr at man kan reise uten å utsette seg selv eller andre for fare og det fører til mindre permitteringer blant de ansatte.

Det er forresten litt artig hvor stor variasjon det er i mengden spørsmål. Noen ganger kommer det inn en så stor mengde at jeg må dele det opp til flere innlegg og andre ganger kommer det inn få. Denne uken kom det inn få, men jeg skal jo selvfølgelig svare på dem likevel:)

Hva er du mest stolt av ved deg selv? Åh, dette var et fint spørsmål! Kanskje det at jeg klarer å reise meg opp igjen når jeg faller, at jeg ikke gir meg og at jeg har klart å få et så godt nettverk av fine mennesker i livet mitt.

Hvordan er det å være hjemme igjen? Går det bra ift SF? Det er rart og det er godt. Spesielt godt er det å bo med Andreas og kattene igjen, kunne sove i min egen seng, ha et privatliv og kunne spise vanlig mat aka ikke sykehusmat. Det går veldig mye bedre ift SF! Jeg spiser fire regelmessige måltider hver dag og det er svært sjeldent jeg overspiser og kaster opp. Men det er tøft, jeg skal innrømme det. Spesielt tøft er det med kropp og vekt for tiden.

Hva er det beste du lærte på RASP? Hm, det tror jeg nok er å klare å håndtere en følelse av å være mett. Det er noe jeg har slitt veldig med og resultatet da har blitt overspising og oppkast. Nå håndterer jeg det mye bedre og jeg er ikke like redd for volum på måltidene lenger. Noe jeg også har lært er å bli flinkere til å stå i følelsene. Det er egentlig ganske mye, men dette var de to tingene som dukket opp først.

Hva er det verste med å gå opp i vekt? Hm, jeg vet ikke helt hvordan jeg skal forklare det. Det føles ut som om hele hodet bare klikker. Jeg vet jo så inderlig godt at det er lurt for meg å ligge på en normalvekt, jeg vet jeg må opp dit for å bli frisk (noe jeg vil bli), men samtidig så er det siste jeg vil å gå opp i vekt, selv om det ikke gir mening. Jo mer jeg går opp jo sterkere blir også de følelsene jeg har prøvd å holde unna. Disse tingene er de som er vanskeligst psykisk for meg. Det verste fysiske (for hallo, det er jo bare bra for kroppen!) er at klær blir for små. For egentlig er det jo bare positive fysiske fordeler.

 

Noe dere lurer på til neste uke?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

STRIKKET CARDIGAN PÅ BESTILLING

Det ble stille fra meg i går gitt. Jeg strikket en del og ble så og si ferdig med denne cardiganen, den eneste jeg hadde igjen var å montere på en arm i dag. Mona som er den som skal ha cardiganen ble veldig fornøyd med at jeg kunne overlevere den til henne i dag og hun ble heldigvis veldig fornøyd med resultatet også. Det var jo hun som valgte fargene selv, men så vet man jo aldri hvordan det blir før man ser det ferdige produktet. Så måtte jeg jo få Mona til å ta noen bilder av meg med den på da haha.

Ellers i dag har vi vært en liten tur på stranda og en liten tur til sentrum. Men nå får jeg lukke igjen datamaskinen, for jeg har tross alt besøk. Håper dere får en fin lørdagskveld!

 

 

 

 

 

 

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

OPPSKRIFT: VEGANSK NUDELRETT

Denne uken har jeg bestemt meg for å dele middagene vi spiser og oppskrift på dem. Jeg synes at vegetaroppskrifter ofte inneholder masse fancy ingredienser, noe jeg ikke er så fan av. Derfor lager jeg retter med helt vanlige ingredienser og retter som er lette å lage og å like. På tirsdag fikk dere oppskrift på en blomkålcurry vi hadde på mandagen og i dag får dere oppskrift på en nudelrett som vi hadde på tirsdagen. Alle rettene er forresten glutenfrie.

risnudler • 1/2 brokkoli • aromasopp (vi brukte en pakke ferdigskivet fra butikken) • 1-2 gulrøtter skjært i staver • 2ss tomatpuré • 2 ss soyasaus • 2 hvitløksfedd • salt • pepper

•Start med å blande tomatpuré, soyasaus, salt, pepper og 2 finhakket hvitløksfedd sammen til en marinade. Finn frem en stor bolle, ha i soppen og marinaden og bland godt. Jo lenger dette står jo bedre blir det.

•Stek soppen i en stekepanne med litt olje på medium varme. Når soppen er gjennomstekt hiver du oppi gulrot i staver og oppkuttet brokkoli. Legg gjerne et lokk over stekepanna. Stek til grønnsakene er møre, men med litt tyggemotstand.

•Kok risnudler etter anvisning på pakken (glassnudler er også veldig godt å bruke istedenfor). Når nudlene er ferdig kan du gjerne blande det sammen med det andre.

•Så er det bare å nyte!

 

 

Tror du at du kommer til å prøve en av rettene jeg deler?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

VINNER AV GIVE AWAY! GRATULERER TIL..

Reklame | Premie sponset av personlig almanakk

Nå er det onsdag, noe som betyr at det er tid for å kåren vinneren av min give away! Premien er et gavekort hos personligalmanakk.no til en verdi av 399kr. Trekningen gjorde jeg ved å legge inn antall deltagelser i en random number generator og så trakk den et tilfeldig tall. Tallet som ble trukket var nummer 47, så da var det bare for meg å telle meg ned til deltagelse nummer 47.

Vinneren er Ane (@anexl_97), gratulerer så mye! Send meg en DM på instagram med mailadressen din, så sender jeg gavekortkoden til deg på mail.

 

Ønsker dere flere konkurranser i fremtiden?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER