DECORATING MY ROOM

God kveld, kjære lesere! Her om dagen fikk dere en liten sniktitt på hvordan rommet mitt her har blitt, men jeg filmet også prosessen (om man kan kalle det for det), så det er den dere skal få se nå + hele resultatet. De fleste ansatte her har faktisk kommentert at rommet mitt ser skikkelig fint og koselig ut hihi. Jeg er et slikt menneske som liker å ha det ryddig og fint rundt meg, derfor kom det ikke på tale å skulle bo på et sterilt sykehusrom i ukesvis. Jeg tilbringer jo store deler av dagen her og da er det også kjekt at det føles litt personlig og mitt, noe jeg føler at jeg fikk til.

Plakatene, den hvite ramma på skrivebordet, lyslenken og kaktusene kjøpte jeg da jeg var på IKEA med pappa etter forvernsamtalen her. Resten av tingere er ting jeg har tatt med hjemmefra. Nå viste jeg dere ikke hvordan det ser ut inne i klesskapet mitt, men det er ikke noe interessant uansett, der er det (overraskende nok) klær bare.

 

Hvordan synes du at det ble?

//Elise Amanda

SUNDAY & OUTFIT

Hei dere! Jeg regner ikke med at det kun var jeg som var trøtt på morgenen i dag? Jeg ble vekt klokken 07.00 (egentlig klokken 06.00 mtp at klokken ble stilt til sommertid..) for å ta blodprøver. Jeg var helt i zombie-land da jeg tuslet bortover gangen og bort til undersøkelsesrommet, jeg husker omtrent ikke at jeg ble stukket engang hehe. For å si det sånn så sovnet jeg med en gang jeg var tilbake på rommet igjen og jeg stod vel ikke opp før det var 10 minutter til frokost. Jeg kan ikke fordra sommertid og jeg venner meg virkelig aldri til det, ikke så rart siden jeg er et B-menneske til de grader. Normaltid hele året? Ja takk!

 

Det ble en kjole på meg i dag og jeg ordnet meg faktisk litt etter frokost i dag, som dere forhåpentligvis ser. Jeg har jo nevnt før at det går veldig mye i joggebukser og lignende her, men i dag følte jeg for å ha på meg litt ordentlige klær. Det gjør faktisk noe med humøret å se litt stelt ut også. Jeg gikk en liten tur med kontakten min før lunsj i dag og selv om jeg kun hadde jakke over dette frøs jeg faktisk ikke!

Nå sitter jeg i hviletid etter lunsjen (jeg har en time hviletid etter hvert måltid) i fellesstua og holder på å redigere litt bilder i tillegg til å blogge. Jeg skal også gjøre klart et innlegg som kommer litt senere i kveld, da får dere se en video jeg har filmet her. Så klikk deg inn senere i kveld om du vil se den:)

Hva synes du om antrekket?

 

//Elise Amanda

HOW IT FEELS

 

I kveld har jeg vært i det litt kreative hjørnet og tatt bildene dere ser her. Bildene er helt uredigerte, bortsett fra at jeg har gjort dem i svart/hvitt. Jeg har rett og slett lekt litt med innstillingene på kameraet. Med bildene prøvde jeg å illustrere hvordan det føles å ha en spiseforstyrrelse. Ord strekker ikke alltid til og da er det godt å kunne illustrere følelsene fremfor å prøve å forklare dem. Jeg tror jeg skal stoppe å skrive her og heller la bildene tale for seg selv.

 

Sitter du igjen med noen tanker etter å ha sett bildene?

//Elise Amanda

SVAR PÅ SPØRSMÅLENE

Husker blogg var veldig negativt på RASP – og jeg bare lurer på om det er samme tilfellet nå?
Jeg har vært helt åpen med dem at jeg blogger og vi har snakket litt om det, men de har ikke sagt noe om at jeg ikke får lov til det. Vet at de generelt ikke er så positive til blogging, men det handler nok mer om at man som innlagt er i en sårbar prosess og da kan det være fort at ting som ikke burde bli postet blir postet.

 

Hva er dine politiske ambisjoner?
Løfte frem partiet (nå er det jo valgår i år), men også å få gjennomslag for blant annet et bedre tilbud til psykisk syke. Mine personlige ambisjoner (altså verv jeg kunne ha tenkt meg) er for tiden lagt litt på vent.

Må man gå opp i vekt på RASP?
Ja, eller om man ikke er undervektig tror jeg ikke man må det.

 

Hva slags kostliste bruker de på RASP og hvordan er maten der?
De har en egen grunnmeny og en egen halv grunnmeny som de tar utgangspunkt i, men man gjør da eventuelt endringer på den i samarbeid med en KEF. Frokost, lunsj og kvelds er det avdelingen som står for og da har man litt forskjellig man kan velge mellom, den maten er helt vanlig. Til middag får man mat fra sentralkjøkkenet.

 

Har du noen skjulte talenter?
Det har jeg faktisk! Jeg kan vende føttene så mye innover at føttene blir på en rett linje og ha rette knær mens jeg gjør det haha. Livet med innovervendte hofter hehe.

De andre som er på RASP, er det mest de med anoreksi eller er det mer “blandet”?

Tror det blir litt feil å svare på dessverre, mtp jeg ikke vil utlevere noen. Men de tar iallfall ikke kun inn anorektikere. Jeg for eksempel har jo bulimi.

 

Jeg er nysgjerrig på hvordan du bruker bullet journal. Hvor lenge har du holdt på med det? Hva slags innhold (sidetyper) har du? Har du noen tips til collections? Kan du vise en av sidene du er mest fornøyd med?
Det tenkte jeg faktisk å vise dere på mandag! Jeg begynte litt for en liten stund siden, men da kom jeg aldri lenger enn til forsiden av mars hehe. Denne gangen er jeg snart ferdig med alt til april, så det er det jeg tenkte dere skal få se. Jeg er med andre ord en nybegynner, så du må ikke ha høye forhåpninger haha. Men øvelse gjør mester!

 

Hvordan har du det?

Etter omstendighetene har jeg det ok. Takk som spør<3

Vet du hva som var med på å utløse spiseforstyrrelsen din?

Ja, jeg vet hovedårsaken. Men jeg tror det er flere faktorer som til sammen har vært med på å utløse den, samtidig gir det egentlig ikke mening at det er akkurat bulimi jeg strever med. Det er rart at noe så irrasjonelt kan virke så rasjonelt.

 

Hvor lenge har du slitt med spiseforstyrrelse?
Godt spørsmål, det vet jeg helt ærlig ikke helt selv engang. Men jeg fikk en diagnose da jeg var 15 år iallfall om jeg husker rett.

Det ene spørsmålet var litt artig, så jeg spør dere også: har du noen skjulte talenter?

 

 

//Elise Amanda

________________________________________________________
ps: lik gjerne fjcbook-siden min HER

SPØRSMÅLSRUNDE

God kveld dere! Denne uken her har gått så fort, samtidig som den har sneglet seg avsted. Det blir en ganske annerledes helg denne gangen enn hvordan helgene mine vanligvis ser ut. Ikke blir det noe smågodt på meg heller, det er jo nesten flaut hvor mye jeg savner det (rettelse: det er flaut). Her i helgene er det ikke noe spesielt som skjer annet enn måltider og hviletid etter mat. Jeg skal nok klare å fylle tiden med noe likevel, heldigvis er jeg et slikt menneske som trives godt i mitt eget selskap. Uansett, jeg har fått noen spørsmål i det siste og det er nok flere som lurer på noe også, derfor kjører jeg i gang en spørsmålsrunde!

 

Er det noe dere lurer på så er det bare å spørre i vei! Og vil dere ha svar på video eller skriftlig?

 

//Elise Amanda

BATMAN AND A DRESS

Helt ærlig så hadde jeg ikke trodd at jeg skulle klare å poste noen antrekksbilder mens jeg er her, iallfall ikke klare å ta bilder av meg selv. Men her får dere se et antrekk jeg hadde på meg i går. I dag derimot er jeg tilbake i mine svarte yogabukser (sånne med sleng hehe), tøfler og en stor blå oversized hettegenser med Supermanlogo. Denne genseren kjøpte jeg på en bruktbutikk for flere år siden og jeg digger den! Litt kort i armene, men det får så være.

I dag har jeg hatt måltider og hviletid på planen, noe det meste av tiden her går til. Jeg har også hatt en samtale med behandler som var ganske tøff, så etter den var det veldig godt å få lov til å lufte hodet litt ute i det fine vårværet med primærkontakten min. Middagen nå nettopp var utrolig vanskelig og jeg fikk en litt voldsom reaksjon under måltidet, men heldigvis er det dyktige mennesker her som tar vare på meg og hjelper meg.

Jeg gir sikkert innrykk av at alt er fryd og gammen nå som jeg er innlagt på RASP, men vit at det faktisk er svært tøft, jeg har bare valgt å ikke fokusere på det her på bloggen. Dere vet jo hvor jeg er og hvorfor jeg er her, men jeg har valgt å ikke gå dypere inn i nøyaktig hva som er tøft, hvordan måltidene går, følelsene mine rundt alt, hva jeg snakker om med behandler og så videre. Jeg står i mange følelser nå og jeg er redd for å skrive noe som kan trigge og jeg er redd for å skrive spiseforstyrret pisspreik, derfor lar jeg heller være. Nå fikk dere et lite innblikk, men det kommer til å høre sjeldenheten til.


Hva synes du om antrekket?

//Elise Amanda

TING Å GJØRE NÅR MAN ER INNLAGT

Dagene kan ofte bli litt lange når så og si hver eneste time i døgnet blir tilbragt inne på avdelingen. Da er det ganske greit å ha litt forskjellige ting man kan holde på med som ikke involverer noe særlig aktivitet. Det er jo ofte sånn at når man er i behandling for en spiseforstyrrelse begrenses aktiviteten kraftig og man får kun lov til å drive med rolige ting/aktiviteter. Heldigvis var jeg forberedt på dette og tok derfor med meg litt forskjellige ting jeg kan holde på med og avdelingen har også noen ting i stua man kan bruke. Så har jeg jo også Netflix da hehe..

Noen av de tingene jeg har tatt med for å aktivisere meg (nå fikk jeg meg selv til å virke meget spesiell haha) er bullet journal, strikketøy, kryssordhefte (vet det er Tom & Jerry altså, men det er ikke sååå lett faktisk), ansiktsmasker (eller, aktivitet og aktivitet da..), MacBook, kameraet (nå er det begrenset hva det blir brukt til da) og noen bøker.

Avdelingen har også blant annet puslespill, vanlige brettspill, en TV, Playstation, mange bøker, et piano og litt ting man kan lage litt forskjellig ut av (altså forskjellig papir, saks, tegnesaker osv). Det er helt sikkert mere ting her man kan drive med, jeg har bare ikke undersøkt det noe særlig ennå.

Et lite antrekk, i dag har jeg faktisk ordnet meg litt hehe. Føler meg helt ærlig ikke helt komfortabel med å legge det ut, men nå er jeg jo ikke her for å jobbe på lag med spiseforstyrrelsen og da må man utfordre seg selv. Hvis noen lurer på hvorfor håret mitt ser rart ut på bildene, så er det fordi jeg har dusjet og håret er vått.

Jeg holder forresten på å redigere en film, men den kommer i helgen enn gang. Nå skal jeg bare slappe av litt og redigere litt andre type filmer. Håper dere får en fin kveld! Jeg skal iallfall prøve å gjøre det beste ut av min… Jeg håper også at dette innlegget ga litt inspirasjon til andre som kanskje også er i samme situasjon.

Har du noen forslag til andre ting man kan gjøre?

 

 

//Elise Amanda

6 GRUNNER TIL Å BLI FRISK

God kveld! I skrivende stund har jeg hviletid i stua etter kveldsmaten, noe jeg har etter hvert måltid. Dagene her går utrolig fort, samtidig som de går utrolig sakte så langt. Uansett, nå tenkte jeg å dele seks av mine grunner til å bli frisk med dere. Å ha noe å strekke seg etter hjelper virkelig, for man må faktisk ville bli frisk for å kunne bli det.

Jobbe/studere
Det er utrolig kjedelig å ikke kunne jobbe eller studere, for jeg vil så gjerne bidra og ha noe å drive med jeg også. Å utdanne meg til barnehagelærer og så jobbe som det er drømmen min og det vil jeg virkelig få til.

Stifte familie
Med Andreas selvfølgelig, men før det skjer må jeg være frisk nok til det, for slik situasjonen er nå går nok ikke det.

Veganer?
Hehe.. håper ikke familien min som leser dette får bakoversveis nå, men jeg ønsker å spise helt plantebasert eller så og si plantebasert så fort jeg er frisk. Men akkurat nå som jeg er i en prosess med å bli frisk får det holde å være vegetarianer.

Aktivitet
Tenk så deilig å kunne trene nøyaktig det man vil og så ofte man vil! Å ha en kropp som fungerer tipp topp er noe jeg virkelig savner. Før jeg ble syk trente jeg masse og elsket det, men etter jeg ble syk har jeg ikke vært istand til å følge opp interessene mine noe særlig der. Litt dansing er det eneste jeg har hatt energi nok til å opprettholde.

Være sosial
Når man er syk er det vanskelig å være sosial, da sosiale sammenkomster som regel involverer mat av noe slag. Å ikke ende med å dra fra alt mulig på grunn av maten eller ikke komme seg dit i det hele tatt på grunn av maten må være fint! Spiseforstyrrelsen har ødelagt for mange av mine sosiale relasjoner dessverre.

 

Kunne gå med det jeg liker
Dessverre setter jeg ofte sammen fine antrekk, men ender med å begynne å gråte på grunn av hvordan jeg ser ut i dem, for så å skifte til noe annet. Tenk så deilig å kunne ta på seg det man synes er fint, fremfor det man ikke føler seg for stor i?

 

Er det noe av dette du ser på som en selvfølge?

//Elise Amanda

ANTREKK I MARS

 

Antrekkene i mars har egentlig vært litt kjedelige føler jeg? Favorittene mine er iallfall nr 1, 2, 6 og 8. Grunnen til at jeg poster dette innlegget allerede nå (mars er jo ikke over) er fordi jeg tviler sterkt på at det kommer flere antrekk fra meg denne måneden. Så langt har jeg bare gått rundt i joggebukse her eller klær med en stor cardigan over, og det er ikke akkurat noe spennende å se.

Hvis dere har noen ønsker for hva jeg skal skrive om er det bare å legge igjen en kommentar. Det er litt begrenset hva jeg får til med tanke på at 90% av dagen min går til å spise, slappe av og ha avtaler her, men det er godt med et lite avbrekk hvor jeg kan skrive litt:) Hvis energien strekker til hører dere fra meg en gang til i kveld!

Hvilket antrekk likte du best?

//Elise Amanda

ROMMET MITT

God ettermiddag! Jeg føler egentlig ikke for å skrive noe, så jeg tenkte at jeg kunne vise dere rommet mitt her. Siden jeg tross alt skal være her i seks uker ville jeg gjøre det litt mer hjemmekoselig, slik at jeg kan trives bedre. Rommet skal jo være et sted man kan slappe av og da klarer jeg virkelig ikke å ha det helt sterilt.

Akkurat senga får jeg jo ikke gjort stort med da, men det positive med sykehusseng er at man kan heise ryggen opp og ned hehe. Ganske praktisk i grunn!

Jeg har også fått hengt opp en lyslenke, uten lys i vel og merke. Beholderen (?) der batteriene skal i er skrudd igjen og jeg har ikke akkurat tatt med meg skrujern. Jeg hang også opp noen bilder jeg hadde fra før. Så har jeg gjort noen andre ting her også, men dette får være nok for nå. Jeg er ganske sliten, så nå skal jeg bare slappe av litt med en serie eller noe før resten av programmet for dagen står for tur. Overskudd er et ord som ikke eksisterer om dagen, så jeg har rett og slett ikke energi til å svare på kommentarer og meldinger, beklager for det. Helse først.

Hvordan synes du det ble?

 

//Elise Amanda