DEN NYE LEILIGHETEN VÅR del 2

Hei dere! Fy søren så effektiv jeg har vært i dag! Jeg tror det kommer av en kombinasjon av alt for lite søvn og energidrikke. Jeg har iallfall vært en tur i byen sammen med mormor, handlet, gjort en god del husarbeid, dusjet og jobbet med strikkingen. Åh, jeg elsker slike dager og tar gjerne flere av de altså! Nå har jeg nettopp spist middag og så blir det strikking og lesing av noen sakspapirer før jeg skal på et politisk møte. Når jeg kommer hjem blir det de siste episodene av Stranger things sammen med Andreas og jeg gleder meg faktisk skikkelig til det! Det er utrolig kjipt at sesongen slippes i to deler/omganger, man vil jo bare se alt!

Det er også tid for å vise dere del to av leiligheten vi flyttet inn i dette året! Hvis dere ikke har sett del 1 så finner dere den HER og der får dere se bilder av stue, badet og soverommet. For at ikke innlegget skulle bli så alt for langt valgte jeg å dele det opp i to og det tror jeg var ganske lurt når jeg ser hvor mange bilder det ble hehe. Jeg har prøvd å ta bildene slik at dere får en følelse av planløsningen, så jeg håper det funket sånn halvveis.

 

Kjøkken/spisestue

 

 

Kjøkken/spisestue/stue har en L-form, noe som gjør det til ganske naturlige soner.

 

Hvis dere ser nøye på bilder over her nede til høyre ser dere spiseplassen til Molly. Ser dere enda nærmere ser dere det står et vannglass der. Hvorfor? Joda, vi har en katt som nekter å drikke av skål og kun vil drikke av rennende glass eller vannglass. Passe spesielt haha.

 

Denne esken med spill skal ikke stå der altså, det er spill jeg skulle gått gjennom for lengst *kremt*. Spillene tilhører nemlig hytta, men det er noen spill som mangler så mye at de er ubrukelige, så disse skal da altså lukes vekk før de skal tilbake på hytta.

 

 

Døren dere ser til venstre her er toalettet og døren rett frem er ytterdøren. Til venstre for ytterdøren går rommet innover og det er der vi har jakker og sko. Den søppelkassa som står i gangen skal fjernes, vi har bare ikke kommet så langt ennå.

 

 

Toalett og gang

Toalett for mennesker og katt. Når doen ikke brukes står alltid døren på gløtt, slik at Molly kan lukke den opp når hun skal på do.

 

Gangen vår

 

 

Gjesterommet/klesrommet

Hvis dere har sett del 1 av leiligheten så dere tre dører i stua. Dette er da altså den døren i midten og den fører inn til dette rommet.

 

 

Denne senga har lagringsmuligheter oppi og der oppbevarer vi blant annet sengetøy og en feltseng. Veldig kjekt med en slik ekstraseng i tillegg til gjestesenga, da den ikke tar noe merkbar plass.

 

 

Molly tror forresten at dette er hennes seng, så det er veldig kjekt vi har sengeteppe på.. hun har nemlig lagt igjen en god del pels.

 

 

 

Hvordan synes dere vi har fått det?

 

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

ROSA, ROSA OG ENDA MER ROSA

God lørdag! I skrivende stund ser jeg på MGP jr og det er noe jeg alltid må se hvert år! Jeg husker ikke hvor liten jeg var da jeg så det første gang, men det begynner å bli ganske mange år siden for å si det sånn. Ekstra gøy er det at gamle vinnere er inkludert i kveldens sending og det gjør meg så nostalgisk! Jeg lovet Andreas og se fotballkampen med han i kveld, men heldigvis har den blitt utsatt litt hehe. Sikkert veldig irriterende for mange, men for meg passet det ypperlig!

Det har dessverre ikke blitt så mye strikking som det burde vært de to siste ukene, men her får dere iallfall et lite innblikk i hva jeg strikker på om dagen! Jeg jobber for tiden med en oppskrift på en genser og jeg gleder meg til å vise dere! Akkurat nå strikker jeg den i en rosa versjon og jeg digger denne fargekombinasjonen!

Men nå skal jeg bare logge ut herifra, for nå skal de kåre superfinalistene!

 

 

 

 

 

 

 

Hva strikker du på?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

ET LITT SENT 17. MAI INNLEGG

Heihei! Det går litt sånn opp og ned med denne bloggingen merker jeg hehe. Sånn får det nå bare være! Men hallo dette året var første året på fire år hvor jeg ikke var innlagt på 17. mai, så det er jo noe å feire! I 2019 og 2020 var jeg på rasp og i 2021 var jeg på Dps, men på Dps hadde jeg permisjon, så da fikk jeg iallfall vært hjemme. Det er iallfall veldig fint å se at den vanlige feiringen endelig er tilbake! Det blir liksom ikke helt det samme uten å se barnetoget! Flere som er enig i det? Jeg ble faktisk skikkelig rørt der jeg stod av en eller annen grunn.

Dagen vår gikk iallfall til å se barnetoget i byen med bestie og noen til, for så å møte besteforeldrene mine i før vi dro videre. Vi var hos svigermor på brunch og senere var vi med svigerfar i Stavern for middag. Og hver gang vi har vært i Stavern på denne dagen har jeg tatt bilder foran dette treet, så det måtte jeg nesten i år også. Sist jeg fikk gjort det gikk jeg faktisk i russedressen, så det hadde blitt en stund (noen år) siden sist. Jeg hadde forresten egentlig en flette i håret, men måtte ta den ut nesten helt til toppen da jeg fikk så vondt i håret. Ja, jeg sier vondt i håret selvom det egentlig er hodebunnen som verker av en eller annen grunn. Men hipp hurra og gratulerer med dagen på etterskudd!

 

 

 

 

Har dere noen faste tradisjoner på 17. mai?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

ØKONOMI, KROPPSHAT, BRYLLUP +++

God helg! I dag har jeg faktisk ikke fått strikket noen ting, men det blir vel til at jeg tar frem strikkepinnene nå snart. Er det forresten flere som skal se på ESC i morgen? Åh, jeg gleder meg! Det blir også spennende å se om vi får se hvem som skjuler seg bak maskene i Norges bidrag, men jeg har på følelsen at vi ikke får se det faktisk. Vi tenkte oss også en tur på café i morgen og ta en kaffe i solen, hvis vi er heldige med været og så skal vi også en tur innom min (grand)tante som fyller 85 år.

Her kommer endelig svarene på spørsmålene dere stilte meg + et antrekk fra forrige uke som aldri ble postet. Hvis ikke det var uken før der igjen, ting går litt i surr noen ganger hehe. Uansett, nå skal jeg male ferdig bursdagskortet til tante og så blir det serie og strikking resten av kvelden tenker jeg. Håper dere får en fin helg!

 

Du forteller at du har mye kroppshat, men legger ofte ut “lettkledde” bilder av deg selv, og bruker (ut i fra det man kan se) som oftest tettsittende klær, og flere topper som viser magen. Det virker på mange måter motsigende, og det er det som kan være vanskelig å forstå for andre. Hva tenker du om det? Det skjønner jeg kan virke veldig forvirrende for andre! Dagene mine varierer veldig med tanke på hvordan jeg føler meg og på dårlige dager tar jeg aldri bilder (og dessverre har det vært ekstremt mange dårlige dager i det siste). Kroppshatet mitt er veldig rettet mot spesifikke deler av kroppen og jeg kler meg veldig utifra det. Når det kommer til topper som “viser magen” så er det topper som viser midje og litt over, ikke selve magen (har egentlig ikke noe spesielt hat over egen midje, så det er jo positivt!). Det hender også at jeg poster bilder hvor jeg blir direkte kvalm av hvordan jeg ser ut, men jeg prøver å ikke la eget selvhat styre slike ting. Det har hendt noen (en del) ganger at jeg har grått etter å ha postet bilder fordi jeg føler meg helt grusom på grunn av x og y, hvor selvhatet også har økt over at bildene ligger offentlig, men jeg prøver så godt jeg kan å skille følelsene fra fornuften. Ikke minst prøver jeg å ikke la SF trumfe over hvem jeg er som person og mine interesser<3 Likevel, jeg forstår at det kan være vanskelig å forstå for andre, for jeg sliter noen ganger med å forstå det selv.

 

 

Føler du at bryllupet ditt ble slik som du hadde planer og ønske om, selv under pandemien? Det ble en helt fantastisk dag og akkurat slik vi hadde planlagt! Åhh, jeg sitter faktisk og drømmer om den dagen ennå haha. Vi synes det var veldig fint å kun ha de aller nærmeste der, men vi har planer om å arrangere en fest senere med utvidet familie og venner for å feire. For oss gjorde det absolutt ingen ting at vi giftet oss under pandemien og siden vi var det antallet vi var kunne vi i tillegg ha festen i hagen, noe som ble sååå fint! Hvis noen vil se bilder eller lese mer om bryllupet finner man det HER. Jeg synes også det var så gøy at vi valgte å overraske alle sammen! De trodde jo at de skulle i bursdag.

 

 

Jeg lurer først og fremst på hvordan kjæresten din tar alt dette her? Kanskje han kunne skrevet på bloggen? Det er jo vanskelig å være pårørende, det er ingen hemmelighet. Men han støtter så godt han kan og tar kampen sammen med meg. Akkurat hvordan det er for han blir litt feil av meg å skrive, men kanskje han kan skrive litt om det selv, hvis du/dere har noen spesifikke spørsmål han kunne svart på? Jeg tror det er lettere med konkrete spørsmål enn et generelt innlegg.

 

Jeg lurer også på dette med økonomi? Jeg har fått med meg at du jobbet noe, og du mottar sikkert fra NAV, men det å kjøpe inn all denne maten må jo koste enorme summer? Akkurat økonomien min liker jeg å holde privat, men jeg kan bekrefte at det er helt forferdelig dyrt å ha bulimi. Jeg lager veldig mye fra bunn og vet å få store mengder billigst mulig, likevel går det store summer til mat, det skal jeg ikke legge skjul på.

 

 

Hva er dine erfaringer med BET-behandling? Kunne du fortelle litt om hva du synes? Jeg har vært på en BET-avdeling på tre korte opphold + et langt opphold på 3 måneder. Det hjalp meg egentlig ikke noe særlig, for å være ærlig. Men jeg tror det kunne ha hjulpet meg noe om jeg hadde vært en god del friskere. Jeg prøvde virkelig altså, ga det en helt ny sjanse til tross for dårlig erfaring fra de tre korte oppholdene. Helt bortkastet var det ikke da, jeg fikk litt ut av det med andre ting jeg sliter med, samtidig så tror jeg at jeg kunne fått det samme utifra akkurat de få tingene poliklinisk. Hovedgrunnen til at jeg føler det var bortkastet er nok at jeg har så lite kontroll over spiseforstyrrelsen og hadde trengt noen strengere rammer. På BET-avdelingen var det null niks nada oppfølging på SF annet enn somatisk. Ikke har personalet kompetanse på SF heller og det ble en god del svært uheldige og triggende kommentarer fra den kanten. Men jeg ga det iallfall en sjanse, selvom jeg i ettertid synes det var utrolig bortkastet tidsbruk. Samtidig vil jeg nevne at selvom det ikke funket for meg så vet jeg om andre som har vært veldig fornøyde med det. Så at det ikke funket for meg betyr ikke at det ikke funker for andre, det er viktig å ta i betraktning.

 

 

Hvis du vil, kanskje du kan lage litt “annerledes” klesinnlegg, som “stilen din gjennom tidene”, “ett plagg stylet på flere måter”, “favoritter fra klesskapet”, “beste kjøp og kjøp jeg angrer” og sånt? Hvor mange kjoler har du, forresten? Åh, ja! Det hadde vært gøy og jeg skal skrive det opp med en gang! Takk for gode forslag! Jeg har laget et innlegg om stilen min gjennom tidene (fra jeg var 12 år til 24 år) og det finner man HER. Hahah herlighet så mye stilen min har endret seg! Det er så gøy å se tilbake på gamle bilder og lure på hva f jeg gikk kledd i hehe. Akkurat kjoler vet jeg ikke nøyaktig hvor mange jeg har, men det er plass til alle hengende på et klesstativ iallfall. Noen av kjolene er også over 10 år gamle, men på grunn av kroppsfasongen min passer kjolene uansett eller hva jeg skal si.

 

 

Hva synes dere om antrekket? Er det noe mer dere lurer på?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

DEN NYE LEILIGHETEN VÅR del 1

Endelig er det på tide å vise dere leiligheten vi har flyttet inn i! Leiligheten ligger i toppetasjen i et gammelt bygg i sentrum, men har blitt helt renovert, så vi er faktisk de første som bor der etter renovasjonen. Jeg liker skikkelig godt at det er så lyst og fint og ikke minst kontrasten de mørke bjelkene gir! I stua har vi faktisk kun ett vindu, men det slipper inn så mye lys at det ikke er noe problem. Ønsker vi mere lys kan vi la dørene til soverommene stå oppe, men bildene under er tatt i lyset kun fra stua.

I første omgang får dere se stua, soverommet og badet. Senere kommer det bilder av kjøkken/spisestue, gjesterom, gangen og badet. Jeg tenkte det var greit å dele det litt opp, slik at det ikke skulle bli alt for mange bilder på en gang. Jeg ser også at jeg kunne ha ryddet litt bedre før jeg tok bildene hehe, men helt strøkent trenger det vel egentlig ikke å være, der er det nok jeg som må roe ned standaren min litt.

Stua er en åpen stue/kjøkkenløsning i en L-form. Dette fungerer egentlig veldig greit og jeg er glad for at det er naturlig avskilte soner, til tross for at det er et åpent rom. Jeg har forresten prøvd å ta bildene slik at man kan se for seg planløsningen.

 

Under her ser dere tre dører. Den ved tv’en fører inn til badet (vi har avskilt toalett og bad forresten), den i midten til gjesterommet/klesrommet og den til høyre fører inn til soverommet vårt.

 

Det ble litt dårlige bilder av badet, da lyset er helt gult der og selve rommet er ganske lite, men selve badet er utrolig fint! Det eneste dere ikke ser av badet på bildene er til venstre for meg på det nederste bildet, der står nemlig vaskemaskin og en varmtvannstank.

 

Soverommet vårt er ikke så stort, men det ble plass til senga vår og litt andre ting. Siden det ikke er plass til nattbord er bjelkene utrolig kjekke! Under senga er det skuffer vi har klær i, det eneste upraktiske med det er at vi ikke får dratt skuffene spesielt mye ut, men heldigvis nok til å få tak i klærne haha.

Døren morgenkåpene henger fører ut til stua, døren til høyre ut til branntrappa. Vi tenker forresten på å få kjøpt oss et klesskap å ha på denne veggen etterhvert, men enn så lenge blir det denne svarte hylla og dette klesstativet.

 

Hvordan synes dere at det ble?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

DE SISTE DAGENE OG TORSDAGENS ANTREKK

Hei dere! Torsdag var vi ute på café en tur med faren til Andreas og valget falt på Café Sliperiet, da de har fått en ny uteplass der. Jeg har vært der før og synes at kaffen er veldig god, men å kunne sitte ute i solen i tillegg sammen med gode mennesker og strikketøyet er virkelig gull! Noe jeg også synes er så fint med den Caféen er at den ligger inne på kulturskolen, den ser utrolig fin ut, er åpen helt til klokken åtte på kvelden og for de som er unge er det utrolig billig der, både for mat og drikke. Jeg synes spesielt siste punkt er fantastisk, da det er mange unge som går på kulturskolen/dansing og det noen ganger kan bli en del timers venting mellom klasser/timer. Da er det et supert tilbud at de kan kjøpe varmmat for bare 35 kroner!

På kveld ringte tante meg og lurte på om jeg ville være med på hengekøyetur neste dag, noe jeg så absolutt ville! Vi stod mellom å dra ut i skogen i nærheten her eller dra opp på hytta og sette hengekøyene opp der, hvor vi endte med sistenevnte. Det ble en utrolig koselig tur og på hytta var også Pappa og Beate, så da fikk vi vært sammen alle sammen.
Fy søren så deilig det er å sove ute i hengekøye i frisk luft! Jeg våknet noen ganger av at jeg frøs, til tross for at jeg hadde kledd meg veldig godt, men da var det veldig deilig å kunne tasse inn på hytta på morgenen og fyre litt i peisen. Kameraet tok jeg med, men det ble ikke en gang skrudd på hehe. Litt synd, for det var sååå fint på hytta nå og der vi satt opp hengekøyene! Tante inviterte meg også på topptur til sommeren til et sted jeg har hatt lyst til å gå i årevis og jeg gleder meg helt hinsides!

 

 

Gårdagen ble også veldig fin! Naboene hadde invitert oss med ut for å spise, så vi tuslet ned til havna litt før syv på kvelden. Dessverre var det fult der vi egentlig skulle, så vi endte opp på Bedehuset istedenfor. Altså, maten der, den var utrolig god og ikke minst så fint anrettet! Etter maten dro vi innom et sted for et glass og kvelden ble så avsluttet hjemme hos Emmy og Martin med Ryktet går (det spillet er så gøy!). Det ble ikke så alt for sent i går siden Andreas skulle jobbe i dag, men jeg var litt sliten selv, så det gjorde ingen ting. Det ble iallfall en veldig hyggelig kveld og det er så fint med så fine naboer! Heldige er vi! Bedehuset skal forresten få et digert pluss for å ha skikkelig digg glutenfritt brød med masse frø i, fremfor sånt dårlig skvip mange serverer som består av 90% luft og som smuldrer opp bare man tar i det.

 

 

Altså, jeg blunker utrolig mye. Og siden det ikke ble tatt så mange bilder av antrekket får dere servert noen bilder hvor jeg blunker og noen hvor jeg også er på vei til å blunke på haha. Svar på spørsmålene skulle jeg forresten egentlig poste i dette innlegget, men kom frem til at det ble litt vel mye tekst, så de kommer senere i løpet av uken.

 

 

Hva synes dere om antrekket? Har dere gjort noe fint i det siste?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

 

LANSERING AV BJØRG KJOLE

Reklame | Eget design

Endelig er dagen her og nå er mine første design lansert på Garnius! Åhh, dette her er så gøy! Jeg har gledet meg såååå mye til å vise dere og endelig kan jeg det! Og hvor rart er det ikke å se seg selv i eget design på Garnius sine sider og nyhetsmail! Jeg presenterer for dere: Bjørg kjole.

Bjørg kjole kommer i en kortermet og en langermet versjon. Kjolen er en løssittende og behagelig kjole som passer like godt til pent som til hverdags og til forskjellige årstider. Kjolen strikkes i to forskjellige garntyper, noe som gir et veldig pent uttrykk og høy komfort. En veldig god kjole som har fått navn etter min gode grandtante Bjørg. Begge kjolene finner man HER og kjolene går fra størrelse xs til størrelse xxxl.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hva synes dere om kjolene?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

 

JEG HAR FÅTT DESIGNKONTRAKT!!

ÆÆÆÆÆ!!!! Fyyyy søren som jeg har gledet meg til å dele dette! På nyåret tikket det plutselig inn en melding fra Garnius (Norges største garnbutikk på nett) med tilbud om en designkontrakt og etter rundt to uker var den skrevet under på. Jeg har fått lov til å dele nyheten før, men jeg bestemte meg for å vente til det nærmet seg lansering på min første oppskrift. Jeg hadde en deadline på 4. april og om to dager, altså 4. mai blir min første oppskrift lansert på Garnius.no! Det vil si at man kan kjøpe strikkepakker på Norges største garnbutikk på nett med mitt design, min oppskrift og mine bilder! Fy søren så gøy dette er og jeg sprekker snart av stolthet!

Det har vært en utrolig gøy, kreativ og frustrerende prosess å skulle designe strikkeplagg i forskjellige størrelser. Tidligere har jeg kun laget oppskrift i min egen størrelse eller one size, så dette har vært en mye mer krevende prosess. Det er nemlig veldig mye matematikk inne i bildet og det er ikke min sterkeste side. Men jeg kom i mål! Jeg har kost meg så mye med dette og jeg har revet meg i håret. Men nå er dagen her snart og jeg gleder meg til å se mine design ute! Dette er så sinnsykt og jeg kan ennå nesten ikke tro det!

 

 

Dere får klikke dere inn på Garnius på onsdag, på bloggen min eller begge deler. Jeg kommer iallfall til å poste mange bilder her så dere får se og jeg gleder meg helt vilt til å dele resultatet med dere av mitt første design for Garnius! Hvis dere lurer på hvorfor bildene er blurret så er det fordi designet blir avslørt på lanseringsdatoen, men her får dere en liten sniktitt. Åhhh som jeg gleder meg til å vise dere ordentlig!

 

 

 

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER