DIY: SJABLONGMALERIER

Her om dagen følte jeg meg litt kreativ, så jeg satte meg ned med ark og pensler. Det er evigheter siden jeg malte sist og jeg bestemte meg derfor for å gå for noe lett, men samtidig noe fint og positivt jeg kan henge opp på veggen på rommet mitt her. Det var utrolig fint å male igjen og jeg har lyst til å prøve meg på ordentlig maling i nær fremtid og ikke bare maling med hjelp av sjablonger.

Du trenger: vannmaling, pensel, kopp med vann, ark å male på, blyant, ark til å klippe i og saks.

Disse “kunstverkene” mine fikk plass over sengen, så har jeg noe motivasjon å titte opp på.

Dette er easy-peasy og ser veldig fint ut! Tegn ønsket figur, klipp den ut, legg den på et ark og mal på arket. Fjern så sjablongen og la maleriet tørke.

Som dere ser så valgte jeg å gå for mange forskjellige farger. Jeg har også laget noen bursdagskort på samme måte faktisk!

Slik ble altså resultatet! Jeg vurderer å ta dem ned og male fargene enda mer utover arkene, men kjenner jeg meg selv rett så får jeg ikke gjort det med det første hehe.

 

Er du glad i å male?

 

 

//Elise Amanda

HJEM PÅ MIN FØRSTE PERMISJON

Hurra, i dag skal jeg hjem på permisjon / egenmestringstrening! Det skal bli så godt å se Andreas og Anniken igjen, for ikke å glemme å se kattene igjen også og kunne sove i min egen seng. Det skal bli veldig godt og fint! Pappa og Andreas kommer hit og her skal vi spise middag og vi skal ha en samtale med min ene primærkontakt før vi setter snuta mot Larvik.

Dagen i dag har gått litt i ett. På morgenen var det målinger, etterfulgt av frokost. Litt ut i hviletiden skulle jeg til fysioterapauten og der var jeg en time. Da rakk jeg akkurat en tur bort for å kjøpe en kaffe og et kryssordflaks før jeg måtte tilbake til lunsj. Jeg vant faktisk 30 kroner på det, så jeg byttet det i et nytt og det vant jeg ingenting på. Nå er det bare å vente i spenning til jeg får besøk og tiden virker til å gå halvparten så raskt som vanlig..

 

Jeg er utrolig glad for at jeg får dra hjem for hele helgen, men også veldig spent og nervøs. Helgen er godt planlagt, så da er det bare å holde seg til de planene for at ting ikke skal skli ut.

 

 

 

//Elise Amanda

VENNINNEDATE MED STRIKKING OG KAFFE

God kveld! Min dag har egentlig vært ganske dritt utenom turen min ut i dag. Vigdis og jeg hadde nemlig avtalt en liten date og det ble veldig hyggelig! Valget falt på Espresso House her på Ullevål og vi fikk både strikket og skravlet en hel del. Tiden gikk veldig fort og plutselig var klokken slagen og det var på tide å sette snuten tilbake til avdelingen.

Jeg bestilte meg en kopp kaffe mocca som avtalt og valgte å gå for en med soyamelk i. Jeg anbefaler virkelig å teste ut plantemelk i kaffe, det smaker så himla mye bedre enn kumelk og som en stor bonus er det bedre både for dyrene og for miljøet.

 

 

 

 

//Elise Amanda

FIRE NYE STRIKKEPROSJEKT

Strikkebloggeren slår til igjen med enda mer blogging om strikking! Akkurat nå har jeg fire(!!) prosjekter på pinnene: en regnbuecardigan, en barnegenser av restegarn, sokker og en svart genser. Cardiganen strikkes med samme oppskrift som den blå jeg har strikket, men med noen justeringer. Grunne til at jeg har så mange prosjekter på samtidig er fordi jeg er såååå lei av striper nå så jeg begynte på en ny genser, sokkene er noe jeg må strikke da det er gave og jeg ble lei av store pinner og trengte å bruke opp litt restegarn. Det blir spennende å se hvordan det blir!

Neste prosjekter etter der igjen blir nok en bølgegenser. Jeg var veldig usikker på hvilken farge jeg skal strikke bølgegenseren i og stod mellom hvit, svart eller bringebær. Men jeg endte faktisk med å bestille garn i en lys blåfarge. Enn så lenge har jeg iallfall disse fire tingene på pinnene.

Her får dere en sniktitt på stripete cardigan og barnegenseren:

Follow my blog with Bloglovin

Hvilken farge synes dere at jeg burde strikke bølgegenseren i?

 

 

//Elise Amanda

ANTREKK I JANUAR 2020

Som vanlig blir det en oppsummering av antrekkene når en måned er passert. Jeg har faktisk laget en egen kategori for dette. Lettere for dere og lettere for meg. Dessuten er det utrolig kjekt å se på disse oppsummeringene om jeg føler meg helt rådvill på hva jeg skal ha på meg. For hvem er for meg ikke bedre å hente inspirasjon fra enn meg selv? Jeg har jo alle disse klærne og kan kombinere de som jeg vil haha.

Et lite tips til dere: ta bilde av antrekk dere er fornøyd med og lagre det i et eget album på mobilen, så kan dere se i det albumet neste gang dere ikke vet hva dere skal ha på dere.

 

 

 

Hvilket antrekk likte du best?

 

//Elise Amanda

PUMPKIN SPICE LATTE

Her om dagen fikk jeg et tips om at det som regel går an å bestille pumpkin spice latte på Espresso House fremdeles, for selv om det er tatt av menyen så har de ingrediensene der. Dette ville jeg jo sjekke ut, for jeg er stoooor fan av pumpkin spice latte. På behandlidgsmøtet mitt i dag fikk jeg også gjennom at jeg kan bytte ut yoghurten/desserten til middag med en melkeholdig kaffe, noe som passer meg glimrende. Tipset stemte og jeg fikk meg en god kopp med puumpkin spice latte / høstlatte, så da vet dere det! Verdt å teste ut om dere er like glad i det som meg.

Jeg har også fått luftet Poppy-genseren min i dag og jeg er fremdeles sååå fornøyd med fargevalget på den! Jeg vet forresten at skipperlua mi er full av lo fra den ene jakka mi, men jeg har ikke klesrulle akkurat nå.

 

 

Derfor Elise Amanda, derfor burde du alltid sjekke at bildene kommer i fokus FØR du går inn for å legge de inn på datamaskinen:

 

 

Hva er din favoritt av “jåle”kaffe?

 

//Elise Amanda

TING JEG VIL GJØRE I FEBRUAR

God kveld! Nyttårsforsetter er noe jeg har bestemt meg for å ikke drive med lenger, da jeg bare i bunn og grunn har negative assosiasjoner til det. Ting jeg har lyst til å gjøre i en måned som kommer derimot, det er noe jeg synes er fint å se frem til og kanskje ha som mål. Nå som det snart er februar tenkte jeg å dele noen ting med dere som jeg har lyst til å gjøre i løpet av den måneden.

❄️Ha en strikke og kaffedate med venninner (Vigdis og jeg har en allerede på torsdag som jeg gleder meg til!).

❄️Lese bøker. Jeg vet at jeg har en bok hver fra to forskjellige serier jeg følger med på å lese og så vil jeg gjerne få lest en bok jeg fikk til jul.

❄️Strikke bølgegenser og Louisiana-genser. Så mye som jeg strikker så kan det hende jeg får strikket begge to på en måned. Garn er iallfall bestilt!

❄️Smake nye smaker av te! Det har jo blitt nærmest dealing her av teposer haha. Jeg og to medpasienter prøver oss frem med litt forskjellig te og deler med hverandre.

❄️Yoga. Jeg vil ta opp igjen yoga på egenhånd og ikke minst: kanskje dra på noen på dansestudioet hjemme i Larvik.

❄️Legge opp en plan for BUJO 2020. Jeg driver jo med bullet journal og tenkte å få planlagt allerede nå hvilke temaer jeg skal ha det kommende året, slik at det iallfall er sikret.

❄️Senke forventningene til meg selv. Denne måtte jeg nesten ha med. Ingen kan klare alt på en gang, ei heller jeg.

 

Har du noe du har lyst til i februar?

 

//Elise Amanda

AVOKADOPLANTE NEXT?

Jeg liker jo å tro at jeg har grønne fingre, men helt ærlig så er jeg ikke totalt håpløs med planter, men ei heler noe magisk flink. Uansett, en avokadoplante er noe jeg har hatt lyst på en god stund, uten å ha gjort noe med det. Her om dagen derimot fikk jeg et skikkelig innfall om at avokadoplante skulle jeg ha og helst skulle jeg ha det NÅ. Det tar jo ganske lang tid fra man legger den i vann til den slår røtter og så at man kan potte den, men nå er jeg iallfall på vei.

Heldig var jeg da ei ansatt her meldte seg frivillig til å spise en avokado slik at jeg kunne få stenen, så nå ligger den i vann på rommet mitt. Slik har den ligget noen dager nå og den har begynt å sprekke i skallet (slik den skal), så vi får se hvor dette bærer hen.

 

 

 

 

Har du prøvd deg på avokadoplante før?

 

//Elise Amanda

Å FØLE AT KROPPEN ENDRER SEG

Så var jeg her igjen da: vektoppgang. Like vanskelig og vondt hver gang, men strengt tatt nødvendig for å få en friskere kropp. Jeg har det håp om at denne runden her med vektoppgang blir den siste. At jeg klarer å stå i vektoppgangen og ikke minst: klarer å holde en normal vekt når jeg har nådd vektmålet som er satt. Det er skummelt og vondt at kroppen endrer seg, ikke bare med hva jeg ser, men også å kjenne at kroppen endrer seg.

Jeg husker ennå følelsen fra jeg var her i våres. Jeg gikk tur ute i vårværet og plutselig kjente jeg det. En følelse jeg helt hadde glemt eksisterte. Det slo faktisk pusten ut av meg, både fordi det var uvant, men også fordi det gjorde vektoppgangen så mye mer reell. Jeg kjente at lårene kom borti hverandre når jeg gikk. Slik som lår skal gjøre. Men jeg hadde glemt hvordan dette kjentes ut. Den følelsen der, den kommer til å komme igjen. Nå er jeg heldigvis litt mer forberedt og vet at det er jo egentlig ikke noe å få panikk over. For det er jo egentlig bare veldig bra og det er jo egentlig slik lår skal gjøre.

Det er uvant, skummelt og rart å kjenne at kroppen endrer seg. For det er jo ikke bare psykisk man merker det. Jeg kjenner blant annet at jeg ikke fryser like mye lenger, jeg kjenner at jeg ikke holder på å gå i bakken om jeg reiser meg for fort, jeg kjenner at det ikke gjør like vondt å ligge i senga lenger. Slike ting, slike konstante påminnelser om at kroppen har blitt større og friskere er vanskelige og vonde, til tross for at det nettopp er det jeg jobber mot: friskere kropp og sinn.

Enda flere merkbare ting kommer til å komme. Jeg får nesten bare ta det litt som det kommer. For jeg skal jo opp til normalvekt, jeg bare husker ikke helt hvordan det er å være der. Jeg kommer til å kjenne flere fysiske forandringer og jeg kommer til å få panikk over dem, men jeg får søren meg ikke lov til å gi meg av den grunn. Jeg skal jo bli mye friskere, jeg også. Da er dette en del av det og sånn er det bare.

 

 

//Elise Amanda

SLIK SER MIN SUNDAY-GENSER UT

Åhhh, jeg er så fornøyd med denne genseren her! Den har jo ligget på vent noen dager i mangel på garn til å fullføres, men på lørdag fikk jeg endelig kjøpt garn og jeg fikk strikket det siste på den. Den er så myk og fluffy og fargen ble i tillegg veldig fin! Nå har jeg gjort en litt egen vri på den, så den er litt annerledes enn den originale Sunday-genseren. Jeg har blant annet strikket med pinne 3.5 fremfor pinne nummer 6 og er fornøyd med det valget.

Genseren er strikket i karisma og kid silk, oppskriften er fra PetiteKnit (hun har såååå mange fine oppskrifter!). Spørs om det ikke blir en til Sunday-genser i en annen farge på meg etterhvert. Denne kommer iallfall til å bli brukt mye! Det ser også ut til at pasteller blir denne sesongen sine farger, så da er jo denne midt i blinken for det.

 

 

 

 

 

 

 

 

//Elise Amanda