NYTTÅRSANTREKK

Godt nyttår dere! Jeg håper akkurat du får en så fin dag som mulig i dag, uansett om du skal være med familie, venner eller alene. Andreas, jeg og bestevenninna mi skal feire med Andreas sin venneside i år. Nå sitter vi hos faren til Andreas og om noen få timer tar vi turen videre til dit vi skal feire. Innlegget er forhåndsskrevet så når dere leser dette er vi der vi skal være:) Det er bestilt catering til mat og siden jeg ikke kan spise noe av det har jeg tatt med egen mat. Det ble vegetarfilet, erter og rotmosstappe på meg. Jeg hadde laget en brun saus til å ta med, men den glemte jeg selvfølgelig hjemme.

Årets nyttårsantrekk er egentlig ganske kjipt. Dette her ser jo ut som noe jeg kunne ha gått med hvilken som helst dag, til og med gått med på skolen for den saks skyld. Jeg hadde en ganske kjip morgen i dag og kom meg først opp av sengen da det var under en time til vi skulle bli hentet… så da ble det sånn. Altså et antrekk jeg slang sammen i siste liten uten å en gang tenke meg om. Vel, godt nyttår dere!

  

-Elise Amanda

INNKJØP I ROMJULEN

Som jeg nevnte var jeg på fredag en tur på Nordbyen med ei venninne og der byttet jeg en gave og shoppet litt. Nå har jeg egentlig ikke råd til å shoppe, så det ble ikke så mye. Klærne fikk jeg for den gaven jeg byttet + en femtilapp. Det andre kjøpte jeg. Klærne er fra BikBok, tannbørsteholder + telefonlader er fra Tiger, hårstrikk + dusk til veska + pannebånd er fra h&m.  Er det forresten bare jeg som føler meg slem når jeg bytter gaver? Jeg er så redd at folk skal tro jeg ikke er takknemlig for det jeg får. For det er jeg jo.

Jeg kjøpte i tillegg dette todelte joggedressettet jeg har på meg på bildene fra BikBok på lørdag da jeg var på senteret med Mona i Tønsberg. Der kjøpte jeg også en hårbøyle fra Gina Tricot, men den glemte jeg helt å ta bilder av. Dere får garantert se den senere! Den er utrolig søt, tynn metallstang med samme type “katteører” som er uthulte og pyntestener på ørene. Jeg vet det høres rart ut, men den er fin altså! Skal få vist dere snart.

 

Hva likte du best av det jeg har kjøpt?

-Elise Amanda

HVORFOR JEG IKKE OVERNATTER

Visste dere at som liten elsket jeg å sove borte, mens jeg de senere årene har slitt så ekstremt med det? En god blanding av angst og bulimien. Med bulimien har problemet ofte vært det at jeg har så sterk trang til å overspise at jeg bare «må» hjem eller at jeg allerede har begynt å overspise og derfor «må» hjem for å spise mer og så kvitte meg med det. Jeg har også vært veldig nøye på at jeg ikke vil kaste opp hjemme hos andre, det vil jeg hverken utsette dem eller meg for. Derfor har jeg som regel dratt hjem på kvelden når jeg egentlig skal sove hos venner. Jeg har rett og slett ikke kontroll på spisingen min. Og selv om det kanskje ikke ser sånn ut, så er det så ille at jeg fint stapper i meg rundt 6 kg med mat og drikke på under to timer. Da får jeg faktisk ikke lov til å beholde engang. Og hadde det vært så at jeg ikke hadde fått til å kvitte meg på det har jeg fått beskjed om at jeg må rett på sykehuset så de kan pumpe det opp. Jeg går rundt med en konstant angst for at jeg en dag revner magesekken eller rett og slett spiser meg til døde.

Men så lurer du kanskje på hvorfor i all verden det er bilder av venninnen min Mona og meg i dette innlegget? Det er fordi de siste månedene har jeg faktisk klart å overnatte! Uten å dra hjem, jeg har faktisk blitt natten over! Og jeg er så himla stolt! For de fleste er nok ikke dette en big Deal, men for meg er det en gigantisk seier! Jeg føler meg trygg hos Mona og hun har også sagt at skjer det at jeg overspiser osv, så blir hun ikke sint. Hun skjønner at det er sykdommen og ikke noe jeg kan styre selv. At hun faktisk kan forlate sin egen leilighet for at jeg skal få fullføre i fred! Hvor stort gjort av henne er ikke det? Og jeg tror det er nettopp det som gir meg den tryggheten. Jeg vet hun ikke blir sint på meg eller skuffet. Og jeg vet at jeg kan være alene om jeg trenger det. Jeg vet hun ser meg uten å dømme meg. Og det betyr så himla mye.

-Elise Amanda

SUNDAY OUTFIT

Søndager dere… søndager er dager hvor jeg som oftest dasser rundt i joggebukse med håret satt opp i en stygg dott. Siden jeg i dag skal være en del ute blant andre mennesker tenkte jeg å i det minste se litt mer presentabel ut. Med trykk på litt altså, comfy bukse skal fortsatt være på. Det er det som er så greit med slike bukser som jeg har på i dag, de scorer på både å være behagelige, men også se fine ut. Toppen passet ikke helt til, men hei, det er søndag så det får gå for i dag. Som jakke i dag har jeg teddyjakka mi, noe som passer ypperlig til å ha på siden jeg skal rett på kino. Teddyjakken er varm og dessuten føles det litt som å gå rundt med et svært pledd. Jeg er ei skikkelig frysepinn og synes at det alltid er så kaldt i kinosaler skjønner dere haha.

Senere i kveld kommer det et innlegg jeg har forhåndsskrevet som handler om hvorfor jeg ikke overnatter hos andre. Der får dere lese litt om mine utfordringer rundt det og hvorfor det har blitt utfordringer. I tillegg får dere en liten update på hvordan det går med det akkurat nå. Håper dere tar dere tid til å klikke dere inn for å lese det i kveld.

 

-Elise Amanda

HVA JEG FIKK TIL JUL

Goood morgen! Eller god formiddag blir vel litt mer riktig å si. I skrivende stund sitter jeg nydusjet i sofaen til Mona. Jeg skal straks begynne å ordne meg og så skal vi ta litt bilder sammen. Veldig greit med ei venninne som villig stiller opp til å ta bilder av meg haha. Og jeg av henne. Om ikke så alt for lenge setter jeg kursen mot Larvik igjen for å møte Andreas og noen venninner på Bølgen Kulturhus hvor vi skal se den nye Mary Poppins filmen. Jeg gleder meg skikkelig til å se den, det bringer frem så mange gode barndomsminner. Selv nå husker jeg skikkelig godt første gangen jeg så den gamle filmen. Er det noen av dere som har sett den nye?

Over til noe helt annet: årets julegaver! Jeg er så utrolig takknemlig for alt jeg fikk! Herlighet så heldig jeg er! I tillegg til det som ikke kom med på videoen fikk jeg en kjole og et strikk av Mona, et supersøte duftlys i en gaveeske med katter på av Nora, det beste veganske godteriet jeg har smakt og ansiktsmasker av Simone, Neglelakk og en supersøt toalettmappe av stesøsteren min, en stilig pepperkvern av stebroren min og en hjemmestrikket/tovet julestrømpe (altså den er såååå fin!!) av mamma og stefaren min som stefaren min har laget + hjemmestrikkede sokker + godteri + penger av dem. Tuuuusen hjertelig takk! Vet ikke hva jeg skal si, det er så alt for mye!

-Elise Amanda

TODAYS OUTFIT: FAIL

I dag våknet jeg alt for sent og hadde dermed 45 minutter på meg til å pakke, ordne meg, ta noen bilder og komme meg ut av huset før bussen gikk. Alle som kjenner meg vet at jeg er tidenes tregeste til å pakke. Både sminken og antrekket i dag ble helt krise, i tillegg ble dagens bilder dårlige haha. Ikke min dag i dag med andre ord! Lover bedre bilder i morgen! Kanskje rekker jeg å ta noen med Mona i morgen før jeg må dra også.

For litt siden kom vi frem til Mona etter å ha vært en tur på Farmanstredet. Smågodtposen ligger ved siden av meg og jeg er godt plassert i sofaen i comfy klær. Jeg skulle jo liksom ikke kjøpe noe i dag, men det er lettere sagt enn gjort.. Det ble en todelt joggedress og er hårbøyle. Nå får det være nok shopping på en stund, utenom i Tyskland, der blir det nok litt. Jeg er litt for svak for nye klær og burde egentlig ikke hatt lov til å ha med mitt eget bankkort i nærheten av klesbutikker… Matbutikker også for den saks skyld.  I kveld skal vi bare slappe av her og så drar jeg hjem igjen i morgen. Jeg har det alltid så fint og godt med Mona og det gjør meg veldig glad av å vite at jeg det ikke er lenge til vi ses igjen <3

 

-Elise Amanda

PAPPA SVARER DERE

For en liten stund siden ba jeg dere om å stille meg spørsmål som min far skulle svare på. Disse har nå blitt besvart og er klare for å deles med dere! Det er jo litt gøy med en slik spørsmålsrunde også, hvor det er andre som svarer om meg. Jeg har prøvd å finne noen bilder av oss til dette innlegget, men jeg finner ikke annet enn et dårlig mobilbilde. Jeg vet at det en 17. mai ble tatt noen fine bilder av oss hvor han er i dress og jeg i bunad, men jeg finner rett og slett ikke bildene. Jeg regner med de ligger på harddisken eller den gamle MacBook’en min, så dere får nesten nøye dere med bilder av kun meg hehe. Hvis noen har noen oppfølgingsspørsmål er jeg ganske sikker på at pappa kan svare dere i kommentarfeltet:) Jeg har også lagt til en kommentar under hvert svar under her, men det ser dere jo.

Hvordan var Elise som liten? 
-Hun var en meget bestemt ung dame når hun var liten. Var sjefen i gata. Alle gjorde som hun sa. Mamma og jeg stod ofte å så på barna lekte i gata. Da sa vi til oss selv:» Der er Elise og hoffet hennes i full sving»
Min kommentar: Haha, det var ikke sjeldent jeg stelte i stand teater, sirkus eller noe helt annet jeg fikk alle barna i gata med på! 

Digger stilen til Elise! Vet du hvor hun kjøper klærne sine?
-Ikke sikker på hvor hun kjøper klærne sine. Tror hun ser litt rundt omkring . Hun er flink til å finne fine plagg som matcher for en rimelig penge.
Min kommentar: Det stemmer ganske så godt!

Hva har dere til felles og hva er dere helt ulike på?
-Likheter og ulikheter: Vi har veldig ofte like meninger. De har faktisk blitt mer og mer like etter som årene har gått. Ulikheter: Elise er nok mye mer A4, og»liste menneske» enn det jeg er.
Min kommentar: Der må jeg også si meg ganske enig! I tillegg har jeg en del mer hår på hodet hahah.

Har forholdet deres blitt bedre eller dårligere med årene?
-Jeg mener forholdet vårt har blitt bedre og bedre. Er jo tross alt litt av en reise vi har vært med på.
Min kommentar: Absolutt bare blitt bedre og bedre ja!

Hvor stolt er du av Elise?
-Er fryktelig stolt av Elise. Hun er utrolig tapper , utholdende og målrettet.
Min kommentar: Tusen takk!

Beste minne med datteren din?
-Umulig å svare på. Er så mange.
Min kommentar: Vi har heldigvis mange gode minner. Noen av mine favoritter er hytteturene, turene til Meløstranda da jeg var barn, hvor ivrig du fulgte meg og laget mitt opp på fotballen og mange av bilturene våre hvor vi fikk snakket skikkelig. Jeg husker også skikkelig godt alle snøborgene og hulene vi lagde da jeg var liten, spesielt den ene gangen hvor du kastet ned en pakke cartoonies-kjeks til meg haha. 

Hvordan var det å få vite at Elise var syk?
-Var helt grusomt og uvirkelig å få vite at Elise var syk. For det første mener jeg det var uholdbart av meg selv og ikke oppdage det selv. Har stilt meg selv følgende spørsmål uendelige ganger, å gjør det fremdeles :» Er det vår/min skyld»?
Min kommentar: Det er kanskje ikke så rart du ikke merket det, jeg skjulte det relativt godt i starten og dessuten visste du ei heller om tegnene man skal se etter. Kan love at ingen ting er din skyld.

-Elise Amanda

NORDBYEN OG MIKROBRYGGERIET

GOD ETTERMIDDAG! Jeg sov faktisk 10 timer i natt og det var så deilig å endelig få sove ut! Etter en rask dusj ordnet jeg meg, tok noen bilder og så løp jeg til bussen. Akkurat det er ikke noe sjeldent syn, jeg løper egentlig litt for ofte til bussen. Uansett, jeg dro til Nordbyen en tur for å møte Madelen. Vi er barndomsvenner, men hadde mistet helt kontakt de siste årene. Så det var veldig koselig å se henne igjen! Vi fikk spist lunsj, jeg fikk byttet en julegave (og shoppet litt, men bare litt altså) og vi fikk pratet en del. Det er så godt å få opp kontakten med gamle venner igjen! ♡

Egentlig skulle jeg en tur på biblioteket etter Nordbyen, men tenkte jeg på åpningstider? Nope. Heldigvis møtte jeg noe familie på Nordbyen så da ble jeg med til dem. Så nå sitter jeg altså hos mamma og skriver et blogginnlegg. Straks blir jeg hentet av Nora og Simone for å dra til Mikrobryggeriet for å høre Helena synge. Jeg gleder meg skikkelig! En god del av folk fra klassen (jeg kaller det ennå klassen jeg og det kommer jeg nok alltid til å gjøre) kommer også i kveld. Nesten så det blir klasse reunion haha. Håper dere alle får en fin kveld! Under her har dere dagens antrekk.

     

-Elise Amanda

MINE NYTTÅRSFORSETTER

Tidligere år har jeg ofte satt meg alt for mange og alt for høye mål. Etter å ha bladd tilbake i arkivet mitt har jeg tatt litt lærdom av det og jeg har i tillegg fått sett hvilke nyttårsforsetter jeg har klart og hvilke som ikke gikk så bra. I år har jeg tenkt til å begrense meg til 6 nyttårsforsetter, skrive dem ned så jeg har dem lett tilgjengelig og notere i slutten av hver måned hvordan jeg ligger an. Målene for i år skal i tillegg bli mer realistiske.

  1. 1. Jobbe alt jeg kan for å bli friskere. En innleggelse på over tre måneder på Modum Bad er allerede satt og det blir til våren en gang. Før det blir det mest sannsynlig en innleggelse på litt over en måned på RASP. At jeg får den innleggelsen på RASP er et av noen kriterier på at jeg får plassen som er satt av til meg på Modum, så jeg krysser fingrene. Dette kommer til å bli beinhardt og så tøft at jeg ikke kan beskrive det engang. Jeg vet at jeg kommer til å ville gi opp, men det kan jeg bare ikke. Jeg må og jeg skal gi alt for å bli frisk(ere).

2. Bli mykere. Jeg har faktisk blitt litt mykere dette året her og det er jeg veldig glad for! Samtidig har jeg ennå en veldig lang vei å gå og jeg må bli flinkere til å prioritere å tøye. For meg fungerer det som en slags meditasjon i tillegg så det er jo bare en stor bonus! Ved å være mindre stiv føler jeg meg bedre og kroppen min fungerer bedre. Det er også en fordel å være litt myk når man driver med dans, men hovedgrunnen til at jeg vil bli mykere er jo for meg selv.

3. Spise mer plantebasert. Det er så utrolig trist at bulimien skal stå i veien for å leve etter mitt eget livssyn. Til tross for det er det likevel noen flere steg jeg kan ta. Som innlagt kommer jeg nok til å måtte fortsette å spise vegetarisk (de er ofte svært strenge på å la noen spise plantebasert), og under bulimirundene jeg har fungerer det rett og slett ikke å spise plantebasert. Men utenom det kan jeg ta steget fult ut! Drømmen er å kun spise plantebasert så fort jeg er frisk og det er faktisk en av motivasjonene mine.

4. Bli flinkere til å koble av. Med det så mener jeg å legge bort internett/mobil/osv og helst legge bort tanker også og gjøre ting jeg har godt av. Yoga, lese en bok, gå tur i skogen, trene styrke, skrive tekster, fotografere, ta vare på huden min, dra en tur på biblioteket og lignende. Under denne her går også det at jeg må bli flinkere til å si nei.

5. Satse litt på bloggen. Ja, du leste riktig! Blogging har vært en hobby for meg i mange år, men ikke noe mer enn det. I året som kommer ønsker jeg å virkelig satse. Dessuten er det er fin ting for meg å drive med når jeg trenger å få tankene over på noe annet og blogging klarer jeg faktisk å kombinere med å være syk (og å gå i behandling som syk). Det hadde vært utrolig kult å kunne klart å skape en inntekt ut av bloggen. Denne her er litt skummel å “si høyt”, men jeg velger å være ærlig med dere. Nå vet jeg ikke hvordan dette kommer til å gå, men det finner man ikke ut ved å la være å prøve.

6. Fotografere mer. Altså ikke kun bilder til bloggen og antrekksbilder, men ordentlig fotografering. Helst av andre mennesker. Jeg elsker å ta bilder av mennesker. Og gjerne en del kreative bilder, det har det vært alt alt alt for lite av de siste årene.

Har du noen nyttårsforsetter?

-Elise Amanda

VEGANUARY + TEDDY COAT

Årets andre juleselskap står for tur og denne gangen er det hos min mor og stefar. Vi sparte faktisk pakkene fra hverandre og skal åpne dem først i dag. Pinnekjøtt står på menyen, så jeg tar med vegetarfilet til meg. Tilbehøret kan jeg heldigvis spise. Mamma skal lage hjemmelaget kålrabistappe og det er virkelig noe av det beste jeg vet! Pinnekjøtt har jeg forresten aldri smakt, men jeg tenker det er like så greit siden jeg aldri skal smake det heller. Vi har bestandig hatt ribbe på julaften og da mamma en gang for en del år siden laget pinnekjøtt hadde jeg allerede stoppet å spise kjøtt bortsett fra fisk. Jeg var pescetarianer i 6-7 år og snart har jeg vært vegetarianer i 2 år. Det begynner å bli en stund det! Når jeg er frisk har jeg veldig lyst til å kun spise plantebasert, det er en av motivasjonene mine!

Likevel, jeg slenger meg på veganuary, altså å spise plantebasert i hele januar! Det er alltid gøy med en utfordring og jeg tror det skal gå fint! De fleste middager jeg lager er uansett veganske og de som ikke er det er det lett å veganisere. Dessverre er det ikke der problemet ligger for min del, jeg klarer jo fint å lage mye god vegansk mat. Problemet for meg er at sykdommen min gjør det vanskelig å kun spise vegansk, noe som er utrolig synd at den ødelegger for livssynet mitt. Det kommer forresten en video med oppskrifter i januar en gang, hvor man ikke trenger mye fancy for å lage maten, hvor ingrediensene er billige å kjøpe inn, maten er lett å lage og ikke minst smaker den utrolig godt!

Skal du også slenge deg på veganuary? Og hva synes du om jakken min? Den bor jeg i omtrent haha.

-Elise Amanda