LANDSMØTE + HVA ØNSKER DERE Å LESE OM?

God helg! Har dere noen planer for fredagen? Jeg skulle jo egentlig vært i Oslo nå på Unge Venstres landsmøte, men på grunn av koronasituasjonen ble møtet digitalt istedenfor. Derfor har jeg sittet i et digitalt møte fra klokken to på dagen og forventet møteslutt er halv ni i kveld. I morgen tidlig starter møtet klokken ni og forventet møteslutt er halv åtte på kvelden. Det blir to lange dager foran skjermen, men samtidig er det deilig å sitte hjemme i en behagelig stol og ha ting rundt seg tilgjengelig hele tiden hehe. Viktig å se det positive med digitalt møte, eller hva? Det er utrolig uvant, men det funker overraskende greit!

På grunn av møtet i helgen får jeg ikke mulighet til å ta noen nye bilder, da møtet slutter når det er mørkt ute og i morgen startet møtet såpass tidlig at jeg ikke får tatt bilder før. Men på søndag eller mandag skal jeg iallfall få tatt noen nye bilder! Enn så lenge beklager jeg arkivbilder.

I det siste har jeg vært veldig tom for idèer til hva jeg kan skrive om og lurte derfor på om dere har noen forslag? Gjerne ikke kun forskjellige tema, men spesifikke ting. Er det noe spesifikt innen spiseforstyrrelse dere vil lese om? Er det noen spesifikke ting dere ønsker tips om? Er det noen spesifikke ting dere vil se som antrekk? Hva annet vil dere lese om? Middagsforslag? Filmtips? Let me know!

 

Hva ønsker dere å lese om og hva ønsker dere at jeg skal skrive om?

 

-Elise Amanda
_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

DE SISTE DAGENE + TURID SWEATER

Jada, jeg lever ennå haha. Dagene har bare gått litt i ett i det siste og jeg har prioritert andre ting. På tirsdag var det tid for det andre strikketreffet, noe som ble utrolig koselig! Det var gøy å se både kjente fjes og nye fjes blant stikkerne som møtte opp. På onsdag var jeg i behandling og i kveld (om noen få minutter) har jeg et møte over nett.

Egentlig skulle jeg på dansing senere i kveld, men på grunn av et utbrudd i Larvik har aktiviteter blitt stoppet. Frem til nå har vi kun hatt totalt 60 smittede og vi er nesten 50 000 innbyggere. Men de siste dagene har det blomstret opp smitte, så da blir forståelig nok strengere tiltak satt igang. Denne helgen skulle jeg egentlig til Oslo for å delta på Unge Venstre sitt landsmøte, noe som også har blitt avlyst. Eller.. ikke helt heldigvis! Det blir over nett istedenfor.

Over til noe annet gøy, nemlig min første egendesignede genser! Denne har jeg holdt på med en stund nå og kommer nok til å holde på med en ganske god tid til. Det er mange justeringer som skal til. Blant annet ble det alt for mye volanger på første forsøk, så der måtte alt bli tatt opp og gjøres på nytt. Jeg hadde også kommet godt igang med skulderpartiet og litt på armen, men det må også bli tatt opp.

Disse bildene har blitt tatt etter justeringer med volangene, men før arbeidet med skuldre og ermer ble til. Jeg har kun plukket opp til skuldre på den ene siden da jeg tok disse bildene. Herlighet hvor mye notater jeg har gjort så langt altså! Det blir spennende å se hvordan det blir etterhvert. Jeg har tegnet ned designet, men så er det det å få det jeg har tegnet over til å bli en faktisk genser. Det er også mye regning inni bildet og det er jeg ikke så sterk i. Det går altså, det tar bare litt tid.

Genseren får navn etter mormor, derfor blir den hetene Turid sweater. Hvis jeg skal designe en til genser i fremtiden tenkte jeg å kalle den opp etter farmor. Men nå får jeg poste innlegget, for møtet begynner om ett(!!) minutt!

 

Tror du den blir fin?

 

-Elise Amanda
_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

OPPSKRIFT: VEGAN LUNCH BOWL

God lørdag! Egentlig skulle jeg få besøk i dag da jeg trodde oppriktig at jeg kom til å være frisk. Dessverre så er jeg ennå ikke helt i form og måtte derfor avlyse. Til tross for at det bare er forkjølelse eller noe slikt er det kjipt å risikere å smitte andre av den grunn at man må holde seg hjemme når man er syk. Så da ble det utsatt på ubestemt tid og kvelden får heller gå til strikking og Skal vi danse. Nå er jeg så lei av å være syk at jeg snart går på veggen. Sofaen har fått sittemerke etter meg, så det sier jo sitt.. Hadde det vært vanlige tider hadde jeg nå gjort det jeg skulle og ville, men så er jo dette litt spesielle tider og da er det bare å bidra i den store dugnaden.

Uansett, dere må jo nesten få oppskriften på noe jeg har lagd og spist i dag! Jeg har jo sett flust av slike bowls på Instagram og lignende, noe som har fristet. Men har jeg tatt meg bryet med å lage det? Ikke før nå. Jeg kjøpte rett og slett inn litt ting på butikken i går som jeg så for meg kunne være digg sammen og satte i gang på kjøkkenet.

Bowlen består av quinoa, edamamebønner, cherrytomater, hjemmelaget syltet rødløk, bakt blomkål, spirer, avokado og kikcertdipp. Det ble skikkelig godt og jeg skal så absolutt teste flere kombinasjoner i fremtiden!

Jeg anbefaler å starte med løken da den trenger tid, men har du syltet rødløk fra før går denne retten mye raskere å lage. Jeg sitter igjen med ganske mye syltet rødløk nå og det gleeeeder jeg meg til å ha til maten fremover!

 

Diverse: avokado, spirer, cherrytomat, edamamebønner, quinoa, grønnsaksbuljong, hvitløk, salt, pepper, spisskummen, chipotlekrydder, paprikakrydder.

Obs! Grønnsakene burde kuttes rett før servering! Slik gjør du: tilbered bønnene etter anvisning og ta de ut av skallet. Kok opp quinoa sammen med 1 grønnsaksbuljongterning og la det småkoke til de er bløte. Kutt opp tomat ved å dele dem i to og avokadoen ved å dele den opp i skiver.

 

Syltet rødløk
ingredienser: 2 rødløk, 2 dl eddik, noen pepperkorn, 1 dl sukker, 2 dl vann

Slik gjør du: dette startet jeg med da løken skal ligge en stund i laken. Du kan gjerne gjøre dette dagen før eller noen dager før, da de holder seg 2 uker i kjøleskap i tett glass. Kok opp vann, sukker og eddik til sukkeret har smeltet. Del opp rødløken i halvmåner eller sirkler, alt ettersom hva du foretrekker. Putt løken i et glass og hell over den varme laken. Deretter tar du i noen pepperkorn. Pass på at løken er dekt av laken. Så er det bare å skru på lokket, sette glasset på kjøkkenbenken og vente:) Jeg begynte å spise løken etter 2 timer. Når laken er helt nedkjølt oppbevarer du glasset videre i kjøleskapet.

 

Kikertdipp
ingredienser: 1 boks kikerter, 1 stort fedd hvitløk, salt, pepper, vann eller sitronsaft, malt spisskummen.

Slik gjør du: jeg har ikke en maskin til å gjøre dette med, så det ble gjort på den enkle måten. Skyll kikertene under vann til laken er helt borte. Mos kikertene med en potetmoser og tilsett ønsket mengde vann eller sitronsaft til ønsket konsistens. Finkutt 1 fedd hvitløk og bland det i. Smak til med salt, pepper og spisskummen.

 

Bakt blomkål:
ingredienser: blomkål, salt, pepper, chipotlekrydder, paprikakrydder

Slik gjør du: sett stekeovnen på 150 grader og del blomkålen opp i buketter. Legg blomkålen i en ildfast form og ta litt olje over blomkålen. Deretter tar du på salt, pepper, chipotlepulver og paprikapulver. Ikke vær for beskjeden med krydderet. La det så bake seg i stekeovnen til… vel.. de er ferdige haha. Jeg tok ikke tiden dessverre.

 

La quionoa og blomkål kjøle seg litt ned hvis det ikke alt har gjort det.

Deretter er det bare å dandere alt sammen i en skål! Jeg blandet alt sammen så godt jeg fikk til (litt full skål hehe) før jeg spiste, jeg måtte bare ta bilder først da det ser mest instavennlig ut haha. Fortell meg gjerne om du skal prøve å lage dette og hva du isåfall synes etter å ha smakt! God appetitt!

 

Så det godt ut og ønsker dere flere oppskrifter?

 

-Elise Amanda
_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

TING DERE IKKE VISSTE OM MEG

-Jeg har en helt sykt dårlig uvane med å rense ørene med q-tips hver gang jeg går på badet. Det er ikke bra i det hele tatt og jeg burde virkelig slutte.

-Jeg har en silkekjole som ble sydd til meg av en skredder mens jeg gikk på barneskolen. Kjolen ble sydd etter inspirasjon fra en kjole Dakota Fanning hadde på den røde løperen en gang, da jeg var stor fan av henne. Kjolen har jeg fremdeles, men jeg får ikke igjen glidelåsen.

-Dere som kjenner meg i virkeligheten og har kjent meg en stund vet jo denne, men jeg røyket fast tidligere. Det er det en god del år siden jeg sluttet med nå, men jeg snuser fast.

-Jeg er svært lite kresen og som barn var livrettene mine ovnsbakt ørret og lungemos. Ikke sammen så klart haha. En annen storfavoritt var brokkoli og det er jeg fortsatt utrolig glad i, det er jo såååå godt!

-Da jeg var barn ville nesten alle venninnene mine bli prinsesse når de ble store. Jeg derimot? Jeg ville bli advokat jeg (og samtidig være prinsesse).

-På ungdomsskolen tok jeg hull under leppa selv da jeg ville ha en rundt piercing der. Altså som snake bites, bare ett. Jeg hadde hverken nål eller piercing, så øredobbe fikk duge. Dette gjorde jeg da midt på natten og neste dag måtte jeg pent ta den ut igjen, for det var visst ikke greit haha.

-Av smak på is, milkshake, melk, næringsdrikker (hehe) og lignende foretrekker jeg jordbær. Jeg er ikke så glad i sjokoladesmak på slike ting, til tross for at jeg elsker sjokolade. Visste dere forresten at før ble det solgt pulver med jordbærsmak man kunne blande i melk? Åh, det er mange år siden det! Nå er det jo bare sjokolade.

 

Var det noe du visste fra før?

 

-Elise Amanda
_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

SYKDOM OG KARANTENE

Uff, nå kommer det skikkelig klaging altså! De siste dagene har formen vært helt elendig. Vond hals med smerter som har gått opp i ørene, vondt i hodet, vondt i kroppen, feber, utmattelse og snørr som renner og renner. Formen har vært så dårlig at jeg de siste dagene ikke har klart å strikke engang. Nå begynner formen heldigvis å bli litt bedre og i dag har jeg faktisk klart å strikke litt! Jeg har testet meg for korona altså og den testen kom tilbake negativ. Jeg blir faktisk ALLTID syk den tiden her på året uten unntak. Her om dagen fikk jeg faktisk opp et minne på Facebook for 7 år siden hvor jeg hadde skrevet at jeg var syk.

Det kjipe er at selv om jeg vet at det ikke er korona er jeg likevel i karantene til jeg er symptomfri. Noe som også betyr at jeg ikke får dratt til så sårt etterlengtet behandlingstimer (ikke at jeg hadde vært i form til det i går, men i morgen hadde jeg kanskje klart..) eller dratt på dansing fordi jeg har symptomer. Jeg føler meg faktisk skikkelig fæl som klager nå fordi jeg bare er vanlig syk og at det kommer til å gå helt fint med meg. Samtidig så synes jeg det skal være lov til å klage, for livet er ingen konkurranse om å ha det verst. Bare fordi noen har det verre så er det ikke slik at man ikke får lov til å ha det ille selv. Hvis dere tar poenget?

Siden jeg ikke har vært i form til å ta noen bilder får dere heller noen mobilbilder fra da formen var litt bedre. Jeg krysser fingrene for at jeg er symptomfri til uken, slik at jeg får kommet meg til behandling og så jeg kan delta i samfunnet igjen. På tirsdag arrangeres også det andre strikketreffet for unge i Larvik som strikker og siden jeg arrangerer hadde det jo vært kjekt å være frisk til det.

 

Har du vært syk i høst? Hvordan var det for deg?

 

-Elise Amanda
_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

ANTREKK MED POPPYGENSEREN

Det er nesten så jeg får litt abstinenser når jeg ikke har postet antrekksbilder på en stund.. Jeg synes det er antrekk som tar seg best ut når man blar nedover bloggen, eller en god kombinasjon kanskje. Bare andre bilder synes jeg fort blir litt kjedelig og jeg føler at bloggen da ser ut som et sted kun fult av artikler. Kanskje det bare er jeg som tenker sånn? Jeg tenker jo ikke sånn om andres blogger, så lenge bildene er fine. I dag fikk jeg derimot knipset noen bilder av dagens antrekk ved hjelp av Andreas, så da har jeg endelig et antrekk å poste igjen haha.

Ellers i dag har jeg blant annet tatt en kaffe ute med Andreas og jeg har gjort en del innkjøp på matbutikken. I kveld derimot kommer tiden til å gå til å brette klær samt og rydde dem på plass, i tillegg til strikking. Genseren jeg har på meg på bildene har jeg forresten strikket selv. Den heter Poppygenseren og er strikket i enkel tråd påfugl. Jeg hadde egentlig på meg en hatt i dag forresten, men byttet til en hårspenne istedenfor. Tror nok jeg likte antrekket bedre med hatten, men hårspenna er fin den også!

 

 

 

 

 

 

Hva synes du om antrekket?

 

-Elise Amanda
_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

SVAR PÅ SPØRSMÅL – PENGER, B/P, PLANER +++

Jeg lurer på hvor mye penger du kan bruke på et b/p? Som regel går det rundt 100 kr ca til en runde, men det varierer likevel veldig. Noen ganger tar jeg ting vi har hjemme og da vet jeg ikke hvor mye som går. Men handler jeg er det alt fra 100kr til opp mot 350kr.. Gjennomsnittet ligger vel på 120kr vil jeg tro. Så det er ikke akkurat billig.. Jeg prøver å bruke så lite penger som mulig og går for veldig mye First Price produkter.

Hvor lenge du sitter å spiser under b/p? Rundt 2 timer som regel, men det kan være noe kortere og det kan være noe lengre.

Hva slags mat spiser du under b/p? Jeg foretrekker ting med høyt innhold av fett og sukker. Det går mye i pomes frites, pizza, potetgull, fløteis, sjokolade, kjeks og lignende i svære mengder. Gjerne tilsatt ekstra ting på for å toppe det med enda mer og jeg pleier å hølje på med olje på noen ting. Har jeg derimot ikke noe slikt tilgjengelig så spiser jeg det jeg har mulighet til. Jeg kan sitte og overspise på ris med krydder liksom.. Herlighet, det er så sykt å faktisk fortelle dette.. Men jeg vil dere skal forstå alvoret i det.

Lurer på hvordan det går med deg sånn egentlig? Det går ok. Matmessig har jeg fått regelmessige måltider mye mer under kontroll, men jeg skulle gjerne hatt b/p mer under kontroll også.. Sånn ellers så går det greit i grunn:)

Hva er planene framover? Åh, jeg har så lyst til å røpe noe skikkelig spennende! Men jeg vil ikke si noe om det før det eventuelt er helt i boks. Jeg kan si så mye som at jeg i går var på et møte som gikk skikkelig bra og at det kanskje skjer en stor endring fremover. Kryss fingrene for meg!

Jeg lurer veldig på hva b/p betyr, kan du forklare det? b/p = binge/purge, altså overspising/oppkast. Jeg foretrekker å skrive det slik, ikke kun fordi det er kortere og ofte blir brukt som en forkortelse, men også fordi jeg sliter med skammen rundt det.

Har du kostplan du følger? Ja, jeg har en kostplan som jeg følger så godt jeg kan. Det finner jeg veldig hjelpsomt!

Jeg har begynt å overspise hver dag (uten oppkast) hvordan kommer jeg meg ut av det? Jeg anbefaler deg å i første steg snakke med fastlegen din om det<3 Så kan dere sammen kanskje finne en løsning. Her er iallfall noen av mine beste tips.

(fortsatt syk, så å skulle ordne meg og ta frem kameraet i dag ble uaktuelt hehe)

 

Hva er deres planer for lørdagen?

 

-Elise Amanda
_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

PLANER FOR HØSTEN OG VINTEREN

Uff, jeg er jo så nøye på at sånt skal man ikke gjøre… i år derimot er jeg tidenes hykler, for jeg klarte virkelig ikke å holde meg. Tidligst slutten av november sier jeg, før det er det egentlig ikke lov? Hvorfor? Jo fordi over hvor kortere periode man drikker det, jo mer spesielt er det jo og jo mer gleder man seg. Men så gikk jeg på en smell, en til og nå er jeg på den tredje smellen. Har du skjønt hva jeg snakker om? Det er jo julebrus! Den beste er forresten den brune med hvit etikett spør man meg! Denne under her derimot duger til å være billigbrus.

Allerde er jeg på vei til å skrive meg bort hehe. Julebrus altså. Jeg får skylde på det. Dette innlegget skulle egentlig kun handle om mine strikkeplaner fremover, så da får jeg vel prøve å skrive litt om det også.

 

Jeg har jo en del strikkeplaner, men samtidig har jeg kortet drastisk ned på listen min. Det var så mange ting jeg spontant skrev opp og flere av disse er nå fjernet. For denne tiden her på året er den optimale tiden å strikke på. Jeg har først og fremst planer om å fullføre påbegynte prosjekter, slik som septembersweater og bølgegenseren. Disse ligger nå på vent fordi min hovedprioritering akkurat nå er en genser jeg designer selv. Det er ikke bare bare å finne på noe nytt, skrive oppskrift og regne seg frem. Ting tar tid. Dessuten skal jo plagget strikkes også, med mye prøving og feiling.

 

 

Utenom disse prosjektene som alt er satt i gang har jeg jo noen planer for hva jeg skal starte på denne høsten/vinteren! Prosjektene til meg selv blir nok ikke prioritert fremover på grunn av julegaver, men noen planer har jeg da jo. Jeg har veldig lyst til å enten strikke vesten eller en av genserne til Augustin. De er utrolig nydelige, veldig feminine og dessuten strikkes de på tykke pinner. Dermed tar det ikke så alt for lang tid heller.

 

 

Av gaver blir det iallfall en supersøt babylue til Linus som han skal få til bursdagen sin i november (de vet om det altså, så jeg røper meg ikke her haha), noen sokker og noen scrunchies tenkte jeg. Jeg skulle så gjerne ha strikket gensere til de rundt meg, men det har jeg hverken tid eller penger til. Nå er jo ullsokker heldigvis supre å ha på denne årstiden og de fleste liker jo det! Det kan også hende at jeg strikker en lue i julegave til ei som har ønsket seg det, vi får se hvor god tid jeg får.

 

 

Jeg har forresten vært syk noen dager nå, så jeg har måttet avlyse behandling, dansing og andre planer. Jeg var veldig sikker på at det kun var forkjølelse da jeg alltid blir forkjølet på denne tiden her. Men for å være på den sikre siden testet jeg meg på onsdag og måtte da være i karantene frem til testresultatet kom. Det vil si at jeg måtte holde meg hjemme, gå på tur alene og kun kunne gå på matbutikk og apotek. Heldigvis kom resultatet i dag og testen var negativ, så nå kan jeg faktisk møte opp på ting til tross for at jeg er litt syk. Flaks at svaret kom i dag, for jeg hadde nemlig et møte i dag klokken ett, så da slapp jeg å avlyse det!

 

 

Hva slags hjemmestrikk hadde du satt pris på å få i julegave?

 

-Elise Amanda
_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

ET NYTT SPENNENDE PROSJEKT + Q&A

Dette har jeg hatt lyst til skikkelig lenge, men jeg har tenkt og tenkt. Planen var å ha planene ganske så klare før jeg satte i gang. Så jeg har tenkt, jeg har tegnet, tenkt enda mer og tegnet enda mer. Nå har jeg kommet frem til et design, så da blir det spennende å faktisk strikke dette for ikke å glemme: lage en oppskrift! Ja, dere leste rett! Jeg skal prøve å lage min egen genser og skrive oppskrift på den som forhåpentligvis kan teststrikkes i løpet av november. Det er mye regning som skal til, spesielt når jeg må regne om til forskjellige størrelser. Jeg krysser fingrene for at jeg får til dette, for det hadde vært så gøy! Nå har jeg lagt opp på pinnen, så vi får se hvor dette bærer.

Ellers så tenkte jeg at dere kunne stille meg noen spørsmål, hvis det er noe dere lurer på:) Det har blitt litt dårlig blogging de siste dagene, men nå har jeg en god plan for resten av uken iallfall! Og i morgen skal jeg få tatt noen nye bilder. Jeg håper dere får en fin kveld, så får dere bare spørre om det er noe dere lurer på.

 

 

 

Tror du jeg får til dette? Noe du lurer på til ukens spørsmålsrunde?

 

-Elise Amanda
_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

BULLET JOURNAL OCTOBER | HOT AIR BALLOON

Wow, i dag har jeg vært skikkelig effektiv altså! Det er nesten så ille at jeg blir en av de som ramser opp alt som har blitt gjort, for dette er jeg fornøyd med! Sannheten er jo at dette er unntaket og det tror jeg det er for de fleste når de skriver slike skryteposter på Facebook. Ikke ta meg feil her altså, jeg synes det er supert at man kan skryte av seg selv, for det er det flere som kan bli flinkere til! Men ofte fremstiller man det som normalen, når det faktisk er unntaket. Det er helt ok å ikke ha gjort noen ting også.

En av tingene jeg derimot har gjort i dag om jeg vil nevne er at jeg har vært på posten (eller: butikken som leverer ut post da, som dessverre ikke er nærbutikken min) for å hente ut en pakke. Jeg gledet meg så mye til å komme meg hjem for å se hva det var for noe, at jeg helt glemte å faktisk handle det jeg skulle på butikken haha. Pakken bestod iallfall av så mye fint og koselig og jeg ble så rørt over innholdet at jeg ble helt på gråten. Jeg vet ikke hva jeg skal si en gang, bare at Guro er alt for god! Herlighet for et herlig og fantastisk menneske jeg er heldig nok til å kjenne!

Bildene til denne månedens BuJo ble.. nei altså jeg vet ikke hva jeg skal si engang haha. Selve temaet, oppsettet og lignende synes jeg ble helt greit altså. Problemet er vel mer det at jeg tok bildene på cafe. Jeg var nemlig litt sent ute denne måneden og måtte fylle ut ukeskalenderene. I de har jeg planer og avtaler som jeg ikke trenger at hele verden skal se, så istedenfor å retusjere tok jeg like så godt bildene med en gang før jeg begynte å fylle inn.

Forsiden med luftballonger og navnet på måneden.

 

Med dette satte jeg med altså ned på cafe for å tegne nok til at jeg kunne ta bilde av det.

 

Enda et bilde av forsiden. Som dere ser prøvde jeg å gå for litt høstlige farger.

 

Kalenderoversikt for måneden + tusjfargene som blir brukt. Denne måneden ble det ikke noen humørsporer eller andre ting enn det helt nødvendige da jeg rett og slett ikke gadd. Sånn er det med den saken hehe.

 

Slik ser da ukeskalenderne ut med forskjellige farger og mønster på luftballongene ettersom hvilken uke det er. Dette er et nytt oppsett for meg og jeg krysser fingrene for at jeg ikke blir alt for forvirret haha.

 

 

Driver du med bullet journal? Har du noen forslag til tema for november?

 

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER