HVORDAN UNNGÅ OVERSPISING/OPPKAST

Det er noen som har spurt om jeg kan dele noen tips til hvordan unngå overspising og oppkast. Aller helst skulle det ha vært en pille eller en magisk knapp jeg kunne ha trykket på, men så lett er det dessverre ikke. Det krever beinhard jobbing og det er ingen quick fix. Disse tipsene her gjelder såklart for de som strever med kun overspising også, da det jeg fokuserer på er overspising (etterfulgt av oppkast). Hvordan unngå oppkast kan jeg heller skrive et annet innlegg om senere, hvis det er ønskelig?

-Spise ofte nok og spise nok. Det viktigste tipset! Forskning viser at man reduserer sjansen til å overspise om man får i seg nok mat, da sult ofte er en trigger til overspising. Noen ganger kan man tro selv at man spiser nok uten å faktisk gjøre det også. Jeg trodde for eksempel før at jeg spiste nok utenom overspising/oppkast, noe jeg overhodet ikke gjorde. Så det er verdt å tenke på.

-Unngå å ha alle triggere i nærmeste nærhet. Om du har noen spesifikke matvarer det trigger veldig å ha i hus kan det være en idé å fjerne disse varene til du har ting litt mer under kontroll. Vi har blant annet ikke kunne hatt en type pålegg hjemme, for da ble det garantert at jeg overspiste på det. Jeg øver forresten på det pålegget nå, så jeg håper vi kan begynne å ha det i hus etterhvert:)

-Snakk med noen. Ofte styrer følelsene overspisingsepisoder, eller det kan være mer som en rusavhengighet. Uansett hva som fører til oppkast så er det viktig å snakke med noen om det. Et sted man kan starte er familie, venner eller fastlege blant annet. Det er ikke noe godt å stå med alle disse følelsene og tankene alene. Ofte trenger man litt veiledning eller hjelp for å bli bedre.

 

Har dere noen tips dere vil dele?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg