TING JEG LIKER MED Å JOBBE I BARNEHAGE

Gjett hva som endelig skjer i dag!? Jo, fra og med denne uken kan voksne drive med organisert innendørs aktivitet igjen! Med andre ord så har jeg dansing i kveld og jeg gleder meg veldig til å komme i gang igjen! Det har bare vært en dansetime inne i år på grunn av corona, så dette har vært savnet.

En stund nå har jeg jobbet litt i barnehage for å få litt arbeidserfaring og der trives jeg skikkelig! Akkurat nå er det satt på pause av hensyn til smittevern til de på avdelingen, men planen er å forhåpentligvis komme meg tilbake til barnehagen når smittetrykket synker. Den tiden jeg har vært i barnehagen har jeg gjort meg en del erfaringer jeg ønsker å dele med dere, for kanskje er det til hjelp hvis noen av dere vurderer å begynne i barnehage. Eller så kan det være artig å lese for å få et lite innblikk i hverdagen i en barnehage. 

Å kunne være en trygg person for barna – det er så fint med den tilliten og det båndet som skapes. Om det så er barn som  trenger trøst, noen som vil sitte på fanget mens man leser, noen som vil ha hadeklem når du skal gå, noen som vil ha deg med i leken eller noen som har lyst til å dele noe gøy de har opplevd med deg. Barn er små mennesker og de har så mye på hjertet, det er fint å få være med å ta del i hverdagen deres og være der for dem.

Ingen dager er like – selvfølgelig er det jo visse rutiner, blant annet med måltider, oppvask, at man er ute og slikt. Men samtidig så skjer det så mye forskjellig hver dag! Noen dager er det noe spesielt på programmet (feks bursdag, turdag eller lage noe), mens andre dager er vanlige. Da kan det være en dag med mye utelek, en dag hvor mange kanskje vil lese, en dag hvor mange er opptatt av tegning, en dag noen har litt ekstra energi, en dag hvor noen finner ut at de vil sette i gang et prosjekt for barna og så mye mer. I tillegg så er det jo mange personer under samme tak og alle har jo sine interesser og sin personlighet. Det er iallfall spennende dager med stor variasjon!

Kreativiteten – selv er jeg en kreativ person og jeg elsker å jobbe med kreative ting. Da passer det kjempefint å jobbe i barnehage! Det er så mye kreativt man kan gjøre med barna, blant annet å tegne, perle eller bygge pluss pluss. Så er det også veldig gøy å sette i gang noen kreative prosjekter! Det kan være å lage minidisko med musikk, bygge snømann, male på kongler eller lage noe helt annet. Gøy for meg og gøy for barna haha!

 

Kunne du tenkt deg å jobbe i barnehage?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

OUT AND ABOUT

God kveld! Denne dagen her har det vært ganske fult opp og til tross for at noen ting har vært utfordrende er jeg stolt over hvordan jeg håndterte det! Gårsdagen derimot.. den vil jeg ikke snakke om hehe. I dag har vi hatt morgenmøte og fokussamtale x2 (som vi har hver dag), jeg har hatt prosessmøte, jeg har hatt en koselig kaffe og strikkedate med ei annen og jeg har vært på trening. For ikke å glemme alle mulige måltider! Det skal bli godt å legge seg til kvelden kjenner jeg!

Jeg har forresten vasket klær i dag også og uten at jeg merket det hadde ullsokkene mine sneket seg med i vasken😭 Så de var bare å kaste rett i søpla for å si det sånn, så tovet og krypet de var. Det verste er at dette er f meg 3. (!!!!) gangen dette skjer med ullsokker. Jeg får rett og slett legge de et helt annet sted enn i nærheten av der jeg har klesvask, for dette her er jeg dritt lei av. Dere kan jo gjette hva mitt neste strikkeprosjekt blir..

Men nå, nå er det kveldsmat og så skal resten av kvelden gå til redigering av bilder.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hva synes du om antrekket og hva har du gjort i dag?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

ÅRETS FØRSTE GRILLTUR

Mandag = ny uke og nye muligheter, noe jeg følte at jeg trengte nå. Heldigvis våknet jeg opp ved godt mot og en god innstilling i dag! Som vanlig var jeg hjemme på permisjon i helgen og på fredag hadde vi besøk av Mona. På planen stod blant annet årets første grilltur! Vi ruslet bort til Farris og satte oss til på et fjell der. Jeg grillet incredible sausages fra Hälsans og herlighet så gode de var!! Skikkelig krydra vegetarpølser som faktisk laget knekkelyd til og med! Disse anbefales altså! Ved siden av pølsene hadde jeg salat, ketchup (hehe) og Andreas sin hjemmelagde potetstappe. Det positive med å grille så nærme vannet er forresten at det ikke blir noe stress å skulle slukke grillen og få den kald nok til å ta med seg etterpå. Vi har alltid med en ekstra pose til det + søppel.

Det blåste litt så det ble ikke så alt for mange timer ute, men noen ble det jo. Og grillen kunne brukes til å få litt varme fra også. Vi er heldige som bor så nærme fine Farris, det er faktisk bare en gåtur unna oss. Vi bor nemlig i nærheten av den broa dere ser bak meg på noen av bildene. Jeg gleder meg til en sommer fylt med båtturer og grilling i Farris iallfall!

 

 

 

 

 

Har du grillet ute i år?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

KAFFEDATE I SOLEN MED BESTIS

God helg! Jeg synes det nettopp var helg jeg og nå er vi her igjen. Denne uken har det egentlig vært mye på programmet, men jeg fikk heldigvis tid til en kaffe i solen sammen med Anni. Jeg elsker at Espresso House har åpnet igjen, samtidig som lommeboka ikke er så glad for det. Heheh, neida, jeg har faktisk kun kjøpt kaffe der denne ene gangen etter at det åpnet. Det var så deilig å kunne sitte slik ute i solen med kun en olajakke over og ikke minst var det godt med litt bestevenntid igjen!

Nå har jeg kommet hjem og er klar for permisjon i helgen. Planen for i dag tenkte jeg å heller fortelle dere litt mer om i morgen, for da kan jeg dele bilder også. Men nå får jeg slutte å skrive, for jeg har tross alt besøk.

 

 

 

 

 

Legg merke til sokkene mine hihi, jeg kaller dem for Lucysokkene mine (den ene katten vår er lysegrå og heter Lucy).

 

 

 

Hva synes du om antrekket?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

OVNSBAKT HEL BLOMKÅL MED RAITA

God ettermiddag! Enda en oppskrift står for tur og dette er hva vi hadde til middag på søndag. Jeg har hatt lyst til å prøve å lage ovnsbakt hel blomkål en stund nå og det finnes jo et hav av oppskrifter der ute. Jeg bestemte meg derfor for å stole på magefølelsen og lage min egen oppskrift. Flaks for meg så ble det veldig godt! Men hvis vi skal ha dette til middag igjen (noe vi sikkert skal) kommer jeg nok til å lage stekte kikerter ved siden av. Blomkålen ble skikkelig god, men det manglet jo noe protein i denne retten.

Så må jeg bare dele en skikkelig god nyhet med dere! Fra og med i morgen lettes tiltakene her i Vestfold noe, så fra og med neste uke blir det dansing igjen! Herlighet som jeg gleder meg!! I dag og forrige gang har det vært utedansing, men det har jeg valgt å ikke delta på. Neste uke derimot, da er vi tilbake! Med oppmerkede plasser i studio og avstand, men det går helt fint!

Til blomkål:

•En stor blomkål
•To store ss yoghurt naturell
•1/2 chilli
•3 fedd hvitløk
•1 ts ingefærpulver
•1 toppa ts gurkemeie
•1 toppa ts tandoori kyllingkrydder
•Litt salt
•Litt pepper

Til raita:

•7 ss yoghurt naturell
•1/2 chili
•1 ts spisskummen
•1 ss frisk mynte
•35g pistasjnøtter
•Salt
•Pepper

 

Annet:

•Ris til servering
•Nanbrød om ønskelig

Slik gjør du: 
1. Kutt opp hvitløk og chili
2. Bland sammen yoghurt, krydder, hvitløk og chili til blomkålen
3. Smør miksen på hele blomkålen, men kutt av bladene på blomkålen først
4. Stekes midt i ovnen på over/undervarme i ca 50 minutter på 200 grader.

1. Kutt opp chili, riv opp mynte og skrell nøttene (husk å ta av den brune tynne laget mellom skall og nøtt)
2. Bland sammen i en bolle med resten av ingrediensene

Kok ris etter anvisningen på pakken (jeg hadde litt gurkemeie i isvannet forresten) og stek nanbrødene. Del blomkålen i fire og server. Vi spiste 1 blomkål til sammen og vi er to personer.

 

Vil du prøve denne retten?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

SWEATER NO08

God onsdag! Det er rart hvor mye været kan skifte fra dag til dag. I går var jeg ute i skjørt og olajakke, mens jeg i dag brukte en lang vinterjakke. Dagen i dag har vært litt opp og ned, men jeg har vært en tur ute med en medpasient og det var veldig hyggelig! Vi var blant annet innom Rusta og Chlas Ohlsson (det skrev jeg sikkert ikke korrekt, men dere skjønner hva jeg mener). Nå står middag straks for tur og ikke minst å kjempe seg gjennom resten av kvelden♥

Jeg har også blitt ferdig med en genser som jeg har gledet meg til å vise dere! Jeg ble sååååå fornøyd med denne! Genseren er strikket i en tråd Filcolana Arwetta i fargen Marzipan og en tråd Filcolana Tilia i fargen Latte. Denne fargekombinasjonen er så nydelig og jeg er strålende fornøyd med fargevalget! Genseren ble vasket og blokket på søndag, så på mandag spradet jeg glad rundt i denne!

 

 

 

 

 

 

Hvordan synes du at genseren ble?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

NIGHT THOUGHTS

God kveld! Denne dagen har vært MYE. Jeg er så glad for at jeg hadde en avtale med Anni i dag, det gjorde godt å se bestevenninna mi igjen og bare fokusere på oss en stund. Vi tok en kaffe sammen og jeg gikk for en salt karamell islatte, noe jeg anbefaler dere å prøve. Den var skikkelig god! Ellers i dag har jeg hatt noen avtaler, møter og måltider.

Akkurat nå prøver jeg å ikke handle på de vanskelige følelsene (aka jeg prøver å ikke la ting få utløp med mat). Heldigvis har jeg litt å gjøre, men jeg merker at det er tøft. Noen timer til nå, så kan jeg sove, forhåpentligvis med et smil om munnen. Her får dere et lite innblikk av hva som fyller hodet mitt i kveld:

• Jeg håper den økonomiske situasjonen min ordner seg fremover, det er så stressende å ikke vite.

• Det blir skikkelig koselig å grille til helgen!

• Gah, jeg må virkelig begynne å tøye igjen.. det sier jeg jo hver dag..

• I kveld SKAL jeg klare det, jeg skal ikke tulle det til!

• Jeg håper virkelig at sommerferiens planer blir noe av.

• Stå i det, stå i det, stå i det.

• To år siden i dag..♥

• Pust, pust, pust.

• Jeg er så takknemlig for alle de gode menneskene jeg har i livet mitt.

 

Hva tenker du på i kveld?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

JEG HAR TATT VIPPEEXTENSIONS

Ny uke og nye muligheter! Forrige uke gikk ikke like bra som jeg hadde håpet, men nå har jeg senket forventningene til meg selv og jeg tror også at det bidrar til at ting går bedre. Jeg har en del på planen denne uken, både behandlingsmessig og sånn ellers. Det er jo terapitime her hver eneste dag og i tillegg kommer jo måltider og litt møter. Noen dager er det også legesamtale, gruppe eller prosessmøte, så jeg har nok å gjøre om dagen. Helgen min hjemme var litt opp og ned, men til tross for at mye var vondt så var mye godt også. Det trenger ikke å bli en dårlig dag bare fordi en ting går dårlig.

På lørdag gjorde jeg noe jeg har hatt lyst til skikkelig lenge og endelig fikk jeg gjort det! Jeg var nemlig å satt på vipper og jeg er så fornøyd! Det er rart hvordan noe så lite kan boozte selvtilliten så mye. Jeg føler meg iallfall utrolig fresh og vell med vippene og jeg er så glad for å endelig ha gjort det! Det tok 2 timer å sette de på, men det var så absolutt verdt det. Under her får dere se en haug av bilder for å se hvordan det ble.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvordan synes du at det ble?

 

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

BULIMI: EN ÆRLIG OPPDATERING

Hvor skal jeg begynne? Jeg tenkte iallfall at det var på tide med en liten oppdatering igjen, en ærlig en, samtidig en hvor jeg holder tilbake. Dere vet, det er jo ikke alt jeg ønsker å dele på nett og det har jeg bestandig vært veldig klar på. Jeg synes det er godt og trygt at jeg selv vet hvor min egen grense går. Det er mye som skjer bak kulissene jeg ikke forteller om, samtidig så er det mye dere får vite. Spiseforstyrrelsen er jo noe jeg har valgt å være ganske åpen om, men ikke ned til detaljert nivå. Både av hensyn til meg selv og av hensyn til dere som leser bloggen min.

Jeg jobber ekstremt hardt om dagen og jeg har ansvar for eget inntak helt selv. Det er tøft å skulle stå i det, spesielt vektoppgang, når jeg ikke har noen å “skylde” på. For nå er det ingen som sitter der og sier at jeg MÅ spise ditt og datt, det er faktisk fult og holdent mitt ansvar. Det er skikkelig vanskelig og jeg gremmes ofte over meg selv. Det å skulle stå i all angsten, all uroen, skammen, redselen og alle de andre følelsene er ikke lett. Noe gjør jeg heldigvis riktig for vekten går riktig vei: den går oppover. Det er så skummelt og jeg blir sint på meg selv for at jeg synes det er så skummelt. Ikke at det hjelper noe altså.

Overspising etterfulgt av oppkast (b/p) har jeg ikke klart å redusere så mye som jeg skulle ønske, men jeg jobber med saken. Jeg prøver å senke forventningene litt og ha litt mer realistiske mål. Jeg tenkte jo for eksempel å ha som mål å klare en uke i strekk uten noe tull og ender da bare opp med å bli skikkelig sint, oppgitt og skuffet over meg selv, noe som resulterer i enda mere tull. Målet for neste uke er å ha 3 dager uten b/p og de trenger ikke å være sammenhengende. Deretter vil jeg øke til 4 dager uken etter og fortsette slik. Dette jobber jeg med samtidig som jeg jobber med å klare å spise nok utenom b/p og redusere aktiviteten min noe.

Det går saktere enn jeg ønsker, men jeg håper at ved å ta skrittene i det tempoet det faktisk tar at jeg kommer til å klare å ha en varig endring. For jeg orker virkelig ikke flere runder inn og ut av sykehus. Jeg er så drittlei og jeg vil leve livet mitt slik jeg vil. Jeg vil bestemme over mitt eget liv og ikke la spiseforstyrrelsen bestemme over det.

 

Hvordan går det med deg?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

DAGEN I DAG + ANTREKK FRA FORRIGE UKE

God helg kjære lesere! Det har ikke blitt så mye blogging denne uken, men så har det også vært en litt ekstra tøff uke. Dette er faktisk det tredje blogginnlegget denne uken, så det har vært tre dager uten blogging så langt denne uken. Jeg håper og tror at det blir litt mer neste uke! Det har heller ikke blitt så mye strikking denne uken, men jeg ble faktisk ferdig med en genser i går da! Den må bare vaskes, blokkes og fotograferes før dere får se den.

I går dro jeg heldigvis hjem på permisjon og jeg blir til i morgen kveld. Denne lørdagen ble en veldig trøtt start da jeg hadde skikkelig rastløse ben i natt, men jeg kom meg likevel opp i halv ni tiden. Jeg hadde nemlig en time for vipper i dag klokken 10, så jeg ruslet bort til den en god stund i forveien. Det tok ca 2 timer og etter det tok jeg turen opp til sentrum for å møte Andreas. Vippene ble skikkelig fine og jeg gleder meg til å vise dere dem! I sentrum tok Andreas og jeg oss en tur innom Amfi og deretter så jeg mormor og tante på café, så jeg slo meg ned litt sammen med dem. Nå står kvelden for tur og det blir deilig med en rolig kveld sammen med Andreas!

 

 

 

 

 

 

Hva synes du om antrekket?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER