A NEW LIFE – EPISODE 1

Jeg skrev en del om å endre livet sitt her om dagen og jeg nevnte så vidt at jeg ønsket å lage en video rundt det. Nå er videoen ferdig og jeg bestemte meg like så godt for å la det bli en serie, så under ser dere episode en (eller en trailer til serien kan man også kalle det). På onsdager kommer jeg til å laste opp videoer i denne serien jeg har valgt å kalle «A new (better) Life». Den vil handle om alt fra motivasjon, trening, oppskrifter på sunn mat til hvordan like seg selv bedre, hvordan bli kvitt uren hud, hvordan bli bedre fra depresjon og hvordan kjempe for å bli frisk fra spiseforstyrrelser. Og helt sikkert mye annet også. Ting som hjelper meg med å forbedre mitt eget liv og forhåpentligvis kan hjelpe noen av dere <3 Er det noe spesielt tema dere ønsker så la meg få vite det i kommentarfeltet.

Jeg håper dere vil følge meg på denne reisen og kanskje ta del i den selv. Grunnen til at jeg ønsker det skal bli en serie er fordi jeg ønsker å ta et dypere dykk ned i temaene som kan være med på å hjelpe en. Det er tøft å slite, men vit at dere ikke er alene. Ikke minst er det viktig å huske på at ting kan bli bedre. Men det hjelper ikke å sitte stille og vente på at ting skal ordne seg av seg selv, for det gjør de sjeldent. Håper videoen faller i smak!

-Elise Amanda

OUTFITS IN SEPTEMBER

Nå blir Andreas og jeg straks hentet for å dra på middag til Anniken. Det blir servert risgrøt og julebrus og juleentusiast som jeg er gleder jeg meg skikkelig! Jeg håper vi kan sette på litt julemusikk også hehe. Jeg kan ikke forstå at jeg ikke likte risgrøt før (jeg spiste alltid maisagrøt isteden), for nå er det noe av det beste jeg kan få å spise! Grøt generelt er noe jeg er utrolig glad i og ekstra godt er det nå som det er kaldt ute. Tidligere i dag var jeg en liten tur på treningssenteret hvor jeg hadde en kort treningsøkt. Jeg skulle gjerne ha hatt en skikkelig økt, men jeg har ikke vært i form de siste dagene. Håper jeg er helt fin igjen i morgen, det passer så dårlig å bli syk nå. Juleforestilling med dansingen nærmer seg jo med stormskritt. 

Under her har jeg samlet antrekkene jeg postet fra september. Hvilket antrekk likte du best? Og skal jeg fortsette med slike poster med antrekk hver måned?

-Elise Amanda

Q&A – Veggis, favoritter, spiseforstyrrelse ++

God kveld dere! Håper alle har fått en fin start på uken! Selv har jeg vært på farten i hele dag, først flere timer på dps og så rett på dansing. Formen har ikke vært på topp i dag, noe som er utrolig frustrerende. Den første dansetimen gikk bedre enn forventet, men den andre hadde jeg ikke hatt sjans til å gjennomføre. Jeg var der likevel og markerte i koreografien – iført en svart vanlig bukse og ullgenser. Det så sikkert veldig smart ut haha. Jeg regner med formen er tilbake før neste mandag heldigvis! Jeg hater å være borte fra dansingen. Nå er det kun noen få treninger igjen før vi begynner med prøvene til forestilling og jeg gleder meg virkelig! Det er så utrolig trist å ikke skulle tilbake til Studio Nille etter jul! 

Uansett, under her finner dere videoen med svarene fra spørsmålsrunden jeg hadde! Klikk dere gjerne inn på YouTube-kanalen min og sjekk ut de andre videoene også. Håper videoen faller i smak og at dere fikk svar på det dere lurte på. Det går også an å stille meg spørsmål i kommentarfeltet om dere lurer på noe mer, så skal jeg svare.

-Elise Amanda

LANDSMØTE DAG TO

Da var landsmøtet over for denne gang og i skrivende stund sitter jeg på toget på vei hjem. Det har vært spennende, slitsomt, interessant og gøy på samme tid, akkurat slik det pleier å være. Jeg hadde egentlig tenkt til å gå på talerstolen på fredag for å snakke om nettvett blant voksne, men valgte å heller snakke om tegnspråk (igjen). På skolen ble jeg alltid fortalt at jeg måtte snakke saktere under fremføringer, men lærerne har tydeligvis ikke vært borti taletid på under to minutter da jeg ble fortalt det haha. Og siden jeg hadde mye å si og veldig kort tid kom det godt med at jeg klarer å snakke raskt. Håper bare folk fikk det med seg. 

Antrekket under her er fra i går og er hva jeg hadde på meg før jeg ordnet meg til landsmøtefesten ( som forøvrig ble utrolig koselig! helt sår i beina i dag etter mye dansing i skyhøye hæler). Ser nå at jeg kanskje burde ha børstet håret i går, men alt kan man ikke huske heller. Jeg trodde flettene hadde overlevd natten litt bedre enn som så. Uansett, landsmøtet ga meg så mye motivasjon til å virkelig få igang en skikkelig aktivt styre i Vestfold igjen! Gleder meg til tiden fremover!

-Elise Amanda

#UVLM

Hei dere! Da er jeg på plass i Oslo og er klar for Unge Venstre sitt landsmøte. Dette blir mitt 5. landsmøte faktisk, tiden går fort! Enn så lenge har jeg ingen planer om å gå opp på talerstolen, men man vet aldri med meg. Det har skjedd noen ganger at jeg har skrevet et innlegg helt spontant og så snakket om det 5 minutter senere. I fjor derimot var jeg litt bedre forberedt og da snakket jeg om tegnspråk (hvor jeg snakket samtidig som jeg sa noe av det jeg skulle si på tegnspråk), at jeg skulle ønske man kunne ta det som et valgfag og at tegnspråkskoler skulle vært et tilbud man kunne hatt i nærmiljøet. Nå er det faktisk slik at flere døve barn må bo på skole flere timer unna hjemmet fordi det ikke finnet tilbud i nærheten. Hvis dere vil få med dere litt av det som skjer på landsmøtet så sjekk ut #uvlm på twitter.

-Elise Amanda

TEA TIME

Hei dere! Jeg vet aldri helt hvordan jeg skal starte et blogginnlegg, flere enn meg som synes det er kronglete? Det ble ikke noe blogging i går da jeg var i begravelsen til Julie. Det er rart at blant så mye sorg finnes det så mye kjærlighet. Det var en vakker, sorgfull, fin og grusom begravelse. At det ble åpnet med Kaizers sin hjerteknuser gjorde det ekstra sårt. Jeg skulle så ønske Julie fikk vite hvor mye hun betydde for så mange, høre hvor mange gode ord som ble sagt, se alle de fine blomstene til ære for henne og ikke minst se alle som møtte opp. Hun fortjente og fortjener det aller beste. Beklager for at dere har måtte lese en del om dette i det siste, men det har preget meg så mye og jeg har virkelig trengt å få det ut. 

Nå som det er høst er det storforbruk av te her hjemme. Svart kaffe liker jeg ikke og dessuten er te så lett å lage. I tillegg smaker det så godt! Nylig har jeg begynt å like noe søtt i teen min også, som suketter, sukker eller honning i. Jeg er jo en skikkelig sukker-junkie, men søt drikke har jeg aldri vært noe glad i og jeg har blitt så fort kvalm av det. Det kan ha noe med at da jeg var liten drakk jeg en gang en kopp te med så mye sukker at det omtrent fylte halve koppen og jeg ble sååå dårlig etterpå, noe som har fulgt meg helt frem til nå. Cardiganen jeg har på meg i dag fant jeg i klesskapet til Andreas, det hender jeg tar en tur innom det hehe. Holdningen min er foresten elendig, det ser man godt på de nederste bildene. Skuldrene mine er alt for mye fremover og i tillegg lener jeg vekten bakover øverst med ryggen, noe som fører til store smerter i korsryggen. Jeg har blitt flinkere til å rette meg opp når jeg selv blir oppmerksom, men det gjør faktisk direkte vondt å rette ryggen. Men den eneste måten at det skal bli bedre på er jo å gjøre noe med det. 

 

-Elise Amanda

A NEW START – A NEW LIFE

Det kan bli strukket ut en hjelpende hånd og andre kan gå med deg på veien. Men til syvende og sist så er alt opp til deg selv. Kanskje er dette er hardt slag å få i magen for noen, men det stemmer så absolutt. Hvis ikke du er villig til å gjøre en endring, så kommer du ingen vei. Visste du at det er så mange ting du kan gjøre for deg selv for å forbedre livet ditt? Jeg vet hvordan det er å være helt på bånn og av erfaringer vet jeg også hva som kan få en opp igjen. Men du må kjempe.

Det er lett å bli fanget i en ond sirkel hvor man prøver alt for hardt å være perfekt. Riktig kropp, fine klær, nøye lagt sminke. Være den perfekte venninne, kjæreste, familiemedlem, kollega og menneske. Strebe alt for hardt etter gode karakterer, frustrasjonen som tar over fordi man aldri føler seg god nok. Så kommer kvelden. Man står foran speilet og kritiserer seg selv. Ikke bra nok, ikke flink nok. Plutselig står man foran kjøleskapet eller tar en tur på butikken og finner alt mulig mat, mat som gjerne er forbeholdt kos. Automatisk stapper man i seg, ting som hverken selvfølelsen eller kroppen har godt av. Valg man tar som til syvende og sist gjør en ulykkelig og får en til å føle seg enda verre, selv om det kanskje hjelper der og da. Kvelder hvor man gråter seg selv i søvn eller ligger våken halve natten og ser på serier for å prøve å avlede tankene. Hvorfor er jeg ikke flink nok? Snill nok? Bra nok? Pen nok? Kommer jeg noen gang til å bli det?

Men kanskje det ikke er deg selv du må endre, men innstillingen din til deg selv? At det er der problemet ligger. Prøv å gjøre det til en vane å stå opp relativt tidlig, selv om det er helg eller du har fri. God søvnhygiene skal ikke undervurderes. Re opp sengen med en gang du har stått opp, da er du allerede i gang med dagen. Lag mat som gjør både sjel og kropp lykkelig og kos deg heller med sjokolade når du kjenner at det er du som vil ha det og ikke noe du bruker som en håndteringsmekanismme. Denne er ikke lett, jeg vet det. Men prøv. Gjør en liten endring hver dag og du er på rett spor. Start gjerne dagen med yoga for å forberede deg på dagen og få en pause fra tankene. Legg bort dataen og les heller en god bok. Gå deg en tur med musikk på øret og bare pust. Se deg selv i speilet og si positive ting om deg selv. Se på inspirerende videoer og ta til deg tingene du føler kan hjelpe akkurat deg. Tør å si nei til mennesker og ting som har negativ innflytelse på livet ditt. Eller bare nei fordi du kjenner at du egentlig ikke makter. 

Det er ikke lett, det vet jeg alt om. Men et sted må du starte og en dag må du starte. Viktigst av alt: godta å feile, godta å ikke klare alt eller være med på alt. Pust, du er bare et menneske. Gjennomsnittsmenneske bruker 66 dager på å innarbeide nye vaner. Hvorfor ikke la dette bli din dag nummer en?

PS: jeg holder på å filme en video om dette, men det tar tid, for jeg ønsker at den virkelig skal sette spor og motivere.

-Elise Amanda

MY OUTFITS FOR A WEEKEND

God kveld! Her kommer nok en lookbook og denne er fra forrige helg, jeg håper dere liker den! Ikke helt fornøyd med lørdagsantrekket da, det er ikke helt meg. Neste søndag kommer jeg til å poste svarene på Q&A og det kommer en ny video hver eneste søndag fremover. Hvis du trykker på videoen under kommer du inn på YouTube, følg meg gjerne der! Hvis du også har en YouTube-kanal så legg gjerne igjen navnet på den i kommentarfeltet, så skal jeg sjekke den ut. Jeg vil gjerne følge og støtte opp flere norske brukere der. Uansett, håper du har hatt en fin helg og er klar for en ny uke! 

-Elise Amanda

ALPELUE

Jeg fant frem en gammel lue i dag fra en skuff og siden det er høst passer jo denne type lue perfekt. Den hadde egentlig en stor lyserosa sløyfe som man kunne fjerne, noe jeg gjorde for en del år siden. Jeg tror ikke jeg har fortalt det før, men jeg har utrolig mange klær fra til og med sjette og syvendeklasse. Den perioden var det jo veldig in med klær som var flere nummer for store, derfor passer mye av det ennå. Når vi først snakker om det så er buksa mi fra wow, men den er ikke sååå gammel haha. Og jakka og genseren min er faktisk også fra barneavdelingen. Nå er jo faktisk flere av plaggene i de to største størrelsene på barneavdelingen tilsvarende størrelse xs og s, så om man for eksempel trenger noen basisplagg og bruker en av de størrelsene er det mye billigere å kjøpe det der. Jeg bruker faktisk ofte mye klær som ble kjøpt for årevis siden og plutselig finner man en gammel skatt. Noe som også går an er å sy om gamle klær til helt nye. Det er så synd hvor mye vi kjøper og kaster i dagens samfunn. Kjøpe brukt og selge klær har heldigvis blitt veldig populært de siste årene! Hurra for det! 

Om tre kvarter blir vi hentet og skal på middag hos moren og “stefaren” til Andreas, så det blir koselig! Jeg får heller se skal vi danse i kveld når vi kommer hjem eller i morgen. Og er jeg rask med å avslutte dette innlegget nå rekker jeg å gå meg en tur før vi blir hentet. Det er jo perfekt høstvær i dag! Ikke for kaldt og ikke for varmt. Bladene begynner å falle av trærne helt nå, men jeg håper de siste klarer å henge på litt til. 

-Elise Amanda

TRENING OG MØTE

FOR en kreativ overskrift da.. Jaja, man kan ikke alltid være kreativ. Da klokken ringte halv ti i dag morges var jeg sååå trøtt, men heldigvis kom jeg meg opp og på trening. Det er sååå deilig å starte dagen med å bevege seg litt! Etter trening fikk jeg unna dagens tøying og jeg kjenner det nå for å si det sånn! Jeg skal prøve å starte dagen i morgen likt også, for det gir meg så mye! Det blir spennende å følge min egen utvikling med tøyingen også. Jeg tok noen før-bilder i går og jeg gleder meg til å sammenligne om ca to uker. Håper og tror på en stor forbedring!

For en liten stund siden kom jeg hjem fra delegasjonsmøte med Vestfold Unge Venstre som jeg arrangerte. Vi har aldri hatt det før landsmøte, men jeg synes det var en god idé, så da arrangerte jeg det like gjerne. Møtet var en liten forberedelse for landsmøtet som er nå i oktober og jeg skulle ønske det hadde blitt arrangert noe lignende før mitt første landsmøte. Vi gikk igjennom litt praktisk informasjon, leste litt gjennom sakspapirer og diskuterte noen av tingene i sakspapirene. Veldig greit for å bli litt bedre kjent med hverandre, vite litt mer om hvordan vi står politisk innad VUV og kunne informere litt om landsmøtet. Denne gangen slo vi også litt på stortromma og spiste sushi hehe. Jeg skal også innrømme jeg følte meg litt kul med nøkler til rådhuset, hvor vi hadde møtet haha. Nøklene ble jo selvfølgelig levert tilbake etter møtet. Noe som minner meg på at vi glemte å ta med søpla i søplekassen ut.. uff, vi spiste jo sushi.. Stakars de som skal ha det møterommet neste gang. Litt flaut. Håper dere har hatt en fin dag! 

-Elise Amanda