HOLLYWOOD

Gjett hva vi kom som på fest med Hollywood tema i helgen!? Jeg kom på dette forslaget da vi var på Mallorca og det måtte jo bare gjennomføres! Marte ble også med, så da så det jo enda bedre ut! Da vi dro til festen dro jeg uten ørene og med et langt skjørt på, så da slapp jeg gå utkledd slik på kjøpesenteret vi var innom hehe. Jeg brukte faktisk en ballettdrakt til kostymet og det funket jo veldig bra. Det eneste jeg måtte kjøpe var faktisk ørene. Andreas fikk låne sine klær av bestefaren min. Egentlig skulle Andreas ha en kapteinhatt også og pipe, men det fant vi ikke. 

Nå har vi en liten pause her hjemme for om en liten stund får vi gjester. Andreas fyller 26 år i morgen, så derfor har vi et lite selskap nå. Det blir nok koselig! 

-Elise Amanda

MAMMA MIA

Er ikke denne jakka utrolig fin!? Dessverre er den venninna mi sin og ikke min haha. På fredag var jeg i bøkeskogen med Ingrid og Marte for å ta litt bilder og jeg gleder meg til å vise dere resultatet! Det ble så mange fine bilder av dem! Is på Bøkekroa fikk vi også spist. 60-åring som jeg er kjøpte jeg kuleis med smaken romrosin og til og med hun i disken påpekte at jeg og hun var nok de eneste under 60 som likte den isen. Har du ikke prøvd burde du prøve! Vi visste jo ikke at det var bøkejazz da, så det ble en fin overraskelse! Nora kom ned etterhvert og så tok vi oss en øl (cider for min del) før vi gikk ned til Bølgen.

Den andre Mamma Mia filmen var helt utroooolig! Jeg anbefaler den virkelig! Vi var i tillegg på utekino og stemningen var topp! Heldigvis synes de selv at det ble så suksess at de gjerne vil gjenta utekino! Da vi ankom fikk alle i tillegg en blomsterkrans rundt halsen, noe som var med på å toppe stemningen. Grillen var fyrt opp og baren var åpen også! Knallsuksess det her! Filmen derimot kan jeg virkelig ikke forstå hvordan har fått så dårlig terningkast!? Den var jo helt rå! Jeg både lo og gråt, opp til flere ganger! Vi satt en liten gjeng sammen og flere av oss var helt skjelvne etterpå. Fin dag med andre ord!

-Elise Amanda

STAVERN

Det var veldig koselig med en dag og en natt i Stavern i går! Vi så VM-kampen og jeg tror det er den mest underholdende kampen jeg noen sinne har sett haha. Huset vi var i ligger rett ved brygga i Stavern så etter kampen tuslet vi et hus ned bare for å dele en flaske vin ute. Andreas og jeg hadde tatt med Alias (eneste spillet vi har i grunn, men veldig artig!) og som vanlig vant vi jentene hehe. Til guttas fortvilelse. Neida, de ble ikke så fortvilet som vanlig. Vi fikk besøk av en til og da bestemte vi oss for å heller spille amerikaner. Jeg har fått helt dilla på det kortspillet i det siste og jeg prøver å få folk med ved hver anledning som byr seg. Det er så utrolig gøy og hvis du ikke har spilt der før anbefaler jeg å samle en gjeng for å lære dere det. Vi spilte vel til klokken var nærmere 03.30 og det sier jo sitt.

Mens vi satt ved brygga tok Andreas noen antrekksbilder av meg. Han er jo veldig grei som gidder det, men det er begrenset hvor lenge han faktisk gidder å knipse. Så bildene blir jo så som så, men denne gangen ble de ikke så alt for verst? 

Hva synes du om antrekket?

-Elise Amanda

STORT INNKJØP

Hvem kjøper vinterjakke i juli? Joda det er meg det. Lønner seg faktisk å handle vinterklær på sommeren og sommerklær på vinteren hehe. Ikke nok med det, men skinnjakka mi (den er fake altså) som har vært min gode følgesvenn siden barneskolen begynte å falle fra hverandre for en stund siden, så jeg fikk kjøpt meg en lignende en. Med tanke på at den jeg hadde har blitt flittig brukt i så mange år så har den holdt seg lenge! Nesten litt trist å måtte ta “farvell” med den. Sånn er jeg bestandig med favorittklærne mine haha! Ellers får du sjekke ut videoen under for å se hva det andre er. Jeg viser like så godt klærne på slik at dere får se litt bedre hvordan tingene ser ut. 

Nå skal vi straks en tur til Stavern for å se fotballfinalen og vi blir nok over i Stavern til i morgen. Jeg forstår hvorfor Stavern er kåret til årets sommerby flere år på rad, det er jo helt utrolig fint der! Håper dere får en fin kveld!

-Elise Amanda

TRENING

Det er ikke akkurat noen hemmelighet at det har blitt lite trening i det siste. Med sommer og en del på planen er det så lett å lage unnskyldninger for seg selv som at man ikke har tid, det er jeg ekspert på selv. Denne uken har jeg kommet meg på trening en gang og jeg gikk som en pingvin de neste dagene haha. Da vet man at det er lenge siden sist når man blir så støl. Men helt ærlig, jeg kunne jo ha byttet ut de to timene jeg så på Netflix med å drasse kroppen bort til treningssenteret. Jeg håper at neste uke blir bedre på den fronten! Tøying har også sklidd totalt ut. Naturlig er jeg stiv som en stokk og før jeg begynte å tøye klarte jeg kun å ta på knærna mine om jeg stod med rette bein. Med mye tøying har jeg nesten klart å legge håndflatene i bakken. Så i kveld blir det yoga her hjemme og det kjenner jeg at jeg gleder meg skikkelig til!

Jeg kjøpte meg en ny treningstights fra en sportsbutikk på Mallorca og jeg er strålende fornøyd! Anbefaler den på det varmeste, beste jeg har vært borti så langt! Hvordan er din treningsrutine nå i sommer forresten?

-Elise Amanda

FJORD OG FJELL

Da er videoen fra vakre Geiranger her! Håper den faller i smak! I dag sov jeg skikkelig lenge og det var så godt. Jeg har følt meg underernært på søvn lenge nå så dette hjalp veldig. Hater ikke dere også når det er slik? Nå føler jeg meg heldigvis mye bedre. Til tross for at jeg (vi) sov ganske lenge i dag har vi fått vært ganske effektive med rydding og vasking i dag! Uteområdene rundt inngangen vår ser sååå mye bedre ut og det fristet skikkelig å få tak i noen bringebærbusker å plante der.
 
Egentlig skulle jeg på trening nå, men det er så mye endringer med bussrutene på grunn av nattbyen i Larvik og masse folk. Så da tar jeg heller på meg skoene og går meg en tur etterfulgt av litt styrke på matte her hjemme. I tillegg rekker jeg å se fotballkampen etterpå med Andreas også! Hvem i all verden skulle tro at jeg skulle bli interessert i slik? I alle fall ikke jeg! Til tross for at jeg spilte fotball i rundt 9 år interesserte det meg aldri å faktisk se på.
 
HUSK Å SE I HD (endres på tannhjulet)
 

-Elise Amanda

GEIRANGER

Jeg tror at jeg omtrent sov meg gjennom alle timene frem til onsdag morgen etter at jeg kom hjem fra Mallorca. Det tar på kroppen å reise merker jeg, men det er så absolutt verdt det! Onsdag morgen stod jeg opp tidlig for å pakke (jeg prioriterte å sove omtrent hele tirsdagen) og allerede klokken 08.30 var tante og jeg på vei til Geiranger. Ni timer senere var vi fremme og wow.. Vi er så utrolig heldige som har slik natur i Norge! Hvor vakkert det er der må nesten oppleves, jeg har ikke sjans i havet til å fange det på bilder. Og ikke minst er jeg veldig heldig som blir tatt med på en slik tur av tante!

På torsdagen gikk vi en topptur opp til et veldig høyt og bratt fjell, noe som var høydepunktet og den egentlige grunnen til at vi dro. Litt tåke var det på toppen, men vi hadde likevel DEN utsikten! Senere den kvelden ble vi kjent med et hyggelig par på campingen, så da satt vi sammen med dem og skravlet frem til vi la oss. Vi hadde luftmadrass i teltet og hvorfor ikke? Når alt uansett blir fraktet i bil så er det like greit + den er jo hundre ganger mer behagelig å ligge på enn et liggeunderlag. Alt i alt var det en utrolig fin tur og på fredagen bar det hjemover igjen. Jeg har også filmet litt som jeg har begynt å klippe sammen til en film. Da får dere se litt mer av det UTROLIG fine Geiranger!

-Elise Amanda

AFTER BEACH

Er det noe jeg angrer på ved denne ferien så er det at vi dro på stranda først i går! Vannet holdt rundt 30 grader og det var så deilig! Da jeg var liten og vi var på ferie badet jeg i bassenget (som var mye kaldere) fra morgen helt til jeg nærmest ble dratt opp flere timer senere fordi leppene mine var blå og jeg skalv. Hoppet rett ut i vannet gjorde jeg også. Så hva skjedde? Jo, jeg har blitt så pysete nå. Bruker tid på å komme meg ut i bassenget synkront med grimaser og hyl fordi det er kaldt. Sjøen derimot var det null problem å gå rett ut i og se på den fargen på vannet da! Stranda lå jo kun 2 minutter å gå fra hotellet. 

Vi leide også sykkel slik som jeg snakket om i går. Fikk jeg plass foran på hesten? Så vidt. Det klemte litt på hoftene, men det var verdt det. Mens Andreas og Casper satt bak og syklet seg svette satt jeg foran og bare nøt turen. Hva ellers har man kjæreste og lillebror til? Neida, jeg bare tuller. Men artig var det. Noen blikk ble det fra folk vi passerte og det er kanskje ikke så rart med tanke på at plassen på hesten egentlig er beregnet på barn. Kanskje litt barnslig, men som mormor alltid sier “man er ikke voksen før man tør å være barnslig”. Vi har i alle fall hatt en knall ferie! 

I skrivende stund sitter jeg hjemme i stua igjen. Vi kom inn døren for en liten stund siden og den ene katten var sååå glad for at vi hadde kommet hjem! Den eldste katten er litt mer diva og nå surmuler hun litt fordi vi dro fra henne en uke haha. Jeg pakket ut i full fart (det er så deilig å få det unnagjort!) og resten av dagen blir nok på sofaen. Jeg fikk ikke sove i natt og 1,5 t dårlig søvn på flyet er ikke optimalt. Jeg vet ikke om jeg har fortalt det før, men jeg har en skade i øret på trommehinna, noe som fører til at den har sprukket i det ene øret omtrent hver gang jeg har flydd. Sist jeg var hos øre, nese, hals-spesialisten sa han derimot at jeg hadde hatt flaks, for denne gangen hadde trommehinna grodd ganske riktig sammen så jeg slapp kanskje at den sprakk igjen. Sprakk gjorde den heldigvis ikke, men åh så vondt! Så de siste 30 minutter av flyturen hylgråt jeg og ristet av smerte mens flyvertinnene prøvde å hjelpe så godt de kunne. Det er vondt og det verker ennå, men den sprakk ikke! Og det er jeg så himla glad for!!! 

(unnskyld for tær <33 jeg hater selv tær, uff)

-Elise Amanda