WEST SIDE STORY OG DE SISTE DAGENE

Hei dere! Her om dagen var Nora og jeg en tur på Bølgen for å se den nye West side story. Nora hadde sett originalen, men jeg hadde faktisk ikke det. Det er så typisk Nora og meg å se Disneyfilmer og musikalfilmen sammen, to sjangere vi begge elsker haha. Filmen skuffet iallfall ikke! En kjempegod historie, flinke skuespillere og godt filmet. Filmen gikk i storsalen og til min store overraskelse var det bare oss der og to andre damer. Jeg hadde jo vært stresset på om vi i det hele tatt fikk billetter, men det var jo ikke noe problem.. Jeg anbefaler iallfall å se filmen! Vær bare obs på at den varer i over to og en halv time, men det var så absolutt nødvendig for dybden i historien/filmen.

Ellers har jeg ikke gjort så mye spesielt siden sist som jeg ikke har fortalt dere om, utenom i går. Da var Andreas og jeg en tur på Nordbyen sammen med Marte for å ta en kaffe og for å kikke litt. Vi fikk et gavekort av pappa til jul og jeg fikk kjøpt meg en vest, en cardigan, en maskara og fundation for det. Jeg kan jo vise dere over nyttår, for klærna blir garantert brukt i noen antrekk fremover hehe. Jeg hater forresten å bruke penger på sminke, jeg synes det er skikkelig kjipt, men siden jeg var tom for overnevnte ting måtte jeg nesten bare.

 

 

 

 

 

Har du gjort noe spesielt i romjulen?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

DET ÅRLIGE JULESELSKAPET I SVARSTAD

Hvert år siden jeg ble sammen med Andreas har jeg blitt med på det årlige juleselskapet andre juledag med familien hans. Jeg husker hvor nervøs jeg var første gang, for de er jo ganske mange. Heldigvis ble jeg tatt sååå godt imot og dette er noe jeg nå ser frem til hver jul!♡ I fjor ble det avlyst på grunn av coronarestriksjonene, men i år ble det juleselskap, bare et litt annerledes et. Vanligvis er vi inne, men i år ble det ute og til tross for kulda ble det en skikkelig fin dag! Dessuten skapte det så god stemning med bålpanner og det fine landskapet i Svarstad!

Det ble også servert gløgg varmet over bålpanna og så grillet vi pølser som vi spiste sammen med forskjellig tilbehør. Jeg hadde med Hälsans sine chorizo veggispølser og det er nok min favoritt, bare et lite tips! Jeg synes faktisk det ble enda koseligere å være ute, jeg! Og det ble nok et fint juleselskap med fine mennesker. Så heldig jeg er!

 

Mot slutten satte noen av oss rundt bålpanna med stoler og se så koselig da!

 

 

 

 

Fine Lexi!

 

 

 

Har dere noen tradisjoner for juleselskap?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

STRIKKET HANDLENETT OG ULLSOKKER

Oi, klokken har blitt skikkelig mye nå! Jeg har iallfall lyst til å vise dere to av tingene jeg har strikket i det siste. Det ene er et par med ullsokker, strikket med samme oppskrift jeg har brukt tidligere på sokker, som ble en del av julegaven til bestemoren til Andreas. Det andre er et handlenett som jeg faktisk ble ferdig med på julaften. I oppskriften på handlenettet var det egentlig meningen å ha håndtak rett på nettet, men jeg strikket heller to reimer som jeg så sydde på. Grønnfargen på det kommer ikke helt riktig frem på bildene, for den er sååå mye finere i virkeligheten!

Akkurat nå strikker jeg faktisk på enda et par med sokker, men denne gangen til meg selv. Jeg hadde noen sååå fine i beige, men de snek seg med i klesvasken og ble derfor ubrukelige små og helt tovet. Fy søren så irritert jeg ble på meg selv da! Denne gangen ville jeg egentlig ha i helt lik farge, men siden jeg bare skulle raske med meg noe garn i full fart ble det ikke slik. Det ble derimot garn i beige med litt rosatoner i. Jeg gleder meg iallfall veldig til de er ferdige så jeg kan tasse rundt i dem her hjemme!

 

 

 

 

Har du strikket noe i det siste?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

GOD JUL

God jul, kjære dere! Jeg håper dere alle får en så fin dag som mulig, husker på å puste og vet at ikke alt trenger å være perfekt. For noen er dette verdens beste dag og for noen er det en veldig vond dag, men uansett hva julaften er for akkurat deg håper jeg du får noen fine øyeblikk<3 I går var vi hos svigermor og der åpnet også Andreas og jeg pakkene fra hverandre. Fra meg fikk han et gaming headset og en liten gave ved siden av og av han fikk jeg faktisk det jeg har på meg under her. Jeg ønsket meg veldig ett av disse plaggene, men så var jeg så heldig at jeg fikk begge! Åh, jeg er sååå fornøyd med de!

Her er vi godt i gang med å lage julemiddagen og gjøre de siste forberedelsene iallfall! Klokken tolv i dag var vi hos besteforeldrene mine på brunch, i tradisjonen tro og nå tar jeg meg bare en pust i bakken før jeg må fortsette. Jeg har faktisk bare sovet under to timer i natt, så jeg skal innrømme at jeg allerede er ganske sliten, men da kan jeg trøste meg med at jeg iallfall får sove veldig godt til kvelden! Og gjett hvem som akkurat rakk å strikke den siste julegaven ferdig! Den var klar 10 minutter før vi skulle være hos besteforeldrene mine, så da var det bare å hive på seg klær, kline noe sminke i trynet og tusle bort. Heldigvis er vi nesten naboer!

 

 

 

 

 

Hva skal du ha på deg i kveld?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

KVELDEN FØR KVELDEN + VINNER AV STRIKKEOPPSKRIFTER

Tenk at det er lille julaften allerede, herlighet! Jeg synes desember har gått utrolig fort i år og kan faktisk ikke fatte at det er julaften i morgen! I dag har vi holdt på med de siste forberedelsene til i morgen og vi har ennå en del igjen å gjøre. Vi skal nemlig være verter i år, slik vi er hvert tredje år. Dette blir faktisk også den tredje gangen hvor vi feirer her hjemme sammen med farssidene våre. Jeg har også fått gjort bordet nesten klart til i morgen og jeg synes egentlig at det ble ganske koselig jeg, med tanke på at det eneste som er kjøpt inn spesielt er serviettene. Jeg ser nå at jeg kanskje burde investert i noe granbar fremfor å bare gå ut i hagen, men altså, det funket jo sånn ok?

Planen vår er iallfall å ha alt klart til morgendagen i dag (utenom maten så klart) før vi skal til svigermor klokken seks i kveld. Det blir en liten minifeiring der med ost og kjeks, så blir det vel åpning av noen pakker også. Jeg gleder meg faktisk veldig til å gi Andreas gaven jeg har kjøpt til han haha. Derfor er jeg også så pyntet på bildene, da jeg alt har sminket meg klar til i kveld. Jeg tror derimot at jeg må bytte skjørt.. Da vi var på ferie skulle jeg nemlig sminke meg og da jeg klemte på fundationtuben sprakk den bak og sprutet hele meg full av fundation. Veldig gøy når man har på et skjørt man er skikkelig glad i.. Jeg har prøvd med sminkefjerner og vaskemaskin, så hvis noen har noen tips blir jeg glad for det!

Nå må vi nesten fortsette med alt vi har å gjøre, men først tenkte jeg å trekke vinner av konkurransen hvor man kan vinne strikkeoppskriftene mine! Konkurransen foregikk både på Facebook og bloggen og vinneren som ble tilfeldig trukket er… Helene! Gratulerer så mye! Jeg sender deg oppskriftene på mail i løpet av romjulen.

 

 

 

 

 

 

 

Skal du feire jul hjemme i år?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

TENK PÅ HVA DU SIER, ORD KAN ØDELEGGE MYE

Nå nærmer deg seg virkelig julaften og romjul, eller med andre ord så nærmer det seg tiden for veldig mange hvor man spiser middager sammen, gjerne med andre folk og flere folk enn til vanlig. I den anledning vil jeg komme med et stor oppfordring (egentlig en liten, med tanke på hvor lite dette faktisk koster deg som person) til deg som skal sitte rundt et middagsbord med mange andre. Du vet ikke hvordan alle rundt bordet har det med seg selv og du vet ikke hvor skadelig det du kan komme på å si kan være for andre. Dette gjelder ikke bare rundt mennesker med spiseforstyrrelser, for dette her er noe som påvirker svært mange, dog i forskjellig grad. Likevel: når det koster så lite å ikke få noen til å føle seg ille eller verre, ja da synes jeg man faktisk skal tenke litt på det. Jeg håper dette innlegget blir lest av en del og jeg håper en del kan ta dette med seg inn i julen (og egentlig ellers også). Det er så viktig og det koster så lite.

Tenk på hvordan det du sier om deg selv påvirker de rundt deg. Ikke snakk om forskjellige dietter, hvor mange kalorier du spiser, hvor mye du “kommer til å gå opp av all denne maten” (satt i anførselstegn, man blir faktisk ikke tykk av ett måltid, på lik linje som man heller ikke blir tynn av ett måltid), hvordan kroppen din ser ut / hva du føler omkring den, hvor mye du må trene for “å bli kvitt” ditt og datt i maten osv osv.
Ved å snakke slik om deg selv påvirker du faktisk de rundt deg på en dårlig måte. Dette gjelder ikke bare spiseforstyrrede, men friske mennesker føler seg som regel heller ikke bra ved at noen snakker slik. Det er lett å sammenligne seg, så ikke få noen til å føle seg dårlig eller begynne å tenke på en dårlig måte fordi du har behov for å ytre deg om ting som ikke hører hjemme i en måltidssituasjon (egentlig hører nesten ikke noe av det her hjemme rundt barn, familie, tenåringer eller venner i det hele tatt). Tenk før du snakker, spesielt om sårbare temaer. Husk at små gryter også har ører.

Tenk på hvordan det du sier om andre påvirker andre. Ikke kommenter hvor lite/mye noen spiser, hvordan noen spiser, størrelsen på kroppene til noen, vektoppgang eller vektnedgang på noen, hvordan klærne sitter på noen på grunn av kropp, hva noen spiser osv osv.
Dette er totalt unødvendig å kommentere på. Vedkommende er nok smertelig klar over det selv. Og uavhengig om vedkommende er klar over det eller ikke så skaper dette økt kroppspress, det skaper økt selvkritikk og for noen kan slike kommentarer være ødeleggende i lang tid fremover. Slike kommentarer kan man rett og slett holde seg for god for. Det er faktisk skremmende hvor mye slike kommentarer kan ødelegge, da veldig mange alt sliter med sitt eget kroppsbilde.

Men hva hvis noen likevel holder på slik? Kanskje du kan alliere deg med noen på forhånd som kan si ifra eller kanskje du selv kan si ifra, både på dine og andres vegne. “Kanskje vi kan snakke om noe annet, nå som vi spiser sammen?” eller “Jeg synes ikke at det er så hyggelig at du snakker slik om deg selv / om andre, kanskje vi skal snakke om noe annet?” er to eksempler på hva man kan si. Eller man kan rett og slett prøve å dra samtalen over på noe annet hvis noen begynner slik eller kanskje til og med ta vedkommende til side og forklare litt. Noen snakker dessverre ganske negativt på en måte som påvirker andre negativt ubevisst og da kan det være greit å si ifra på en grei måte. Akkurat hva man skal gjøre om man merker at det blir skikkelig ukomfortabelt sitter jeg ikke med noe svar på dessverre.

Jeg håper iallfall at alle får noen så fine dager som mulig, hvor fokuset ikke blir lagt på kropp/vekt/kalorier og lignende. Og jeg håper at alle vil bidra til at det ikke gjør det. Tenk deg om før du snakker og tenk på hvordan du kan påvirke de rundt deg. Ja til å være bevisst og ja til å bidra til en hyggelig julefeiring rundt matbordet♡

 

Har du tenkt over dette før? Er du bevisst på hvordan du snakker om deg selv og/eller andre spesielt rundt måltidssituasjoner?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

ÅRETS PEPPERKAKEBAKING OG JULEBAKST

Hei dere! I går var vi på den årlige pepperkakebaking og pynting av pepperkakehus dagen hos mormor og besse. Det er en så fin tradisjon og det fikk virkelig frem julestemningen! Mormor lager deigen klar til vi kommer og så lager jeg mine pepperkaker først mens broren min pynter halve pepperkakehuset. Det er alltid den rekkefølgen siden mine pepperkaker er glutenfrie, så da er kjøkkenet fritt for gluten mens jeg holder på. En liten fun fact: jeg trykker alltid ut flest former av en gris, av en eller annen grunn haha. Min side av pepperkakehuset i fjor ble skikkelig stygg, men i år ble det faktisk veldig fint! Jeg får ikke vist dere det da, siden vi tar det med hjem til oss annethvert år og i år var det broren min sin tur.

Jeg har også laget litt annet til jul! Serinakaker, som er min favoritt til jul (sånn sett bort ifra Sarah Bernard), brente mandler med kanel og sjokoladedekt marsipan. Under her ser dere et lite fat med det forskjellige på, så får resten ligge i kakebokser. Jeg pyntet forresten bare noen av pepperkakene. Pynten som er på pepperkakene og sjokolademarsipanen kjøpte jeg på Kiwi i en sånn boks med fire forskjellige type strøssel. De to typene som er i gull er såååå fine!

 

 

 

 

 

 

 

 

Har du bakt eller laget noe til jul i år? Hva da isåfall?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

NIGHT SHADES SWEATER

God kveld kjære lesere! I dag har det også vært en travel dag og først nå har jeg fått slengt meg ned i sofaen. Mer om dagen i dag tenkte jeg å blogge om siden, for nå skal dere heller få se hva som gikk av strikkepinnene mine for litt over en uke siden! Jeg er jo veldig glad i naturen året rundt, spesielt å gå tur. På ønskelista stod da en litt fargerik ullgenser til å bruke på tur og valget falt på Drops sin Night stades genser. Som alt annet fra Drops er dette en gratisoppskrift. Jeg byttet ut fargene bare, da den egentlig skulle være i grå, hvit og svart.

Den der strikkelista altså.. dere som strikker kjenner dere nok igjen med å skrive ned alt man ønsker å strikke, gjerne i et notat på mobilen. Den lista vokser fort altså.. men jeg har faktisk en prioriteringsliste over ting jeg VIRKELIG ønsker å strikke, så vi får se hvordan det går med det hehe. Etter denne genseren ble ferdig har jeg strikket et par sokker som er en julegave til bestemoren til Andreas (hun leser ikke bloggen, så det går fint å skrive!) og nå har jeg akkurat begynt på et handlenett med garn og oppskrift som jeg fikk av tante. Det er deilig med noen småprosjekter innimellom! Men her får dere se genseren!

 

 

 

 

 

 

Hva synes du om genseren?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

VÅRE PLANER FOR JULEN

God kveld! Nå sitter jeg og broren min hos mamma og stefaren min og spiller Mansions of madness sammen. Vi ble invitert hit på en kveld med middag og brettspill, så det er nettopp det vi gjør nå. Andreas var også invitert altså, men han hadde andre planer i dag. Jeg har forresten aldri vært borti dette spillet før, men det er i grunn litt spennende når man får satt seg inn i det.

Ellers i dag har jeg gjort en del husarbeid, vi har hatt et lite besøk innom og jeg har bakt serinakaker. Resten av julen er blandet med planer og noen dager uten planer. I morgen skal vi for eksempel til besteforeldrene mine for å bake pepperkaker og pynte pepperkakehus. Ellers får dere lese litt om planene våre for julen under her.

·Lille julaften hos svigermor. På torsdag skal vi en tur til moren til Andreas på ost og kjeks, så det blir på en måte en liten julefeiring der den kvelden. Grevinnen og hovmesteren står selvfølgelig på planen også! Dette har vi gjort før også på lille julaften, så vi kan vel kalle det en tradisjon nå?

·Julaften. På julaften skal vi på brunsj hos besteforeldrene mine, noe vi har vært på bestandig. Jeg tror oldemor startet den tradisjonen, om jeg ikke husker helt feil? Selve kvelden får vi besøk hjemme av pappa, tante, svigerfaren min og bestemoren til Andreas. Kanskje jeg også rekker å sniktitte litt på NRK under forberedelsene?

·Andre juledag. Vanligvis er det et svært juleselskap med familien til Andreas i Svarstad andre juledag, men nå står vi jo midt i en pandemi. I fjor ble det avlyst, men i år skal vi dit, bare at vi heller skal være ute og fyre opp bålpanner.

·Andre planer. Resten av romjulen har vi ingen spesielle planer, men det blir nok noen julefilmer hjemme, slappe av, gå noen turer og lignende. Det er egentlig ganske deilig i grunn, å kunne slappe litt av. Jeg tror det blir noen greie dager, jeg! Kanskje jeg til og med får stått litt på langrenn eller gått på skøyter!

 

Hva er deres planer i julen?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

ONSDAGENS ANTREKK

God helg dere! Vet dere hva, jeg har fått helt dilla på klær i beige og andre jordtoner. Det er så fint og samtidig kan man mikse og matche det sammen, da det blir fint uansett (som regel). Som under her, plaggene er i helt forskjellige fargetoner, men funker fint sammen! Genseren fikk jeg forresten til jul av Andreas for en god del år siden og den er i ull, så den er god og varm også. Dette er altså onsdagens antrekk som jeg hadde på meg helt frem til en nyvasket Alva  (hund) insisterte på å ligge helt inntil meg slik at buksa ble våt på lårene haha. På onsdag var jeg nemlig en tur hos bestevenninna mi og da gikk vi blant annet en trilletur hvor Alva også var med og etter turen måtte hun rett i dusjen. Jeg kjenner jeg er veldig glad for å ikke ha hund selv når det er sølete ute, for å si det sånn hehe.

De neste dagene er egentlig fulle av planer, eller det vil si: jeg har minst en avtale / litt stor ting å gjøre hver dag. Det er egentlig mer enn nok for meg, da jeg også trenger en del tid til å hente meg inn igjen på. Planene for resten av uken er iallfall å bake litt i morgen og dra på middagsbesøk til mamma og på søndag skal vi til besteforeldrene mine for å pynte pepperkakehus og bake pepperkaker. Sistenevnte har faktisk vært en tradisjon i 20 år minst! Tenk det da! Og den tradisjonen blir jeg aldri for gammel for.

 

 

 

 

 

Hva synes dere om antrekket?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER