Old in

Hvorfor står det ikke “New in” tenker du kanskje? Vel, det er fordi det ikke er nye klær som jeg har kjøpt. De fleste jeg kjenner, inkludert meg selv, har masse klær som ligger i skapet uten å bli brukt. Spør man meg så er det ganske unødvendig når det er andre som gjerne ville ha brukt de. Jeg rydder i klesskapet mitt innimellom og tar bort klær jeg ikke bruker eller klær som ikke passer lenger. Man kan jo for eksempel gi det man ikke bruker til Fretex, selge det eller man kan rett og slett bytte eller gi bort til venninner og det er sistenevnte som gjelder meg i dag. Klærna under her er klær som jeg byttet med Maud og jeg vet hvertfal at jeg kommer til å bruke dem kjempemasse! Sokkene er forresten helt nye til og med. Så hvorfor ikke arrangere en byttekveld med venninner? Samle dere hos en av dere og ta med klær dere ikke bruker lenger. To fluer i en smekk: man blir kvitt klær man ikke bruker + man får nye klær.

Dagen i dag ble startet på treningssenteret igjen, jeg tror virkelig har fått sansen for å starte dagen med en treningsøkt! Man får så mye mer energi av det og det var så deilig å hoppe rett i dusjen hjemme og sette seg ned med frokosten mens sola strålte inn i stua. Tut-aksjonen litt senere på dagen ble veldig vellykket med kjempemange tut, så det er vi veldig fornøyde med! Det er godt å se at det er flere som vil ha pelsfarmene bort. Nå har jeg endelig fått satt meg ned (egentlig bare for å skrive dette) etter å ha vært på farten fra jeg stod opp i dag, men allerede nå skal jeg ture en tur bort på bensinstasjonen for så å besøke ei venninne. Travel dag? Jupp, men sånne dager en fine innimellom de også, man rekker liksom ikke sette seg ned for å tenke.

Hva pleier du å gjøre med klær du ikke bruker lenger?

Knitted

Hvis det er noe jeg aldri kommer til å klare å bestemme meg om når det kommer til klær så må det være skinnbukser (fake så klart, ekte kommer jeg aldri til å gå med). I det ene øyeblikket synes jeg det er superharry og i det neste øyeblikket synes jeg at det er dritstilig. Jeg tror egentlig det kommer litt an på buksemodellen og hva man kombinerer den med, sånn som skinnbukser kombinert med en strikkegenser synes jeg er kjempekult! Da roer strikkegenseren buksa ganske mye ned og med perleøredobber i tillegg så funker det ganske bra, eller hva? Nå som været ikke er på sitt beste så er det deilig å traske rundt i disse klærna hjemme, de er jo faktisk ganske behagelige i tillegg!

Jeg skulle jo egentlig arrangere tut-aksjon i dag, men siden vi ble alt for få som skulle fordi mange avlyste i siste liten så blir det utsatt til i morgen. Håper at så mange som mulig kommer og husk at det er viktig å bruke stemmen sin!

Skinnbukser, ja eller nei?

Hungry hearts

God fredag alle sammen! Nå har jeg akkurat kommet hjem fra en vindfull tur til byen med kjæresten og Lars. Kjempekoselig å se Lars igjen, han har jo gått på folkehøgskole i ett år nå så da har vi bodd ganske langt unna hverandre. Vi spiste litt småmat på torget for så å ta turen innom hungry hearts for en kopp med drikke. Jeg har faktisk ikke fått somlet meg til å få dratt på den cafèen før nå, men wow så utrolig koselig den var! Det ble en grønn smoothie på meg, men etter min smak så ble det litt for mye ingefær i. Likevel skal jeg nok tilbake for maten der ser så sinnsykt god ut! Og jeg fikk endelig brukt levis buksa mi som er så stygg at den rett og slett er dritstilig!

Ellers blir jeg helt oppgitt over legen.. Jeg trengte noen medisiner så jeg tok turen bort på apoteket, men selvfølgelig hadde resepten min godt ut. Dermed tok jeg turen bort til legen som ligger like ved for så å finne ut at de hadde stengt for dagen. Så sender jeg en sms til legekontoret, men får til svar at de har sluttet med sms-tjeneste. For litt siden var jeg innom igjen for så å finne ut at de har flyttet! Hvor står det ikke, så det å komme seg til legen er visst ikke bare bare.Hva synes du om buksa?

Latest

Endelig er det sommer! Eller det føles i alle fall ut som om det er det, så det er nok ikke så alt for lenge til strand, bading, grilling og varme, jeg gleder meg masse! Dagen i dag startet med en stk trøtt Elise Amanda som stod opp etter bare to timers søvn, så da hjalp det å ta turen opp til treningssenteret for å trene litt og for å våkne ordentlig. Treningen tok litt lengre tid enn planlagt så jeg måtte småløpe hjem, kaste meg i dusjen for så å løpe videre til et møte! Åh det blir gøy å kunne fortelle hva det møtet handlet om og hva som skjer fremover, men enn så lenge så forblir det hemmelig. Dagen har egentlig bare flydd avgårde for jeg har hatt så mye å gjøre i dag og vært på farten omtrent hele dagen. Dermed er det ekstra deilig å endelig kunne slenge seg ned på sofaen med en episode av CSI på TV`n! Resten av hva som skulle ha blitt gjort i dag har jeg måtte utsette til i morgen for nå tar jeg kvelden snart, så jeg håper dere får en fin kveld videre!


Litt bilder fra instagram fra de siste dagene @eliseamandan

Hvordan har din dag vært?

Gro din egen pels

De aller fleste har vel hørt om pelsdyrnæringen i Norge og jeg kan ikke akkurat si at jeg er stolt av å være norsk med tanke på den. Uskyldige dyr som blir presset sammen i små bur, noen blir så desperate at de begynner å gnage på seg selv, mange har store sår og dyrene har det generelt veldig vondt. De fleste dyrene blir behandlet ekstremt stygt og på omtrent alle pelsfarmer blir det brukt metoder som ikke er lovlig i Norge engang. Hvorfor? Så vi skal få pelskragene på jakkene våre. Her i Norge så trenger vi faktisk ikke den pelsen og jeg forstår ikke hvordan noen har samvittighet til å gå med pels når de vet hvor mye smerte som ligger bak. Hadde det vært ens eget dyr som var et dyr på en pelsfarm så vet jeg at en hadde reagert kraftig. Hvorfor ikke reagere slik på de andre dyrene også? Pelsdyroppdrett betyr at rovdyr holdes i bur fra fødsel til død for pelsens skyld. Burene hindrer dyrene i å jakte, grave, svømme og bevege seg normalt. Det utsetter dyrene for et liv i stress og smerte. Og det er galt på alle mulige måter.

Derfor dere, derfor blir det en tut-aksjon mot pelsdyrnæringen på lørdag og jeg håper så mange som mulig vil stille opp!  Vi kommer til å starte klokken 12.00 hjemme hos meg (som ligger sentralt i Larvik) hvor vi lager plakater og deretter plasserer vi oss i en rundkjøring med plakatene. Aksjonen kommer til å få en god del oppmerksomhet, som jeg vet ut i fra tidligere erfaring med tut-aksjoner. Hvis noen ønsker å lage egne plakater på forhånd er det supert! Alle er velkomne til å bli med og blir vi mange nok kommer vi til å dele oss i flere grupper ute. Jeg kommer også til å stille opp med kake eller hva nå jeg bestemmer meg for å bake. Hvis du har lyst til å være med så kontakt meg på facebook (Elise Amanda Nyheim) så legger jeg deg til i arrangementet på facebook. Ikke vær redd for å bli med, jo flere jo bedre!

Er du for eller imot pelsdyrfarmer i Norge?

The sky dress

Gah, dere aner ikke hvor drittlei jeg er av at objektivet til kameraet mitt ikke vil høre på meg! Noen ganger nekter det å fokusere i det hele tatt, selv på manuelt når jeg vrir på det så nekter fokuset å endre seg i det hele tatt! Andre ganger så hører ikke hvitbalansen eller andre ting på meg og jeg blir så frustrert at jeg snart river ut håret mitt. Dessuten så nekter det helt å ta Close up bilder, det er ikke mulig lengre. For å si det sånn så er nytt objektiv førsteprioritering når det gjelder ting jeg skal spare til! Jeg savner virkelig å ta bilder slik jeg vil, med et objektiv som faktisk gjør som jeg stiller det inn til å gjøre. Jeg har jo også standarobjektivet som jeg hater over alt på jord + et teleobjektiv som fungerer supert som jeg heller bruker nå når jeg skal ta bilder til fotooppdrag, men sistenevnte er så tungt at jeg ikke orker å bruke det til vanlig.

I dag startet jeg sent på skolen så før skolen i dag rakk jeg en tur innom treningssenteret. Der ble det en halv mil med løping og litt styrke, så innmari deilig å starte dagen slik! Tror ikke det blir siste gang jeg starter dagen slik og på skolen var også konsentrasjonen mye bedre enn den vanligvis pleier å være! Nå er det ikke lenge til sommerferie noe som blir bra, selv om jeg bare tar 2 fag i år. Det var faktisk ingen som trodde at jeg skulle klare å fullføre på skolen i år (jeg har ikke klart på tre-fire år på grunn av sykdom), og det er så fantastisk godt å endelig få til, vise at jeg også klarer!

Dette bildet er fra i går, men ble aldri postet. Jeg er litt for glad i å spise dårlig mat dessverre, selvom måltidene mine er relativt sunne, så blir det litt for mye kos. Men fra og med nå skal jeg bli flinkere til å holde det til helgen og ellers bare noen få ganger innimellom. Nå som kroppen min holder på å bygge seg opp igjen etter lang tid som ganske undervektig så er det næring den trenger, men kose seg skal være lov det også altså! Bare ikke så ofte som nå.

Så fort jeg får et objektiv som fungerer så lover jeg bedre antrekksbilder, men enn så lenge får dere nøye dere med dette. Og ja, jeg hadde en svart kort shorts under kjolen siden den ikke sitter som den skal så fort jeg løfter armene litt. Pus sniker seg forresten alltid med på bilder når jeg tar bilder ute i nærheten av hvor jeg bor.


Handle har jeg også rukket i dag! Da jeg kom hjem fra skolen laget jeg hjemmelaget løksuppe til middag til oss og etter det dro vi å handlet litt, matskapet var jo omtrent tomt! Dette + noen varer jeg har hjemme er faktisk til flere middager selvom det ikke ser sånn ut. Er det noe jeg har blitt flink til etter at jeg flyttet for meg selv så er det å planlegge middager, lage maten fra bunn og handle billig.

Hva er favorittgodteriet/potetgullet ditt?

Sunday? You mean Rainday.

Hei! Nå er det søndag igjen, men heldigvis er ikke helgen helt over ennå. Jeg har akkurat kommet inn etter en tur i regnet og det beste med å komme inn våt et å vrenge av seg klærna og hoppe inn i tørre og behagelige klær eller pysj. Så nå sitter jeg her i pysjshorts og en stor, myk genser, deilig! Nå er det viaplay og smågodt som står for tur med kjæresten og pus. Visste dere forresten at jeg har en katt og en kanin? Nå vet dere det i alle fall og de er så snille begge to så aldri noe styr med dem. Katten min har til og med lært noen kommandoer. Men nå skal jeg lukke dataen så jeg håper dere alle får en fin kveld videre!

Har du en film eller serie å anbefale fra viaplay?

It`s all about the food

Mat er veldig viktig, man trenger det for å få i seg næring, for at kroppen skal fungere og mat er også ofte forbundet med sosiale sammenkomster og kos. Jeg har fått intrykk av at de fleste som er på min alder og bor alene er veldig flinke til å kjøpe noe som omtrent er ferdig laget og som går raskt å varme opp. Men med tanke på at jeg er pescetarianer (spiser ikke kjøtt eller fugl, men jeg spiser fisk), har cøliaki og er laktoseintollerant så er det ikke bare bare å finne ferdig mat i butikken som jeg faktisk kan spise. Laktosen er det ikke så nøye på, men likevel er det en stor utfordring med de to andre tingene. Heldigvis er jeg veldig glad i å lage mat! Derfor blir omtrent all maten jeg spiser laget fra bunn av. Alt fra sauser og protein, til brød.

Jeg tenkte å begynne å poste matoppskrifter her en gang i uken og alt kommer til å være kjøttfritt og glutenfritt, men det betyr ikke at maten ikke er god av den grunn, tvert om! Hvis det er noen spesielle retter dere ønsker oppskrift på så er det bare å skrike ut, så skal jeg prøve så godt jeg kan. Enn så lenge kan dere se litt på middager fra den siste tiden, det ser godt ut ikke sant?


fritert torsk, båtpoteter og salat – grønnsaker, villris, laks og chillisaus – vegetarboller, potetstappe og grønnsaker – vegetarkylling, saus og ris – vegetarkebab, båtpoteter, bernaise – wok og ris – vegetarkylling, pasta, brokkoli og ostesaus – ovnsbakt laks, pasta, fløtesaus og grønnsaker – vegetarhamburger med ost og brød


vegetarpizza – bacalao med min egen vri – grønn pastasalat med masse krydder – marinert vegetarkylling, ris og brokkoli – pasta, tomatsaus med grønnsaker og vegetarboller – tunfisksalat – soyamarinert grillet laks, hvitløksdressing, potetgull og salat – wok med ris og marinert scampi – indisk gryte lagd med ris, krydder, ananas, vegetarkylling og grønnsaker.


Den første oppskriften jeg skal dele er en oppskrift på brent kjærlighet som vi hadde til middag igår. Jeg glemte selvfølgelig å ta bilde underveis, men det skal jeg huske neste gang. Denne retten er ganske lett å lage, men smaker kjempegodt! Den kan også lett gjøres om til en vegansk rett.

Ingredienser:
-1 kg poteter
-2 dl melk
-salt/pepper/muskat (smak til)
-revet ost
-2 spiseskjeer med smør
-6-8 vegetarpølser
-smør til steking

Først setter du stekeovnen på 225 grader. Potetene må skrelles og kuttes opp for så å koke i usaltet vann til de blir myke. Når potetene har kokt heller du av vannet og moser dem. Rør så inn melk og krydder, for deretter å røre inn smøret. Kutt opp vegetarpølsene og stek de i en panne med smør til de får en fin stekeskorpe. Deretter blander du pølsene inn i potetstappa og legger alt i en ildfast form. Riv ost og strø den over og la det steke til osten på toppen har smeltet og fått den fargen du ønsker på osten. Kjempegodt å servere med salat og sprøstekt løk til. Velbekomme!

Vil du se flere oppskrifter?

EurovisionSongContest

Endelig lørdag og endelig tid for MGP-finalen 2015! Nå sitter jeg godt plassert i sofaen i kjærestens behagelige genser mens øynene vipper mellom å være limt til tv-skjermen og litt småtitting ned på dataen mellom sangene. På fanget ligger pus og på bordet står det en kopp med smågodt, en kopp med te og favorittsaften min (jeg har alltid vært mer glad i saft og jus enn brus faktisk). Jeg regner med at flere av dere også følger med? Jeg følger i alle fall med hvert år og har gjort det så lenge jeg kan huske, det er jo faktisk kjempespennende? Og når poengene blir lest opp finner man vel omtrent ingen med mer sommerfugler i magen og konkuranseinnstingt enn meg.

Tidligere i dag har jeg jobbet en del på dataen og med hva får dere kanskje vite senere en gang, men ikke helt ennå. Dagen har egentlig bare flydd avgårde og jeg har faktisk ikke fått gjort stor annet enn å gått en tur med kjæresten, lage mat og ordne litt her hjemme. Treningen som var planlagt ble det plutselig ikke noe av for når klokken har blitt så mye så er det ikke noe spørsmål engang om jeg prioriterer trening eller MGP.

Lik forresten gjerne facebook-siden til bloggen min som du finner ved å klikke HER.

Hvilket land heier du på?

Glitter og regn

Endelig er det helg igjen og jeg håper alle får en fin fredag! Denne helgen er det jo MGP finale og som vanlig kommer jeg til å sitte limt til tv-skjermen på lørdagskvelden. Helt ærlig så er jeg ikke så fan av Norge sin låt i år, men vi kom videre og så klart må man heie! Spennende uansett synes da jeg.

Dagen i dag derimot har blitt brukt til å endelig få dratt meg selv opp på treningssenteret igjen og herregud så deilig det var! Jeg har vel ikke trent siden jeg var i Hellas, noe som er litt over en uke siden. Derfor var jeg veldig overasket over at jeg klarte å sette en ny løperekord! Ellers har jeg ryddet, vasket litt, vasket klær og litt sånt her hjemme i leiligheten i tillegg til å endelig ha fått solgt det gamle spisebordet mitt. Resten av kvelden skal jeg og kjæresten bare slappe av her hjemme, deilig det også:)


Jeg mottok to kjoler jeg hadde bestilt fra Nelly i går og for litt siden var jeg ute på verandaen for å ta noen bilder av meg med dem på. Hva skjer så? Joda himmelen åpner seg plutselig og regnet bare pøser ned. Typisk min flaks og som dere kan se ble jeg ganske så våt i håret etter hvert. Kjolene passet heldigvis kjempefint, men jeg kommer nok til å fikse litt på den blå, det er litt for stor utrigning for min smak. Jeg gleder meg i alle fall masse til å få brukt dem fremover! Tenker nok at de blir med meg til Polen i Juni.

Hva synes du om kjolene?