MITT 2K15 part one

Januar
Det nye året startet med en vellykket nyttårsfest hjemme hos meg og et nyttårsforsett om å bli veldig veldig mye friskere (noe jeg virkelig har gjort!). Bestie og jeg tok oss en tur til Sverige hvor vi handlet en del og vi fikk også møtt Linnea sammen! Jeg dro til Oslo en tur for å dra i bursdagen til Eva og koste meg masse der. Jeg møtte også han fine gutten over her tidlig i Januar som skulle vise seg å bli min kjæreste etterhvert og til og med samboer. Denne måneden var veldig fin!

Februar

Februar har jeg ikke så mange bilder fra, men er det noe jeg virkelig husker så er det vinterferien! Jeg og noen i familien tilbragte ferien på Gran Canaria og jeg koste meg veldig! Til tross for at ferien dessverre ble litt preget av spiseforstyrrelsen så ble den veldig vellykket og gikk mye bedre enn jeg hadde fryktet. Vi badet, solte oss, jeg leste ut flere bøker, dro på marked og spiste masse god mat.

Mars

I Mars ble jeg lagt inn på Capio Anoreksi Senter (ja, det skrives faktisk sånn, tro det eller ei). Noe som var svært svært vanskelig. Det var tøft med alle kravene de stilte, tøft med det jeg så på som gigantiske måltider, tøft med masse vektoppgang, tøft å være borte fra Andreas og bare tøft generelt. Det var også veldig tøft å måtte sette dansingen på vent det halvåret, dere skulle bare ha visst hvor mange tårer jeg gråt på grunn av det. På en permisjon fikk jeg dratt en tur til Rebekka, dratt på grilltur med Andreas og Anniken og endelig fått møtt Julia. 

April
Min kjære lillebror som plutselig ikke lenger var så liten konfirmerte seg denne måneden og det var en fin dag. Pappa, Andreas og jeg dro på hytta en tur hvor det faktisk var snø! Hjemme derimot var det veldig mye varmere. Jeg skrev også et innlegg som het “er jeg tynn nok til å være syk nok nå” som fikk en helt enorm respons. Tv2 publiserte innlegget + et intervju av meg i tillegg og lokalavisa publiserte et intervju. Allerede her hadde jeg kommet ekstremt langt etter slt for mange år med sykdom.

Mai

Frøken spontan her fikk plutselig lyst til å dra til syden. En morgen sjekket jeg restplasser, på ettermiddagen var Andreas overtalt og på kvelden dro vi til vakre Rhodos! Det var en helt superferie og vår første kjærestetur. Det var så mye vakkert å se på og vi brukte vel faktisk ingen av dagene hele uken til å bare ligge ved basseng eller strand. Dit skal vi tilbake! Jeg spiste også min første is der nede uten å kaste den opp på.. fire år? Det høres sikkert veldig rart ut for alle andre, men jeg sprakk omtrent av stolthet. Hjemme spiste jeg også på cafe og det ble en Oslotur på mamma og meg hvor jeg kjøpte nye stoler, nytt bord og en ny treningsshorts.

25

God kveld! Jeg håper alle hadde en fin julefeiring. Her i huset koste vi oss masse i alle fall! Kjempegod mat, fine mennesker og god stemning! Når det kommer til julegaver så vet jeg ikke hva jeg skal si en gang annet enn at vi har vært utrolig heldige og jeg er så uendelig takknemlig! Vi fikk så mye fint! Første juledag slappet vi bare av og hadde litt besøk + at jeg fikk ryddet det meste fra dagen før. Og i dag har Andreas og jeg vært i juleselskap med familien hans. Veldig koselig å møte flere i familien hans, men nå kjenner jeg at det er deilig å bare slappe av. Resten av romjulen skal gå til dansing, lese på noen fag som jeg må ta igjen litt på, jentekveld, være med venner og familie og ikke minst nyttårsaften. Tror det skal bli fint jeg!

GOD JUL

God jul alle sammen! Tittet bare innom rask for å ønske dere alle en fin feiring. Ekstra varme tanker går til de som av forskjellige grunner synes denne kvelden er vanskelig. Jeg tenker masse på dere og håper dere klarer å få en fin kveld! Under her er antrekket jeg hadde på meg på julelunsjen hos besteforeldrene mine. Etterpå skal jeg ha på meg en nydelig rød kjole som jeg sikkert kan vise dere i morgen. Julaften i år blir feiret hos Andreas og meg med litt fra begge sine familier, så jeg håper det blir vellykket! Jeg har masse å strekke opp til så flott som det alltid blir hos mormor! God jul!

NYTTÅRSFORSETTER

♥Være mer på skolen, selv dager som er veldig tøffe

♥Bruke mye mer tid på å tøye, slik at jeg blir mykere

♥Fokusere veldig på å få gode karakterer, spesielt i avgangsfagene

♥Bruke mer tid på venner

♥Slutte å bekymre meg så mye over alt mulig rart

♥Sette mindre krav til meg selv

♥Spise sunnere eller egentlig bare slutte å spise så mye dritt i ukedagene (spiser sunn mat, men er veldig veldig svak for søte ting og potetgull)

♥Ta billappen

♥Begynne å virkelig bruke kameraet mitt igjen

♥Jobbe med meg selv

♥Trene styrke innimellom og ha egentrening også

♥Nyte livet og sette pris på hva jeg har og hvor heldig jeg er

Har du noen nyttårsforsett? Eventuelt hva?

THREE DAYS

Jeg tror jeg kan vedde på at jeg har hatt en mer effektiv natt en de fleste i natt! Jeg sovnet veldig tidlig i går, noe som resulterte i at 02.00 var jeg lys våken. Å sovne igjen ville ha vært et mirakel så jeg stod like så godt opp. På en del timer hadde jeg bakt et brød og tatt en skikkelig julerengjøring i hele hovedetasjen. Det eneste som ikke ble vasket var vel gulv og tak, alt annet fikk gjennom gå. Jeg fikk meg noen få timer søvn på morgenen og så stod jeg og kjæresten opp til frokost. Det er så koselig med sene frokoster, levende lys, masse pålegg på bordet og hjemmebakt brød. 

Dagens frustrasjon er vel at i tillegg til at objektivet mitt er ødelagt så har også selvutløseren tatt kvelden, for ikke å glemme at kamerastativet som er teipet sammen synger på sitt siste vers.. Nå venter jeg på at Andreas skal komme hjem fra julegaveshopping og så skal jeg prøve å tvinge han til å se Grinchen med meg. Flere enn jeg som ironisk nok får veldig god julestemning av den filmen? Nå er det jo bare tre dagen igjen til julaften også!

X-MAS TREE

God kveld! Det ble dessverre ikke noe julebord på meg i dag, noe jeg synes er utrolig kjipt! Litt har jeg likevel fått gjort i dag da formen ble litt bedre utover dagen. Besteforeldrene mine tok med Andreas og meg en tur til kjøpesenteret, så nå er vi kun en gave unna å ha alle julegavene i boks. Jeg kan si at det var et godt valg å starte med gavene i november, jeg hater siste liten shopping. Nå er det jo stappfullt i alle butikkene med mennesker som ser ut til å ha startet med julegavehandlingen først nå. I morgen går turen mest sannsynlig til mamma på middag, mandag er det mer julebakst som står for tur, tirsdag har vi ikke noe spesielt planlagt og onsdag skal vi vaske hele huset og dekke på til morgendagen. Julaften i år blir faktisk feiret hjemme hos Andreas og meg med litt fra begges familier. Jeg føler meg litt voksen nå som jeg plutselig skal være verten på selveste julaften, men heldigvis får vi litt hjelp. Pescetarianer som jeg er så er ikke akkurat ribbe min store styrke å lage.. Kvelden nå blir brukt til å se en film, så jeg krysser fingrene for at den er bra. 

Jeg var faktisk litt usikker på om jeg skulle poste bildene under her, det standarobjektivet går meg virkelig på nervene! Førsteprioritet når jeg får nok er å sende det objektivet jeg vanligvis bruker til rep, for å si det sånn. 

JULEFERIE

Hei vakre mennesker!♥ Endelig er det juleferie og nå sitter jeg og hører på julemusikk mens jeg spiser pepperkaker og blogger. Julefølelse sa du? I tillegg har jeg ordnet juletre, satt det opp og pyntet så nå gleder jeg meg til å overaske kjæresten når han kommer hjem! Emma og jeg møtte opp en og en halv time tidligere på skolen i dag enn vi skulle for å danse litt, eller egentlig så lærte hun meg en dans så tusen takk for det! Jeg har lidd meg gjennom skoledagen på grunn av sykdom, men herlighet så koselig dagen har vært! Vi spilte kahoot i klasserommet, jeg fikk gaver av finingene Simone, Erika, Kine og Victoria, vi øvde på en julesang og så sang alle for hele skolen utenom meg. Det funker ikke akkurat å synge med den halsen jeg har nå, så jeg fikk lov til å heller høre på. Bestefaren min hentet meg etter skolen og videre dro vi for å plukke opp lillebroren min. Vi har en tradisjon av vi hvert år siste fredag før juleferien kommer vi til dem for å spise en god middag, bake pepperkaker og pynte pepperkakehus. Utrolig koselig! Så nå er pepperkakene i boks og da mangler jeg kun to slag til å bake til jul. 

Planen for i morgen er julebord og jeg krysser virkelig fingrene for at formen er bedre da og at feberen synker, slik at jeg ikke må avlyse. Egentlig burde jeg blitt hjemme i senga i dag, men jeg ville ikke gå glipp av siste skoledag før juleferien med klassen min og ei heller turen til besteforeldrene mine, så jeg bet tenna sammen. Haha jeg hadde faktisk veldig flaks med bildene under her! Nå er bihulene mine skikkelig hovne, men fikk heldigvis tatt bilder til dere før de ble det. Kryss fingrene for meg for at formen er bedre i morgen da? Jeg har virkelig lyst til å dra!

DROPP DET JÆVLA RASISMEKORTET HELE TIDEN A, PLIS

Er det noe jeg virkelig IKKE aksepterer så er det rasisme. Det gjør meg direkte kvalm og jeg kan ikke fordra det. Å diskriminere et annet menneske på grunn av etnisitet er bare så feil og urettferdig som det kan bli.

Men nå, nå går det virkelig for langt her. Så langt at jeg ikke klarer å holde kjeft om det. Å dra rasismekortet uten grunnlag for det og hvor mye det blir misbrukt gjør meg også svært kvalm. Jeg har sett det ofte og det blir bare mer og mer. Det er direkte krenkende mot de som faktisk blir utsatt for rasisme. Det er ikke greit!

La meg ta et eksempel her: Jeg står ved siden av en gjeng med gutter som ikke er etnisk norske (nei, vanligvis ville jeg ikke tatt med “ikke etnisk norske” i denne setningen fordi det som regel ikke spiller noen rolle, men her gjør det det). Guttene driver å kaster søppel på bakken og jeg snur meg mot dem og sier “herregud, det går an å kaste det i søppelkassa redd ved siden av dere!” Hva får jeg da slengt tilbake? Jo “Jævla rasist!”  Siden når ble man rasist av å be noen om å kaste søppel i en søppelbøtte? Siden når var det å be noen om å kaste søppel i søppelkassen en krenkende handling basert på etnisitet? Dere skal vite at uansett hvem det hadde vært, om det så hadde vært Erna Solberg så hadde jeg sagt det samme. Det handler ikke om å være rasistisk i en slik situasjon, det handler om å si noe basert på helt grunnleggende folkeskikk. Å dra rasismekortet da blir veldig feil, ja det blir rett og slett misbrukt.

Et annet eksempel her er at jeg er med en gjeng mennesker. I den gjengen er det er person som ikke oppfører seg særlig og jeg ber da personen om å slutte å oppføre seg så teit. Svaret jeg fikk overasket meg veldig: “Det er bare fordi jeg ikke er etnisk norsk! Jævla rasist!”. Hadde jeg diskriminert det eller behandlet deg annerledes på grunnlag av din etnisitet, ja da hadde jeg vært rasist. Men vær så snill da, se at det å fortelle en person hva som er galt eller for den sagt skyld riktig er da ikke å være rasist! Slutt å dra rasismekortet hele tiden da, plis. Selvfølgelig dra det når du blir utsatt for rasisme, men ikke misbruk det. Det er svært krenkende mot de som faktisk blir utsatt for rasisme. 

Rasisme er ikke greit uansett, men det plager meg så at svært mange utnytter det. Heldigvis bruker de fleste det kun når det er nødvendig, når det faktisk skjer. Men de dere der ute som drar det frem så fort noen irettesetter dere, dropp det! Slutt å gjøre narr av de som faktisk blir utsatt for rasisme. Jeg personlig har stått opp mot rasisme flere ganger, men da har det faktisk vært rasisme, ikke rasismekortet som har blitt dratt helt unødvendig.

Her har jeg et eksempel på hva rasisme faktisk er: En gang jeg var ute på byen stod jeg ute å tok meg en røyk ved siden av en fra Somalia og plutselig kom det en dame bort å kalte han masse stygt og ba han pelle seg vekk og dra tilbake fordi sånne negerjævler som han skulle vi ikke ha i landet. Jeg er en person som ikke klarer å bare stå og se på at sånt skjer og jeg synes overhodet ikke det er greit å holde på slik. Derfor gikk jeg bort til henne og ba hun roe seg, sa det er bra hun har egne meninger, men at hun ikke kunne gå til angrep på en enkeltperson helt uten videre. Da begynte hun å rope ut høyt mange ganger at “Norge er for nordmenn, svartingene skal ut”. Jeg prøver å forklare til henne at du ikke kan dra alle under samme kam og at han personlig ikke har gjort noe mot henne, men å snakke seriøst til fulle 50 år gamle damer som ikke klarer å bruke hodet sitt funket ikke så bra. Så hun begynte bare å rope hade til meg mange ganger for så å skrike at jeg kom til å ødelegge Norge. Jeg vet ikke helt hvem som av oss som kommer til å ødelegge Norge jeg, men jeg tviler sterk på at det er meg.

Uansett så oppfordrer jeg alle til å si ifra og å stå opp når man ser andre bli dårlig behandlet av andre. Det kan være alt fra mobbing og rasisme til folk som slår hunden sin og diskriminering. Stå opp bare så godt det lar seg gjøre, vær så snill. Det skader virkelig ikke å si ifra og jeg hater når folk bare står å ser på at ting som ikke er greit skjer rett foran øynene til en. Vi har faktisk en stemme vi kan kommunisere med, bruk den.

Men vær så snill, dropp å dra det jævla rasismekortet for ting som ikke er rasistisk.

(og ja, jeg håper noen som leser dette ble personlig truffet og tenker litt over ting)


Fred ut

Snøfall

Hei dere! Det er litt hektisk om dagen og i går hadde vi en danseprøve på skolen med en dans vi laget selv hvor temaet skulle være kontraster. Hun jeg var på gruppe med har sluttet på skolen så for ikke så alt for lenge siden måtte jeg starte helt på nytt. Siden jeg bare var en og alle de andre var tre på gruppe sammen så fikk jeg velge om jeg ville fremføre alene med læreren eller foran hele klassen. Egentlig hadde jeg tenkt til å fremføre kun for læreren, men i siste liten ombestemte jeg meg. Det var egentlig litt skummelt, men jeg må komme meg ut av komfortsonen noen ganger og det gikk faktisk ganske greit! Til tross for at jeg ikke hadde lang tid på meg og at dansen ble ferdig et kvarter før prøven så er jeg strålende fornøyd med karakteren! Dere kan se et lite snutt fra dansen på instagrammen min som står under bildene her. Det var fra en gjennomgang så det er litt halvhjertet dansing. 

I dag har jeg ikke vært helt i form med en hals som ikke ville spille på lag med meg. Veldig kjipt! Jeg skulle hatt en danseprøve i dag som jeg er veldig godt forberedt til så fikk jeg ikke tatt den. Vi hadde også en til danseprøve i går og det gikk litt skeis, det er så typisk for meg å surre til ting når jeg blir nervøs. Men nå er planen å slappe av litt og begynne litt på julebaksten. Dere hører fra meg i morgen og jeg håper dere har hatt en fin dag?

Jeg har forresten en instagram hvor jeg bare poster dansebilder og videoer så hvis noen vil følge meg der heter jeg @pirouetteintherain

FOR X-MAS

Nå begynner det virkelig å nærme seg julaften med nest siste søndag i advent allerede overstått. Her i huset er julepynten på plass og nå mangler vi bare juletreet. Men juletreet kommer frem først når det er noen få dager igjen til julaften og i år går vi for et ekte tre! Vi har faktisk aldri hatt det hjemme før og siden jeg flyttet for meg selv har jeg kun hatt et lite plasttre fremme. Siden det er litt ut i desember nå tenkte jeg å dele ønskelisten min med dere. Det er faktisk ikke så veldig mye på den da jeg først og fremst ønsker meg penger som skal gå til å betale for dansetimer.

Vi har ikke hatt Internett hjemme på noen dager, så det har blitt litt fravær her. Heldigvis har jeg også masse bilder på lager som jeg gleder meg til å dele med dere! Hva ønsker du deg til jul?