ANTREKK OG UKENS SPENNENDE PLANER

God mandag! Det blir litt sånn hopping med innlegg her nå, for i helgen ble det feiret Halloween, men det kommer jeg tilbake til siden. Denne uken derimot har jeg faktisk telt ned til ganske lenge, for på søndag ettermiddag drar vi til Gran Canaria! Vi drar sammen med mormor, besse, mamma og stefaren min. Det skal bli godt å være bortreist en uke, samtidig som jeg skal innrømme at det er ganske utfordrende i forbindelse med eget kroppsbilde. Jeg synes det blir litt ekstra tøft siden jeg har gått opp en del kilo de siste ukene, samtidig så betyr det faktisk mer energi og mulighet til å gjøre flere ting. Jeg prøver iallfall å tenke sånn, selvom det er utfordrende. Jeg tror også man blir ganske selvsentrert når man har en spiseforstyrrelse, for man føler veldig fort at alle annalyserer kroppen ens, men det er jo faktisk ikke tilfellet. De som ligger rundt meg ved bassengkanten gir vel blanke i hvordan jeg ser ut, de fleste har nok med seg selv. Så jeg prøver å minne meg selv på det.

Ellers denne uken står behandling x2 på agendaen, være med Anni, jobbe med strikking, dansing og ikke minst pakke til syden. Jeg er glad for at jeg skriver ned sånne ting, for jeg er skikkelig susete og glemmer ting fort (sånn har jeg alltid vært). Antrekket under her er forresten ikke fra i dag, men fra forrige uke. Denne uken har jeg faktisk planer om å prøve å blogge hver dag, så vi får se hvordan det går!

 

 

 

 

 

 

 

Hva synes dere om antrekket? Har dere noen spesielle planer denne uken?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

BULLET JOURNAL NOVEMBER | SNØKRYSTALLER

Har dere hatt en fin uke så langt? Jeg har iallfall gjort noen fine ting. I går var jeg en tur på Nordbyen sammen med Vibeke hvor vi fikk handlet inn noen nødvendigheter og senere fikk jeg besøk av Mona. Mona og jeg var en tur på spaet på Farris Bad og deretter så vi to filmer hjemme. Vi fikk også vært en tur i sentrum for å se på kostyme til henne til Halloween. For min del blir det hjemmelaget kostyme, jeg kjøpte to billige tyllduker som har blitt gjort om til et tyllskjørt. Jeg skal prøve å få vist dere kostymet når det er ferdig:)

På dagtid i dag har jeg fått gjort litt husarbeid, hentet ut en pakke og litt andre ting og ellers bare slappet av med Mona frem til hun dro. Kvelden derimot gikk til nominasjonsmøte med Larvik Venstre. Det var gøy å se variasjonen i de som ble valgt til å stå på liste og jeg vet dette blir skikkelig bra! Selv har jeg blitt valgt til Larvik Venstre sin 5. kandidat til kommunevalget, noe  jeg er beæret over. Jeg gleder meg iallfall til å legge inn en stor innsats og spesielt å jobbe for mine hjertesaker<3

Siden oktober straks er ferdig og jeg har en tendens til å poste BuJo innleggene midt i månedene tenkte jeg å være litt på forskudd denne gangen. Temaet for november ble snøkrystaller og jeg synes det ble veldig oversiktlig. Jeg skal innrømme at jeg ikke er ferdig med alle ukene, men det kommer etterhvert.

 

 

 

 

 

 

Hva synes dere om månedens tema?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

OPPDRAG I OSLO, BALLETT OG POLITIKK

Heihei! Det ble en tidlig morgen på meg i går da jeg var oppe klokken 06.00 på morgenkvisten etter tre timer søvn. Jeg hadde nemlig et jobboppdrag i Oslo sammen med Andreas, så etter å ha ordnet oss satte vi turen ned mot togastasjonen. Da vi kom frem hadde vi litt tid før vi skulle møte opp, så vi surret litt rundt og satte oss ned bare før vi dro videre til Naturli på Løkka. Veldig typisk med togtidene, for hadde toget vært inne noen minutter før kunne vi nemlig tatt et senere tog. Noen har kanskje sett en liten vlog på instagrammen min fra dagen i går? Oppdraget gikk iallfall veldig bra føler jeg og det blir spennende å se resultatet! Dere får følge med på VG neste helg hihi. Vi fikk også en goodie bag hver med masse digg mat fra Naturli!

Da vi kom hjem var jeg helt nødt til å slappe av litt før dansingen, så akkurat i går ble det en litt kortere dansetime på meg (jeg ga så klart beskjed i forkant altså). Etter dansetimen var det bare å slenge på jeans og en genser over ballettklærne og skynte seg bort til Rådhuset for å få med meg siste del av et politisk møte. Det ble en ganske travel dag på meg i går med andre ord, så det var godt å kunne sove ut litt i dag. Gårsdagen kan iallfall oppsummeres med ordene spennende, slitsom, gøy, utfordrende og interessant!

 

 

 

(innlegget er ikke merket med reklame da jeg ikke får noe for å blogge om eller fortelle om dette, men gjør det på eget initiativ. For ordens skyld så vil jeg også informere om at det ikke er Naturli som var oppdragsgiver)

 

 

 

 

 

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

ÅRETS TV-AKSJON

I dag har jeg gått årets viktigste gåtur, nemlig som bøssebærer for TV-aksjonen. Jeg synes at Leger uten grenser gjør en utrolig viktig, og modig jobb, så at pengene går til nettopp Leger uten grenser i år synes jeg er fantastisk! Jeg synes også det er viktig å gjøre noe når man bryr seg og ikke bare la det bli ved ord. Selv har jeg ikke mulighet til å støtte særlig økonomisk, men det finnes andre måter man kan støtte på, for eksempel ved å gå med bøsse. Turen gikk veldig fint og jeg møtte mange hyggelige mennesker og det er så fint å se at folk oppriktig bryr seg og har satt seg inn i årets aksjon. Jeg har også opprettet en innsamling på Spleis, så hvis du har mulighet kan du gjerne støtte denne HER. Ingen beløp er for små<3 Spleisen blir direkte utbetalt TV-aksjonen forresten.

 

“Akkurat nå venter millioner av mennesker på å bli behandlet av en lege. For mange står det om livet, men tilgang til helsehjelp er ingen selvfølge. Årets TV-aksjon skal gå til å forebygge livsfarlige sykdommer og behandle pasienter i noen av verdens glemte kriser.

Med årets TV-aksjon skal vi bidra til å forebygge epidemier og behandle kjente og ukjente sykdommer i fire land: Bangladesh, Den sentralafrikanske republikk, Den demokratiske republikken Kongo og Sierra Leone. Vi skal gi vaksiner, tilgang til livreddende medisiner og helsehjelp. I samarbeid med forskningsorganisasjonen DNDi skal deler av TV-aksjonsmidlene også brukes til å utvikle medisiner mot glemte, dødelige sykdommer.” kilde: blimed.no

 

 

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

PODKASTER JEG HØRER PÅ

God helg! I dag har jeg vært i behandling, noe som har blitt fast hver fredag. Jeg synes egentlig at det er veldig greit å ha en fast dag og tid å forholde seg til. Tidligere i dag, før jeg tok toget til Tønsberg, tikket det inn en mail i innboksen min. Litt mer om hva den gjaldt kommer jeg tilbake til senere, men jeg kan røpe såpass at Andreas og jeg skal en tur til Oslo på mandag morgen for en innspilling. Det tror jeg kan bli veldig spennende! Flaks for oss at Andreas også har fri den dagen og at jeg selv ikke har noen planer før kvelden. Ellers har jeg også fått handlet inn noen julegaver i dag før jeg tok toget hjem igjen. Jeg liker å starte tidlig for ikke stresskjøpe noe fordi jeg må finne noe, men heller bruke litt tid på ting jeg vet (eller er veldig sikker da) på at mottaker kommer til å like.

Jeg tenkte også å komme med noen tips til podkaster jeg hører på. En periode hadde jeg abbonement for å høre noen av de, men det har jeg avsluttet nå. Noen av de jeg anbefaler er gratis, mens andre må man betale for. Jeg er iallfall veldig glad i å høre på podkaster, både når jeg går tur, strikker og før jeg skal legge meg. Her sovner vi faktisk alltid til en podkast som går haha. Jeg synes det er lettere å sove når jeg har noe å høre på og sånn har jeg alltid vært.

Krim:
-Seriemorderpodden handler om.. vel, seriemordere.
-Verdens verste er en pod om grusomme personer opp gjennom historien.
-Truekrimepodden forteller ekte krimhistorier.
-Gangsterpodden handler om forskjellige gangstere.
-Krimpodden er enda en pod som egentlig sier seg selv hva den handler om.
-Svenske mordhistorier på norsk er akkurat hva det høres ut som haha.
-Synderne minner om truekrimepodden, bare at det er andre historier.

Humor:
-Misjonen er en podkast med Johan Golden og Atle Antonsen hvor de snakker om dagsaktuelle temaer og egentlig alt mulig annet mellom himmel og jord. Veldig underholdende å høre på.
-Truls og Hellstrøm er en morsom pod hvor temaet et mat, men også ting som skjer i livet sett med et humoristisk blikk.

Samfunn: 
-Hvorfor det? forteller om hvorfor ting er som de er.
-Gal og genial handler om geniale personer opp gjennom historien.
-198 land er Einar Tørnquist sin pod hvor han tar for seg alle verdens land sammen med en gjest.
-Historier som endret verden er en pod om store historiske ting som har skjedd i verden.
-Historier som endret Norge er en pod om store historiske ting som har skjedd i Norge.
-Burde vært pensum forteller om nyttige ting man burde kunne eller lære seg.
-Sektpodden tar for seg forskjellige sekter, hvor noen er mer rettet mot krim, mens andre ikke er det.
-Debatten er rett og slett podversjonen av Debatten som går på NRK.
-Treningspodden med Pia og Silje hvor de tar opp temaer rundt trening.
-Oppdatert gir deg kort og grei informasjon om dagsaktuelle saker.

 

Hører vi på noe av det samme?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

UKENS PLANER + ANTREKK FRA FORRIGE UKE

Reklame | Eget design

I skrivende stund sitter jeg egentlig og strikker, men tok en liten pause nå for å skrive et blogginnlegg. Det har dessverre ikke blitt så mye strikking på meg i det siste, men nå har jeg noe som må bli ferdig til en deadline, så da er det bare å strikke på. Oppskriften derimot ligger jeg godt an med, den er straks ferdig. Forrige uke hadde jeg på meg et antrekk med det ene strikkedesignet mitt, men jeg fikk ikke postet antrekket. Amaliegenseren har jeg blitt skikkelig glad i selv og det er så koselig å få meldinger fra dere om at dere liker den og ikke minst strikker den! Jeg håper dere vil tagge meg på insta om dere har strikket den og poster bilde, for jeg vil gjerne se<3

Ellers tenkte jeg å fortelle litt om ukens planer. I dag har jeg hatt en telefonsamtale med behandler som jeg fikk veldig mye ut av og jeg merket nå hvor mye jeg faktisk trengte den samtalen. Senere i dag har jeg også dansing og det har jeg også på tirsdag (sånn er det hver uke). På onsdag har jeg blodprøver og på fredag behandling. Ellers går uken til å jobbe med tilfriskning (ja, det er faktisk ganske mye jobb og ikke minst er fulltidsjobb), ferdigstille strikkeoppskriften jeg snakket om og ellers har jeg ingen spesifikke planer. Jeg skal iallfall prøve å lage meg en så god som mulig uke!

 

Amaliegenseren som jeg har på meg kan man kjøpe strikkepakke til HER. Genseren er oversized (mål står i linken) og her har jeg på meg størrelse S.

 

 

 

 

 

 

 

Hva synes dere om antrekket? 

 

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

BULLET JOURNAL OKTOBER | HØST

Tenk at vi alt er ca midt i oktober? Jeg synes denne høsten har gått utrolig fort! Som vanlig ble det et nytt tema i BuJo’en ved månedsskiftet, jeg har bare vært litt treg (som vanlig) med å vise det frem. Jeg likte godt fargekombinasjonen jeg gikk for denne måneden, men så til min fortvilelse at tusjene gikk skikkelig igjennom etter at jeg hadde begynt å farge med de.. Sånne ting irriterer meg faktisk flaut mye, så videre skal jeg sjekke sånne ting nøye før jeg begynner hehe.

 

 

I går var Ingrid og jeg noen timer i dansestudioet forretsen, noe som var skikkelig koselig! Vi gikk gjennom litt danser til forestillingen og så lagde jeg også en dans som vi testet ut sammen blant annet. Jeg koreograferer jo så og si aldri noen danser selv, så det var gøy å teste ut litt jeg hadde tenkt på (får ikke plass til prøve ut noe hjemme). Jeg tror faktisk det kan bli ganske bra etterhvert! Vi filmet det for å huske, men jeg la også ut filmen på instagram, så den ligger der om noen vil se.

I dag har jeg derimot hatt en samtale med behandler og senere i kveld skal jeg på kino med Therese og Vibeke. Vi skal se filmen Jentetur og den ser veldig gøy ut! Jeg har faktisk fått skikkelig sansen for komedier det siste året, før likte jeg det ikke i det hele tatt. Så da er det bare for meg å huske linser eller briller etterpå, for det har jeg nemlig glemt noen ganger før på kino og det er temmelig kjipt hehe. Jeg håper dere får en så fin helg som mulig!<3

 

 

 

Jeg fant ut at jeg kan lage alle de siste ukene slik, for da tusjer jeg bare akkurat likt der det har gått igjennom hehe.

 

Hva synes dere om denne månedens tema? Og har dere noen planer denne helgen?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

DRESSJAKKE OG TIGHTS

God kveld, dere! Jeg har egentlig ikke så mye å meddele i kveld, annet enn å vise dere gårsdagens antrekk. I det siste har jeg sett noen antrekk på insta hvor folk har kombinert dressjakke og tights. På en rar måte synes jeg faktisk at det funker og det er noe med den blandingen av skikkelig casual og mer styla som treffer meg. Det er sikkert litt delte meninger om denne stilen, men jeg liker den. Tidenes mest comfy antrekk, uten at det trenger å være joggebukse og som samtidig ser ordentlig ut? Ja takk. Jeg valgte å kombinere dressjakka og tightsen med høye hvite sokker, hvite joggesko, en svart turtleneck og et gullsmykke i halsen.

Jeg tror det blir tidlig kvelden for meg i dag, men det er egentlig ganske deilig å legge seg tidlig, så sant man får sove. Andreas jobber kveld hele oktober, så det blir nok serie på macen, strikketøy og senga på meg i kveld. Kanskje bare jeg som er rar, men jeg synes det er bedre å se serie på macen enn det er å se på tv´n haha. Så er det litt ekstra deilig å kunne se serie i senga, synes jeg. Jeg håper dere får en fin kveld!<3

 

 

 

 

 

 

Hva synes dere om antrekket?

 

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

#verdensdagenforpsykiskhelse 

Denne dagen markeres #verdensdagenforpsykiskhelse En dag det er fint å sette litt ekstra fokus på nettopp psykisk helse. Årets tema er «Vi trenger hverandre. Løft blikket!» noe jeg synes er et viktig tema. Å føle seg sett er utrolig viktig og jeg er så innmari takknemlig for de gode menneskene jeg har i livet mitt som ser meg. Selv prøver jeg også så godt jeg kan å se de rundt meg, for alle mennesker trenger noen som ser dem💖

Det er så fint å se all åpenheten jeg har sett rundt om på nett i dag (og hvis man ikke tør å være åpen selvom man vil så er det ikke noe galt i det, man trenger ikke dele mer enn man er komfortabel med). At folk tør å bruke stemmen sin og snakke om et så viktig tema og ta del i en så viktig markering. Samtidig så håper jeg at ikke alt er glemt i morgen, at vi husker på hvor viktig den psykiske helsen er, ikke bare i dag, men i morgen, om en måned og om et år også.

Husk at vi alle har en psykisk helse og at psykisk sykdom kan ramme alle. At man må ta vare på sin psykiske helse, akkurat som man må med den fysiske. Jeg synes også det er viktig å ikke bare ønske at noen ser deg, men at du også ser andre. For hvis alle sitter hjemme bak lukkede dører og ønsker å bli sett, hvem skal se dem da? Så spør en ekstra gang, gi et ekstra smil og inviter igjen om noen sier nei. Se hverandre, men ikke glem å se deg selv heller.

I kveld deltok Vibeke og jeg på lystenning på torget for å markere dagen. Det ble en helt magisk stemning i solnedgangen og det var fint å være en del av dette. Stillhet, snakk, smil og triste annsikter. Forskjellige mennesker, med forskjellige historier, men alle der av samme årsak. En vakker markering som jeg håper blir en fast tradisjon her i Larvik.

I anledning av denne dagen ønsker jeg å gi bort en liten self care pakke, for å se seg selv er minst like viktig, om ikke viktigere. Dette er ikke sponset, kun jeg som ønsker å gi en liten oppmerksomhet til noen på denne dagen <3 Du kan vinne:

-Lille My kjærlighet
-Krem
-Ansiktsmaske
-Ett valgfritt armbånd
-To leppepomader
-To badebomber
-Ett hårstrikk
For å delta: lik innlegget mitt på instagram om konkurransen, følg meg og tagg en venn. Skriv gjerne noe du setter pris på med den du tagger💖 Vinneren trekkes på lørdag.

Og så får lysene brenne videre inn i natten, for oss alle sammen. For selv i det mørkeste mørket finnes det alltid lys.

 

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

DAGENS ANTREKK I NYDELIG HØSTVÆR

Etter mange dager med regn og grått vær var det skikkelig godt å både se og kjenne solen titte frem! I dag kunne jeg faktisk ha på meg skjørt og kåpe uten å bli kald eller våt. Bootsene jeg hadde på meg i dag kjøpte jeg i november i fjor og jeg har brukt de veldig mye siden da. De har faktisk tålt en del regn og når det har vært kaldt har jeg bare hatt ullsokker i. Men her om dagen ble jeg våt på den ene foten og så da jeg kom hjem at jeg har slitt hull under hælen på den ene skoen.. så nå kan jeg ikke bruke de i regnvær lenger, noe som er skikkelig irriterende. Her snakker vi et skikkelig i-landsproblem, men det må være lov til å bli irritert over sånne ting også.

Nå er det jo faktisk høstferie også (eller fra mandag av da), så uken som kommer ser litt annerledes ut for min del. På planen står markering for verdensdagen for psykisk helse, behandling og på lørdagen skal vi på en årlig høstfest iallfall. Jeg har også planer om en liten give away på instagram til uken, så dere får følge med 😀

 

 

 

 

 

 

 

Hva synes dere om antrekket?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER