ANTREKK I FLUFFY KOSEGENSER

Flere enn meg som digger sånne fluffy kosegensere? Det er lett å hoppe inn i de sammen med joggebukse eller en tights, men de trenger ikke å kun brukes som chille-klær. Bytt ut joggebuksa med et par jeans eller stilige bukser, legg til noen boots og smykker og vipps så har du et stilig antrekk. For en enda mer casual look kan du bytte ut jeans med svarte trange bukser, men selv liker jeg denne stilen best. Man kan også kombinere sånne gensere med kjoler eller skjørt og få det til å funke, men det krever litt mer innsats. Nå er det ikke meningen å komme her og si at man må gjøre sånn og sånn, man gjør selvfølgelig helt som man vil. Dette er bare mine tips for å dresse opp et antrekk med en fluffy kosegenser.

På torsdag har vi forresten premiere på min gruppe på danseforestillingen og jeg gleder meg skikkelig! På generalprøven lærte jeg iallfall at jeg må varme opp mye mer, for jeg var så stiv at jeg slet med å danse. Det er nemlig ganske kaldt rett bak scenen. Heldigvis så sies det jo at jo en generalprøve ikke skal være perfekt og at ved feil på den blir det en bedre forestilling, så vi får håpe det stemmer haha. Jeg gleder meg iallfall!

 

 

 

 

 

 

 


Hahah herlighet, neglelakken min…

 

 

 

 

Hva synes du om antrekket?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

BULLET JOURNAL DECEMBER | MERRY CHRISTMAS

Jeg kan faktisk ikke fatte at det alt er desember om 2 dager!? Altså, hvor i all verden ble tiden av? Nå er jo snøen her også, så jeg krysser fingrende for at julestemningen snart kommer snikende (eller helst veldig fort med et smell). På onsdag skal jeg pynte til jul og jeg gleder meg virkelig til å sette opp juletreet! Ikke bare er det fint, men det lyser opp stuen vår så fint. Juletreet vi har fikk vi av besteforeldrene mine da de kjøpte seg nytt for en del år siden og det treet vi nå har kjøpte de da jeg var liten, derfor har jeg faktisk vokst opp med det treet og det er så koselig!

Endelig fikk jeg også ræva mi i gir og lagde en ny måned i min bullet journal for noen dager siden. Før elsket jeg å drive med det, men det siste året har det vært mer strev enn kos. Jeg liker veldig godt å kunne skrive ned og planlegge, mye bedre enn å ha planer og gjøremål på mobil, men det er bare det å tegne opp alt da.. det tar tid, det. Denne måneden ble ikke så fint, men helt ærlig bryr jeg meg ikke så mye, for jeg trenger bare et sted å kunne planlegge og få oversikt. Jeg føler også at jeg har brukt opp alle idéene mine, siden jeg har holdt på med dette en stund.

 

 

 

 

 

 

 

Driver du med BuJo?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

INNKJØP FRA Gran Canaria

God kveld! <3 Da vi var på ferie fikk vi noen penger å shoppe litt for og under her ser dere hva jeg kjøpte. Det ble faktisk en god del hehe, men så var det ganske mye billigere enn det er for klær og sko i Norge. I Puerto Rico har det tidligere kun vært ett kjøpesenter hvor det er restauranter, suvenirbutikker, barer, matbutikker og lignende i tillegg til Mango. Derfor har det aldri blitt noe shopping der.

Men nå har de bygget et til senter bak det gamle hvor det bare er vanlige klesbutikker, så da var det faktisk en god del der det var gøy å gå innom. De dyre merkene unngikk vi glatt, for herlighet så dyrt klær faktisk kan være. Det var heldigvis en god del litt rimeligere butikker der også, blant annet Bershka og Lefties, så der handlet vi blant annet. Jeg er så fornøyd med kjøpene og spesielt skoene, da det var noe jeg virkelig trengte!

 

 

Noe du synes var fint?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

.

Anoreksi er den vanligste dødsårsaken for unge kvinner, etter ulykker og kreft. Anoreksi har den høyeste dødeligheten av alle psykiatriske lidelser.

Tirsdag gikk enda et liv tapt. Et liv til for mye. Du sovnet stille inn, jeg håper du nå får hvile.

 

DANSEPRØVER OG SPØRSMÅLSRUNDE

God ettermiddag! Har dere noen planer for kvelden? Jeg skal iallfall snart ned til Bølgen for å ha en danseprøve for andre gang denne uken. Dette blir faktisk min første forestilling på tre år! Det er så godt å være tilbake! Grunnen til den lange pausen fra forestillinger er at jeg har måtte hatt en pause fra dansinga et år og så kom korona.. I år danser jeg bare på ett parti, så det blir ikke like lange dager med prøver på meg, noe som er greit, samtidig som jeg egentlig savner det hehe. På søndag skal vi faktisk ha generalprøve! Hvis noen av dere skal se forestillingen så danser jeg iallfall på contemporary voksne i nummeret “Elv”, så da får dere se etter meg! Åh som jeg gleder meg til forestillinger neste uke!

Nå er det igjen en stund siden jeg hadde spørsmålsrunde, så jeg tenkte å kjøre på med en ny en. For noen år tilbake hadde jeg disse minimum to ganger i måneden, men det valgte jeg å slutte med, så jeg håper det funker greit for dere at de kommer litt her og der. Det er bare å spørre om hva enn dere lurer på, så kommer svarene ut neste uke. Jeg håper dere får en fin kveld!

 

 

 

 

 

 

Er det noe dere lurer på eller noe dere ønsker at jeg skal skrive om?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

DIGG OG RASK SALAT

Hverdagen har kommet tilbake og endelig kan jeg lage litt mat igjen også! Maten på ferie har vært veldig veldig god, men jeg skal innrømme at jeg har savnet min egen mat også haha. I går lagde jeg denne salaten og de ble veldig god! Jeg er faktisk veldig glad i salat, men da skal det være ordentlig salat og ikke en salat av typen salat, agurk, tomat og mais. Det er faktisk en skikkelig kjip salat med mindre man kun har det som hovedsalat. Dessuten er det digg med litt forskjellige konsistenser i salaten, eller hva?

Denne her var god iallfall og man trenger ikke så alt for mange ingredienser heller. Ikke tar det lang tid å lage den heller. Hvis jeg skulle laget den igjen ville jeg forresten ha tilsatt tørkede tranebær, det tror jeg løfter den. Jeg får heller prøve på det neste gang, eventuelt får dere sjekke det ut. Jeg gleder meg til å prøve meg frem til nye og spennende salater etterhvert som har et vinterpreg, gjerne lune salater, så dere får følge med på hva som kommer av matoppskrifter her etterhvert!

 

Du trenger:
• salat (feks hjertesalat eller isberg)
• ruccola
• purre
• cherrytomater
• agurk
• søtpotet
• valnøtter
• en type myk ost (feks fetaost eller den hvite i blokk fra Apetina)
• balsamicoeddik

Sånn her gjør du:
• skru ovnen på 200 grader
• kutt opp søtpoteten i terninger, legg den på et bakepapir, strø over litt olje og ønsket krydder, bak den i ovnen til bitene er myke
• kutt opp alle grønnsakene og bland sammen
• kutt nøttene i grove biter og bland inn med salaten
• smuldre osten og bland den inn også
• hell over litt balsamicoeddik
• bland inn søtpoteten når den er ferdig
• topp gjerne med litt ekstra nøtter og ost

 

 

Så den god ut? Er du glad i salat?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

FLYET HJEM BLE KANSELLERT

Spol tilbake til fredag kveld. Vi hadde nettopp ankommet til hotellet etter å ha spist middag. Vi satt samlet nede ved fellesområdene for å ta en drink sammen siste kvelden vår. Vår familie skulle hjem, de norske vennene til besteforeldrene mine skulle være lengre og de svenske vennene skulle være noen dager til. En hyggelig avslutning på ferien og så tikket det plutselig to meldinger inn. Flyet vi skulle tatt neste formiddag hadde blitt kansellert. Vi prøvde å ringe SAS, men telefontiden var selvfølgelig stengt. Etter rundt en halvtime tikker det inn en ny melding: broren min, Andreas og jeg hadde blitt satt på et nytt fly neste dag med en mellomlanding. Besteforeldrene mine derimot fikk ingen melding. Så da var det bare å vente til neste dag for å kunne få litt mer informasjon. I mellomtiden dro vi en tur ut som ble litt mer heavy enn planlagt hehe.

Neste morgen hadde besteforeldrene mine fått en melding fra SAS. De hadde fått et fly en dag senere enn de egentlig skulle ta, i tillegg til mellomlanding og flybytter i to forskjellige land. Jeg satt vel på tlf med SAS (og andre) og holdt på å ordne opp i dette fra klokken ni og morgenen til rundt klokken ett. Jeg kan love dere at jeg angret da på hvor mye vi drakk dagen før da vi dro ut, for fy søren hvor fyllesyk jeg var da jeg satt der haha. Heldigvis fikk jeg ordnet sånn at vi alle kunne dra en dag senere samlet og med et fly som kun hadde en mellomlanding. Jeg fikk også ordnet så vi kunne bli på hotellet en natt til (fremfor at SAS skulle sette oss på et tilfeldig hotell en natt) og til og med samme rom. Da måtte vi bare legge ut, så blir det tilbakebetalt senere. Så hei, vi fikk en ekstra dag gratis!

Men ikke nok med det. Da vi ankom flyplassen på søndag hadde ikke billettene til besteforeldrene mine kommet på mail, kun våre andre sine. Jeg hadde derimot det nye referansenummeret på alle og tenkte at det bare var å si det i skranken. Men så var det visst ikke bare bare, for problemet lå hos SAS, så da var det på´n igjen da! Både hun i skranken på flyplassen og broren min i tlf med SAS. Lang ventetid og en del stressa folk gitt. Dessuten har de helt forferdelig ventemusikk. Heldigvis ordnet det seg til slutt, men jeg pustet vel ikke lettet ut før vi faktisk satt på flyet. Så det endte altså med at vi måtte bli en dag ekstra og at vi var hjemme natt til mandag fremfor sent lørdag kveld.

Lørdagen på Gran Canaria gikk altså til tid ved bassenget, en liten tur på stranda, middag ute, det vi trodde var avskjed på hotellet og en tur ut. Bildene under her er fra stranda den dagen. Jeg skulle bade, men vannet var faktisk så kaldt at jeg bare vasset hehe.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Har du opplevd noe lignende?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

LAS PALMAS

Bloggen har blitt litt nedprioritert på ferie, den. Her om dagen var vi iallfall en tur i Las Palmas og jeg har faktisk kun vært der tidligere når jeg har vært på flyplassen. Vi rakk dessverre ikke å se så mye av byen, da vi dro litt sent avgårde med bussen. Men vi fikk en tur innom senteret og jeg hadde gledet meg så mye til å dra innom Primark! Dessverre ble det en skuffelse da den var svært liten til Primark å være og de nesten ikke hadde klær der.. Det var mer tilbehør, ting til hjemmet, sko og koseklær i grunn. Så vi ble litt skuffet begge to hehe. Noen ting fant jeg heldigvis!

Da vi skulle hjem var bussen 40 minutter forsinket, så vi rakk bare å løpe innom hotellrommet og slenge fra oss tingene før vi gikk for å møte de andre til middag. Jeg hater å komme for sent til ting eller la andre vente på meg, men siden bussen kun gikk en gang i timen trodde vi at vi hadde valgt riktig buss.. Heldigvis ble vi ikke så forsinket til middag da!

Det var egentlig det som den dagen gikk til haha. Jeg henger som sagt litt etter med oppdateringer her fra ferien, så jeg velger å publisere innlegg i kronologisk rekkefølge fremfor å publisere frem og tilbake om forskjellige dager. Det er forresten pyntet med julepynt flere steder her nede og det er så rart.. gå i shorts og singlet og se alt det haha.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

BESØK, SOFIE OG BARRUNDE

God kveld! Det ble ikke noe blogging i går da jeg rett og slett glemte det helt bort. Det er ikke akkurat det som står i fokus når jeg er på ferie hehe. Dagen i går var ganske rolig og før middag i dag tok vi alle mann en tur bort til noen venner av besteforeldrene mine som leier en leilighet. Der satt vi litt før vi sammen tuslet bort for å spise middag. På veien til dem møtte vi på Sofie, en katt som noen eier. Den så dessverre litt syk ut i øynene og haltet, så jeg håper de tar den med til dyrlegen. En veldig søt katt iallfall!

Senere gikk Andreas, broren min og jeg fra bar til bar sammen med noen tyskere vi har blitt kjent med her nede. Vi var i seng først i halv tre-tiden så og var litt reduserte i dag tidlig hehe. Men det verste var at i går kveld før vi dro ut for å drikke skulle jeg ta på meg fundation. Det ville ikke komme ut av tuben, så jeg klemte til. Da sprakk tuben opp i andre siden og jeg fikk fundation over hele meg… veldig gøy.. Spesielt når man har på nytt skjørt og man ikke får av alt griset med sminkefjerner eller varmt vann med såpe. Jeg får bare håpe at det går av i vask!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

MARKED, MINIGOLF OG FOTBALLKAMP

God ettermiddag! Planene for dagen i dag ble litt endret, så den ene tingen vi skulle i dag tar vi en annen dag. Heldigvis er det null problem! Vi har faktisk ikke ligget ved bassenget i dag engang, men heller fartet litt rundt. Først til markedet i Arguineguin som er hver tirsdag og som vi er på hver gang vi er her. Det var mye mindre enn vanlig og jeg kjøpte bare to neglelakker. Vi ble egentlig ikke så veldig lenge der før vi dro tilbake sammen med gjengen.

Så har man jo ikke vært ordentlig turist i syden før man har spilt minigolf, eller hva? Det verste er at dette her er første gang jeg tapte! Jeg skal tillate meg å skryte litt nå, for egentlig er jeg ganske god i det. Heldigvis er det bare et spill hahah. Nå derimot sitter vi unge bare ute og snart kommer besteforeldrene mine og noen venner av dem så vi kan spise middag sammen. Senere i kveld derimot, da blir det stemning da! For da står det forballkamp på agendaen og denne kampen gleder jeg meg faktisk veldig til!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER