VLOGMAS 2020 – DEN FJERDE UKEN AV DESEMBER

Siste dag av 2020 faktisk! Det skal bli godt å kunne legge dette året bak seg. Bare fælt har jo ikke dette året vært, men det er jo ikke til å stikke under stol at det har vært et ganske annerledes år. Jeg har lekt litt på tanken om å skrive en årsoppsummering, men jeg vet ikke om det er interessant? Det tar ganske lang tid, så med mindre noen faktisk ønsker å se det tror jeg at jeg dropper det.

I kveld skal vi bort for å feire det nye året inn og jeg gleder meg skikkelig! Mona kommer hit og så drar vi alle tre sammen til der vi skal være. Jeg tror det blir en skikkelig fin kveld og det gjør ikke meg noe at det er begrensning på 10 mennesker med tanke på smittevernsregler, for det er nok i massevis for meg hehe (vi blir under 10 stykker).

Her kommer forresten den siste videoen av vlogmas for dette året. Håper dere liker den! Jeg har også filmet inn til en ny video hvor jeg viser dere hva jeg fikk til jul, så den kommer en eller annen gang når den er ferdig redigert. Har dere noen videoønsker må dere bare si ifra altså, så skal jeg se hva jeg får til.

 

 

Snakkas i 2021!

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

INNKJØP DEN SISTE TIDEN

I går var jeg en tur på Nordbyen sammen med Therese, men det ble ikke så lenge da vi kom en time før det stengte. Egentlig skulle vi dit tidligere på dagen, men jeg måtte utsette og mens vi er på vei dit finner Therese ut at det stenger tidligere enn vanlig. Det hadde ikke jeg tenkt på hehe. Heldigvis rakk vi en kopp kaffe og en rask tur innom Cubus. Andreas og jeg fikk et gavekort på Nordbyen til jul, så da fikk jeg brukt noe av det til noe nytt undertøy. Disse bh’ene satt forresten utrolig bra og de var til min overraskelse på salg! Jeg hadde dessuten en verdikupong på 50 kr liggende inne, så det ble faktisk veldig billig.

Ellers har jeg kjøpt litt annet i det siste. Kjolen dere ser under her kjøpte jeg på Tise og den skal jeg ha på meg på nyttårsaften. Michelle som jeg kjøpte den av var så grei å kjøre hit med den, noe jeg satte stor pris på! Kjolen satt fint, så da er nyttårskjolen i boks! Strikkepinnene kjøpte jeg her om dagen og de har jeg ønsket meg i et halvt år, så jeg gliste vel fra øre til øre etter å ha kjøpt de haha. Det siste jeg har kjøpt i desember til meg selv er denne ansiktsrensen som jeg kjøpte for en liten stund siden. Huden min liker den veldig godt, men jeg har vært tom i flere måneder nå *kremt* så det var vel på tide med en ny.

 

Kjole // Bikbok      ansiktsrens // Normal      strikkepinner // Drømmenøstet/Drops      bh’er // Cubus

 

Har du kjøpt noe den siste tiden?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

JULAFTEN KVELD

Jeg glemte jo helt å poste et innlegg om kvelden 24. desember! Kameraet mitt var med, men jeg glemte det helt bort og tok derfor ikke et eneste bilde med det. Dette ble vår sjette jul sammen og andre gang vi feirer sammen hos besteforeldrene mine. Vi har delt inn julaften slik at vi ett år er hos besteforeldrene mine, ett år hos svigermor og ett år hvor vi arrangerer og har farssidene våres hos oss. Det ble en kjempehyggelig kveld, dog litt rar da vi ikke kan klemme hverandre osv. Jeg savner virkelig å klemme besteforeldrene mine!

Jeg vet liksom ikke helt hva jeg skal fortelle om kvelden haha. Vi spiste god mat, det var god stemning, vi åpnet pakker og skravlet. Lang vei hjem var det heldigvis ikke da vi bor to hus bortenfor. Jeg er så takknemlig for at vi fikk en fin kveld og for at maten for min del gikk veldig mye bedre enn fryktet! Det var også skikkelig koselig å gi julegavene jeg hadde strikket og de jeg hadde kjøpt. Gavene jeg (og vi sammen) fikk satte jeg utrolig stor pris på, herlighet så heldig! Hvis dere vil så kan jeg vise dere det, jeg synes det er så gøy å se hvor godt folk kjenner meg.

Fine min <3

 

Min julemiddag bestod av vegisterkaker, tyttebærsyltetøy, poteter, rødkål og sviskesaus. Sausen var helt sinnsykt god og det finnes ingen oppskrift da mormor lagde den på måfå, men jeg skal høre om hun kan skrive den ned en dag, for denne her MÅ bare smakes!

 

Et lite tullebilde, men jeg digger uttrykket til Andreas her haha.

 

Til dessert var det mormors hjemmelagde karamellpudding og senere ble det kaffe og kaker.

 

Hva pleier du å spise på julaften?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

FAMILIEMIDDAG OG ANTREKK FØRSTE JULEDAG

God siste søndag av 2020! Tenk at i morgen starter vi på uke 1 alt! Det er det ikke, for det er uke 53! De siste dagene har vi vært hos pappa på middagsbesøk, noe som var hyggelig og som jeg håper vi kan få til igjen snart. Vi var også vært en tur til faren til Andreas samme kveld faktisk haha. Det er merkelig å ikke kunne se så mange i julen, for vanligvis ser vi jo veldig mange og andre juledag er det alltid et stort juleselskap med morssiden til Andreas. Det måtte selvfølgelig utgå i år på grunn av corona. Heldigvis har vi jo fått vært med noen av våre nære og det betyr mye. Under her får dere se hva jeg hadde på meg første juledag hos pappa. Det er den første vesten jeg har strikket og siden har jeg strikket to til av samme oppskrift.

Nå i kveld skal jeg en tur på kino for å se Den største forbrytelsen sammen med Nora og den ser veldig bra ut! Perfekt søndagssyssel nå som det regner, blåser og er skikkelig drittvær ute. I morgen skal jeg på jobb og etter det skal Andreas og jeg en tur på Nordbyen. Vi fikk nemlig et gavekort der til jul, så jeg krysser fingrene for at det ikke er helt bananas der i morgen.. da får vi isåfall utsette det.

 

 

 

 

 

 

 

Hva synes du om antrekket?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

TING JEG STRIKKET I JULEGAVER

God andre juledag! Nå som julaften er ferdig kan jeg endelig vise dere tingene jeg har strikket i julegaver! Av naturlige årsaker har jeg ikke kunnet vise dere det tidligere, for jeg ville jo at de som skulle få tingene skulle få se det da de åpnet pakkene og ikke via bloggen min haha. Det ble iallfall en del hjemmestrikkede julegaver i år og jeg synes det er så koselig at det blir satt pris på! Det tar jo litt tid å strikke og de siste månedene har jeg kun strikket julegaver. Det skal bli fint å strikke noe til meg selv igjen nå hehe.

 

Holiday slipover

En vest i svart ull som jeg strikket til Mona i julegave. Det ble ingen overraskelse da siden hun hadde ønsket seg en svart vest. Hun ble skikkelig fin i den!

 

Winter smiles headband

Bestemoren til Andreas ønsket seg et pannebånd i fargen sennepsgul, så hun fikk dette pannebåndet her. Det er strikket i en tråd drops merino ekstra fine og en tråd drops kid slik.

 

Holiday slipover

Svigermor ønsket seg også en vest, så til henne ble det en grå holiday slipover. Det var litt forskjellige gråfarge å velge mellom (hun ønsket seg en grå altså), men jeg falt for denne.

 

Lillebjørn elefanthueTil Linus strikket jeg knitring for olive sin søte barnelue Lillebjørn elefanthue. Den er jo bare sååååå søt, eller hva?

 

Litt diverse
Det ble også strikket en god del sokker og noen scrunchies. Mormor, besse, Andreas, Nadia og Vibeke fikk sokker. Mona, Vibeke og Nora fikk en scrunchie hver.

 

Har du strikket noen julegaver?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

JULAFTEN MORGEN

God jul, kjære lesere! Jeg håper dere får en fin dag i dag og at dere klarer å gjøre det beste ut av situasjonen. Jeg vil også oppfordre dere til å sende en melding eller to til noen og ønske de god jul, det kan bety veldig mye. Vi startet dagen vår med julestrømpe, NRK på tv og pysjamas. Jeg fikk en ny pysjamas av svigermor i går (vi hadde en liten feiring der i går, siden vi ikke er sammen på julaften) og den måtte jeg bare ta på meg da vi kom hjem i går hihi.

Andreas og jeg har også en tradisjon å gi hverandre julegavene fra den andre på morgenen. Det synes jeg er skikkelig koselig og det har vi gjort i en del år nå. Det begynte vel med at jeg for noen år siden var veldig utålmodig med hva jeg skulle få av han haha og etter det har det bare blitt sånn. Det morsomme er at han fikk en grå genser av meg og jeg fikk en grå genser av han hahah. Dere får se bilde av de lenger ned:) I tillegg fikk jeg ansiktsmasker og han fikk sokker jeg hadde strikket til han.

 

Klokken 12 var det lunsj hos besteforeldrene mine og som alltid var det kjempegod mat og koselig stemning! Jeg føler det er litt unikt for vår familie, jeg vet ikke om noen andre som gjør det sånn? Vanligvis kommer alle til lunsj, så drar man hjem og noen kommer tilbake på kvelden til middag mens andre skal feire andre steder. Det som er så koselig er at da får vi sett hverandre på julaften, selv om vi ikke skal feire kvelden sammen. Akkurat i år ble det bare Andreas, broren min og jeg som kom, men det var koselig å bare være oss barnebarna også.

 

Her ser dere genserne vi ga til hverandre.

Nå skal vi bare være hjemme frem til vi drar avgårde litt før klokken 17 på middag. Vi har også hatt noe familie innom for å veksle litt gaver og jeg har vært en rask tur på butikken. Det er jo stengt frem til mandag og nikotinavhengig som jeg er måtte jeg sikre meg der hehe. Jeg håper dere får en fin kveld<3

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

JENTEKVELD MED VIBEKE OG NORA

Det er en skikkelig rar desember i år, for vanligvis er jo denne tiden her fylt med julebord, juleselskaper og ofte en del fester også hehe. I år derimot utgår jo omtrent alt av naturlige årsaker og jeg er i tillegg forsiktig til hva jeg blir med på. Men en liten jentekveld med to av mine nærmeste, det måtte jeg bare bli med på! Så på lørdag var jeg altså først på café med Nora, før vi dro til henne for å ordne oss litt for så å bli hentet og kjørt ut. Det ble en skikkelig koselig og etterlengtet kveld! Vi lagde mat, hadde pakkeleken, spilte brettspill, drakk, danset, spilte biljard og bare koste oss. For ikke å glemme at vi sang og DET er sjeldent jeg gjør altså, for jeg kan ikke synge for fem flate øre. Men når kaptein Sabeltann kommer på må man jo bare. Jeg vet ikke om det er jeg og mine venninner som er rare, men det blir ingen fest uten kaptein Sabeltann minst en gang i løpet av kvelden hehe.

Jeg elsker jo å pynte meg og siden det har blitt svært lite av det i år griper jeg enhver mulighet. Denne jumpsuiten her hadde jeg faktisk på meg på julaften forrige år. Den er såååå fin og ikke minst komfortabel! Jeg kjøpte den på BikBok i fjor da jeg besøkte Nora i Kristiansand før jul. Jeg virkelig digger den! Ofte har jeg slitt å finne slike plagg som passer siden jeg har lang overkropp og korte bein, men denne sitter som et skudd. Meget fornøyd med det kjøpet med andre ord.

Reinsdyrørene mine måtte jo selvfølgelig også på hehe. Søte, eller hva?

Jeg blandet forresten en drink til jentene og meg. Egentlig fant jeg oppskrift på en jeg ville lage, men jeg fant ikke sitronjuice. Dermed kjøpte jeg heller inn til noe jeg tenkte kunne smake godt sammen og det ble skikkelig godt! Jeg blandet sur fisk med colasmak sammen med sprite og sitron. Hadde jeg hatt i isbiter hadde det nok blitt enda bedre. Den ble iallfall frisk, sør og syrlig, akkurat sånn jeg liker det!

Fine Vibeke og Nora! Jeg er så glad jeg har disse to i livet mitt! Vibeke er faktisk den venninnen jeg har hatt lengst av alle venninnene mine, det er vel 20 (!!) år nå vi har vært venner. Og Nora har jeg kjent siden vi gikk i barnehagen, men det var først på videregående vi begynte å henge sammen og ble gode venninner.

 

Har du også en sånn morsom julehårbøyle eller to?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

VLOGMAS 2020 – TREDJE UKEN I DESEMBER

Heihei! Har dere hatt en fin start på uken? Tenk at det kun er to dager igjen til julaften da! Jeg er så glad for å være hjemme i år og jeg setter så stor pris på det, til tross for at dette adventstiden her er veldig utenom det vanlige. Forrige desember ble jeg innlagt i starten av måneden og i starten av januar overført til RASP. Jeg tror det har litt å si på at jeg setter ekstra pris på å være hjemme. Jeg var iallfall fast bestemt på at det var siste gang jeg skulle være innlagt i julen og enn så lenge ser det ut til å gå min vei iallfall!

Dette blir den nest siste videoen av årets vlogmas. Jeg husker for noen år siden hvor mange publiserte en vlogg hver eneste dag i desember og jeg må si jeg er imponert, for det hadde jeg aldri i verden klart! Å skulle filme så mye, redigere og publisere video hver dag… en uke av gangen holder i massevis for meg! Denne ukens video ble heldigvis litt mer spennende da det har skjedd litt denne uken, så dere får se om dere liker den. Enjoy!:)

 

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

ANTREKK, NORA & ESPRESSO HOUSE

Andre gang jeg er på Espresso House og de er tomme for nougat, åhhh! Jeg har hatt så lyst til å smake latte med nougat og karamell, men da får jeg prøve meg igjen senere. Nisselatte var helt grei synes jeg og peppermynte var god, men samtidig ble det litt feil for meg. Min favoritt er iallfall karamellatte som heldigvis finnes året rundt og høstlatten man får på høsten. Jeg synes forresten det er utrolig merkelig at man ofte blir shama om man ikke liker svart kaffe, men heller drikker såkalt jålekaffe. Kan ikke folk bare få drikke det de liker da, uten at noen skal blande seg inn? Jeg gidder iallfall ikke å sitte og presse i meg svart kaffe når jeg ikke liker det.

På lørdag var jeg altså på Espresso House med Nora og jeg var så heldig at hun hentet meg hjemme, noe som også var utrolig praktisk siden jeg hadde med meg litt saker og ting. På cafè fløy tiden og vi måtte plutselig rase innom butikken før vi dro hjem til Noris, da vi hadde planer senere på kvelden. Koselig var det og det var så fint å se Nora igjen! Hun studerer nemlig i Kristiansand og på grunn av koronaviruset får vi da sett hverandre enda mindre enn vanlig. Resten av kvelden får dere en oppdatering om senere hehe, men her ser dere hva jeg hadde på meg på dagen på lørdag:)

 

 

 

 

 

 

Hvis du liker kaffe, hva slags kaffedrikk foretrekker du?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

ÅRETS KOSELIGSTE JULETRADISJON

God kveld! Gårsdagen min var utrolig koselig, men den skal jeg fortelle dere mer om senere. Fredagen med Anni ble også utrolig koselig og filmen vi så likte jeg godt! Dessverre er det ofte sånn at koselige ting har en liten bismak for meg da jeg som regel gjør ting jeg egentlig ikke er klar for og at det blir vanskelig i ettertid. Litt vanskelig å forklare og jeg tror ikke jeg er helt komfortabel med å gå veldig inn i det.  Det viktigste er iallfall at jeg koste meg på fredag og lørdag. At dagen i dag har vært ekstremt tøff er en litt annen sak. Jeg måtte også avlyse dagens planer og heller flytte det til en annen dag. Heldigvis for meg var hun jeg hadde planer med i dag svært forståelsesfull og slikt setter jeg skikkelig pris på!

Men hva med overskriften? Jo, det har seg nemlig slik at hvert eneste år er broren min og jeg hos besteforeldrene våre for å bake pepperkaker og pynte pepperkakehus før jul. Jeg var vel 2 år eller noe første gang og siden det har det vært slik hvert eneste år, så det er noen år vi har holdt på nå. Det er en utrolig koselig tradisjon og jeg setter så pris på å være sammen med besteforeldrene mine! De siste årene har også Andreas vært med, men selve bakingen er det mormor, broren min og jeg som står for. Vi pleier også å spise pizza og i år var intet unntak.

Mine favorittformer til pepperkaker er nøtteknekker, ballettdanser og griser. Jeg vet ikke helt hva det er, men jeg har hatt en ting for pepperkaker med form av gris i mange år nå hahah.

Annenhvert år får jeg med pepperkakehuset hjem og annethvert år får broren min det. I år var det min tur, så da ble huset plassert fint i stua vår. Jeg prøvde faktisk å lage huset skikkelig fint i år med mønster av melis på taket, men det bare skled og ble derfor totalt kaos. Broren min sin side av taket ble derimot mye finere, så det er den siden dere får se haha!

 

Hva pleier du å bake til jul?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER