MY STYLE | AUTUMN 2018

God ettermiddag! I løpet av denne uken har jeg filmet noen av antrekkene mine og satt dem sammen til en lookbook, noe jeg egentlig har gjort flere ganger, spesielt til jul. Selv elsker jeg å se slike videoer, så jeg håper min også faller i smak. 

Andreas og jeg var i en bursdag i går og det var veldig hyggelig! Dessverre måtte vi dra litt tidlig fordi jeg fikk skikkelig vondt i magen. Til tross for at vi var hjemme før midnatt sovnet jeg ikke før i firetiden i natt.. Heldigvis kom jeg meg opp i titiden i dag, slang meg selv i dusjen og fikk en grei start på dagen. Jeg er som sagt tidligere en skikkelig b-menneske og jeg hater å stå opp tidlig, men jeg hater likevel å våkne sent. Jeg føler hele dagen blir borte om jeg står opp etter klokken ti. Regner ikke med at jeg er den eneste? Jeg er så sjalu på de som våkner av seg selv i 7-8 tiden. Skulle gjerne ha vært en av dem! 

Før vi dro i går snakket jeg en stund med bestevenninna mi på telefonen og plutselig hadde vi bestilt en tur til Gdansk i november haha. Jeg elsker å være spontan og jeg elsker å reise. Jeg har jo til og med bestilt en spontan tur til Rhodos før hvor Andreas og jeg dro samme dag.. Budsjettet er ikke akkurat stort, men vi fikk fly tur/retur fra flyplassen rett ved her vi bor + 3 netter på hotell for under 800kr og i tillegg er det veldig billig med mat og offentlig transport i Polen. Jeg tror dette blir en skikkelig fin tur! Uten om Sverige blir dette vår første utenlandstur sammen. Klarer nesten ikke vente!

-Elise Amanda

SPØRSMÅLSRUNDE

Når hadde jeg egentlig en spørsmålsrunde sist? Jeg kan ikke huske det en gang, det må nok ha vært flere år siden. I tillegg til at jeg finner det underholdende å svare på spørsmål så tenkte jeg at det kanskje er noe dere lurer på? I det siste har jeg fått en del spørsmål som går mye i det samme, så da tenkte jeg det var greit å kunne svare i plenum. Spør om hva du enn nå måtte lure på, ingen spørsmål er for dumme eller teite. Om det så er hvilken farge jeg har på tannbørsten min til hvordan spiseforstyrrelsen påvirker livet mitt. Svarene kommer i et eget innlegg. 

-Elise Amanda

ORANSJE

Åh jeg blir så rørt over alle de gode ordene dere har lagt igjen her og på meldinger de to siste dagene! Tusen hjertelig takk! ♥♥♥

Jeg har prøvd så godt jeg kan å videreføre opplegget fra Modum Bad her hjemme, men jeg skal ikke lyve å si at det ikke er tøft. Selvfølgelig er det tøft. Men jeg gjør det bedre enn forventet og jeg legger alle krefter inn i det. Nok prat om det akkurat nå, jeg kan jo heller fortelle dere litt om dagen min i dag! Siden jeg er tidenes B-menneske og har naturlig døgnrytme som er flaggermus hadde jeg på vekkeklokke i dag for å våkne tidlig nok til å kunne få noe ut av dagen. Etter å ha dusjet og ordnet meg ble jeg med kjæresten min da han skulle øvelseskjøre. Litt (veldig) nervøs var jeg da han tok over rattet, men etter å ha sittet på litt skjønte jeg fort at jeg ikke hadde trengt til å være det haha. Litt senere møtte jeg bestevenninna mi i byen hvor jeg fikk gjort unna noen ærend og så kjørte vi litt rundt og tok noen bilder før vi dro en tur innom leiligheten hennes. Jeg holder forresten på å lage en “en uke med min klesstil på høsten” video, så den kommer så fort jeg er ferdig med den. Jeg holder også på å planlegge en video som handler om hvordan man kan få det bedre med seg selv, det er noe jeg har hatt lyst til å lage lenge! Litt senere får vi kanskje besøk her hjemme, så det tror jeg blir koselig. Enn så lenge får jeg komme meg opp av sofaen for å vaske badet og gå meg en tur. Jeg ELSKER ELSKER ELSKR å gå tur på høsten! 


 

-Elise Amanda

Å LEVE

Hvis du holder pusten under vann i lang tid vil du etterhvert få en enorm trang til å svømme til overflaten for å trekke luft ned i lungene, ikke sant? En så stor trang at du ikke klarer å la være, hver eneste celle i kroppen skriker etter luft. Så sterk er trangen min til å spise. Og hvis du ikke får svømt opp til overflaten for å trekke inn luft, da blir du desperat. Så sterk er spiseforstyrrelsen min. 

Nå sitter jeg i stua på Modum bad, ferdig pakket og venter på å dra. For en time siden satt jeg i møte for å få avklart om jeg får plass videre og hva som eventuelt skjer videre. Jeg visste jo egentlig svaret på forhånd. Heldigvis var både overlegen og jeg enige i forslaget hennes. Det som skjer videre er at jeg skal søkes inn på RASP og etter å ha vært på opphold der (om jeg får plass) og forhåpentligvis blitt litt mer stabil i topplokket skal jeg rett til Modum Bad for flere måneder innleggelse der. Jeg håper ting går etter planen, for jeg er drittlei av å være syk. Jeg vil leve. Virkelig leve. Å leve som syk er ikke særlig til liv. Det blir noen harde og grusomme måneder, men jeg skal komme i mål, jeg skal fullføre og ikke minst: jeg vet det er verdt det! 

-Elise Amanda

MODUM BAD

Fy søren, jeg visste det kom til å bli tøft, men jeg glemmer alltid hvor tøft det egentlig er. Jeg hadde egentlig tenkt til å feige ut, men under to timer før vi måtte ha kjørt på søndag ombestemte jeg meg. Dermed hev jeg meg i dusjen og pakket i full fart. Dagene her går til å spise, slappe av og ha samtaler. Mye av tiden blir brukt til å ligge i sengen i fosterstilling med enorme magesmerter. Her oppe er det veldig fine turområder, noe jeg ikke har vært så flink til å benytte meg av denne gangen, det har jo vært iskaldt! I tillegg til at ting har vært ganske vanskelig, både fysisk og psykisk. Nå derimot begynner magesmertene endelig å bli litt mindre og været har mildnet litt, og siden jeg hadde litt fri, tok jeg med meg kameraet ut en tur. Resultatet ble antrekksbildene under her.

Jeg vet egentlig ikke hva jeg skal si. Selvfølgelig kunne jeg ha skrevet side opp og ned hvor jeg klager på all maten som skal spises (og beholdes), hvor mye jeg føler meg som en strandet hvalross og så videre, men helt ærlig, hva er poenget med å skulle brette ut slikt her? Det gagner hverken meg eller noen av dere som leser det. Gruppa jeg har kommet på er heldigvis veldig hyggelig! Det hjelper en del at vi alle har galgenhumor hehe. To av dagene har vi faktisk tatt en tur ned til Vikersund sammen, noe som var veldig hyggelig. Å kunne få et lite avbrekk er gull verdt! Helt ærlig så ville jeg hjem på mandag, noe som ikke er så rart. Ambivalensen slo som vanlig til, men heldigvis så ble jeg. Jeg må huske å puste, minne meg selv på at det blir verdt det til slutt. Tenk å kunne leve et liv som tilnærmet frisk eller til og med som frisk? Jeg klarer ikke forestille meg en gang hvor fint det hadde vært. Derfor må jeg bare holde ut. 

-Elise Amanda

SEVEN YEARS

For ca 7 år siden startet jeg denne bloggen og siden den gang har det vært ganske mange antrekksbilder som har blitt postet her. Jeg fant ut at jeg skulle ta en liten titt tilbake i arkivet mitt og jeg må le litt av hva jeg fant. Man kan vel si det sånn at stilen min, poseringen og fotograferingen min har forbedret seg noen hakk haha. Godt er det! Bildene til venstre nedover her er ikke så alt for gamle, mens bildene til høyre er ganske gamle. Noe av det som er artig med å ha hatt en blogg så lenge er jo nettopp det å kunne se tilbake på ting! Det verste er jo nesten det at jeg ikke en gang fant de verste gamle bildene. 

Spol tilbake til 7. og 8. klasse og jeg gikk kledd i tyllskjørt, bare svart, med sløyfer og striper og ikke minst masse eyeliner. Etterhvert ble stilen min bare merkelig som dere ser til høyre og nå de siste årene har jeg følt at jeg endelig begynner å finne “min” stil. Ikke at det under her er de beste eksemplene, men det er fortsatt meg. Det er rart at ting man før synes var så fint kan man se på som grusomt senere. Har din stil forandret seg mye?

-Elise Amanda

EVERYDAY MAKEUP

God kveld! Jeg har spilt inn en sminkevideo i dag og det er egentlig litt artig fordi jeg vet egentlig ikke helt hva jeg driver med når det kommer til sminke. Klæsjer noe rundt om i ansiktet og håper på det beste hehe. Litt bedre enn jeg var før har jeg jo blitt med årene, men jeg setter stor pris på tips! Jeg har også begynt å spille inn en video til med litt høstantrekk. En liten lookbook rett og slett, det begynner jo å bli en stund siden forrige. Jeg tenkte også å høre med Andreas etterhvert om han ville bli med å spille inn en video hvor han sminker meg, ordner håret mitt og finner et antrekk til meg. DET kan bli artig hahah! Nå er han ikke så alt for verst med klær, det andre derimot.. det kan bli interessant. 

Ellers er jeg sinnsykt stresset om dagen. Allerede på søndag skal jeg på Modum bad igjen. Litt kjipt at det ikke gikk an å utsette det til høstferien, men sånn er det bare. Jeg gruer meg virkelig, men heldigvis blir det litt lettere på noen områder denne gangen siden jeg vet mer hva jeg går til. Uansett, håper videoen faller i smak! Og beklager for litt ensformig vinkel på filmingen hehe. 

-Elise Amanda

HYTTETUR

Forrige helg var vi på hytta og jeg har helt glemt å poste bilder derfra, til tross for at innlegget har ligget til utkast. Det er så fint og fredfylt på hytta og jeg slapper alltid av der oppe. Skogen som omringer hytta, stillheten det er der oppe, bortsett fra lyder fra bekken som renner mellom hagen og noen sauebjeller i det fjerne. På sommeren går det kuer og sauer løse, men nå er det kun sauene som er igjen. Den ene flokken er veldig tamme og elsker å få litt kos. Så tamme er de at de gjerne vil bli med en tur inn i hytta, men det får de jo ikke lov til. Katten min Lucy synes de var litt skumle og holdt seg unna dem haha. 

Jeg synes egentlig at det er litt (ganske) synd de ikke har tilsyn. Før brukte man gjetere, nå går de helt alene og blir samlet inn på høsten en gang. Tenk hvis en sau ligger skadet et sted eller syk, hvordan skal noen kunne hjelpe den? Eller hvis en sau har satt seg fast i gjørme og ikke kommer seg løs. Jeg vet ikke om sauene har sporing, men en sporing vil jo ikke vise om sauen er syk eller noe annet. Hvis du vet så fortell meg gjerne!

-Elise Amanda

20 spørsmål

1. Kan du beskrive deg selv med 5 ord?    
Engasjert, omsorgsfull, klønete, skravlete og sta.

2. Hva har du alltid i vesken?
Nå er det begrenset hvor ofte jeg bruker veske, men ting som mobil, nøkler, bankkort og busskort er alltid med. Ofte leppepomade også, jeg får helt fnatt av å ha tørre lepper uten å kunne gjøre noe med det.

3. Hvilke nettsider/apper besøker du daglig?
Nyhetssider, mail, facebook, instagram og snapchat. 

4. Hvem ringer du til når du er sint/lei deg? 
Jeg foretrekker sms, men det blir som regel kjæresten min. Eventuelt bestevenninna mi eller pappa. 

5. Hva bestiller du på café?
Hm, nå er jeg ikke så ofte på café, men det blir som regel te, pinglekaffe eller kanskje en salat. 

6. Hva var det siste du skriblet ned på papir?
“Oppvaskmaskin”. Jeg er avhengig av planleggingsbok hvor små og store gjøremål noteres. Følelsen av å ha kontroll og også å kunne krysse av ting etter de er gjort er så god! 

7. Hvilke uvaner har du?
Jeg tror ikke jeg har så mange. Jeg bet negler før, men det er det årevis siden jeg sluttet med. Å ta meg selv i håret kanskje? Det gjør jeg litt for ofte. 

8. Har du en melding eller beskjed du aldri kommer til å glemme?
Ja, så absolutt!

9. Føler du deg ung eller gammel for alderen?
Både óg. Noen ganger føler jeg meg 90, andre ganger 14. Sitte hjemme en kveld, se på tv 2 hjelper deg, lese ukeblad og strikke? Ja takk! Se barnefilmer, tulle rundt og være barnslig? Ja takk!

10. Har du en eller flere sanger du aldri går lei?
Ja, jeg har noen på den ene spillelista mi på Spotify og på iPod´en som har vært der i årevis. Likevel så føler jeg det blir så personlig å dele akkurat hvilke sanger? Rart det der, det er jo ikke mine ord i sangtekstene. Samtidig som tekstene ofte treffer meg svært personlig og jeg ville følt meg totalt blottlagt. 

11. Har du noensinne vært i en ambulanse?
Ja.

12. Har du noen piercinger?
Jeg hadde i navlen, men den er det lenge siden jeg tok ut. Nå har jeg tre hull i hvert øre + et i den ene nesevingen. 

13. Hva synest du om tatoveringer?
Det kommer jo helt an på tatoveringen det! Men på generelt grunnlag så JA! Selv har jeg to stykker. En delfin på ankelen fordi jeg elsker delfiner og sa da jeg var liten at jeg skulle ta det da jeg ble stor. Det gjorde jeg. Litt sta noen ganger, men jeg angrer ikke. Jeg har også en rose på venstre overarm. Det blir nok flere etterhvert for å si det sånn.

14. Norge på sitt beste?
Åh, det må være den vakre naturen vår det! Den første sneen som faller på vinteren, fjord og fjell, bladene som skifter til nydelige farger på høsten, de første vårblomstene og sene sommerkvelder i solnedgangen. 

16. Hva gjør deg trist?
Mennesker. Mennesker er så egoistiske vesen og jeg blir trist og oppgitt hver dag over hvordan enkelte oppfører seg. Dyremishandling, mobbing, rasisme, diskriminering, krig, drap av dyr for nytelsen av smaken på det, liten respekt for naturen og lista kan fortsette ut i evigheten. Ikke misforstå meg, det finnes gode mennesker, men i bunn og grunn er vi svært egoistiske. 

17. Hvilke idretter har du vært innom?
Fotball, håndball, allidrett og dansing. Jeg tror ikke det er flere? Jeg gikk også på babyturning eller noe i den duren en gang i tiden, men det kan jeg selvfølgelig ikke huske stort av. Jeg spilte fotball i 8-9 år, men etter jeg fikk kuldeallergi ble det svært vanskelig å fortsette og valget falt da på å begynne på dans. 

18. Hva gjør deg glad?
Det er mye det og det er lite, alt ettersom hvordan man ser på det. Det skal ikke så mye til for å gjøre meg glad, jeg setter stor pris på mye av det rundt meg. 

19. Om du kunne reist til et land akkurat nå, hvor ville du reist?
India! Jeg har så lyst til å se India, oppleve kulturen, maten, menneskene, arkitekturen og alt egentlig. Ellers har jeg en stor kjærlighet for England. 

20. Hvor er dine drømmedestinasjoner?
India, Maldivene, Kenya og Rusland. 

“AUTUMN IS A SECOUND SPRING WHEN EVERY LEAF IS A FLOWER”

Det var en koselig kveld i går! Bestevenninna mi ringte meg for å egentlig snakke om en jumpsuit hun hadde kjøpt som hun lurte på om jeg ville prøve. Etter å ha sett bilde av den sa jeg ja og hun bestemte seg like så godt for å kjøre opp til meg. Og siden hun først skulle kjøre opp til meg og vi begge egentlig ikke hadde noe å gjøre tok vi like så godt en tur til Sandefjord. Vi tuslet litt rundt på Hvaltorvet til det stengte og så tok vi turen innom Obs før vi satte kursen hjemover igjen. Det er så koselig med slike spontane ting som dette. Til tross for at jeg er planleggings-freak til tusen er jeg utrolig nok ganske spontan av meg også. Som den gangen det regnet ute og jeg tenkte at “nå hadde det vært deilig å vært i syden”, fant billetter og dro samme kveld. Det ble en kjempefin tur til Hellas det! Noen som kjenner seg igjen? Og hva synes du om gårsdagens antrekk?

-Elise Amanda