PERMISJON/EMT OG HYTTETUR

God søndag! Har dere noen fine planer for dagen? Selv dro jeg på hytta i går og her skal vi være frem til mandag. Det er så deilig å endelig være hjemme! Jeg kom hjem fra RASP på fredag og drar først tilbake tirsdag morgen. Da drar jeg så tidlig tilbake at jeg rekker frokost på avdelingen. Egentlig skulle jeg være til søndag, men på søndager går ikke helseekspressen og siden det er helligdag på mandag går den ikke da heller, så det blir en skikkelig langhelg på meg.

Jeg er på EMT som står for egenmestringstrening. Forskjellen fra permisjon og EMT er jo det at jeg ikke har pause fra behandling, men at jeg jobber hjemmefra om man kan si det sånn. Så jeg har en kostplan jeg må følge blant annet. Det kommer til å bli knallhard jobbing, men jeg håper og tror jeg kan kose meg hjemme også.

 

 

 

 

 

Hva synes du om antrekket?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

DESIGN DIN EGEN PERSONLIGE ALMANAKK ELLER NOTATBOK!

Reklame | Personlig almanakk

God lørdag! Jeg har inngått et samarbeid med personlig almanakk hvor jeg blant annet skal få dele ut et gavekort til en vinner i en konkurranse jeg skal kjøre. Den forrige vinneren da jeg hadde en slik konkurranse ble veldig fornøyd, så jeg tror at neste vinner bli det også! Konkurransen kommer ut til helgen mest sannsynlig, jeg vil bare vente til jeg har fått min bok så jeg kan vise dere den.

En personlig almanakk er altså en almanakk hvor du velger alt selv, fra bilder på forsiden til designet og oppsettet i selve boken. SÅ kan man også velge farge på detaljer som linjalen som følger med og strikket rundt boken blant annet.

Dere som har fulgt meg lenge vet at jeg har brukt personlig almanakk eller bullet journal i flere år. Jeg husker ikke en gang når jeg bestilte min første og det var ikke et samarbeid. Men siden jeg bruker bullet journal for tiden fikk jeg lov til å heller bestille meg en personlig notatbok! Hvordan forsiden ser ut ser dere på innlegget under her:

Du kan bestille din egen HER.

 

Notatboken min skal jeg da altså bruke til strikkerelaterte ting. Der skal jeg skrive ned pågående prosjekter og hvor lang tid jeg bruker, fremtidige prosjekter, jeg har et rutenett til å tegne mønster på og en del andre ting. Jeg bestilte meg også en tilbehørspakke som jeg gleder meg til å bruke. Åhh dette blir så bra og jeg gleder meg så til å få den i posten og til å vise dere den!

 

Har du bestilt en personlig almanakk før? Gleder du deg til konkurransen? 

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

NYTT STRIKKEPROSJEKT: TILDA CARDIGAN

Herlighet hvor lenge jeg har siklet på Tilda cardigan! Jeg har kviet meg for å bestille garn til den på grunn av hyppig trådskifting (det tar tid og er drit kjedelig), men også fordi påfuglgarnet er ganske dyrt. For en liten stund siden var det til 20% og da måtte jeg nesten bare slå til. Jeg bestilte fargene jadegrønn, rose, rødlilla, turkis og beige. Fargene under her lyver litt på grunn av filteret, det som ser rødt ut er egentlig knall rosa.

Jeg var en stund usikker på fargevalget (noe jeg forøvrig nesten alltid er når jeg bestiller ting), men etter å ha begynt og kommet litt på vei må jeg nesten si meg fornøyd. Den blir dus i fargene, men samtidig knæsj. Åhhh, jeg gleder meg så til å bruke denne her masse i sommer!

Jeg har også bestilt garn til enda et nytt prosjekt, men det får dere se senere da det garnet nettopp ankom hjemme hos oss. Jeg har med andre ord ikke sett garnet selv engang.

 

Tror du at den blir fin?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

LILLA SYRINER OG SPØRSMÅLSRUNDE

Denne dagen har virkelig gått i ett med planlegging av EMT, samarbeidsmøte, samtale med lege og litt andre ting. Jeg kjenner det skal bli godt å slappe av i kveld, for nå er jeg sliten. Cardiganen jeg strikker på (jeg forteller mer om den og viser dere den senere) har jeg ett nøste for lite til og dere kan tro lettelsen var stor da jeg kontaktet den ene strikkebutikken som ligger i nær nok avstand og fikk vite at de hadde det nøstet jeg trengte! Vi har nemlig ikke lov til å gå inn i butikker, men de tilbyr å komme ut med varene og at man kan vippse dem. Perfekt!

I går kveld fikk jeg forresten luftet min aller første genser. Tenk at det alt er åtte måneder siden ca den ble ferdigstilt! Poenget med dette innlegget var at dere kan stille meg spørsmål om det er noe dere lurer på, men her fikk dere lese litt om dagen min også gitt! Er det noe dere lurer på så er det bare å spørre i dette innlegget, svarene kommer som vanlig på lørdag:)

 

 

 

Noe dere lurer på?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

HVORDAN FÅ EN BEDRE BLOGG

Jeg vet faktisk ikke hvor mange av leserne mine som selv er bloggere (skrik gjerne ut om du også er det, det hadde vært gøy å tatt en titt på deres blogger), men noen er det sikkert. Hvor mange år jeg har blogget har jeg mistet tellingen over, jeg begynte tross alt mens jeg gikk på ungdomsskolen, så det begynner å bli noen år. I starten var bloggen min dårlig med rare innlegg og bilder i dårlig mobilkvalitet. Etter en del år har jeg jo gjort meg noen erfaringer på hva som gjør en blogg god, både ved å blogge selv og ved å følge andres blogger. Jeg håper noen av disse tipsene kan være til hjelp:)

Gode bilder: Det første man ser er bildene og da er det kjekt med god kvalitet på dem. Bilder i dårlig kvalitet gir et dårlig helhetsinntrykk av bloggen og man mister lysten til å lese videre. Man trenger ikke et speilreflekskamera for å få gode bilder, dagens mobiltelefonkameraer holder svært høy kvalitet og det funker det også. Pass også på hvordan du er plassert i bildet, for selv om selve bildet er i god kvalitet kan bildet likevel være dårlig om motivet er plassert rart eller ute av fokus.

Varierte innlegg: Det er kjedelig å lese innlegg av typen “I dag har jeg stått opp, spist frokost og hvert på jobb” dag inn og dag ut. Innimellom er det jo koselig å få listet opp hva du gjør i løpet av en dag, men ikke hver eneste dag og spesielt ikke om du gjør det samme dag inn og dag ut. Bloggen kan gjerne ha et tema, men man kan likevel variere innleggene om samme tema. Jeg skriver blant annet om strikking, men jeg lager ikke 10 innlegg om samme genser. Jeg skriver også en del om psykisk helse, men jeg varierer likevel hva jeg skriver om innenfor det temaet. Varierte innlegg gjør bloggen veldig mye mer spennende å lese!

Jevnlig oppdateringer: For at jeg vil følge en blogg fast trenger jeg at bloggeren oppdaterer jevnlig. Det trenger ikke være mange innlegg hver eneste dag, men helst ett om dagen og minimum fire innlegg i uken. Å følge en blogger som aldri oppdaterer bloggen omtrent gjør at man sjeldnere går inn på bloggen og etterhvert glemmer man helt av bloggen. Oppdaterer bloggeren hver dag er det mye lettere å følge med og man trykker seg gjerne inn hver dag for å lese dagens innlegg.

 

Hva synes du om bildene?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

PETITEKNIT OSLO-LUA

Denne helgen har jeg strikket meg en lue! Kanskje litt rar årstid å strikke en lue på, men slik blir det når jeg venter på nytt garn i posten. Lua er en lue jeg uansett har hatt lyst til å strikke en stund og den skal bli god å ha til høsten! Fargen er en skikkelig høstfarge i tillegg og lua er myk, god og varm. Min nye favorittlue kanskje? Så ser den jo fin ut også, om jeg får si det selv. Lua er strikket i Tibet og Tilia som er to forskjellige gode kvalitetsgarn.

La oss bare hoppe til bildene, eller hva!?

 

 

 

 

 

Hva synes du?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

BULIMI: SKAMFULLE EPISODER DEL 3

Det var ønsket enda et innlegg om dette og har dere ikke lest de forrige så kommer dere til del en ved å klikke HER og del to ved å klikke HER. Det er så hyggelig å lese at det hjelper flere av dere til å føle dere litt mindre alene og at dere synes at disse innleggene er svært viktige. Det burde ikke være skamfullt å være psykisk syk, men dessverre er det en god del tabu og stigma knyttet til forskjellige diagnoser fremdeles, blant annet bulimi. Derav overskriften. For det burde ikke være skamfullt, men likevel så føles det slik, spesielt når samfunnet rundt ofte reagerer som de gjør. Under her får dere lese to til episoder jeg har opplevd som skamfulle:

-Jeg var på kjøpesenteret en gang i ungdomstiden med noen venner. En av vennene mine spør hva det er jeg har i ansiktet. Jeg skjønner ikke hva vennen min mener, så jeg går inn på et toalett for å sjekke i speilet. Joda, i ansiktet mitt er jeg flekkete av pastasaus fra pastaretten jeg hadde kastet opp før jeg dro. Dette hadde jeg da gått rundt med. Takk og lov for venner som sier ifra iallfall, så jeg fikk det bort så fort som mulig. Note to self: sjekk deg alltid i speilet etter å ha kastet opp.

-Når elefanten i rommet er stor, for eksempel hvis jeg har overspist og kastet opp ute (det skjer svært sjeldent da jeg egentlig gjør alt for å kaste opp hjemme fremfor ute) og jeg vet det, de jeg er vet det, men ingen sier noe. Man kan kjenne kleinheten i stemningen. Likevel, jeg er så uendelig glad for at noen ikke tar det opp der og da, for da hadde jeg sunket gjennom gulvet i skam. Samtidig så blir stemningen så klein når alle vet og jeg vet at de vet.

 

Har dere noen andre ønsker til innlegg?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

WITRE NORDISK SOMMERTOPP

God søndag! Har dere hatt en fin helg? Det har iallfall jeg! Jeg har blant annet fått stripet håret mitt, siden jeg var så heldig å få ei til å handle striping for meg. Faktisk så har jeg så god erfaring med å gjøre det selv at jeg bare fortsetter med det hehe. Det passer jo ypperlig når jeg uansett ikke har mulighet til å gå til frisør på grunn av koronareglene på RASP. Stripingen ble gjort etter disse bildene under her altså.

For noen dager siden strikket jeg Witre sin nordisk sommertopp og den ble ferdig på to dager. Skikkelig raskt prosjekt, men veldig søt og god. Denne gleder jeg meg til å bruke i sommer! Jeg har også bestilt noen knapper til pynt som jeg kanskje skal feste på, litt usikker på det ennå. Garn har også blitt bestilt og det tenkte jeg å vise dere på tirsdag + fortelle dere hva jeg skal bruke det til. Enn så lenge får dere et bildedryss av noen selvportretter i nordisk sommertopp!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvordan synes du at den ble?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

ANTREKK + SVAR PÅ SPØRSMÅLENE

I dag skal jeg prøve å ta litt vare på meg selv. Enn så lenge har jeg fjernet gammel rød neglelakk og tatt på en ny en i dus rosa. Jeg vet ikke med dere, men jeg føler meg automatisk bedre når jeg steller meg litt og gjør litt selvpleie. Senere i dag tenkte jeg å ta ansiktsmaske også, etter at jeg har dusjet. Så skal jeg strikke en del, som jeg gjør hver eneste dag hehe.

Det kom forresten inn en god del spørsmål denne uken, men heldigvis fikk jeg plass til alle! Under her får dere svarene på alt dere lurte på, so let’s go!

Hvilke utvalg av næringsdrikker er det på RASP? Jordbær, sjokolade og vanilje.

Skal du være på RASP nå i sommer? Ja, men jeg skal heldigvis være hjemme også:)

Hva skjer hvis du ikke klarer å gjennomføre et måltid, og samtidig ikke vil drikke ND som erstatning? Som regel må man da ta igjen det ved en senere anledning. Skjer det gjentatte ganger så kan man miste plassen da det er basert på frivillighet og motivasjon.

Kan du nevne noen pålegg dere har? Forskjellig syltetøy, Jarlsberg, norvergia, egg, snøfrisk, krydderost, brunost, banan, skinke og salami blant annet.

Hva slags typer mellommåltid kan man velge mellom på RASP? Det er fire hovedmåltider (+dessert etter middag) og ingen faste mellommåltider på den posten jeg er. Men det er mulig å lage avtaler på det.

Hvordan var det når du skulle begynne behandling for sf første gang? Var det derfor du ble henvist eller var du allerede inne i ett system når spiseforstyrrelsen ble oppdaget/formidlet? Jeg synes det var ganske rart første gang jeg skulle begynne i behandling og ikke var jeg særlig motivert heller. I tillegg var jeg på den tiden ganske redd og satt vel å svarte “vet ikke” 90% av tiden i starten. Jeg ble henvist til bupa på grunn av spiseforstyrrelsen ja.

Hva syns du om veeeldig sykelig tynne folk? Syns du det er fint liksom? Og hva tenker du om sykelig overvektige? Helt ærlig så tenker jeg ikke så veldig mye over det. Tenker jeg over det skjer det i to sekunder kanskje og så vandrer tankene over til noe annet. Selv om jeg er syk så er jeg egentlig ikke særlig opptatt av andre kropper enn min egen.

Hva er du mest redd for av alt? Miste Andreas og andre som står meg nær.

Noe du ser skikkelig frem til? Til jeg blir friskere og til jeg kan reise igjen.

Hva er det absolutt verste med å ha bulimi? Relasjonene som har blitt ødelagt på grunn av sykdommen og alt hva jeg har lyst til å gjøre, men som bulimien setter en hindring for.

Kan du lage flere yt videoer om sykdommen din? Hm, jeg vet ikke om jeg er så komfortabel med å snakke om meg, men jeg kan kanskje lage noen på mer generelt grunnlag. Eller tenkte du mer som den “et bedre liv” serien?

«Hvem» er du i sosiale setninger? Den sjenerte, den som tar stor plass osv. Med folk jeg kjenner godt føler jeg at jeg tar stor plass og det gjør jeg nok også haha. Men jeg er en del sjenert hvis det er en hel gruppe nye folk. En til en derimot er jeg mer meg selv, selv med fremmede.

Hva vil du bli og hvor langt i utdanning har du kommet? Barnehagelærer ønsker jeg å bli! Enn så lenge har jeg kun generell studiekompetanse, men det er jo en start.

Hvor lenge har du vært ute av skole/ jobb pga bulimi? Jeg fullførte vgs i 2018 og siden det har jeg vært ute av skole/jobb på grunn av sykdom og behandling.

Kunne du ha truffet en leser om du ble spurt? Ja, absolutt!

Noe nytt du vil prøve eller lære? Jeg har sååå lyst til å prøve ridning! Så har jeg lyst til å lære spansk skikkelig godt. Det er nok mye mer også, men det var dette jeg kom på i farten.

Kan du lage en tøyevideo og en styrketrening video? Jeg har laget en tøyevideo som er en follow along som dere finner HER. Styrketreningsvideo kan jeg definitivt få til etterhvert!

Hva er ditt favoritt plagg? Kjoler og skjørt hihi.

Jeg lurer på angående forstørrede spyttkjertler: Hvor lenge er de hovne? For alltid? Eller noen uker? Eller dager? Noen uker har jeg erfart, så heldigvis ikke for alltid.

Er det en hårstil, frisyre som du alltid hatt likt, som du aldri har turt eller kunne tenke deg å ha selv? Nei, ikke som jeg kommer på i farten.

Blir du lett kjent med andre mennesker? Er du innadvent eller utadvent? Ja, jeg vil da si jeg gjør det:) Jeg er en utadvendt introvert person hehe.

 

Hva synes dere om antrekket?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

ROMMET MITT PÅ RASP

Endelig er det helg og godt skal det bli! Jeg spurte dere jo tidligere om dere ville se bilder av rommet, siden jeg tross alt har pyntet det opp litt. Det ville dere, så her kommer det. Der den ballettplakaten henger skal jeg nok henge to plakater til, en på hver side, jeg har bare ikke kommet så langt ennå haha. Sykehusrom er jo så sterile og ikke noe hyggelige, men det hjelper veldig med noen små detaljer for å sette mitt eget preg på rommet. Nå er jo ikke dette rommet sååå ille fra før da, men det ble jo mye koseligere med litt pynt!

Ved skrivebordet har jeg pyntet opp med masse bilder av familie og venner.

 

Over sengen henger det en plakat, snart tre:

Så har jeg også hengt opp lyslenke på sengen:

Bildet på gulvet står der fordi det hang over skrivebordet, men der ville jeg ha mine bilder istedenfor haha. Under bordet lå det litt forskjellig strikketing, men de har jeg flyttet på nå:

Garnet ligger nå nemlig oppi den greia til høyre på bildet under her:

 

 

Hvordan synes du at det ble?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER