HJEMMESTRIKKET GAVE

Hei dere! Det er sjeldent jeg poster oppdateringer på hva jeg strikker på om dagen og grunnen til det er ganske enkel: jeg har ikke lov til å vise plagg jeg designer før lanseringsdatoen er. Det blir svært lite strikking utenom design for Garnius, da det tar ganske lang tid å utarbeide en helt ny oppskrift, men innimellom får jeg strikket litt fra oppskrifter som allerede finnes. Det kommer forresten to nye oppskrifter fra meg i starten av august, så dere får vente og se! Den ene tinger er noe til baby og under her får dere en liten sniktitt (derfor er to av bildene veldig blurret, da jeg ikke kan vise dere mer ennå) og det andre er noe til dame. Jeg gleder meg iallfall til å vise dere!

Det jeg har strikket i det siste som ikke er til oppskrifter jeg lager selv er nemlig dette nydelige settet i Eukalyptus-serien. Jeg falt skikkelig for denne beigefargen kombinert med perlekapper! Ble det ikke en nydelig kombinasjon!? Gaven er til min bonussøster Andrea og samboeren hennes Casper da de venter ei lita jente nå i august. Jeg synes det er så koselig å strikke gaver, spesielt når det blir satt så stor pris på <3

 

Snikktitt på noe som blir lansert i august!

 

 

 

Hva synes du om settet?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

LUNSJ, STRIKKEDATE OG JENTEKVELD

Hei dere! I går fikk jeg gjort litt forskjellig! Andreas og jeg spiste lunsj på Farris bad hvor vi da fikk vindusplass og hadde en helt nydelig utsikt ut mot vannet. Litt senere hadde jeg en avtale med Ingrid i sentrum, hvor vi skulle strikke/hekle. Distre som vi var bestilte vi hver vår brus og satte oss ned ute på caféen. Etter en liten stund kom en ansatt bort og fortalte at de skulle stenge nå. Åpningstidene falt oss ikke inn å sjekke før vi satte oss ned hehe.. Men da var det bare å ta med drikka, tusle noen få meter bort til torget og sette oss ned på en benk der. Det ble noen timer og det var så koselig å se Ingrid igjen! Hun tok også noen bilder av meg før vi gikk fra sentrum og det er så mye mer gøy å ta bilder når noen som driver en del med foto tar dem! Så her får dere se gårsdagens antrekk.

Etterhvert sa vi hade, jeg dro hjem for å ordne meg til jentekveld, for så å gå til Helena for å se til rottene. Jeg passer nemlig rottene hennes i en uke nå og det er så gøy å se at de nå kommer løpende mot meg hver gang jeg kommer! De er jo så himla søte i tillegg! Etter en stund hos rottene ble jeg hentet av ei barndomsvenninne og resten av kvelden ble tilbragt på jentekveld. Jeg dro hjem da de andre dro ut, men jeg hadde en kjempefin kveld hos Vibeke!

 

 

 

 

 

 

Hva synes dere om antrekket?

 

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

OPPSKRIFT: FISKESUPPE

Herlighet, det er faktisk tre måneder siden sist jeg kom med en oppskrift! Det kan ha noe med at jeg ofte lager mat på slump og sjeldent tar meg bryet med å skrive ned eller ta bilder av ingrediensene eller fremgangsmåten, men nå har jeg faktisk fått somlet meg til å skrive ned hvor mye jeg bruker av forskjellige ting og tatt litt bilder. På menyen i dag stod fiskesuppe, noe som er en av mine favorittretter. Server meg hvit, rød eller oransje fiskesuppe og jeg er frelst! Denne dere får oppskrift på i dag er ikke en klassisk norsk hvit eller rød fiskesuppe, men en som er thaiinspirert. Den ble iallfall utrolig god!

Oppskriften holder til to personer, så hvis man skal lage til feks fire stykker er det bare å doble oppskriften, men da anbefaler jeg å holde igjen litt væske.

 


Du trenger;

•1 ts ingefærpulver

•1 grønnsaksbuljongterning

•1 ts chilipulver

•1 stor tint eller fersk fiskefilet av hvit fisk (vi brukte sei da det var billigst)

•3 dl kokosmelk

•2 store ts rød currypaste

•2 vårløk

•2 store sjampinjong

•1 lime

•10g koriander

•1,5 dl vann

 

Slik gjør du:

•Kok opp vann, chilipulver, ingefærpulver, currypaste, buljong og kokosmelk
•La dette koke i ca 5 minutter

 

 

•Tilsett oppkuttet sopp og la dette koke i 3 minutter
•Ta kjelen av platen, tilsett oppkuttet vårløk og fisk kuttet i terninger
•La trekke til fisken er gjennomkokt (her tok det ca 3 minutter)
•Smak til med salt

 

•Serveres med lime og grovkuttet koriander. Vel bekomme 😀

 

 

Fikk du lyst til å teste ut denne oppskriften? Har dere noen ønsker om fremtidige oppskrifter?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

DANCECAMP GRENLAND

Jeg har i flere år hatt lyst til å delta på en dancecamp / summer intensive, men aldri gjort det før. Det har alltid vært for langt unna hjemme, for bare barn eller for dyrt. Men i år fant jeg en som ble arrangert i Skien for alle aldre, det er kun en liten togtur unna Larvik og prisen var overkommelig i tillegg! Jeg satt lenge og vurderte om jeg skulle melde meg på eller ei, for ikke kjente jeg noen som skulle, ikke visste jeg helt hvor det var og ikke kjente jeg til nivåene der. Dagen påmeldingsfristen gikk ut bestemte jeg meg for å bare hoppe i det og melde meg på og det er jeg så glad for at jeg gjorde! Om jeg får si det selv så er jeg utrolig stolt over det, for jeg fikk utfordret angsten mye og ikke minst meg selv, både innenfor dansen, men også på det personlige plan.

Dette var i slutten av juni, jeg har bare ikke fått somlet meg til å skrive et innlegg om det før nå. Jeg skal iallfall tilbake neste år og jeg gleder meg faktisk allerede haha! Noe jeg er skikkelig dårlig på er å ta koreografi lett, det har jeg alltid brukt en del tid på. Og det synes jeg var veldig utfordrende da ting gikk veldig fort sånn sett på de høyeste nivåene, men her fikk jeg en god læring personlig på det å ikke alltid få til alt og ikke minst å tørre å gjøre feil. Og det var helt greit, for man var velkommen på nivået selvom så lenge man var komfortabel med å ikke alltid få til alt. Vanligvis er det flere nivåer, men i år var det bare to, så hadde det vært et mellom hadde jeg valgt det på noen av dansestilene jeg danset. Andre stilarter var nivået akkurat passe. Men jeg storkoste meg iallfall hele uken og satt igjen med mye læring, både dansemessig og personlig.

Jeg må også gi skikkelig skryt til hvordan det hele var arrangert og gjennomført! Og alle var så hyggelige, både andre dansere og pedagoger! Jeg er sånn som blir ekstremt ukomfortabel og sjenert i mengder med folk hvis jeg ikke kjenner noen (små mengder går fint), så det at jeg satte meg ned med andre i pausene og deltok i praten i garderoben er jeg også veldig stolt over. Nei altså, dette var virkelig en helt fantastisk uke! Jeg angrer ikke på at jeg valgte å dra, for å si det sånn!

 

(jeg får helt vondt i sjelen av å se den foten jeg har opp, de som vet, de vet)

 

 

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

NATTBYN I LARVIK

Etter pause på grunn av korona var det plutselig tid for Nattbyn igjen! Jeg vet ikke om alle andre byer har samme konsept, men her er det en gang i året hvor butikkene er åpne (de fleste) til midnatt, det er mange boder og stands, konserter, tilbud for barna som blant annet hoppeslott, supertilbud i butikkene og generelt ting som skjer rundt i sentrum. Vanligvis er det enda flere stands og ting som skjer enn det var nå, men det var da likevel en god del forskjellig rundt om kring! Ikke minst var hele sentrum fylt med mennesker. En av de triveligste dagene å ta turen til sentrum bare for å kikke, se litt liv og se mye forskjellig som man ikke ser til vanlig.

Jeg var først en tur i sentrum tidligere i dag da jeg hadde noen ærend, men litt senere tok Vibeke og jeg turen for å høre på Helena spille og ellers kikke litt. Og Helena slutter aldri å imponere, fy søren så dyktig hun er og hvor fint det er å høre på! Etter Helena var ferdig kikket litt og vi fikk også prøvd oss på noen konkurranser. Jeg prøvde melkespann tidligere da jeg var i byen, så da fikk Vibeke prøvd seg på det nå nettopp. Et annet treningssenter hadde en annen styrkekonkurranse, så den måtte vi også prøve ut haha. Jeg har egentlig veldig konkurranseinstinkt, så dette var gøy! Så må jeg også si at jeg ble veldig fornøyd med resultatet på begge konkurransene! Etter melkespann ringte jeg faktisk mamma for å fortelle hvor lenge jeg hadde klart haha.

 

 

Kameraet var ikke så mye oppe, så det ble ikke noen bilder av alt som skjedde rundt om i sentrum. Det eneste som kameraet ble brukt til var egentlig å ta noen bilder av Helena og antrekksbilder hehe.

 

 

 

Har dere noe lignende i deres by?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

STAVERNFESTIVALEN 2022

For en helg, altså! På fredag var vi på vors hos Line og Benjamin før vi tuslet bort til festivalen. Det er alltid superkoselig på festivalvors hos dem og jeg digger at de steller i stand en del! I år var det blant annet slip’n slide, kubb som var malt hvor det også stod hva man måtte gjøre på hvis man slo de ned og drikke-jenga. Det kombinert med gode folk og god stemning slår ikke feil! På festivalen fikk vi sett konserter (åpenbart), Andreas tok noen store karuseller og så fikk vi også testet ut silence disco. Sistenevnte var faktisk skikkelig artig haha!

På lørdagen jobbet Andreas og egentlig skulle jeg ut til vorset mens han var på jobb, men bestemte meg for å bli hjemme til Andreas var ferdig på jobb slik at vi heller kunne dra ut rett til festivalen sammen. Det ble iallfall to superfine dager på festival! Det må også sies at jeg er skikkelig imponert over mattilbudet i år når det kommer til vegetarmat og at festivalområdet er mye større, slik at man ikke trenger å stå helt som sild i tønne hvis man ikke vil.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Det ble forresten kun mobilbilder, da speilrefleks ikke er tillatt å ha med inn. Bildene er litt hulter til bulter, men man kan skille dagene utifra hva jeg har på meg haha. På fredagen hadde jeg hvit shorts og rosa topp og på lørdagen hadde jeg kjole og svart genser.

 

Har du vært på festival i år eller skal du?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

GALDHØPIGGEN

På tirsdag stod tante og jeg opp, spiste frokost, kledde på oss og pakket sekker for så å ta fatt på målet for turen: Galdhøpiggen. Været var veldig deilig i starten, men jo høyere vi kom jo mindre sikt fikk vi og jo kaldere ble det. Den siste timen ca snødde det en god del og på det verste var sikten på kun noen få meter. Da vurderte vi faktisk å snu av sikkerhetsmessige årsaker, men valgte å fortsette så sant det ikke ble verre. Og toppen, den ble nådd, den! Håret mitt frøs faktisk til is! Men fy søren for en god følelse det var å nå toppen! Det eneste som var kjipt var at vi ikke fikk sett noe annet enn ca to meter hehe.. Når det ikke er slik skal det derimot være helt fantastisk utsikt der oppe!

Det ble ikke tatt noen bilder med kameraet på toppen da det ikke var noen vits på grunn av sikten, så bildene under her er tatt på vei ned igjen. Vi hadde med oss en plastpose hver i sekken, da det nemlig går an å ake deler av veien ned. Veldig gøy og veldig kjekt da jeg slet en del med knærne mine på vei ned. Så å ta med plastpose (eller rumpeakebrett!) anbefales virkelig! Jeg gikk faktisk med fjellsko jeg aldri hadde brukt før, så jeg tok en sjanse der, men heldigvis så ble det null gnagsår eller andre ubehageligheter med føttene. I sekken lå det et ekstra par med sko (vanlige tursko), men de fikk jeg ikke bruk for. For en tur altså og så gøy det er å ha besteget Norges og Nord Europas høyeste fjell! Vi brukte ca 4 timer opp og ca 2 timer ned.

Anbefaler lue fremfor pannebånd forresten!

 

Landskapet man går i varierte mellom sånn her, store steiner man må balansere / småklatre på, noe nærmest ren klatring og snø.

 

Av klær hadde jeg på meg superundertøytights, treningstights og deretter turbukse, ullsokker på beina og fjellsko med høy ankel, ullundertøygenser, collagegenser og anorakk, vanter og lue. Jeg hadde med ullgenser i sekken, men siden vi gikk hele tiden hadde det blitt alt for varmt (til tross for at det ble minusgrader etterhvert). De områdene på turen hvor jeg var veldig varm tok jeg av lue og vanter og i tillegg åpnet jeg anorakken i siden, dro ned glidelåsen i halsen og dro opp armene. Dette passet perfekt å gå i, så jeg tenkte det kunne være greit å fortelle hvis noen andre er usikker på hva de skal ha på om flere her skal gå Galdhøpiggen. Det er også lurt å ha med ekstra sokker og vanter i tilfelle. Og så klart mat, drikke og sjokolade i sekken!

 

Galdhøpiggen ligger faktisk over dette fjellet her og enda høyere opp. Jeg som trodde dette var toppen haha.

 

Noen søte kuer på sommerbeitet vi møtte på rett etter vi satte oss i bilen for å ta fatt på turen hjemover.

 

Har du gått Galdhøpiggen før?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

SPITERSTULEN

Hei dere! Mandag formiddag satte tante og jeg kursen mot Spiterstulen i Jotunheimen, hvor vi da kom frem på kvelden. Det så helt magisk ut de siste timene i bil, med høye fjell og turkist vann. Norge er så vakkert altså! Jeg er også så glad for at jeg tok med strikketøyet i bilen, for jeg fikk strikket ganske mye med så mange timer i bil! Da vi kom frem satte vi fra oss tingene på rommet og tuslet litt bortover på stedet hvor vi satt litt ute. Jeg digger jo sauer, så jeg ble så glad da jeg så sauer på beite rett ved her! De var litt skeptiske til oss i starten, men kom bort for å hilse etterhvert.

Siden vi kom frem på kvelden var det ikke så mye vi rakk, men jeg fikk sett litt hvordan det så ut her (tante har vært her noen ganger før) og så avsluttet vi kvelden med å sitte litt i peisestuen før vi gikk for å legge oss. Det var deilig å være i seng tidlig, spesielt siden vi skulle gå Galdhøpiggen neste dag! Men se så fint det var på Spiterstulen da!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Er dere glad i å gå toppturer?

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER